Şimdi Ara

Termal Macun Sonrası sistem açılmıyor GELİŞME VAR ACİL !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
13.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aynen başlıkdaki gibi oldu arkadaşlar. İşlemci fanına termal macunumu sürdüm (itifaf etmem gerekirse biraz fazla sürdüm =) sonra fanı yerine monte ettim pc nin açma düğmesine bastım fanlar dönmeye başladı falan ama moninöre görüntü gelmedi. klavye ışıkları da yanmıyordu sanırım neyse işlemciyi ters taktım heralde dedim (ki onu da çıkarmıştım ) fanı çekmeme rağmen gelmedi biraz daha zorlayınca geldi ama bu sefer de işlemciyi yerinde göremedim tabiki fana yapışmıştı . İşlemcinin takılı olduğu yerdeki o kolu çekmeden işlemciyi yerinden çıkarabilmek benim gibi ayarsız enerji sahiplerine özgü olmalı. İşelmcinin pinlerinde haif eğilme vardı ama yamukluk değil eğiklik.

Termal macun fazla sürüldüğü için mi yoksa İşlemciyi yerine takarken pinleri yamulttuğum için mi sistem açılmadı eğer öyleyse düzelttikten sonra taktığımda neden açılmadı . işlemciyi yuvasından yanlış bir şekilde çıkardığım için mi ikinci denemede sonuç vermedi acaba bir de ana kartta sorun yok gibi ama olabilir mi ? Bir insan bu kadar sakar olabilir mi ?

Bundan sonrasını önemli değil sorun üstte . Tüm bunlardan sonra işlemciyi tekrar (3. kez ) yuvasına takayım derken elimden düşürdüm nerdeyse tüm pinler sağa sola yamuldu düzeltirken de birtanesini kırdım. Sonra çöpe şimdi yenisini sipariş verdim umarım aynı şey başıma gelmez =)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutntm -- 28 Ocak 2009; 15:50:13 >

• termal macunu bağlantıyla bi yere sürmediğiniz için sorun çıkarmıyacaktır diye düşünüyorum. Bana kalırsa takarken bir yeri yanlış yaptınız.
  • quote:

Orjinalden alıntı: TryAgain

termal macunu bağlantıyla bi yere sürmediğiniz için sorun çıkarmıyacaktır diye düşünüyorum. Bana kalırsa takarken bir yeri yanlış yaptınız.

Aynen termal macundan kaynaklandığını sanmıyorum.
  • Cevap için ikinize de teşekkürler Termal macundan değil de benim fazla sürmemden kaynaklanmış olabilir mi diye sormak istedim fan işlemciye yapışmıştı çıkarmak ta zor oldu baya Birde işlemcinin fanla birlikte yerinden çıkışı anakarta zarar vermiş olailr mi ? Görünürde birşey yok ama
  • termal macunu fazla sürmenin soğutmayla ilgili bir problemi olur bilgisayarın açılmaması termal amcundan kaynaklanmaz. Ya ankartın pinlerini eğrittin, ya işlemciye zarar verdin yada işlemci fanını tam oturtamadığın için pc açılmıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: umutntm

Cevap için ikinize de teşekkürler Termal macundan değil de benim fazla sürmemden kaynaklanmış olabilir mi diye sormak istedim fan işlemciye yapışmıştı çıkarmak ta zor oldu baya Birde işlemcinin fanla birlikte yerinden çıkışı anakarta zarar vermiş olailr mi ? Görünürde birşey yok ama

fazla macundan olmaz macun zaten iletkenliği artırmak için kullanılıyor soğutmayı hızlandırıyor
  • Eğer macun yaptıktan sonra böyle bir reset vs. olayı oluyorsa genelde yeniden çıkarılan işlemcinin fan la teması tam olarak sağlanmadığından olur yada dierlerinin de dediği gibi yanlış takma ,pin kırma vs. den olabilir.Tabi garantisi varsa sorun olmas inş
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Cevap için ikinize de teşekkürler Termal macundan değil de benim fazla sürmemden kaynaklanmış olabilir mi diye sormak istedim fan işlemciye yapışmıştı çıkarmak ta zor oldu baya Birde işlemcinin fanla birlikte yerinden çıkışı anakarta zarar vermiş olailr mi ? Görünürde birşey yok ama

Yeni sürülen macunun o kadar sağlam tutması (soğutucuyu çekince işlemci ile birlikte çıkacak kadar) çok zor diye düşünüyorum.

Sisteminizde ki herhangi bir parçaya elinizi değerken çok dikkatli ve üzerinizde statik elektrik olmadığından emin olun.

Acılmama sorunu işlemcinin pinlerinin eğilmesinden kaynaklanmış olması mümkün.
  • Yeni işlemci yarın geliyor (daha doğrusu ikinci el ) ama arkadaşın dediği gibi ana kartın pinin eğme olayı varsa boşuna alıyorum. Bu ana kart piin işlemciyi taktığım yerin altında mı nasıl anlaşılır kırldığı ?
  • quote:

Yeni işlemci yarın geliyor (daha doğrusu ikinci el ) ama arkadaşın dediği gibi ana kartın pinin eğme olayı varsa boşuna alıyorum. Bu ana kart piin işlemciyi taktığım yerin altında mı nasıl anlaşılır kırldığı ?

Anakart üzerinde işlemciyi taktığınız yerde kırılacak birşey yok.

Yalnız şu var; işlemciyi yuvasında sıkıştıran kolun işlevini yerine getirdiğinden emin olun.Kolu yönünde hareket ettirerek pin deliklerinde hareket olup olmadığını gözlemleyin.
  • Aynı sorun benimde başıma geldi ben fazla sürmemiştim ama tarmal macun kurumuştu ve çıkmıyordu çekince işlemciye yapışmış olarak geldi 1 pinde eğriydi bir sorun olmadı. Onun üstüne 2 defa daha termal macun değişimi yaptım sorun yok. Bence siz işlemciye bir zarar verdiniz.

Ayrıca termal macunların çoğu elektriğe karşı yalıtkandır.
  • Aslında bakarak anlayabilirsin,ama sanıyorum ki sen cpu yu takarken biraz dikkatsiz davranıyorsun :) Biraz daha dikkatli olursan bişey olmaz. Birde macunu yaptıktan sonra fan ı biraz sağlam şekilde işlemciye yapıştırmaya dikkat et,sonra ısınma probleminden res vs yaşamaman için
  • Arkadaşlar işlemci çalıştı bilgisayar açıldı sorun yok işlemci sipariş etmiştim 50 ytl ye iptal mi edeyim şimdi ama 1 pini kırık şlemciden de ne kadar hayır gelir ilerde sorun olur mu aciiil !! :)
  • Garantisi varsa kesinlikle değiştir
    Yani eğer garantisi yoksa bir bekle dene diyecem Ama şöyle de birşey warki işlemci pinleri nde işe yaramayan türde bir pin yoktur,ona göre sonradan yine sipariş vermek zorunda kalacaksn snrm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Free Time -- 28 Ocak 2009; 15:54:08 >
  • quote:

Arkadaşlar işlemci çalıştı bilgisayar açıldı sorun yok işlemci sipariş etmiştim 50 ytl ye iptal mi edeyim şimdi ama 1 pini kırık şlemciden de ne kadar hayır gelir ilerde sorun olur mu aciiil !! :)

Hocam yanılmıyorsam kuyumcular bi çozüm yolu buluyordu forumda duymuştum sanki bi aralar kırık pin yerine uydurma bir pin yaptıklarını. Ne derece doğru bilmiyorum

Araştırın isterseniz. Eğerki öyle bişey yok ise, işlemci o 1 pin yüzünden sıkıntı çıkaracatır
  • Bence de ilerde sorun çıkabilir zaten 754 pin işlemci bulmak çok bulduğum kişiylke de papaz olursam ömür billah bulamam heralde Kuyumcular da yapamıyormuşp ısı sorunu yüzünden Bu arada fanı çevirince işlemci çalıştı yani fanı işlemciye kitlediğimiz bölümü aşağıya bakacak tarafa şekilde çevirdim başaka da birşey yapmadım ama saçma geldi bana fanın yönüyle ne ilgisi olabilir ki ya da fanı oynatınca işlemci yle teması mı tamamlandı da çalışmaya mı başladı nedir :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutntm -- 28 Ocak 2009; 16:05:29 >
  • Fanın yönüyle değilde işlemcinin fanla olan bağlantısında sorun vardır,o düzelmiştir ,bu sorun dediğim şeyde senin macunu fana tam tutturmamş olmandan sanırım
  • Aslında macunu fana sürdüm.Yani macun fana tutturulmuş ama işlemci fana tutturulamamış :)) Ama hakkaten ben bu durumdan birşey anlamadım şimdi gelen işlemciyi ne yapayım diye düşünüyorum geri mi göndersem ama ilerde gerçektem kırık pinli işlemci de sorun çıkar mı ? Bir de gittigidiyor sitesinde sipariş iptali seçeneğinin olmamsı kötü olmuş 2. el piyasasında kural böyle demekki.
  • Gittidiyorda satıcıya ö.m atabilirsin tabiki kargoya vermediyse
  • Dostum walla ne desem yalan olur,ama o kırık pinli işlemci de ileride sorun çıkarma ihtimali yüksek,ve birde bence senin işlemcinin kırık olan pini acaba hangisi Ne işe yarayan pin ? işlemcinin pin yerleşimine bakmak gerek =) Eğer yeni gelecek bundan iise ve sipariş iptal edilmiyorsa da ,artık ztn olan olmuş boşver Hem fazladan işlemcin olmş olr fln die düşün
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.