Şimdi Ara

Termal Macun Sonrası sistem açılmıyor GELİŞME VAR ACİL !! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
13.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Valla siparişi iptal etmek istiyorum diye yazarken mail geldi " sipariş kargoya verildi " diye yollamadım mesaj
    Hakkaten iki tane işlemcim iki tane ekran kartım iki tane power ım iki tane ana kartım iki tane de mause um var Herşeyden çift var çift çekirdekli işlemci reklamı gibi aslında iyi fikir
    Herkese yardım için teşeküürler =)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutntm -- 28 Ocak 2009; 17:00:43 >
  • Sen bence o yedek parçalarla ayrıca pc topla Hem eve gelen arklarına a ayrıca internet veya oyun da multiplayer desteği sağlarsın
  • Valla monitör de olsa dediğin gibi yapacam

• E onu da gelen getirir artık
  • Valla bütün parçaları bozuldu zannedip aldım dur hele monitörümde bir sorun çıktığını zennedip yenisini alırım yakında kesin
  • Dün şeytan dürttü laptopu temizleyeyim dedim fanı söktüm temizledim hadi dedim termal macunuda yenileyeyim . Bilgisayar açılmadı. Işıklar yanıyor görüntü gelmiyor ve fanlar son sürat dönüyor.Ekran kartı bozulmuş.ne alaka ya. Pesss. Durduk yere . Ekran kartıda anakarta yapışık şekilde ,takma çıkarmada yapmadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aşırı güç uygulayıp işlemciyide fanla beraber söktüm yazısını okuyunca bu mesaja çözüm odaklı cevap yazmaktan vazgeçtim Dostum sen neyle besleniyorsun bana da söyle :D
  • xrepla kullanıcısına yanıt
    Hocam bazı termal macunların iletkenlikleri yüksek oluyor eğer ekran kartı etrafında dirençler varsa ve onlara da macun bulaşmışsa kısa devre yapmış olabilir veya soğutucu takarken fazla baskı uygulamışsanız o da sıkıntı yaratabilir .
  • gg. Geçmiş olsun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • AMD den intele geçme sebebim buydu. Ben de AMD Phenom II X4 955 B.E vardı, kafama nereden estiyse temizlik fikri geldi. CPU soğutucusunu bi çıkardım baktım anakartta işlemci yok. Soğutucunun altına işlemci yapışmış. Çıkarmak için 1 saat uğraştım. Tekrar otutturdum anakarta pc yi çalıştırdım ısındırdım işlemciyi sıcak sıcak zar zor söktüm. Birde elimden düşürdüm Pinlerin yüzde 99 u yamuldu :D İnce bıçakla 2 saatte dümdüz yaptım. 2-3 tanesi düzleştirirken dibinden kırıldı. Dedim bu çalışmaz artık. Son bi ihtimal macunu sürüp anakarta taktım baktım pc açıldı. Hiç bir şekilde donma kitlenme yaşamadım. İşlemci hariç pc nin her yerini temizliyordum Son olarak makineyi kardeşime verdim ben de intele geçtim sırf şu pin muhabbeti yüzünden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aurosonic -- 5 Mayıs 2016; 9:49:12 >

• Konuyu hortlatmak gibi olacak ama, termal macunu yenileme gafletinde bulundum masaüstü bilgisayarımda.

Yeniledim açtım, 5-6 saat sıkıntısız çalıştı. Sıcaklık değerlerini de 2 saat kontrol ettim 48-50 derece civarındaydı. İndirme başlatıp uyumaya gittim, sabah uyandığımda bilgisayar uyku moduna almıştı kendini, klavyeye bastım bilgisayar uyandı fakat ekrana görüntü gelmedi, no video input diyor.

Aynı şeyi acaba macunu az ya da çok mu sordum diye düşünüp tekrar yaptım, yine 3-4 saat çalışıp no video input moduna girdi.

Lütfen yardımcı olun kafayı yeme seviyesine geldim.

Edit: 5 dakika kapalı tuttum yine açıldı. Sürekli böyle mi olacak bu, sorunun nerede olduğunu Nasıl anlayabilirim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jst1907 -- 11 Mayıs 2016; 11:50:45 >
  • Az önce başıma gelen olay. Ekran kartına fazla sürmüşüm o da yan tarafındaki pinlere kayıp üstünü kapatmış. Temizledikten sonra pc açıldı ama çok kasıyor özellikle açılırken. Bakalım sabaha bir daha bakacağım olmadı yeniden söküp iyice temizleyip daha da az süreceğim. Peki pc'nin ilk başlarda kasması normal mi?

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.