Şimdi Ara

TEMU Ürün, Sipariş, Kargo, Gümrük vs Konuları [Ref. Link Hariç Tüm Konular] (433. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: spintirea Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 4 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
9.312
Cevap
437
Favori
638.093
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 431432433434435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bölgeyi Almanya seçtiğinizde para birimi de değişiyor hocam. Sizde TL olarak kredi olduğu için kullanamıyorsunuz normal durum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Efe R.A. E kullanıcısına yanıt

Bekleyin diye söylüyorlar kaç kere yazdıysam birde 65 tl kredi iade verdiler telafi için

• nagods N kullanıcısına yanıt

Hocam aynı durum değil bana hiç kargo kodu bile vermediler hareket sıfır.

• Galdric G kullanıcısına yanıt

Ben ilk defa bu durumla karşılaşıyorum hocam. Sipariş iptali oluyor mu? Bu arada iptali kredi olarak isteyin, daha sonra tekrar alışveriş yaparsınız.

• Skynet kargo ile kargom gelecekti bağcılar alakasız bir yer görünüyor ve teslim edildi yazıuor

süpürge vardı , şikayetlerde gördüm antalyadaki kişi de bağcılarda teslim edildi yazıuormuş inşallah sistemseldir

• BlackGhost12 kullanıcısına yanıt

Kargonuz geldimi ? Bende teslim edildi diyor ama edilmedi henuz

• Ülkeye gelmiş. Teslimat şubesine ulaşmış. Dağıtıma yarın çıkacak galiba.

Skynet demek Sürat Kargo demekmiş forumdaşlar. @Dino1979

TEMU Ürün, Sipariş, Kargo, Gümrük vs Konuları [Ref. Link Hariç Tüm Konular]

8 gün sonra saçma bir şekilde siparişte 2 ürünü iptal edmişler açıklaması bu şekilde anlamadım valla, sınırı aştıysam tüm sipariş iptal edilmesi gerekmezmi 2 ürünü iptal etmişler, ayrıca satın alırken uyarı vermesi gerekirdi bence

Sizin bu ay kaçıncı siparişiniz hocam? Büyük ihtimal kargolar bölündü o yüzden gümrük sayısını geçti diye yorumladım. Forumdan bir arkadaşımız bahsetmişti. Kargoyu hızlandır dediğinizde, eğer ürünler farklı depolardan yola çıkarsa kargolar bölünüyor demişti.

5 Oldu ama bir tanesi karayoluyla geldiği için sanırım 6 oluyor

Demek ki karayolu ile geleni de bu aydan saymış hocam.

• Arkadaşlar temu'dan sipariş vermek için en az 530 TL lik ürün almak gerekiyor , bende ilk başta öyle 2 ürün aldım toplam 957 TL tuttu , ancak birini iptal ettim o kalan ürün ise 530 TL'nin altında kaldı ürün kargolanır mı ? iptal etmediğim ürün 427.13 TL .. bu durumda ne olur ? Diğerinide iptal edeyimmi yoksa ??

Sanırım öyle olmuş hocam sağolun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Galdric -- 23 Mayıs 2025; 19:6:15 >
  • Bendeniz TEMU'da oldukça yeniyim ve şimdilik sadece 6 siparişim var. Son siparişimi 17 Mayıs'ta verdim. Siparişte 10 kalem farklı kaynaklı ürün olmasına rağmen çok çabuk toparlandı ve sevk edildi. 22 Mayıs (Perşembe) günü saat 07:47'de gelen bildirime göre "gümrükleme işlemi tamamlandı" ve yine aynı gün 13:04'de gelen mesaja istinaden hesapta paket yerli kargo şirketine "teslim edilmekte" (Kargo şirketi: Aras) oldğu görülmekte... Burada dikkatimi ilk bildirimin saati olmuştu. Eğer havalimanındaki gümrük günde 24 saat sürekli çalışmıyorsa benim işlemim neden o kadar erken bir saatte bitirilmiş olabiir ki? Yani o bildirim saat 09:00 veya biraz sonrasında gelseydi bende şüphe bırakmayacaktı.

Ancak bugün dahil, bu saate kadar TEMU'dan herhangi başka bir mesaj gelmedi. Zaten en başta gelen kargo takip numarasını (13 rakkamlı numara) Aras sisteminden sorgulayınca "birşey bulunamıyor" bilgisi çıkmakta.

3 saat önce Aras MH ile görüştüm. Onlar söz konusu kargonun gümrük işlemlerinin henüz tamamlanmamış olabileceğini ve dolayısıyla kargomun henüz TEMU'nun "gümrüklemesi bitmiş kargo deposuna" girmemiş olabileceğini belirtiyorlar. Aksi durumda, Kargo Aras'a teslimatı fazla oyalamazmış. Benim, TEMU'dan değil de Aras'tan SMS ile geleeck bir "dağıtımı çıktı/çıkıyor" mesajını beklememi önerdiler.

Başına böyle durumlar geleniniz oldu mu? TEMU, gümrükleme işlemi bitmemiş bir kargo için neden "gümrüklemesi bitti" bildirimi göndermiş olsun?

• TEMU Ürün, Sipariş, Kargo, Gümrük vs Konuları [Ref. Link Hariç Tüm Konular]
    Arkadaşlar 18 Mayıs'ta verdiğim sipariş hala bu durumda. Sizce normal mi yoksa bir problem mi var?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar kargoların ortalama geliş süresi kaç gün acaba?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • turco8181 T kullanıcısına yanıt

hocam değişiyor

9 mayısta verdim 23 mayısta geldi

5 mayıs-19 mayıs

29 nisan -10 mayıs

26 nisan -15 mayıs

Eğer istanbuldaysanız daha şanslısınız hocam

• Merhaba Arkadaşlar,

Bugün Temu üzerinden sipariş ettiğim cihaz elime ulaştı ve oldukça merak ettiğim testleri yapma fırsatım oldu. Ürün, EMF Metre Dijital Renkli Ekranlı Elektromanyetik Alan Dedektörü. El tipi, kullanımı kolay ve oldukça işlevsel bir cihaz. Özellikle elektromanyetik radyasyonun yoğun olduğu yerlerde ölçüm yaparak, günlük yaşamımızda ne kadar elektromanyetik alana maruz kaldığımızı görebilmemize olanak tanıyor.

📦 Cihazın Adı:

EMF Metre Dijital Renkli Ekran Ev Elektromanyetik Alan EMF Dedektörü

Ürün Kimliği (Product ID): PU17905

🚩 Yaptığım Testler ve Gözlemlerim:

Cihazı çalıştırdıktan sonra telefon, modem, priz, mikrodalga fırın, bilgisayar ve voltaj regülatörleri gibi birçok farklı cihazın yakınında testler yaptım. Cihaz, üç temel özellikle ölçüm yapıyor:

E-Field (Elektrik Alanı) Ölçümü:

• Cihaz, ortamda bulunan elektrik alan yoğunluğunu (V/m) hassas şekilde ölçüyor.
    • Özellikle prizler, adaptörler ve regülatörlerin yakınında yüksek değerler gözlemledim.
    • Bu alanlarda E-field değerleri belirgin şekilde artıyor.

🧲 H-Field (Manyetik Alan) Ölçümü:

• Bu mod, manyetik alan yoğunluğunu (µT) gösteriyor.
    • Bilgisayar, televizyon, kablo yığınları ve özellikle regülatör trafoları gibi alanlarda H-field değeri ciddi oranda yükseliyor.
    • Mikrodalga fırın çalışırken de manyetik alan değerlerinde sert bir artış gözlemledim.

⚠️ Harmful Warning (Zararlı Seviye Uyarısı):

• Cihaz, ölçüm sonuçlarına göre renkli uyarı sistemi ile elektromanyetik risk seviyesini gösteriyor:
    • Yeşil: Güvenli
    • Sarı: Dikkatli olunmalı
    • Kırmızı: Yüksek risk – potansiyel zararlı seviye

👁️ Kişisel Gözlemlerim – Mikrodalga Fırınlar Üzerine:

• 10 yaşımdan beri, yani yaklaşık 35 yıldır mikrodalga fırın kullanmaktayım.
    • 25 yıl önce, mikrodalga fırınların yaydığı radyasyonun potansiyel zararlarıyla ilgili bilgiler edinmiş ve dikkatli kullanmaya başlamıştım.
    • Şunu belirtmeliyim: Eski mikrodalgaların camları daha şeffafken, günümüzdeki cihazların camları simsiyah hale gelmiş. Bu, hem estetik hem de elektromanyetik sızıntıyı azaltmak için yapılmış olabilir.
    • Cihazla yaptığım testte, mikrodalganın 1 metreye kadar elektromanyetik etkisinin güçlü olduğunu, 1.1 metreden itibaren ise cihazın tepki vermediğini gözlemledim.
    • Elbette bu mesafe ve güç, kullanılan mikrodalga markasına ve modeline göre değişebilir.

🔌 Regülatör Testleri:

• Evimde toplam 5 adet voltaj regülatörü bulunuyor.
    • Bu regülatörlerin hemen yanında yaptığım ölçümlerde cihaz kırmızı alarm verdi, yani zararlı seviyede elektromanyetik alan tespit etti.
    • Ancak 1 ile 1.5 metre mesafeye uzaklaştığımda cihaz uyarı vermeyi durdurdu, bu da güvenli kullanım mesafesi açısından önemli bir bilgi oldu.

📊 Ekran ve Kullanım:

• Renkli ekran net ve okunaklı.
    • Tüm değerler anlık olarak takip edilebiliyor.
    • Basit bir arayüzü var; modlar arasında kolayca geçiş yapılabiliyor.

🔋 Pil ve Taşınabilirlik:

• Dahili şarjlı pil ile çalışıyor.
    • Hafif ve taşınabilir yapısı sayesinde her yerde rahatça ölçüm yapılabiliyor.

📝 Sonuç:

Günlük yaşamımızda göz ardı ettiğimiz elektromanyetik alanları fark etmek ve maruziyeti azaltmak adına bu tür cihazlar büyük fark yaratıyor.

Mikrodalga fırınlar ve regülatörler, güçlü elektromanyetik alan kaynakları ve bu alanların etkili olduğu mesafeler testlerle net şekilde görülebiliyor.

Ürün Kimliği: PU17905

Cihazla ilgili sorularınız olursa ya da başka alanlarda da test yapmamı isterseniz, yorumlarda belirtmeniz yeterli. 🌐📡

Herkese sağlıklı, farkındalığı yüksek günler dilerim!

• 
Sayfa: önceki 431432433434435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.