Gümrükleme bitti diyorsa bitmiştir hocam. Kargo şirketlerinin, Aras, MNG gibi, aktarma merkezinde işlem görmesinden sonra takip numaraları sorgulanır hale geliyor. Bu onların nezdinde takip numarasıyla ilişkili kargonun Türkiye içindeki ilk hareketi olmuş oluyor veya ilk teslim aldıkları nokta oluyor. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
TEMU Ürün, Sipariş, Kargo, Gümrük vs Konuları [Ref. Link Hariç Tüm Konular] (435. sayfa)

-
-
Çok normal hocam, bir örnek bırakayım; bunu 14. günde teslim aldım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Anladım hocam, endişelerimi giderdiğiniz için teşekkür ederim. Nakil halinde dediği olay Çin'den Türkiye gümrüğüne taşıma süreci mi?quote:
Orijinalden alıntı: kasvet-efzaÇok normal hocam, bir örnek bırakayım; bunu 14. günde teslim aldım.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Rica ederim hocam, ara transfer diyelim, yine Çin içinde, yani Temu deposundan Çin'deki çıkış havalimanına.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kasvet-efza -- 24 Mayıs 2025; 1:3:8 >
quote:
Orijinalden alıntı: Dino1979aynen hocam dediğiniz gibi bazı arkadaşlara 8-9 günde ulaşanlarda var
bayramlarda biraz yoğun olabiliyor ama eskisi gibi uzun zaman almıyor artık
Hocam, şu cihazdan sende var mı? Yanlış mı hatırlıyorum acaba? WH22008
Peki karayolu ile geldiğini nerden anlıyoruz öyle bir durum varsa
Ürün sayfasında kırmızı yazıyla 'karayoluyla gönderiliyor' diye belirtiliyor ve siparişlerin olduğu ekranda da yazıyor.
Anladım. İyiymiş en azından uçakla geldiğine ikna oldum artık 😂. Yalnız benim anlamadığım Çin'den Türkiye'ye nasıl bir karayoluyla geliyor
Hocam bende yok almadım bu cihazdan daha.ama ilerde alabilirim. (yorumlarda hep güzel yorum var)
ben daha önceden hızlı şarj cihazın üstündeki voltaj göstergesi ile aracımı takip ediyordum ,ve bir gün aracım zor çalışmıştı o gün neyin ne olduğunu bilemedim ,ertesi gün araç hiç çalışmadı.(asla ışık,lambayı açık unutmadım)
bana kalırsa devamlı araç kullanan biri varsa yada yurtdışına gidip geliyorsa bu cihaz lazım
her araba akünün zayıf olduğunu bildirmiyor yada öyle özellikli olan araç var mı bilmiyorum
-
Merhaba arkadaşlar,
Bugün sizlerle aküsü bitmiş bir aracı başka bir araçla doğru ve güvenli şekilde nasıl çalıştırabiliriz, bunu tüm detaylarıyla paylaşmak istiyorum. Bu konuyu önemseyin, çünkü yanlış bir bağlantı hem araç elektroniğine hem de size zarar verebilir.
Ben bu iş için 3 metrelik bir takviye kablosu kullandım.
Ürün:
Acil Başlatma Kablosu Seti – Saf Bakır Çekirdekli, Isı ve Soğuk Dirençli, Dayanıklı Klemensli, 2.0L ve Küçük Motorlar İçin Uygun (WU515476)
Bu ürünü tavsiye ederim, ancak illa aynı ürünü almanıza gerek yok. Önemli olan bazı temel kriterlere dikkat etmeniz.
⚠️ Takviye Kablosu Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?
Saf Bakır Olması: İletkenlik açısından en iyi sonucu verir. Alüminyum veya bakır kaplama kablolar kısa vadede işe yarasa da yeterli verimi vermez.
Kalın ve İzoleli Olmalı: Isınmalara karşı dayanıklı ve uzun ömürlü olur.
En Az 2.5–3 Metre Olmalı: Araçlar her zaman birbirine çok yakın olamayabilir. Uzun kablo sizi birçok sıkıntıdan kurtarır.
Dayanıklı Kelepçeler (Klemensler): Gevşek, kırılgan veya küçük klemensler bağlantıyı zayıflatır, kıvılcım oluşabilir.
🔌 Akü Takviye Kablosu Nasıl Bağlanır? (Adım Adım Anlatım)
Araçların ikisini de kapatın. Kontak kapalı olacak.
İki aracı birbirine çok yakın ama birbirine temas etmeyecek şekilde konumlandırın.
(Kaputlar açılmalı, akülere erişim sağlanmalı.)
Kabloların Bağlantı Sırası:
Kırmızı kabloyu, aküsü bitik aracın (+) kutbuna bağlayın.
Aynı kırmızı kablonun diğer ucunu, takviye yapacak (yardımcı) aracın (+) kutbuna bağlayın.
Siyah kabloyu, yardımcı aracın (-) kutbuna bağlayın.
Siyah kablonun diğer ucunu, aküsü bitik aracın herhangi bir metal gövde parçasına (örneğin motor bloğuna ya da şasiye, boyasız bir yere) bağlayın. Negatif kutba değil!
➤ Bu, kıvılcım oluşumunu önler ve güvenlik açısından çok önemlidir.
⚠️ Not:
Teorik olarak siyah kablonun son ucunu, aküsü bitik aracın (-) kutbuna da bağlayabilirsiniz.
Pek çok kişi bu şekilde yapıyor ve genellikle işe de yarıyor. Ancak teknik olarak en güvenli ve önerilen yöntem, kıvılcım riskini azaltmak için gövdeye bağlantı yapılmasıdır.
🔁 Bağlantıdan Sonra Ne Yapılmalı?
İlk olarak yardımcı aracı çalıştırın.
Yardımcı araç boşta çalışırken, hafif gaz vererek (yaklaşık 2000-2500 devir) 1 ila 3 dakika arası bekleyin.
➤ Bu süre aracın motoruna göre değişebilir, bazen daha kısa veya biraz daha uzun sürebilir.
Bu arada aküsü bitik araç şarj olmaya başlar.
📱 Bunu, şarjı tamamen bitmiş bir cep telefonunu şarja taktığınızda hemen açılmamasına benzetebilirsiniz.
Telefon bir süre enerji toplar, ardından açılır. Aynı şekilde araç da biraz enerji aldıktan sonra çalıştırılmalıdır.
Ardından aküsü bitik aracı çalıştırmayı deneyin.
Eğer ilk denemede çalışmazsa biraz daha bekleyip tekrar deneyin. Ama sürekli marşa basmak aküye ve marş motoruna zarar verir, dikkatli olun.
🔌 Kablolar Nasıl Sökülür?
Sökme işlemi bağlama sırasının tersi şeklindedir:
Siyah kablonun gövdeye bağlı ucu çıkarılır.
Siyah kablonun diğer ucu çıkarılır.
Kırmızı kablonun yardımcı araçtaki ucu çıkarılır.
Son olarak kırmızı kablonun aküsü bitik araçtaki ucu çıkarılır.
✅ Araç Çalıştıktan Sonra Ne Yapmalı?
Aracı hemen stop etmeyin.
En az 20-30 dakika çalışır vaziyette tutun veya bir süre sürüş yapın.
Bu süreçte akü yeniden şarj olur.
Akü eskiyse ve sık sık bitiyorsa, değiştirmeniz gerekebilir.
🧠 Ek Bilgiler:
Eğer akünüz sık sık bitiyorsa, şarj sistemi, alternatör veya akü yaşı ile ilgili sorun olabilir.
Aracınızı uzun süre kullanmayacaksanız, akü başlıklarını sökerek bırakmak daha güvenlidir.
-
ürün bende teslim edildi yazıyordu aradım sistemsel haya düzelince depodan çıkacak dediler siz de aradınız mı bende teslim edildi bağcılar yazıyor ama alakasız
Geze geze geliyor hocam, Türkmenistan, Kırgızistan, Özbekistan, İran, Azerbaycan.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kasvet-efza -- 24 Mayıs 2025; 13:22:55 >
bende ilk defa karayolu ile sipariş verdim.
Karayolu ve uçak ile gelen ürünlerde eğer vergisiz fiyat 200-400 tl fark varsa bence değer
şimdi Gürcistanda bakalım Türkiyeye ne zaman giriş yapacak az kalmış
bu arada diğer hesabımdan 3 tane hava kompresör sipariş vermiştim.o zaman 340 küsür tl idi vergisiz ,siparişten 5 gün sonra Temu iptal etti hesaplamayı yanlış yapmış. (Gümrük düzenlemeleri nedeniyle gönderim sağlanamadığı için Temu tarafından otomatik olarak para iadesi yapıldı. İade tutarı Temu kredi bakiyenizde mevcuttur)
şimdi o fiyata bulması imkansız
23 Mayıs 2025, 07:00
International transit-arrived in Georgia
22 Mayıs 2025, 07:00
International transit-arrived in Azerbaijan
21 Mayıs 2025, 07:00
International transit-arrive at the Russia border
19 Mayıs 2025, 07:00
International transit-arrive at the Russia border
18 Mayıs 2025, 07:00
International transit-arrive at the Russia border in 4 days.
17 Mayıs 2025, 07:00
International transit-arrive at the Russia border in 5 days.
16 Mayıs 2025, 07:00
International transit-arrived in Kazakhstan
15 Mayıs 2025, 07:00
İhracat gümrük transferi tamamlandı
14 Mayıs 2025, 07:00
Departed from Departure Station
13 Mayıs 2025, 07:00
Departed from Departure Station
12 Mayıs 2025, 07:00
İhracat gümrüklemesi başarılı
11 Mayıs 2025, 07:00
Deliver to Departure Station
10 Mayıs 2025, 07:00
Çin içi transfer sürecinde
8 Mayıs 2025, 07:00
Temu deposundan alındı
7 Mayıs 2025, 07:00
Sipariş nakil halinde.
2 Mayıs 2025, 21:17
Sipariş Bilgisi
2 Mayıs 2025, 21:08
Paketiniz gönderilmek üzere araca yüklenmeyi bekliyor
2 Mayıs 2025, 20:58
Siparişiniz paketleniyor
30 Nisan 2025, 21:08
Ürünleriniz toplandı ve paketlenmeyi bekliyor
30 Nisan 2025, 19:14
Siparişinizdeki ürünler depoda toplanıyor
29 Nisan 2025, 21:05
Toplama listesi yazdırıldı ve toplama görevi atanıyor
29 Nisan 2025, 17:06
Ürünleriniz paketlenmek üzere bir konsolidasyon merkezine aktarıldı
29 Nisan 2025, 15:31
Ürünleriniz hazırlandı ve paketlenmek üzere bir konsolidasyon merkezine aktarılıyor
29 Nisan 2025, 13:21
Depo siparişinizi hazırlamaya başladı
29 Nisan 2025, 13:06
Siparişin Ödemesi Tamamlandı
29 Nisan 2025, 13:05
Sipariş Oluşturuldu
29 Nisan 2025, 13:05
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dino1979 -- 24 Mayıs 2025; 8:47:26 >
-
Pps desteği var mı bilmiyorum. O teknolojinin tam olarak ne işe yaradığını da araştırmadım. Ancak şöyle örnek veriyim telefonum Honor 200 pro. Şarja taktığımda süper hızlı şarj yaparak kendi orijinal şarj aleti ile aynı sürede dolduruyor yaklaşık 45 dk.
Hocam pps Samsung cihazlara özel bir şarj protokolü. (Programmable Power Supply). Fırsatınız olursa Samsung bir cihaz üzerinde de test eder misiniz en az 25w pps destekli olan.
Demiryolunun faydaları
-
Flash kap gibi bir şey çıktı az önce. 7_8 ürün içinden 2 adet sectirdi sıfır TL ye hediye diye. Ardından 600 TL sepet yap dedi. Yaptım ödeme ekranına kadar geldim. Acaba başka koşul olmadan 2 hediyeyi hemen aynı sipariş ile gondereck mi temu? Tecrübe eden oldu mu?
900 liralık sepeti vergiyle 1550 ye çıkardı, Türk Telekom kampanyası burda işe yarar mı yada ne kadarına yarar?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Türk Telekom kampanyası nedir
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X