hocam son alışverişinizde altın vuruş yapın o zaman < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
TEMU Ürün, Sipariş, Kargo, Gümrük vs Konuları [Ref. Link Hariç Tüm Konular] (432. sayfa)

-
-
Selam, yazdıklarını okudum ama doğrusu Temu’ya bu kadar yüklenmene biraz şaşırdım. 😊
Birkaç noktayı açıklığa kavuşturmakta fayda var diye düşünüyorum.
Ayakkabı fiyatlarının numaraya göre değişmesi Temu’ya özel bir durum değil. Pek çok ülkede, pek çok markada bu uygulama geçerli. Çünkü büyük numaralarda daha fazla malzeme kullanılıyor, bu da doğal olarak maliyete yansıyor. Aynı durum büyük beden kıyafetlerde de sıkça görülür.
Ayrıca anasayfada bir ürünün düşük fiyatla görünmesi ama tıklayınca fiyatının artması da genelde o indirimli fiyatın sadece belirli bir beden ya da renk için geçerli olmasından kaynaklanıyor. Bu, Temu’ya özgü değil; Amazon, Trendyol, Aliexpress gibi neredeyse tüm büyük e-ticaret platformlarında benzer durumlar yaşanabiliyor. Bu teknik bir durum ve kullanıcıyı kandırmak gibi bir niyet yok.
Robotla konuşup kupon almaya çalışmak eğlenceli olabilir ama bunu alışkanlık haline getirip sistemi zorlamak bence pek doğru bir yaklaşım değil. Sonuçta bu tür sistemlerde milyonlarca kullanıcıya hizmet veriliyor ve her şey otomasyonla ilerliyor.
Ayrıca Temu’nun sunduğu avantajları da göz ardı etmemek lazım:
WinCredit sistemiyle alışverişten kazanmak,
Kredi fırsatları,
Bedava kargo,
Özel indirimler,
ve daha sayamadığım birçok avantajı kullanıcılarına sunuyor. Bunlar gerçekten başka platformlarda her zaman kolay bulunabilecek şeyler değil.
Yani küçük aksaklıklar elbette olabilir ama biraz anlayışlı olup yapıcı yaklaşırsak, Temu gibi platformlardan en iyi şekilde faydalanmak mümkün. Eleştirelim ama haksızlık da etmeyelim. 🙂
Umarım bu yorumlarımı hoşgörüyle karşılarsın. Güzel günlerde, keyifli alışverişler dilerim. 🛍️🌟
-
Teşekkür ederim hocam, güzel düşünceleriniz beni gerçekten mutlu etti 🙏 Sizin gibi bilinçli, yapıcı ve paylaşımcı insanların varlığı bu tür forumları daha anlamlı hale getiriyor.
Evet hocam, gelişme olmuyor, çok haklısınız… Umarım ileride bir gün lehimize bir şeyler değişir de biz kullanıcılar da kaliteli ürünlere daha kolay ulaşabiliriz. Özellikle sizin bahsettiğiniz gibi, Redtiger gibi araç kameraları gerçekten çok faydalı.
Ben şahsen araç kamerasının önemini defalarca yaşadım. Şimdiye kadar birçok kişinin hayatını kurtardım desem abartı olmaz. Mesela; yaya karşıya geçerken her zaman dururum ama bazen yan şerit boşsa arkadan hızlı gelen araç durmadan geçebiliyor. O anlarda kornaya bastığımda yaya son anda fark edip duruyor ve olası bir faciadan dönülüyor.
Yaklaşık bir ay önce de sağ şeritte park halindeydim, yol boştu. Birden üç çocuk birden yola fırladı. En sol şeritten çok hızlı bir araç geliyordu. İlk çocuk biraz ilerleyip geri çekildi ama sonra birden önüne fırladı. Ben o esnada hem çocuğu izliyor hem de arkadan gelen var mı diye bakıyordum. Anında kornaya bastım, hızlı gelen araç durumu fark etti ve ani fren yaptı. En az 30 metre lastik izi vardı yolda. Çok şükür büyük bir kazadan son anda kurtulduk.
Ayrıca hocam, bazı durumlarda araç kamerası kayıtları sizi çok ciddi hukuki sıkıntılardan da kurtarabilir. olası bir yayaya çarpma anında ya da kazalı bir durumda eğer kayıt yoksa, 7 avukat bile sizi kurtaramaz. Kayıt varsa olayın nasıl geliştiği net şekilde ortaya konabilir ve bu da sizin hakkınızı savunmanızda büyük avantaj sağlar.
Şimdi piyasadaki araç kameraları artık çok ileri seviyede; yapay zeka ve radar destekli olan modeller mevcut. Öndeki araçların hızlarını bile gösterebiliyor. Diyelim ki biri size aniden ve hızla makas attı, bu gibi durumları net şekilde kaydederek sizin suçsuz olduğunuzu belgeleyebiliyor. Olası bir adli durumda büyük fark yaratıyor.
Ama tabii bu yeni nesil kameraların fiyatları oldukça yüksek. Her araçta olması güzel olurdu ama maliyet açısından her kullanıcıya hitap etmiyor. Yine de özellikle yoğun trafikte, şehir içi kullanımda ve uzun yolda olanlar için ciddi anlamda hayat kurtaran bir yatırım diyebilirim.
Ben de zaman zaman bazı olaylarda Temu gibi platformlarda araç kamerası kayıtlarını aradım, ama bulamadım. O yüzden bu kayıtlar sadece sizin aracınızdaysa işe yarıyor.
Bu arada, araç kamerası almaya durumu olmayanlar için de güzel bir alternatif var: eski bir cep telefonu. Eğer elinizde kullanmadığınız bir akıllı telefon varsa, onu bir tutucuya yerleştirip, araç kullanırken video kaydı başlatarak her anı kayıt altına alabilirsiniz. Hem ön kamerayı hem bazı uygulamalar sayesinde GPS ve hız verilerini de kullanabiliyor. Bu yöntem maliyetsiz ve oldukça pratik bir çözüm.
Tekrar teşekkür ederim hocam, iyi ki varsınız. Sohbetiniz ve bakış açınız her zaman çok değerli 🌟
-
Temu başlangıçta müşteri çekmek adına oldukça rekabetçi fiyatlar uyguladı.
Benimde onlarca siparişim oldu.
Fakat hükümet'in gümrük vergi ve limit politikalarıyla birlikte Temudaki önceki gibi rekabatçi fiyatlar olmaması sebebiyle popülaritesini yitirmek üzere.
Arada bakıyorum.İhtiyacım olan şeyler de var ama.
Önceki kadar alacak bir şey bulamıyorum.
Fiyatlar ülkemizle aynı hatta vergilerle bazı ürünlerde daha pahalı seviyelere geldi diyebilirim.
-
Hocam, değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Aynı ürünün farklı satıcılarda farklı fiyatlara satılması çok sık rastlanan bir durum. Mesela köpük yapma makinesi için (RU259623) 532 TL, (MU1427937) 810 TL, (XH78780) 745 TL gibi fiyat farkları var. Bu tür örnekler çok fazla ve indirim dönemlerinde fiyatlar oldukça değişken olabiliyor.
Ben de yaklaşık bir ay önce aynı ürünü 700 TL’ye almıştım. Fiyatlar gerçekten anlık olarak değişiyor. Türkiye fiyatı şu an yaklaşık 1158 TL civarında. Bu yüzden Temu’da uygun satıcılardan alındığında, vergili haliyle bile çoğu ürün hâlâ daha avantajlı olabiliyor.
Türkiye’den aldığım manuel köpük makinesinde sorun yaşadım ve iade veya değişim yapılamaması üzücü bir durum oldu. Üstelik Temuda iade süresinin 3 ay olması avantaj Bu, alışveriş platformlarının müşteri memnuniyetine yaklaşımı konusunda önemli bir fark yaratıyor.
Temu’yu övmek amaçlı söylemiyorum, ama esas mesele artık sipariş verilecek ürün kalmaması. Bahçeli bir evimiz olsaydı daha fazla ürün seçeneği olabilirdi tabii.
Son olarak, Türkiye’de internet alışverişlerinde 3 yılda 600.000 TL harcamama rağmen hediye ya da harcadıkça kazanma gibi avantajlar elde edemedim (çoğu bozuk ürünler elimde kaldı)
Bu forumda kaç kişi olduğunu ya da kaç kişinin okuduğunu bilmiyorum ama en azından Temu müşteri hizmetlerine durumu iletirsek; “Artık alacak ürün bulamıyoruz, lütfen Türkiye temsilcilerine ya da yetkililere iletin” diye yazarsak belki etkisi olur. Böylece 27 euro olan üst limit tekrar yukarı çekilebilir diye düşünüyorum.
Böylece şu an 27 euro olan üst limitin tekrar yukarı çekilmesi mümkün olabilir diye düşünüyorum. Keşke bu limit daha yüksek olsaydı ve vergiler bu kadar ağır olmasaydı.
Bu yazıyı okuyan kim varsa Temu müşteri hizmetlerine dediklerimi yazsın ,belki bir mucize olur
-
Önceden süresi geçen kuponları chate yazınca yüklüyordu sistem devam ediyor mu o hala,
Bide kredi iasesiyle kupon birlikte kullanılabiliyor mu?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam ----Kupon aktifleştir -----yazınca oluyor (eski süresi bitmiş kuponlarınız aktifleşiyor)
%20 kuponunuz varsa ve kredi aideniz varsa kullanabilirsiniz
ama wincredit -kredi fırsatında olmuyor (%20 kupon kullanamazsınız) sadece kredi iadenizle ödeme yapabilirsiniz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dino1979 -- 21 Mayıs 2025; 20:52:21 > -
Yanıtlarınız için ben teşekkür ederim hocam:) Araç kamerası söylediğiniz gibi cidden çok önemli bir cihaz. Benim aldığım kamerada arka kamera da olduğundan iki tarafıda kaydetmesi çok iyi oluyor. Özellikle de makasçılar açısından.
Rusya ve diğer bazı ülkelerdeki gibi her araca zorunlu araç kamerası olursa çok güzel olur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yok hocam ben öyle yapmayayım:) Bayram yoğunluğu geçsin kredimi kullanacağım. Sonra hesabımı silmem durur öyle.
aynen hocam .bir komşum söyledi kendisi Almancı
gümrükte kendisine araç kamerası takmasını önermişler
sanırım ilerde zorunlu olur diye düşünüyorum
-
hocam hesabınızı silmeyin kalsın
belki ilerde yeni ürünler yada yeni yasa çıkar.
bu arada her konuşulan yorumlarda Temu müşteri hizmetleri tarafından görüşme bitince değerleniyor
-
O durumda belki hırsızlıklardan veya sahte polis uygulamasından da söylemiş olabilirler hocam. Gurbetçileri yolda özellikle Sırbistan ve Bulgaristan tarafında pusuya düşürdüklerini görmüştüm. Gerçek polisler bile ceza yazmak bahanesine rüşvet istiyordu. Bunun için az olsa bile Türkçe öğrenmişler :)
Hesabımı silmem hocam ne olur ne olmaz:)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efe R.A. -- 21 Mayıs 2025; 21:1:38 >
olabilir hocam
ama kendisi Türkiye gümrüğe giriş yapınca Türkiyede araç kamerasını takdırmasını söylemişler dedi bana
esas sadece Türkiye değil dünyanın neresine gidilirse her yerde kullanılması gerek
-
15 Mayıs'ta sipariş verdim hala kargoya verilmedi böyle duruyor, bu durumu yaşayan var mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Galdric -- 21 Mayıs 2025; 21:29:23 > -
Söylediğim senaryoyla alakalı olabilir belki hocam. Hatta bir ara habere çıktı. Türkiye'den gurbetçi arabalara gizli bir şekilde zula yapıp, yurtdışında fark ettirmeden alıyorlarmış. Dünya'da bin türlü olay var. Yasal olarak araç kamerası zorunlu olsa en iyisi.
6 gün geçmiş hocam bunu ilk defa sizde gördüm. Müşteri temsilcisine yazdığınızda ne söyledi?
Alabilecek ürünler elbet var.Ama 27euro olayı yüzünden alamıyorsun.
Fiyat/Performans 4k kameralı drone'lar var mesala.
-
Aslında @Dino1979 hocam da aynı söyledi hocam. Alabilecek o kadar ürün var ki ama gel gelelim Türkiye'ye satışları bulunmuyor listelenmiyor bile.
Gayet normal bir süreç hocam, ben de 14 mayısta verdim bugün kalkış için havaalanına varmış
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Kendi hesabımda tl.kredim var lakin Almanyaya dayımın adresine gönderim yaptığımda,sepet tutarından düşmüyor kredilerim,normal mi?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X