Şimdi Ara

temmuz vergisini alıcı mı satıcı mı öder ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
4.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar pazartesi araç satın alacam da. temmuz vergi borcu var noter borç ödenmeden satış yapmıyor. temmuz vergisini alıcı (ben) mi ödeyecem yoksa satıcı mı ?

teşekkürler

• Satıcının size aracı borçsuz olarak devretmesi gerektiğinden satıcı öder. Madem sonraki süreçte aracı alıcı kullanacak ben neden ödeyeyim gibi bir mantıkta var ama.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sienaumut

Satıcının size aracı borçsuz olarak devretmesi gerektiğinden satıcı öder. Madem sonraki süreçte aracı alıcı kullanacak ben neden ödeyeyim gibi bir mantıkta var ama.

adamla konuştum şubat vergisi beni ilgilendirir temmuz seni ilgilendirir dedi.

temmuzdan sonra senin kullanacağın bir aracın vergisini neden ben ödeyeyim dedi.

şubattan temmuza kadar ben ödedim kullandım. 2. yarı yılı sana ait dedi.

noter sözleşmesine baktım borçlar ve tüm haklar aracın yeni sahibini ilgilendirir diyor.
  • Normalde karşı taraf ödemeli. Ancak Temmuz ayında bu tarz sorunlarla karşılaşılabiliyor, o vergi ödenmek zorunda sonuç olarak satışın gerçekleştirilebilmesi için. %50 50 anlaşma yoluna girin, ya da yüz göz olmamak için siz ödeyin gitsin. Kafanız bozulduysa almayın aracı olsun bitsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkish_republic

quote:

Orijinalden alıntı: sienaumut

Satıcının size aracı borçsuz olarak devretmesi gerektiğinden satıcı öder. Madem sonraki süreçte aracı alıcı kullanacak ben neden ödeyeyim gibi bir mantıkta var ama.

adamla konuştum şubat vergisi beni ilgilendirir temmuz seni ilgilendirir dedi.

temmuzdan sonra senin kullanacağın bir aracın vergisini neden ben ödeyeyim dedi.

şubattan temmuza kadar ben ödedim kullandım. 2. yarı yılı sana ait dedi.

noter sözleşmesine baktım borçlar ve tüm haklar aracın yeni sahibini ilgilendirir diyor.

pey vermediysen alma aracı arabamı yok sanki kibarca izah etmek varken öyle üç kuruş için laf yapan adamın malından hayır gelmez dinle beni pişman olursun

• DEVREDEbilmek için 1 temmuz itibariyle borcu olmaması lazım.
  • sabah noterdeyim satışı gerçekleştirmediler, borcunun olmaması lazımmış
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • SATICI öder abi, hiç tartışması olmaz bu işin.
  • satabilmesi icin odemesi gerekiyor.
  • Açıkçası bende diğer aracımı satarken, alıcıya ödettim. Temmuzdan sonra binmeyeceğim aracın vergisini neden ben ödeyeyim. Alıcı zaten ödemem diyorsa satmam zaten ona arkadaş. Akıl var mantık var. Satıcı çok güzel bir şekilde size izah etmiş. Sizin ödemeniz etik açıdan daha olumlu.
  • aracı satması için SATICI öder, Ama anlaşmaya bakar, 37,300 ödeneceğine 37,600 verirsin mesela! konu kapanır
  • Bence alıcı ödemeli çünkü kullanacak..
  • Salı günü aracımı sattım. Vergiyi ben ödedim. Aslında baştan alıcı ile konuşmam gerekiyordu fakat atladım işte. Sonra da 160 TL birşey diye de sesimi çıkartmadım. Normal şartlarda da satıcının ödemesi gerekiyor çünkü borç satıcıya ait. Noter bilgisayara giriyor ve arabanın vergi borcu var satamazsınız diyor. Bu durumda satıcı da mecburen ödüyor. Fakat işte iki ucu kirli değnek misali. Satıcı sorunlu biriyse, arabayı da almaya niyetlendiyseniz, miktar da küçükse satıcıya diyin ki sen öde ben sana öderim. Aksi takdirde zaten arabayı satamaz.
  • borcu varsa zaten satılmaz, ama ben alıcının ödemesi taraftarıyım. ya ödenmiş alıcaksınız yada satıcıyla anlaşın ya siz ya yarı yarıya anlaşın bence.
  • Adam bol keseden atmis, bence aracini almayin bile. Kandirmaya calisiyor.
    Yasal olarak satici oder. Cunku araci satisa hazir hale getirmek zorundadir.
    Hem zaten arac borclu ve borc ta satici uzerine cikacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şöyle bir durum var, diyelim aracınızın 2 vergisinide ocakta ödediniz, arabayı mayısta sattınız. Devlet size temmuz vergisini geri ödüyor. Çünki kullanmıycagınız dönemin parasını ödemiş oluyorsunuz. Ancak temmuz olunca işler karışıyor. Kim kime geçirebilirseye dönüyor. Mantık olarak alıcının ödemesi gerekir, sonraki 6 ay o kullanıcaktır çünki. Ayrıca şöyle bir durum varki vergiyi ödeyen satıcı aracına zamda yapabiliyor. Sonuç olarak herşeykilde alıcıya giriyor. Ha aynı fiyattan vergi ödenmiş alırsanız ne ala.
  • satıcı er kişi kimse aracı noter huzurunda borçsuz ve eksizlik olarak sunmak zorundadır satış esnasında
  • Sana borçsuz vermesi mecburi olduğu için satıcının ödemesi gerek
  • 1 temmuzda borcu olmaması lazım. olduğu için satıcı öder ki dediğim gibi devir olmamış. bu gibi durumlar anlaşmaya bakar. biri diyor ki satıcı öder biri diyor ki alıcı öder. mantıksalolarak satıcı şundan öder işlemi yaptırabilmek için. ama alıcı da binecektir onun ödemesi de mantıklı olabilir. bu durumda yapılacak karşılıklı anlaşma. iki taraf anlasırsa alırsınız anlasmazsanız almazsınız o kadar basit. siz alıcısınız karsıya ödetmek istiyorsunuz adam kabul etmiyorsa vazgeçin o zaman o arabadan derim
  • arabayı gercekten kafanıza koyduysanız, satıcıya söyleyin ödesin. atıyorum 15000 TL ye anlastıysanız, 15150TL verin alın aracı.

sizin 6 ay kullanacağınız aracın vergisini neden satan kişi ödesin ki?

kanunen ödemek zorunda ama ben sizin vergi parasını adama vermeniz taraftarıyım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.