Şimdi Ara

Audi q2 mi 2019 Tiguan mi...ilanlar iceride

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
3.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-audi-2018-audi-q2-1.0-tfsi-design-otomatik-cam-tavan-58.000km-de-1096055839/detay

Tiguan da bu

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-volkswagen-atisalani-otomotiv-den-hatasiz-boyasiz-orjinal-plus-cam-tavan-1103474827/detay

2015 golf manuel aracım var..ilk sahibiyim...8 yıldır kullanıyorum...artık otomatik bir araca geçme niyetim var...Bu iki araç arasında kaldım....

Hangisi sizce? + Lari eksileri düşüncelerinizi merak ediyorum....2015 de golf alırken de sormuştum...

• İlla vag grubu olmayacaksa 3008 de önerebilirim. Bir çok açıdan daha iyi bir araç. Şirkette a4 var b8 kasa, bir tanıdığımda da q2 ve kayınçoda a3. Yani audi ile haşır neşir biriyim. Q2 Size audi kalitesi pek sunmayacaktır + gercekten dar bir araç.

Tiguan ise artık çok eskidi.. Hem donanım hem tasarım hem teknoloji rakiplerinin gerisinde kaldı. Golf gibi premium olmayan sınıfta da çok göze batmıyor. Yani şu an mesela golf verip Kia ceed alınmazken Tiguan verilip rahatlıkla sportage alınabilir. O sınıfta Tiguan bir golf değil. Daha yakın zamanda Yunanistan'a Tiguan ile gidip geldim. Tabi ki iyi bir araç ama öyle çok öne çıkan tarafı yok. Motor iyi mesela ama direksiyon hissi aşırı kötü.

3008 olmazsa da ikisi arasında genişlik ihtiyaç ise Tiguan değilse ve biraz daha farklı hareketli bir araç bakiyorsanız q2 derim. Yani zaten kağıt üzerinde de bunlar öne çıkıyor.
  • Audi daha klass ve hoş duruyor. Hemde km'si daha düşük . Tiguan ise bence çok sıkıcı bir araç. İç/dış çok demode kalıyor. Tabi renkler ve zevkler tartışılır . Hangisi daha çok kafanıza yatiyorsa onu seçin . Yalnız acele edin her geçen saat fiyatlar daha da artıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moueson -- 3 Haziran 2023; 19:4:40 >
  • 2015 model tiquana bındım ama o 3.5 motordu. audiyede bındım oda ya 2.0 da yada 2.5 du tam hatırlayamıyorum sımdı. 4 sene olucak. tiquan daha genış ve seri idi.

• Moueson kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim cevabınız için...evet Audi gözüme daha klas geliyor ..Tiguan golf ile iç tasarımı aynı gibi...ben performans falan aramıyorum araçta....memur zihniyeti ile kullanırım aracı...🙃

• Q2 nerede tiguan nerede. Tabi ki tiguan
  • 4-5 yaşındaki araçlara verilen/verilmek istenen paralara bak!

Ne hale geldik?

Hak ettik gerçi, o da ayrı mesele.
  • Sadece marka ismi için q2, diğer her şey için tiguan bu ikisi arasında…
  • Tiguan, net
  • Arada segment farki var. Q2 ilk ciktiginda icine zor binebilmistim, cok dar. Tiguan yayla gibi araba ve 150hp. Marka algısı haric her konuda tiguan daha iyi
  • Genel yorum Tiguan özelinde hemfikir gibi ..Ben eşim ve 1 çocuk, şeklinde kullanılacak.Gönlümden Audi geçiyor ,daha tok duruyor ...daha sağlam hissi uyandırıyor , marka algısı vs...
    Teşekkür ederim herkese cevaplar için
  • insignia a3 sedan mevzusunda arabaya halka takınca segment atladığını falan iddia edenler vardı,

çağıralım da audiyi savunsunlar ezilmesin q2 cik 

@zotacing

@Moueson

@alkgs

@SS10

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 4 Haziran 2023; 6:59:46 >
  • 2 kişilik bir aileniz varsa Q2 yeterli, büyük şehirde yaşıyorsanız parkı bi tık daha kolay olur. 3-4 kişiyseniz kesinlikle Tiguan, hiç düşünmeyin.

• İlla vag grubu olmayacaksa 3008 de önerebilirim. Bir çok açıdan daha iyi bir araç. Şirkette a4 var b8 kasa, bir tanıdığımda da q2 ve kayınçoda a3. Yani audi ile haşır neşir biriyim. Q2 Size audi kalitesi pek sunmayacaktır + gercekten dar bir araç.

Tiguan ise artık çok eskidi.. Hem donanım hem tasarım hem teknoloji rakiplerinin gerisinde kaldı. Golf gibi premium olmayan sınıfta da çok göze batmıyor. Yani şu an mesela golf verip Kia ceed alınmazken Tiguan verilip rahatlıkla sportage alınabilir. O sınıfta Tiguan bir golf değil. Daha yakın zamanda Yunanistan'a Tiguan ile gidip geldim. Tabi ki iyi bir araç ama öyle çok öne çıkan tarafı yok. Motor iyi mesela ama direksiyon hissi aşırı kötü.

3008 olmazsa da ikisi arasında genişlik ihtiyaç ise Tiguan değilse ve biraz daha farklı hareketli bir araç bakiyorsanız q2 derim. Yani zaten kağıt üzerinde de bunlar öne çıkıyor.

• Kullandığınız araç c segment, q2 ye geçerseniz b segment ölçüleri küçük gelebilir. Aşağıda bir kıyaslama paylaşıyorum.

Q2 nin avantajları; diğer arkadaşların da bahsettiği gibi şehir içi pratiklik ve daha yüksek marka algısı. Son kararı vermeden önce ailece q2 ye binip değerlendirmenizi tavsiye ederim.

https://www.carsized.com/en/cars/compare/audi-q2-2016-suv-vs-volkswagen-tiguan-2016-suv/
  • en1gma kullanıcısına yanıt

Hocam ben Audi fanı falan değilim. Konu sahibine de dedim hangisi kafasına yatıyorsa onu alsın . Ama bu iki araçtan benim tercihim kesinlikle Audi olurdu hiç düşünmem bile. Bir kere Tiguan görmekten kusucam artık . Her yerde Kızılay dağıtmış gibi var bir de bu araç beyaz , tam bir şirket aracı gibi duruyor. İçi/dışı çok eski ve sıkıcı duruyor. Tiguan'ın artık kesinlikle güncellenmesi lazım .

• Q2'nin standart versiyonu olan A1'e sahibim keza bu iki araca da binme şansım oldu.Öncelikle Q2 yi tutup A6 ile E serisi ile bir tutmamak lazım malum ülkemizde premium denilince herkes E segment kalitesi bekliyor göremeyince de çöp diye bir algı oluşuyor.
    Araçlara gelecek olursak;
    Q2 daha sert çok daha iyi yola yapışıyor, Tiguain ise daha yumuşak süspansiyona sahip daha konforlu
    Q2 iç hacim olarak daha ufak,Tiguain ise daha geniş
    İkisininde malzeme kaliteleri üç aşağı beş yukarı aynı lakin Audi'de markadan kaynaklı olan bazı ufak dokunuşlar insanı mutlu etmiyor değil.
    Mevcut motor hacimleri ile Tiguain daha performanslı lakin Q2 daha az yakar.
    STronic tarafında kavrama ve mekatronik ömrü DSG ye göre daha iyi.
    Vs. vs. Farklılıklar mevcut.En bariz fark biri sert çok daha iyi yol tutuyor diğeri yumuşak harici benzer araçlar.
    Oyum Q2'den yana tabi 40 lı yaşlarda iki çocuk babası olsaydım Tiguain'i seçerdim büyük ihtimal onuda söylemeden geçemeyeyim

• Moueson kullanıcısına yanıt

insignia konusunda patlangac gibi a3 sedan diyordun niye şimdi kafasına yatan diyorsun ki?

demek tiguan tipsiz.ya 3008 alsaydı,o da q2den üst segment tip de güzel?o zaman halka geçmiyor muydu?

• tatum kullanıcısına yanıt

Çoğu kişi alabileceğin en çok, en üst, en büyük araca göre yorum yapıyor maalesef bizim kanayan yaramız bu biraz.. ihtiyaca odaklılık pek lügatımızda yazmıyor.

Tiguan'ın temel avantajı boyut sonuçta, bu boyuta, alana ihtiyacın yoksa neden daha kompakt, park etmesi kolay, pratik ve daha kaliteli hissettiren aracı almayasın ki. Tiguan'ın içi de ticari araçlar ayarında dizayn olarak, Q2'nin özeni çok daha üstün kabin noktasında.

Ama diyorsan ki ikinci çocuk gelir ve uzun süre binerim, o zaman Tiguan daha mantıklı tabi ki.. alana ihtiyacın olacak çünkü. ihtiyacınıza göre karar verin en önemlisi bu.

• Dün ilandaki Tiguan a baktım test sürüsünü yaptım ..bugün saat 9 gibi de q2 ye bakıp, test sürüşünu yapıp karar vereceğim ins.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.