Şimdi Ara

temiz kullanilmis ne demek ? nasil anlariz temiz kullanildigini ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ilanlarda goruyorum ne demek yani bu kelime 150 bin km deki arac a temiz deniliyor simdi iyi temizleyip mi satiyorlar yoksa az basarak dikkatli sekildemi kullanmislar temizden bunumu anlamamiz gerekir?

birde aracin temiz kullanildigini nasil anlariz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 2 Aralık 2017; 16:14:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arabanın içinde yemek yenmemiş, sigara, alkol içilmemiş, seks yapılmamıştır. Arabaya daima temiz kıfayetlere binilmiştir. Bakımları aksatılmamıştır 90km hızı geçmemiştir. Yağmurlu ve çok sıcak günlerde arabayı garaja çekip kullanmamışsa araba temizdir.

Edit: Araba bozuk yollarda kullanılmamış, tümsek olan yollardan geçilmemiş, arabaya 2 kişiden fazla binmemiş, bagajına çok yük konulmamışsa bence yine temizdir
  • Arabanın içinde yemek yenmemiş, sigara, alkol içilmemiş, seks yapılmamıştır. Arabaya daima temiz kıfayetlere binilmiştir. Bakımları aksatılmamıştır 90km hızı geçmemiştir. Yağmurlu ve çok sıcak günlerde arabayı garaja çekip kullanmamışsa araba temizdir.

Edit: Araba bozuk yollarda kullanılmamış, tümsek olan yollardan geçilmemiş, arabaya 2 kişiden fazla binmemiş, bagajına çok yük konulmamışsa bence yine temizdir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kral_Jumong -- 2 Aralık 2017; 16:37:0 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kral_Jumong

Arabanın içinde yemek yenmemiş, sigara, alkol içilmemiş, seks yapılmamıştır. Arabaya daima temiz kıfayetlere binilmiştir. Bakımları aksatılmamıştır 90km hızı geçmemiştir. Yağmurlu ve çok sıcak günlerde arabayı garaja çekip kullanmamışsa araba temizdir.

Içinde salya sümük hapşırdıysa, kendi özünden sağa sola dna örnekleri bıraktıysa, burnunu karıştırıp hap yaptıysa, yellendiyse, kedi/köpek/hamster sidiği bulaştıysa, bebeğinin alt bezini değiştirdiyse temiz sayılır mı ?

• İçinde ördek pisleyince de temiz sayılıyor mu?
  • Formdas F kullanıcısına yanıt
    Tabiki de temiz değildir. Uzak durun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kral_Jumong

Arabanın içinde yemek yenmemiş, sigara, alkol içilmemiş, seks yapılmamıştır. Arabaya daima temiz kıfayetlere binilmiştir. Bakımları aksatılmamıştır 90km hızı geçmemiştir. Yağmurlu ve çok sıcak günlerde arabayı garaja çekip kullanmamışsa araba temizdir.

90 km dışında aynen katılıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

2013'de 190.000km'de bir araba satmıştım. Acil olduğu için hem piyasa altına hem de tanıdık galericiye verdim. Galerinin ortağı arabaya bindi; ''dalga geçmeyin bu araba restorasyon görmüş'' dedi.

Ben de; ''hayır fabrika çıkış orijinal araba'' dedim. Adam şok oldu.

Temiz kullanmaya gelince;

Tüp taktırmadım, benzini neredeyse hep aynı markadan aldım, sigara içmedim, haftada bir iç-dış yıkadım, arabada 4 kişi üzeri hiç binilmedi, ekstra yükleme yapılmadı, bakımları zamanı gelmeden önce yapıldı ve hep yetkili servis + orijinal yedek parça. Çalıştırınca gaza basıp gitmedim, hem 30-60 saniye bekledim, 2. vitesle giderken stop edip durmadım hiç bir zaman, normal bir park şekli uygulayıp 30-60 saniye bekleyip öyle stop ettim aracı. Motor yağı ısınmadan 2500 deviri hiç bir zaman geçmedim. Hız kasislerinden 10km ve üzeri hızlarla hiç geçmedim, kaldı ki araçta fabrika çıkış hidropnömatik süspansiyon sistemi vardı, istesem 50km hızla bile geçer sarsılmazdım ama yapmadım. Vs... vs...

Piyasa etrafımda çok var bakım zamanı gelince 2-3 ay ya yoğunum gidemedim ya para kalmadı gidemedim diye bakımlarını 3-5 ay hatta 1 sene geciktiren ve hor kullanan.

Ben Allah izin verirse hayatım boyunca ikinci el araba almam, çünkü bu ülkede benim gibi temiz ve iyi bakan sürücü sayısı 1000'de 1. Onu da bulamam.

kasis olayına katılıyorum. 10 km üzeri hayatta geçmem. 10 km de bile araba çakılıyor resmen. etrafıma bakıyorum millet vızır vızır 50 ile 40 ile yarıp geçiyor. sonra on takımlar dağılıyor tabi. her gün darbe al al ne olacak ? ikinci el araba alınmaz cidden.senin benim gibi "kıl" adam bulacaksın ondan alacaksın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İç temizlik zaten gözle görülebilecek birşey. Arabaca çocuk büyüdüyse düzenli temizlenmediyse içi leş gibi oluyor. Ama önemlisi mekanik.

Alacağınız arabayı kimin sürdüğü çok önemli. Mümkünde aracı ilk sahibinden alın. Aracı gördükten sonra sahibinin yanından ayrıldıktan sonra aracın sahibi aracı sürerken takip edin. Sürerken çukurlardan kaçıyor mu kasislerde yeteri kadar yavaşlıyor mu? Saçma sapan gaza abanıp ani frenler yapıyor mu? Kısacası mekanik olarak hor kullanılmıyor mu bundan emin olun. Mekanik bir aletin en büyük düşmanı fiziksel darbelerdir.

Ne adamlar görüyorum almış sıfır bmw yi mersoyu kasislerden bırak yavaşlamayı 60-70 ile gaza basarak geçiyor. Özellikle aracı zıplatmayacak kadar küçük ama sert ve çıkıntılı kasislerden TATAK diye bir geçişleri var, içim acıyor resmen sanki aks yerinden çıkacak. Zenginin malı kıymetsiz olur genelde eskiyince yenisini alabilecek gücü her daim olduğundan umursamaz. Onun için gideceği yere 3dk erken varmak arabasının ömründen daha önemlidir.

Kısacası malının kıymetini bilen gözü gibi bakacak, kolay yoldan para kazanmayan birinden alın aracı.

• programmer_onur kullanıcısına yanıt
    90km yanlış oldu herhalde bi tanıdık sürekli düşük km düşük devirde kullandı diye büyük sıkıntı olmuştu arabada

• temiz kullanilmis ne demek ? nasil anlariz temiz kullanildigini ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.