Şimdi Ara

TEMBEL KARDEŞ SORUNU. ÖNERİLERE İHTİYACIM VAR.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba öncelikle, ben akdeniz tıp fakültesinde okuyorum. bu sene kazandım. öğrencilik hayatım hep başarılarla geçti fakat kardeşim tam tersi. zar zor yardımlarımla kıytırık bi anadolu lisesi kazandı. lise 1'i yine zar zor geçti şimdi lise 2 ve durumu daha kötü. devamsızlık şimdiden 15 gün olmuş(biliyosunuz 20 olunca kalıyor) ve daha senenin yarısı bitmedi. çekip kenara konuşunca okulu sevmiyorum diyor. en başta gittiği okulun ortamını sevmemiştir dedik ama sonra genel okul ortamını sevmediğini anladık. açıkçası annem de babam da yaşlı insanlar çok ilgilenemiyorlar. ben aldım sorumluluğu hergün güzel güzel konuşuyorum karşıma alıp ama ertesi gün yine aynı sorun. yani ilerde okumazsa nolur okursa nolur diye anlattığımız halde hala yanlış yola gidiyor. nasıl bi şey yapmalıyız ki bu çocuk okusun? ailecek kafamız allak bullak. çözüm önerilerini bekliyorum.

not: sanayiye çırak verin gibi saçma sapan şeyler yazmazsanız sevinirim

• çok iyi anlıyorum kardeşinide senide. keşke meslek lisesine gönderseymişsiniz. meslek lisesindende bir mesleği olurdu. herkes meslek liselerine okuyamayacak adamların gittiği gereksiz bir okul diye bakıyor ama gerçek hayattaki karşılığı öyle değil. iş aramaya kalktığınızda meslek liselerinin önemini anlıyorsunuz.

geçiş varsa kesinlikle geçiş yaptırın.

yoksa okulu sevmiyorsa dersleri sevmiyorsa 180 derece dönmesi çok çok zor. benimde öğrencilik yıllarım öyle geçtiği için biliyorum. bilgisayar ve internet aşığıydım a dan z ye bilirdim. birisi tutupta bu çocuğu meslek lisesine gönderelim demedi yok orayı kazansın yok burayı kazansın dediler beni yaktılar.

bence sizde kardeşinizin yetenekleri doğrultusunda bir yönlendirme yapın
  • quote:

Orijinalden alıntı: MenDakkaDukka

çok iyi anlıyorum kardeşinide senide. keşke meslek lisesine gönderseymişsiniz. meslek lisesindende bir mesleği olurdu. herkes meslek liselerine okuyamayacak adamların gittiği gereksiz bir okul diye bakıyor ama gerçek hayattaki karşılığı öyle değil. iş aramaya kalktığınızda meslek liselerinin önemini anlıyorsunuz.

geçiş varsa kesinlikle geçiş yaptırın.

yoksa okulu sevmiyorsa dersleri sevmiyorsa 180 derece dönmesi çok çok zor. benimde öğrencilik yıllarım öyle geçtiği için biliyorum. bilgisayar ve internet aşığıydım a dan z ye bilirdim. birisi tutupta bu çocuğu meslek lisesine gönderelim demedi yok orayı kazansın yok burayı kazansın dediler beni yaktılar.

bence sizde kardeşinizin yetenekleri doğrultusunda bir yönlendirme yapın

orada okuyacağını bilsek ona da göndeririz ama genel "okul" kavramına karşı bi sorunu var. yani bulunduğu okulla ilgili değil. ona kalsa hiç okumadan bi işe girip çalışmak istiyor ama ilerdeki yaşam standartları çok düşük olacak bunun farkında değil. allah şükür maddi durum var biraz. babam çekti konuştu kenara. liseyi bitir özel üniversiteye göndericem dedi ama yeterki bitir. yine tık yok yine çalışmıyor.

• çalışmayan adama ne desen çalışmaz. liseyi öyle yada böyle bitirir. bitiremezse açık liseden bitirir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MenDakkaDukka

çalışmayan adama ne desen çalışmaz. liseyi öyle yada böyle bitirir. bitiremezse açık liseden bitirir.

valla bilmiyorum liseyi bitirse o bile bişey. babam çok tutumlu biridir. öyle çok sağa sola para harcamaz ama böyle bi adam bile özel üniversite parasını gözünden çıkardı ki yaklaşık 100 bin tl ediyor, yani durumun vehameti ortada.
  • usta sanayiye çırak verme diyosun fakat hayatın acı tarafını paranın ne kadar zor kazanıldığını görsünde üniversite için şimdiden sınavlara başlar....
  • haklısnız aslında. şu seneyi bi şekilde atlatalım yazın bi yere girsin çalışsın yoksa tatlı dille konuşmayla olmayacak bu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • eğer ilgisi varsa sanayiye çırak işi çok iyi bence. meslek kazanma çıraklıktan başlıyor. düşünüyorumda keşke beni sanayiye çırak verselerdi. şuan motor ustası felan olurdum herhalde. belki 4-5 sene önce böyle bir şeyi aşağılama olarak düşünürdüm ama hayat şartları insanı gerçeklerle tanıştırıyor. (şuan ki hayatımdan memnunum ama o şekilde memnun olurdum) ama bu tür işlerde zevkli geliyor birşeyleri tamir etmek birşeyleri başarmak

geçen sanayiye arabamı yaptırmak için gittim. küçük bir dükkanın önünde lüks araçlar felan vardı. gözlemlerim şunlar. usta çırakken az kafası çalışıyomuş usta olabilmiş şimdi paraya para demiyor. yanında çalışan elemanının hiç kafası çalışmıyor ama işini yapabiliyor. sohbet arasında ne kadar aldığını sordum 1200 lira alıyorum dedi + ssk + yemek. (burası büyükşehir değil burası için çok iyi para) bu insan vasıfsız eleman aslında. sadece baka baka söküp takmayı öğrenmiş. biraz kafası çalışsaymış usta olur parayı götürürmüş.

o eleman çırak olmasaymış şuan 650 lira maaşla vasıfsız eleman olarak çalışıyor olurdu.

dolayısıyla demek istediğim şu ki kardeşinin yeteneği doğrultusunda bir meslek kazandırın muhakkak. özel ünide okutacaksanızda yeteneği doğrultusunda birşey okutun. mesela ticaret mi yapabiliyor işletme okutun. vs...

ama yeteneğini iyi belirleyin sonra acısını çekmeyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MenDakkaDukka -- 19 Aralık 2011; 0:21:22 >

• ya sanayiye gidecek aratatilde nasıl para kazanılırmıs öğrenecek
    yada ona vaatlerde bulunacaksınız yok sınıfı gecersen sunu alıcam yok bunu alıcam diye gaz vereceksiniz

ama sanayi eksin yöntem denendi uygulandı
  • Sanayide çalışanı beğenmiyorsunuz ama para sanayide.Kardeşin tembel hadi okumaya karar verdi diyelim vasat bir okul kazanacak o okul bitince iş bulmakta zorlanacak bulsa bile maaşı az olacak.Sanayiyi istiyorsa verin usta olsun.İşini iyi yaparsa senin doktorluğundan fazla kazanır.Ben ne ustalar biliyorum işçiliği iyi diye kasko firmalarıyla anlaşma yapıyor.500 liradan aşağı kaput doğrultmuyor.İsim yaparsa ileride büyük bir tamirhanesi ve iyi bir geliri olur.
    Bende okuyorum ama okumayınca hayat bitmiyor illa okumayan sürünecek, sefil olacak diye birşey yok.
  • Buna yapılacak tek şey yol var oda ufak tefek bir tekstil firmasına ver o görür gününü.. Nasılmış..

Taddırırlar hayatın tuzunu.. tadını alır en azından o zaman görürüm bak nasıl okumayı istiyor abi ne olur bana yardımcı ol okumak istiyorum derslerimde yardımcı ol diye yalvarmaya başlayınca görürüm hemen üniversite sınavlarına başlar o başka bir çaresi yok bunun bizim burdada var öyle çok ne anlatırsan anlat ama bir kulağından girer ötekinden çıkarırlar..

Tek yapılacak yol şudur Tekstil yada ufak tefek sanayiye vermek olacak.. zaten çocuk ilk baştan demiş okulu istemiyorum... ama ilk başta bir konuşun bakalım başka hangi okulu istiyor vs bunu konuşun eğer olmazsa dediğim yollar harekete geçecektir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: guitarhero111

merhaba öncelikle, ben akdeniz tıp fakültesinde okuyorum. bu sene kazandım. öğrencilik hayatım hep başarılarla geçti fakat kardeşim tam tersi. zar zor yardımlarımla kıytırık bi anadolu lisesi kazandı. lise 1'i yine zar zor geçti şimdi lise 2 ve durumu daha kötü. devamsızlık şimdiden 15 gün olmuş(biliyosunuz 20 olunca kalıyor) ve daha senenin yarısı bitmedi. çekip kenara konuşunca okulu sevmiyorum diyor. en başta gittiği okulun ortamını sevmemiştir dedik ama sonra genel okul ortamını sevmediğini anladık. açıkçası annem de babam da yaşlı insanlar çok ilgilenemiyorlar. ben aldım sorumluluğu hergün güzel güzel konuşuyorum karşıma alıp ama ertesi gün yine aynı sorun. yani ilerde okumazsa nolur okursa nolur diye anlattığımız halde hala yanlış yola gidiyor. nasıl bi şey yapmalıyız ki bu çocuk okusun? ailecek kafamız allak bullak. çözüm önerilerini bekliyorum.

not: sanayiye çırak verin gibi saçma sapan şeyler yazmazsanız sevinirim

Hayat okumak mı kardeşim. Belki senden başarılı olur gelecekte. İstediği işi yapsın sen destek ol.

• ona üniversite ortamında yaşadağın güzel anları anlat üniversite kazanırsan ve kazanamazsan diyerek konuya gir hepsini sırala artık akıllanmıyorsa yapacak birsey yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: DreamìnLife

ona üniversite ortamında yaşadağın güzel anları anlat üniversite kazanırsan ve kazanamazsan diyerek konuya gir hepsini sırala artık akıllanmıyorsa yapacak birsey yok

onu da denedim. yani konuşarak ikna edebileceğim her şeyi denedim diyebilirim. şimdi geriye sadece yaşamın zorluğunu birebir tecrübe ederek doğru olanı bulması kalıyor. onun için de yazın artık bi yere vericez çalışacak. akıllandı akıllandı, akıllanmazsa daha da çaba göstermicem.
  • İnsan hayati bir deneyim yaşamadığı sürece akıllanmaz,bende eskiden hemen hemen kardeşin gibiydim,lakin bir fastfoodta çalışmaya başlayıncaya kadar,gecenin 1 ine kadar temizlik,üstün-başın yağ içinde,ellerin-kolların yanık içinde ve aldığın ückuruş parayı görünce üniversitenin önemini anladım.İnsan sadece para için okumamalı,toplumda saygınlık belli bir otorite için okumalı,iyi-kötü yaşamak için para bulabilirsin ama kültür ve saygınlığı
  • Klasik Türk mantığı. Herkes üniversite bitirsin. Herkes üniversiteye gitmek isteyince talebi karşılamak için kıytırık yerler üniversite diye millete iteklensin. Burayı okuyup bitiren de kendini üniversite mezunu saysın. Sonra "ben üniversiet mezunuyum, bu paraya çalışmam" desin. İşsizlik artsın. İnsanların 4-5 yılı boşa gitsin.

Sen Tıp'ı bitirene kadar kardeşin bir işe girse orada ustalaşır. Hatta sermaye ile kendi işini falan kurar. Sen 6 sene okumanın sonunda kimsenin umrunda olmadığı pratisyen bir hekim olur ve 3 kuruşa talim edersin ama kardeşin almış yürümüş olabilir. Sen TUS'a çalışırken kardeşin evini arabasını almış olabilir. Hayat bu hiç belli olmaz. Bence sen kendi geleceğinle ilgili endişelen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faruk -- 19 Aralık 2011; 7:50:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Indigo

Sanayide çalışanı beğenmiyorsunuz ama para sanayide.Kardeşin tembel hadi okumaya karar verdi diyelim vasat bir okul kazanacak o okul bitince iş bulmakta zorlanacak bulsa bile maaşı az olacak.Sanayiyi istiyorsa verin usta olsun.İşini iyi yaparsa senin doktorluğundan fazla kazanır.Ben ne ustalar biliyorum işçiliği iyi diye kasko firmalarıyla anlaşma yapıyor.500 liradan aşağı kaput doğrultmuyor.İsim yaparsa ileride büyük bir tamirhanesi ve iyi bir geliri olur.
    Bende okuyorum ama okumayınca hayat bitmiyor illa okumayan sürünecek, sefil olacak diye birşey yok.

Hayatta herşey para değil. Elbette o yöne yeteneği varsa sanayide çalışsın ama çocuğu direk maddi kaygılarla okuldan ayırmak ne kadar doğru acaba?

Okula para kapısı diye bakarsan çok şey kaybedersin. Ne malum okuduğu zaman iş bulmakta zorlanacağı? Herkes işini en iyi şekilde yaparsa birşey olmaz.

• Bir süre para vermeyin ve ihtiyaçlarını karşılamayın.İsyana geçince de sen görevin olan öğrenciliği yapmıyorsan biz de bunu yapmayız deyin yola gelir.
  • bi sene çalıştırın okulu bıraksın. sonra aşkla şevkle okumaya karar verir. maddi desteği tamamen kesmeniz gerekir bu arada
  • lisedeyken hocamız anlatmıştı. tembel bir öğrenci okulu bırakıp çaycılık yapmaya başlamış. sonra birgün okula geri kayıt yaptırmış. hoca neden geri geldiğini merak edip sormuş. tepsiyi devirip bardakları kırdığımda patrondan yediğim küfürü duysaydınız beni çok iyi anlardınız demiş. şimdi üniversiteyi kazanmak için saatlerce ders çalışıyor diyordu.

tabi bu olay bize tesir etmemişti belkide yaşamak lazımdı :) bu arada o çaycı çocuk forumdaysa ses versin belkide doktor felan olmuştur kimbilir
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.