Şimdi Ara

telefon dinlenme meselesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
9.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar aklımda birkaç soru var bu konu hakkında. Şimdi ki telefonumu yeni aldım ama aynısı eski telefonumu kullanırken de oluyordu. Okuduğum okulda (üniversitede) bazı politik olaylar ve yapılanmalar icerisindeyiz. Ve bu yapılanmalar içinde bulunan arkadaşlarımın hepsinde aynı durum yaşanıyor. Birbirimizle telefonda konuşurken seslerden bozulma, yankılar veya aniden hat kesilmesi yaşıyoruz. Az önce anneme sordum "benimle konuşurken sesinde veya benim sesimde yankılar oluyor mu" diye. Sadece benimle konuşurken oluyormuş. Belki paranoya olacak ama bu sadece bende olmuyor. Bunu anlamanın veya doğrulamanın bir yolu var mıdır ? Lütfen dalga geçecekler veya yardımcı olmayacaklar cevap yazmasınlar. Şimdiden teşekkür ederim. İyi forumlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir ara şehir efsanesi halini almış bir bilgilendirmeyi hatırlatayım.

#31#31 yazdktan sonra kendi numaranı yazarsan, ve dinleniyorsan karşıdan bir ses falan duyuyormuşsun.

Birde Kriptolu olarak bildiğim Blackberry telefonla deneyin, aynı yankılanma onda da olacak mı?
  • bir ara bilg. mühendisi bir arkadaştan duymuştm vodafoneun konuşmaları kaydettiği ve bir açık neticesinde arkadaşın bu konuşmalara bizzat ulaştığı şeklinde.tabi şimdi nedir durum bilemiyorum
  • Bunu ben de merak ediyorum, bu "yankı" olayı ile telefon dilenmesi arasında bir bağlantı var mı acaba?

Ayrıca çok merak ediyorum, bir operatör ya da kurum, benim telefonumu neden dinler ki? Annemi, babamı arıyorum, kardeşim, arkadaşım arıyor ne alaka anlamadım.. (eğer dinliyorlarsa)

Bir şey daha, milyonlarca telefon abonesi var, bunların hangi birini dinleye dinleye baş ediyorlar. Karışık bir durum.

• quote:

Orijinalden alıntı: alikiziltoprak

Bunu ben de merak ediyorum, bu "yankı" olayı ile telefon dilenmesi arasında bir bağlantı var mı acaba?

Ayrıca çok merak ediyorum, bir operatör ya da kurum, benim telefonumu neden dinler ki? Annemi, babamı arıyorum, kardeşim, arkadaşım arıyor ne alaka anlamadım.. (eğer dinliyorlarsa)

Bir şey daha, milyonlarca telefon abonesi var, bunların hangi birini dinleye dinleye baş ediyorlar. Karışık bir durum.

anlık dinleme herkese olmaz zaten, o şüpheli olup takibe takilanlarda olur.sana bana olmaz :)

• quote:

Orijinalden alıntı: CeSiN

quote:

Orijinalden alıntı: alikiziltoprak

Bunu ben de merak ediyorum, bu "yankı" olayı ile telefon dilenmesi arasında bir bağlantı var mı acaba?

anlık dinleme herkese olmaz zaten, o şüpheli olup takibe takilanlarda olur.sana bana olmaz :)

O zaman yankı olayı

1-Vodafone'un dandikliği (benim olduğumyerde çekiyor ama karşıdaki çekmiyor sanırım)
    2-Telefonun dandikliği (benim N73 hala taş, ses de net, sorun arkadaşın tel'de olabilir)
    3-Bir diğer olasılık, arkadaş konuşmayı kaydediyordur? Bu da yankıya yol açıyor sanırım.

Valla dinliyorsa da selam söylüyorum, adresine gidiyor.. Çekineceğim bir konuşmam yok telefonda zaten.
    Her ne kadar yasak olsa da dinleme olursa buna benim müdahele etme şansım yok ki, bundan haberdar olma şansım bile yok :)

En iyisi özel meseleleri yüzyüze konuşmak. Bedava dakikam ar diye uzatıp da uzatmaya gerek yok..

• quote:

Orijinalden alıntı: azomania

Bir ara şehir efsanesi halini almış bir bilgilendirmeyi hatırlatayım.

#31#31 yazdktan sonra kendi numaranı yazarsan, ve dinleniyorsan karşıdan bir ses falan duyuyormuşsun.

Birde Kriptolu olarak bildiğim Blackberry telefonla deneyin, aynı yankılanma onda da olacak mı?

Blackberry'de kripto sadece Blackberry Messenger(BBM) için var.Konuşma ve sms bütün telefonlarda olduğu gibi dinlenir ve izlenir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Telefon dinleme paranoyasına sende düşmüşsun:) öncelikle sunu belirteyim zaten bütün konuşmalar kayıt altına alınıyor. Anlık dinleme olayı ise sadece şüpheli kisilerde oluyor birde anahtar kelimeler cümleler var tabi onları kullandığınız zaman sıkıntı olabilir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CeoBurak

quote:

Bir ara şehir efsanesi halini almış bir bilgilendirmeyi hatırlatayım.

Blackberry'de kripto sadece Blackberry Messenger(BBM) için var.Konuşma ve sms bütün telefonlarda olduğu gibi dinlenir ve izlenir.

Doğru şimdi hatırladım. Bu futbol şikesi davasında da konusu geçmişti. Tübitak bir tane yapmış böyle bir telefon sesli konuşmayı şifreleyerek gönderebiliyor, ama karşı tarafta da aynı telefon olması gerekiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: canmania

Telefon dinleme paranoyasına sende düşmüşsun:) öncelikle sunu belirteyim zaten bütün konuşmalar kayıt altına alınıyor. Anlık dinleme olayı ise sadece şüpheli kisilerde oluyor birde anahtar kelimeler cümleler var tabi onları kullandığınız zaman sıkıntı olabilir

Aslında pek paranoya değil. Bi teşkilatlanma icerisindeyiz ve iyi geliyoruz. Ayrıca yaşadığımız ilçe küçük bi yer ve teşkilatlanmamız ses getiriyor. O açıdan şüphe duyuyoruz. Bu soruları soran yaklaşık 10 kişi falan. Yani olayın merkezinde olanlar. Bitek ben değilim yani :)

• quote:

Orijinalden alıntı: can0650

quote:

Orijinalden alıntı: canmania

Telefon dinleme paranoyasına sende düşmüşsun:) öncelikle sunu belirteyim zaten bütün konuşmalar kayıt altına alınıyor. Anlık dinleme olayı ise sadece şüpheli kisilerde oluyor birde anahtar kelimeler cümleler var tabi onları kullandığınız zaman sıkıntı olabilir

Aslında pek paranoya değil. Bi teşkilatlanma icerisindeyiz ve iyi geliyoruz. Ayrıca yaşadığımız ilçe küçük bi yer ve teşkilatlanmamız ses getiriyor. O açıdan şüphe duyuyoruz. Bu soruları soran yaklaşık 10 kişi falan. Yani olayın merkezinde olanlar. Bitek ben değilim yani :)

şimdi bir modelleme yapalım caner arkadaşım;

sen bir üst düzel emniyet yetkilisi yada özel yetkili savcısın. veri topladıgın şüpheli insanlar var bunlar hakkında bişeyler bilmek istiyosun müsbet şeyler. tlf dinlemeye karar veriyosun izin cıkartıyosun operatörle anlaşıyosun vs vs. bütün türkiye cızt gacur gucur metal sesleri gibi iletişim kalitesizliklerini tlf dinleme vakası olarak adlediliyorken sen yaptıgın dinlemenin farkına varılsın istermisin? Hayır kesinlikle istemezsin. o zaman amacına ulaşamazsın. organizasyonu deşifre edemezsin. Araştırma/soruşturma/kovuşturmayı yürüten savcılar telefonundan sesler geldiğinde "dinleniyo bu telefon" diyen çoban kadar zekidir herhalde?

onun için rahat olun dinlenseniz ruhunuz duymaz bu bir.
    anahtar kelime tezi dogru bi tez bu iki.
    herkesi dinledikleri paranoyasını unutun o kadar depolama ağı yada server daha isviçre bankalarında yok bu üç.
    dinlemelerin yanı sıra telefonda konuşulanların asılsız olması/şaşırtma/yanlış yönlendirme ihtimaline karşı güvenlik güçleri yada istihbarat teşkilatları fiziksel takibe başlayacaklardır. artık 10 kişi arasında hanginiz başı çekiyor yada hanginiz en tehlikelisi yada hanginiz tlf konuştuklarınızı tatbik ediyorsanız fiziki takip önce onlardan başlayacaktır.

sonrasında yapılanmanın diğer kol ve bacaklarını tasvir etmek için arayışa gireceklerdir.

senin yaşadıgın telefon yada operatör kaynaklı bir sorun muhtemelen. önce hattını başka bi cihaza tak ve dene. sonra cihazına başka bi hat tak ve dene böylece sorun cihazda mı hattamı onu tespit etmiş olursun. bir diğer ihtimal bulundugun bölgeyi değiştir. 2 km uzaklıkta aynı şeyleri tekrar dene. bunu da ordaki baz istasyonunu değerlendirmek için yapıyoruz(kapasitesi yetersizdir arızalanmak üzeredir o an yogunluk vardır vs vs)
    hukuki işleyiş bu şekilde ama sormazsam çatlayacağım bi konu daha var.

madem bi siyasal organizasyonel yapılanmanın inşaası aşamasındanız ne türden bi yapılanma ki tlf dinlenebildiğini yada bu tür bi yapılanmanın içinde oldugunu forumda aşikar yazabiliyosun? üstelik alexası tavan yapmış arama motorlarında ilk 3 e giren popüler bir forumda?

yani telefonun dinlenmesinden şikayetçiysen burda neden kendini ele veriyorsun :) gerçekten o durumu yaşayan insan ailesine anlatmaz bu durumu. birisi şikayet etse IP adresine kadar ulaşırlar emin ol. yani bunu anlamam mümkün değil. gerçekten durum kritikse insan yolda giderken arkasına bakarak gider :) ama sendeki rahatlğa inanamıyorum.

hea kendi aranızda (yada sen kafanda) polatçılık oynuyosan onu bilemem

iyi forumlar.

• Bütün dinlenme endişelileri aynı operatörü mü kullanıyor, farklı operatör mü?
    Ses kalitesindeki düşüş ve oluşan yankıları çok çeşitli sebepleri var ki, dinlenme bunların sebepleri arasında bile olamaz. :)
    Size hizmet veren baz istasyonunun yoğunluğu ile ilgili bir şeydir o.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sis651

Bütün dinlenme endişelileri aynı operatörü mü kullanıyor, farklı operatör mü?
    Ses kalitesindeki düşüş ve oluşan yankıları çok çeşitli sebepleri var ki, dinlenme bunların sebepleri arasında bile olamaz. :)
    Size hizmet veren baz istasyonunun yoğunluğu ile ilgili bir şeydir o.

ya en basitinden çağrı merkezini aradıgınızda konuşmalar kaydediliyor. ayrıca buraların kalite geliştirme departmanları var onlar online dinlemede yapabiliyor. yani çağrı esnasında siz müşteri temsilcisiyle konuşken sizi dinliyorlar ( müşteri temsilcisinin performansını ölçmek amacıyla). ben daha duymadım çağrı merkeziyle görüşme yaptıgımda garip sesler alıyorum diyenini :))
  • quote:

Doğru şimdi hatırladım. Bu futbol şikesi davasında da konusu geçmişti. Tübitak bir tane yapmış böyle bir telefon sesli konuşmayı şifreleyerek gönderebiliyor, ama karşı tarafta da aynı telefon olması gerekiyor.

Öncelikle bu cihazı kullananlar dinlenir
  • Bizim sakladığımız pek bişey yok o açıdan yazdım bu konuyu buraya. Zaten önemli şeyleri telefonda görüşmüyoruz. Sadece merak ettiğim takip altında mıyız değil miyiz ? İlgi alakan için teşekkür ederim söylediğin şeyleri deneyeceğim :)

• Polatçılk yaptğm falan yok da senin yaptığınn adi ne merak ediyorum. Terbiyesizlik mi dengesizlik mi? O kadar yorum yap sonunda s*ç. Neyse teşekkür ederim yine de.

• Blackberry'e kriptolu diyenler olmuş...
  • quote:

Polatçılk yaptğm falan yok da senin yaptığınn adi ne merak ediyorum. Terbiyesizlik mi dengesizlik mi? O kadar yorum yap sonunda s*ç. Neyse teşekkür ederim yine de.

rica ederim ama bir tek benim değil herkesin aklına gelmiştir bu soru. yadırgamaman lazım. hea eleştirim biraz agır onu kabul ediyorum ama haklı eleştiri yapmaya çalışıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahinmustafa1987

quote:

Polatçılk yaptğm falan yok da senin yaptığınn adi ne merak ediyorum. Terbiyesizlik mi dengesizlik mi? O kadar yorum yap sonunda s*ç. Neyse teşekkür ederim yine de.

rica ederim ama bir tek benim değil herkesin aklına gelmiştir bu soru. yadırgamaman lazım. hea eleştirim biraz agır onu kabul ediyorum ama haklı eleştiri yapmaya çalışıyorum.

Sorunun önemi yok. Neyse ben öğrenmem gerekenleri öğrendim. Yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ederim.

• Arkadaşımla konuşurken sürekli sesim neden bana geliyor, hoparlöremi açtın gibi söyleniyordu, çıldırmamak elde değil. Demekki hattan mış, Gerçi aradığım numara avea, onda herşey olabilir
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.