Şimdi Ara

Android 14, telefonun pil sağlığını öğrenmenize izin verecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Android 14, telefonun pil sağlığını öğrenmenize izin verecek
    Samsung telefonlarda Samsung Members uygulaması üzerinden pil sağlığı görülebiliyor ancak iPhone’larda olduğu gibi kalan kapasitenin tam yüzdesini göstermiyor. Android uzmanı Mishaal Rahman, Google’ın Android 14 ile batarya yönetimi API’lerine yeni özellikler eklediğini söyledi. Android 14, daha detaylı pil sağlığı istatistikleri getiriyor.



    Ayrıca Bkz.Android 14 ile telefonlara Ultra HDR özelliği geliyor



    Android 14 güncellemesiyle birlikte, telefon, batarya şarj döngüsü sayısı, şarj durumu, üretim tarihi, sağlık durumu, ilk kullanım tarihi dahil olmak üzere pil sağlığı hakkında daha detaylı bilgiler verecek.



    Yeni API’ye eklenen bu özellikler, şu anda yalnızca Android 14 beta 2 yüklü Pixel cihazlarda kullanılabiliyor. Samsung’un da akıllı telefon ve tabletlerinde pil sağlığıyla ilgili daha fazla bilgi vermek için Android 14 tabanlı OneUI 6.0’da bu yeni BatteryHealth API’lerini kullanması olası. Tabii ki yalnızca Samsung değil, Xiaomi ve diğer üreticiler de Android 14 güncellemesiyle birlikte pil sağlığı özelliğini sunacak.




    Kaynak:https://www.sammobile.com/news/android-14-detailed-battery-health-stats-samsung-phones-tablets/







  • Doğru bilgi versin de. Çokta ayrıntılı olmasa da olur. Yani batarya üreticisi kimmiş önemli değil.
  • Pil sağlığı iOS 11.3 ile Mart 2018'de gelmiş. 5 yıl sonra Android'e anca gelmiş olacak. Zahmet etmeseydiniz.
  • E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt

    Android'de olup da iOS'a sonradan eklenen özellikleri yazmaya sunucunun kapasitesi yetmez.

  • serhat.cinar kullanıcısına yanıt
    olsun yine de bir eksiklikti olmaması.

    3. parti yazılımlar ile bunun eksikliğini gidermek yerine, api düzeyinde destek sağlanması daha iyi kesinlikle.
  • Accubattery kullanıyordum hep, iOS'ta olup da gelmemiş olması garipti. İyi olmuş.
  • Pil değişim Android telefonlar için çokta muhim olay değil

    Kendi telefonumdan örnek vereyim 5000 mah orjinal bataryası 400 tl. Açma kiti de dahil.

    İphone baktım sadece servis açabiliyormuş onlarda da değişim 2000 tl , yetkisiz servislerde ise 1300 tl falanmış.


    2001'de 3310 kullanırken bataryası tezgahta satılırdı o zamanın parasıyla 5 milyona. Çelik batarya derdik tek şarjda 1 hafta giderdi. Millet 2 batarya alır yanında gezdirir bitince hop diğerini takardı . Kapak değiştirme her telefonda vardı. 3310'lar ne şekilden şekle girmiştir.


    Hadi taş çağını geç yahu 5-6 yıl öncesine kadar piyasada kapağı da bataryası da değiştirilebilen telefonlar bulunabiliyordu. Çok sevdiğim mi4 bunlardan biriydi. LG'nin baştan aşağı modüler cihazları da vardı.


    Kimse bu saçmalığa itiraz etmiyor mu? bir tek bana mı garip geliyor?

    Telefon dediğin bataryası da değişir kapağı da kasasıda. Tüketiciler ve tüketici dernekleri bir yerde tepki koymalı artık. Bu kafayla gidersek üreticiler yakında bataryası değiştirilemeyen laptoplarda üretmeye başlar.


    20 yıl önce birisi bana gelip" gelecekte telefonların kapağı ve bataryası değiştirilemeyecek" dense hastır lan derdim.

    Vay arkadaş kurbağa gibi nasılda pişirmişler .Kimse bunun bir saçmalık olduğunu dahi düşünmüyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richard Parker -- 3 Haziran 2023; 21:54:2 >




  • Biraz erken olmadı mı ey Android

  • Richard Parker kullanıcısına yanıt
    Size sonuna kadar katılıyorum. Apple öyle bir alıştırdı ki insanları android üreticilerde baktı itiraz yok yavaş yavaş batarya değişim işini bitirdiler resmen.eskiden batarya bozulunca alır kapağı söker takardık. Şimdi yok illa servise yada telefoncuya mahkumsun. Giriş modeller bile böyle.
  • Nihayet ya. Ayrıca members üzerinden de tam net bilgi vermiyor.

  • Gelmemesi daha mantıklı. İphone kullanıcıları paranoyak oldular pil sağlığını kontrol etmekten :D

  • bursali46 B kullanıcısına yanıt
    Android'de pil sağlığı düşse de sorun olmaz diye düşünüyorum. Zira çoğu Android cihaz 4-5 bin mAh'dan daha fazla batarya kapasitesine sahip.
  • Richard Parker kullanıcısına yanıt
    Batarya degistirilebilirlik konusuna önem veriyorsanız gelecekte herkes kullanacak denilen elektrikli araçların batarya değişimi de ilginizi çekebilir.

    https://www.howtogeek.com/830513/how-much-does-it-cost-to-replace-a-tesla-battery/

    e-araçlarda kullanıcı bataryayı değiştiremiyor. Serviste değiştirmek zorundasın. Batarya değişim işçilik $2300.
  • Richard Parker kullanıcısına yanıt
    Ortada bir saçmalık yok, telefon üreticileri için mm düzeyinde alan bile çok değerli hale geldi. Kapak ve orta kasanın olmayışı daha fazla pil kapasitesi, daha fazla alan, su geçirmezlik ve estetik bir görünüm kazandırıyor.

    Pili değiştirilebilen Samsung Galaxy Mega 3200 mah batarya varken şimdi aynı boyutlardaki kapaksız telefonlarda 5000-5500 mah batarya var.

    Gelişen ekran, işlemci ve bir çok sensör ile bu bataryalar bile günü zor tamamlıyor, kapağı değiştirilen yarım günden az süre kullanabildiğin bir telefon mu istersin yoksa günü tamamlayan ama 2 senede bir yüksek ücretlere değiştirdiğin bir telefon mu?
  • serhat.cinar kullanıcısına yanıt

    Biraz daha kalın olabilir. Üreticiler onlarca aynı modelden üretmek yerine bu opsiyonu koyabilir. Benim için inceliği kalınlığı değil işlevselliği önemlidir. Yufkalık ekmek aramıyorum .Hepsi zaten fırıncı küreği gibi. Mesela ben 5 inch telefonda arasam yok.Eskidi diye Mi 8se'yi sattığıma pişman oldum.


    Her sene nm düşürüp güç tasarrufunu arttırdık diyorlar. Kolpa değilse verimliliği öncelik olarak belirleyen işlemci üniteleri 3500 mah ile de günü tamamlayabilmeli.


    Bir tasarım dili belirlenmiş aynı torna atölyesinden çıkmış gibi hepsi zaten




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richard Parker -- 4 Haziran 2023; 16:49:33 >
  • Richard Parker kullanıcısına yanıt

    Üreticiler sandığınız kadar düşüncesiz değiller.


    Üst model bir cihazın pili değiştirilebilir opsiyonunu özelliklerini kırpmadan yapmak ortaya kalın kaba bir cihaz çıkması demek, su geçirmezlik gibi ilgi çeken, tercih sebebi olan bir özelliği de eklemeniz durumunda çok çok kaba bir cihaz ortaya çıkacaktır.


    Müşterilerin çoğu bu iki model arasında göze şık duran, mobilitesi iyi versiyonunu alacaktır. Üretim bandını azınlık bir grup istiyor diye değiştirmek, ekstra maliyete katlanmak akıl işi değil.


    Ayrıca akıllı telefon denen şey sadece işlemciden oluşmuyor, her geçen gün ekstra sensörler ekleniyor, ekranların çözünürlükleri tazeleme hızları artıyor, stereo ses, kablosuz şarj, çoklu kamera vs standart hale geldi 3500 mah batarya ile yarım gün zor tamamlanır.

  • Richard Parker kullanıcısına yanıt

    Suya toza sıçramaya karşı dayanıklı yapabilmeniz ve o sertifikayı alabilmeniz için maalesef olabildiğince az kaçak alan bırakmanız gerekir. Bu da tasarımda sabit kapak, kasa ve olabildiğince az tuş demek oluyor.


    Bahsi geçen konuda haklı olabilirsiniz ama hem onu alayım hem öbürünü de versinler olmuyor şu an için maalesef.


    Ayrıca notebook larda artık batarya değiştirmek sandığınız kadar kolay değil her modelde. Özellikle 15 inch altı ekrana sahip notebookların tamamı kapalı kasa geliyor. Kasa kapağını açmadan bataryayı açığa çıkaramıyorsunuz. Bir yığın film çıkartıp bataryayı değiştirmeniz gerekiyor. Bu da eğer hala devam ediyorsa garantisini bozuyor. Ha evet telefona göre daha kolay tabii ama eskisi gibi tırnağına bas çek çıkart bataryayı dönemi artık sona eriyor.


    Hem estetik, hem diğer kaygılar buna itiyor endüstriyi maalesef.



    KOnuyla ilgili olarak da,


    Her halta erişim alan android in yıllardır batarya sağlığını standart olarak getirmemesi biraz garip geldi bana.





  • serhat.cinar kullanıcısına yanıt

    Batarya değişimi için birkaç mm kalınlık gözden çıkarılabilir.

    Suya ekstra dayanıklılık mi yoksa değişen batarya , kişiselleştirilebilen kapaklı telefonlar mi diye sorulsa tüketicilerin bir çoğu ikinciyi secer.

    Tamamen servis hizmetlerini üçüncü şahıslara kaptırmamak adına yapılmış ve maalesef yazılanlardan gördüğüm üzere kabul ettirilmiş bu duruma tepki koymak gereklidir.


    Ekran teknolojisi gelişiyor yenileme hızlarını otomatik ayarlayan ekranlar var artık. Velhasıl bu konuda anlaşamayacagız.

    Yani türlü bahanelerle bunu yediren şirketler tüketiciye kim bilir daha neler itekler

  • Richard Parker kullanıcısına yanıt
    Senelerdir söküp takmadığım görmediğim telefon modeli kalmadı inanın dediğiniz gibi "bi kaç mm" fark etmiyor.

    Ve genelin düşüncesi her zaman diğer üreticilerden farklılaşan özellikleri tercih etmek olmuştur, kimse 2 sene sonra ömrünü dolduracak bataryanın maliyeti sebebiyle kapaklı telefon aramıyor, hatta telefon aldıktan sonra kimse telefonun arka tasarımını bile hatırlamıyor kılıfla kullanmaktan, herkes telefon alırken önce kameraya bakıyor sonrasında taşınabilir ince olması, ekran altı parmak izi okuyucu su geçirmezlik stereo hoparlör hızlı şarj vs gibi diğerlerinden ayrışan süslü özelliklere bakıyor.

    Bu arada ülkemizde olmasa da üretilip satılan özellikleri kırpılmış yeni model kapaklı telefonlar var, ufak bir Google aramasıyla bulabilirsiniz, belirttiğim gibi onlarda 3000-4000 mah bataryayı geçemiyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.