Şimdi Ara

Tekrar hazırlanacak arkadaşlara, MEZUN olarak tecrübelerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
84
Cevap
21
Favori
59.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Haziran 2010'da liseyi bitirdim. LYS'de istediğim sonuç olmadı. Yazın evde tek başıma kalınca potansiyelimin olduğunu ve daha güzel sonuç elde edebileceğimi düşündüm 1sene daha hazırlanmaya karar verdim.

Geçen sene YGS'ye 1ay kala kastım onun öncesinde ne lys ne de ygs çalıştım. ve 416(29bin sıra) sayısal ham puan almıştım.
    Çalışmaya başlamadan önce 300-330 dershane denemeleri geliyordu.
    Bir anda güvenim gelmişti. LYS2010'a hazırlanmaya başlamıştım. Aralıklarla çalıştım ama toplamda 3hafta anca çalışmışımdır. Doğal olarak istediğim sonuç gelmedi. MF alanında 385 ham puan(40bin sıra) aldım. yaklaşık çoğu birbirine yakındı.

Arkadaşlarım üniversite seçerken ben ne halt yiyeceğim istediğim yer de olmuyor tekrar hazırlanmak da zor diyordum. sadece istediğim yerleri yazdım. maksat tercih yapmış olmaktı. istemediğim hiçbir yeri yazmadım. olur da tutarsa puan kaybedecektim. sonuç olarak 2010 yılında yerleşmedim. Yazın önemli işleri halledip ygs den ufaktan çalışmaya KİTAP okumaya başladım. biliyordum YGS'de roman gibi paragraflar olacaktı. 2-3 kitap okuyabildim. Sayısalcı adamız sarmıyor kitaplar.

1sene daha hazırlanacağım söylediğimde aldığım cevaplar:

Rehber hocam : Senden bunu bekliyordum. Çünkü kapasite var ama çalışmadın.(baya yardımcı olmuştur. hala lys sonraları arar sorar.)
    Arkadaşlarım olumlu karşıladı. Onlar destekleyici oldu.

Ben ite kaka sene başında LYS de olmak üzere LYS-YGS çalıştım. Mat2 çalışıyorum herkes YGS de ygs diyor. Geçen seneden biliyorum ygs önemli ama en önemlisi LYS ve iyiki öyle yapmışım. yani koca senenin %25i çalışarak geçti desem yeri. normal ile az arası bir çalışma oldu. Çalışmadığım için 2.kez pişmanım ama çok değil.

şubat 2011 oldu ve sıkıldım. Çevremde insan yok. Tek dostum 4duvar. ot gibi olmuştum. ygs'e kadar çalışmadım pek.
    ygs geçti ve 410ham(26bin sıra) sıra olarak geçen seneye göre iyiydi. ama istediğimin altı idi hemen LYS çalışmaya başladım. yine aynı hatayı yaptım 1hafta çalışıp 1ay çalışmadım ama sonra kalan bütün zamanı çalışarak geçirdim. 2. LYS'm 16500 mühendislik için olan sıralama yapmıştım.

1sene daha kalacaksanız göze almanız gerekenler:

-- Her gördüğünüz insana niye hangi puanla kaldığını anlatmak bir süre sonra sıkıyor ve en sonunda sinirden çatlıyorsunuz.
    -- Duyguları yok saymanız lazım. Herkes size karşı tavırlar alıyorlar. Veya sizi bırakıyor.
    -- Bilgisayar varsa ve çok kullanıyorsanız kesinlikle satın(kutuya koyun demiyorum bile). Hem kitap masrafları, dershane masraflarına destek olur. çünkü çok fazla engelliyor insanı. sigara gibi bağımlılık idi bende. halen öyle ama günde 2saat'e düştü(tv izlemem)
    -- Sevgiliniz varsa ayrılmayın. Yoksa da sevgiliniz olmasın. Kız milleti bu. Sınav öncesi saçma şeylerle sizi üzerek aşırı puan kaybına uğratıyor
    -- Arkadaşlarınızı unutun. Hepsi bir yerlere gidecek. Yeni arkadaş edinmekte zorlanacak, dertleşecek güzelce sohbet edebilecek birileri artık olmayacak.
    -- Eğlenmeyi unutun. Çünkü vicdan rahat bırakmıyor. eğlenmek istediğinizde içinizden aptal herif git ders çalış. lys den sonra eğlenirsin.
    -- İnsanlara hayır demeyi ögrenin. Dershanede veya çevrenizde oğlum gel gezelim eğlenilim yürüyelim. gibi sizin o gün ders çalışma düzeninizi bozabilirler. Bunlara hayır diyeceksiniz.
    -- Yapacağınız şeyleri erteleyin. sınavdan sonra yapacağım deyin.
    -- Aileniz sizi sıkmamalı. ki bu imkansız. sizin 7/24 ders çalışmanızı istiyorlar. 7/24 ders çalışmak çok zor.
    -- Sevdiğiniz dizi varsa unutun onu. internette reklamsız bulabilirsiniz. haftada sadece 1dizi izlemelisiniz.
    -- Oldu da ders çalışamadınız ve LYS'e çalışmak için vaktiniz olmadı. bırakmayın. hangi konulardan çok çıkıyor ve onlardan ne eksiğiniz varsa oralara çalışın. olduğu yere kadar çalışın. bir soru bin kişi
    -- LM'siniz LM= Lise mezunu
    -- Ailenizi başta uyarın. çünkü ilerde büyük sorun olur. size yapıcı cümleler kurmalılar. Gelip "sen çalışmıyorsun bu sene de bi yer kazanamayacaksın. çalışsana" derdi. bu yıkıcı cümle. sizin o an ders çalışma isteğiniz varsa bile yok ediyor. onun yerine "Sen kazanacaksın. çalıştıktan sonra bütün üniversite kapıları sana açık" çok yapıcı cümle olur.
    -- günde 1milyon soru çözeceğim demek saçma. kaliteli ve sizin çözebileceğiniz kadar çözün.
    -- geceleri ders çalışmayın. sabah 8-12 öglen 15-17 akşam 20-23 arası en verimli zamanlar. yok ben gece iyi yapıyorum vs vs. gece 3saatlik çalışma gündüz 1-2saat çalışmadır. uykusuz kalmayın. uykunuzu iyi alın. sağlam uyku özellikle biyo dersini anlamada çok etkili.
    -- kitap konusunda bir şey demiyorum ama kendi çalışma yönteminizi bilmelisiniz. fen liseli eleman x kitaplarını çözüyor ben de alayım çözeyim yanlış. sen belki y kitabı ile çalışıp ondan iyi yaparsın.
    -- Beyninizi tanıyın. ona göre çalışın.
    -- Adını sanını bilmediğiz kitap kullanmayın
    -- 7/24 çalışıp tıp tutturursanız tıpta günleriniz 48saat olmalı. üniversitede de daha da zorlanırsınız. o yüzden kapasitenizden fazlası için uğraşmayın.

Ekleme:

-- Umudunuz olmalı. umudunuzu kaybederseniz olmaz. Ben şu kadar şunda yapabilirim, başaracağım inancı olmalıdır.

-- Okul puanınızı da kontrol edin. bazen çok kötü sıra düşürebiliyor. Tekrar hazırlanırken okul puanınızdan dolayı oluşan sıra düşmesini daha fazla net yaparak kapatmayı düşünün.

-- LM olduğunuz için hafta içi 4-5gün dershane diğer günlerde evde oluyorsunuz. Gezmek istediğinizde gezerken pişmanlık gezmeyince de evde sıkılma oluşuyor. tatil günlerinde pek verimli ders çalışılmıyor. dershanede biraz olsun ortamdan mıdır bilinmez ders çalışasınız geliyor. Benim ögleye kadar ders ögleden sonra kalıp soru çözüyordum. boş bulduğum hocaya hemen soru soruyordum. Faydalı oluyordu.

Son olarak buradan devam edersek iyi olur. Sorularınız ÖZEL olmadığı sürece PM atmayın. cevap alamayabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Sürücü -- 13 Ocak 2014; 15:02:07 >

• Soruları kime soracağız pardon ? öğretmen olmadan yanlışllarımızı nasıl göreceğiz.

Nette veya orada burada illa yapamayan çıkıyor soruları.

Sırf özel ders parası vermemek için gitmiştim karşıladı da.

1600tl verdim. en iyi ihtimal bir ders 50tl olsa yaklaşık 30 özel ders parası demek. Ben haftada her dersten toplamda 5dersten 1er saatlik birebir etüt alırdım. çok faydası olurdu. yaklaşık 9ay dershaneye gittim. ortalama ayda 20 birebir etüt aldım. 9*20=180 yani dershane ücretinin 3katı ederdi sadece özel ders şeklinde olsa idi.

Sosyal yönden aktif bir insan değilsin anladığım kadarıyla. Ben 1 yılda arkadaşsızlıktan kafayı yiyecektim. Herkes bir değil.

Sana göre gerekirse tıp için 10yıl feda edilir ama bizim için 10 yıl ne demek...

28 yaşında tıp tuttsa en iyi ihtmal 38 yaşında doktorsun. yuvarla 40.

40 yaşına kadar okudun elinde kuruş birikim yok. bu mu senin anlayışın?
    Olaylara geniş ve objektif bakmak lazım. Belki senin maddi durumun el verir ama benim vermiyor işte. ayda 100tl harçlık alıyordum. 50tl si yol parası. hergün sadece karnımı doyurcak bi şey yesem içeceği yok. para ucu ucuna yetiyor. Ailem ne giysi aldı ne ayakkabı. elimde geçen seneki maddi durumun elverişliliğinden elektronik alet çoktu. ama şu anda sadece geriye cep telefonu kaldı. sata sata dershane taksidi ayakkabı falan filan aldım.

5-6 yıl tıp için hazırlanacağım ha ?
    annem beni evlatlıktan reddeder. Yani 5kruşsuz kalırım. öyle çok anlayışlı değildir.

Sana göre 100yıl da sorun olmayabilir ama bi düşün.işte yaşım şu. şu kadar okusam. falan filan düşün. gençliği yaşayamamışsın. okumak uğruna ödürmüşsün. yok efendim gençlik yaşamam okurum sonra diyorsun da doktorların hali ortada kazandıoğı parayı harcayacak vakti yok(6yıl okur pratisyon olursan ayrı)

Ben geçen sene KAPASİTEMİ gösteremedim. Tam hazırlanamadım. Bu sene de tam gösteremedim ama geçen seneye göre çok iyi bir derece bekliyorum bir sene daah kalsam anca 1bin kişilik bir sıra oynar kapasitem belli. 5-6yıl okusam da benim o sıra yukarı çıkmaz. Hayatı yaşacağım bu sene aklıma yatan bir bölüme gideceğim.

Ben de tıp düşünüyorum ama olmazsa hiç üzülmeyeceğim. Başka güzel meslekler de var.

Bir yerde gördüğüm yazı:
    Okumak isteyen arkadaşlar için ben de 1-2 şey yazayım. Bizim insanımız çok sever insan fişlemeyi, bakar sorar okulu sonra da sen niye okudun ki der düzgün bir yer kazanamayan insana (Diploma başlangıçta her şeydir). Haksızdır aslında ama Türkiye şartlarında haklı gibi olur (insanların siz karşı ön yargısı negatif olur), siz kendinizi geliştirmedikçe mesleğinizde olup bitenleri en yakından takip etmedikçe hayata ve insanlara karşı hep 1-0 yenik başlarsınız. En iyi yatırım parayla pulla falan olmaz arkadaşlar; en iyi yatırım kişinin kendisine yaptığı yatırım olur. Kimisi sporunda ilerler, kimisi hobilerini iş alanına dönüştürür oradan para kazanır ama kimileriniz ise okuyarak kendinizi kurtarmak zorundasınız. Kapı gibi diplomadan başka bir çaresi olmayan çok kardeşim vardır eminim. "Bu devirde okunur mu?", "Okusak ne olacak iş bulamadıktan sonra" gibi kendinizi üzecek kaderinizi etkileyecek soruları ve cevapları kendinize söylemeyi bırakın. Siz kendiniz için bir şey yapmazsanız, kimse sizin güzel gözünüzün kara kaşınızın hatırına size bir şey sunmaz. Onun için size tavsiyem okumak isteyen arkadaşlarınıza da saygı duyun,rahat bırakın. Ne arkadaş kurbanı olun, ne arkadaşlarınızı kurban edin. Er yada geç seve seve çalışacaksınız. Yola erken çıkanın ileride tatil yapmaya daha çok fırsatı olacak. Şimdi yatanın karnı ileride zor doyacak. Bütün hayat aslında ağustos böceğiyle karıncanın hikayesi gibidir. Kısacası "Erken kalkan yol alır"
  • bende bir ornek vereyim , gecen sene okul puani dahil 453 almistim .
    suan yaklasik 498 500 civari bir puan alicam (okul puani 65)

benimde istedigim yer olmayacak ama gecen sene gitmedim ve 50 puan artirdim , oyle cok da calismadim gezdim tozdum ygsden once .

Ama en onemlisi 'Eksiklerimi Biliyordum' .

Bu sene puanimi daha fazla arttiramadiysam tek sebebi geometri .
    Allah vergisi geometri ozurluyum , en basit aci sorulari bile bana cok zor geliyor . (Matematigim de gayet iyi olmasina ragmen)
  • sonuna kadar okudum , eminim bu yazdıklarından birçok kişi faydalanacaktır bende dahil olmak üzere. teşekkürler.
  • Dostum öncelikle geçmiş olsun diyorum hakkında hayırlısı olur umarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat20 -- 27 Haziran 2011; 11:26:48 >
  • yazdıkların için teşekkürler
  • 2nci senenin tek esprisi kendinizi sosyal çevreden izole etmek. hakkaten herkes ayrı biyerlere gidiyor. kimseyle görüşmüyorsunuz. belirli günlerde belirli şeyler yapın sevdiklerinizle (tavsiyem kafa aile fertleriniz olsun). kaybolun ortadan bi sene kaybolunca rahat rahat yapılabilecek birşey
  • güzel yazmıssın. up.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çok güzel yazmışsın bende seneye hazırlanacam bu gidişle Kesin ! Tekrar sağol herşey için:))
  • quote:

Orijinalden alıntı: Only Gamer
    Annem: Sen bilirsin. Ben sana karışmıyorum artık. Seninle uğraşmaktan yoruldum.(annemin gereksiz saçma tavırları, beyninden şüphe ediyorum)

Hahaha anneme okudum bunu
  • quote:

Orijinalden alıntı: ('LYS' kasacak:)

Çok güzel yazmışsın bende seneye hazırlanacam bu gidişle Kesin ! Tekrar sağol herşey için:))

Puanın çok mu düşük geldi?Ben de seneye hazırlancam da...
  • Tesekkurler.
  • Okumak isteyen arkadaşlar için ben de 1-2 şey yazayım. Bizim insanımız çok sever insan fişlemeyi, bakar sorar okulu sonra da sen niye okudun ki der düzgün bir yer kazanamayan insana (Diploma başlangıçta her şeydir). Haksızdır aslında ama Türkiye şartlarında haklı gibi olur (insanların siz karşı ön yargısı negatif olur), siz kendinizi geliştirmedikçe mesleğinizde olup bitenleri en yakından takip etmedikçe hayata ve insanlara karşı hep 1-0 yenik başlarsınız. En iyi yatırım parayla pulla falan olmaz arkadaşlar; en iyi yatırım kişinin kendisine yaptığı yatırım olur. Kimisi sporunda ilerler, kimisi hobilerini iş alanına dönüştürür oradan para kazanır ama kimileriniz ise okuyarak kendinizi kurtarmak zorundasınız. Kapı gibi diplomadan başka bir çaresi olmayan çok kardeşim vardır eminim. "Bu devirde okunur mu?", "Okusak ne olacak iş bulamadıktan sonra" gibi kendinizi üzecek kaderinizi etkileyecek soruları ve cevapları kendinize söylemeyi bırakın. Siz kendiniz için bir şey yapmazsanız, kimse sizin güzel gözünüzün kara kaşınızın hatırına size bir şey sunmaz. Onun için size tavsiyem okumak isteyen arkadaşlarınıza da saygı duyun,rahat bırakın. Ne arkadaş kurbanı olun, ne arkadaşlarınızı kurban edin. Er yada geç seve seve çalışacaksınız. Yola erken çıkanın ileride tatil yapmaya daha çok fırsatı olacak. Şimdi yatanın karnı ileride zor doyacak. Bütün hayat aslında ağustos böceğiyle karıncanın hikayesi gibidir. Kısacası "Erken kalkan yol alır"

• tek solukta okudum. eline sağlık
  • gerçekten faydalı bir yazı olmuş gerçekten 2. veya 3. seneye kalma durumu baya zor amcaoğlunun baya psikolojisi bozulmuştu bu sebepten.

quote:

-- geceleri ders çalışmayın. sabah 8-12 öglen 15-17 akşam 20-23 arası en verimli zamanlar. yok ben gece iyi yapıyorum vs vs. gece 3saatlik çalışma gündüz 1-2saat çalışmadır. uykusuz kalmayın. uykunuzu iyi alın. sağlam uyku özellikle biyo dersini anlamada çok etkili.

yalnız şu noktaya katılmıyorum bence her insanın çalışma saatleri farklıdır
    mesela ben en verimli geceleri çalışıyorum bir çok insanda sabahları çalışır öğlen sıcaktan çalışmak biraz zor olabiliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkan_10

gerçekten faydalı bir yazı olmuş gerçekten 2. veya 3. seneye kalma durumu baya zor amcaoğlunun baya psikolojisi bozulmuştu bu sebepten.

quote:

yalnız şu noktaya katılmıyorum bence her insanın çalışma saatleri farklıdır
    mesela ben en verimli geceleri çalışıyorum bir çok insanda sabahları çalışır öğlen sıcaktan çalışmak biraz zor olabiliyor

Ben de zamanında geceleri çalışırdım pek bir faydası yoktu. yaz aylarında zaten öglen çalışmak zor olur. onun yerine 8-12 ve 20-23 arası yeterli olabilir. yazdan çok yoğun tempo ile derse başlanırsa dönem ortasında derslerden sıkılır ve bırakabilir.

Diğer arkadaşlara yorumlarından dolayı teşekkür ederim.

Ayrıca: konunun sonuna ekleme yaptım. Aklıma yazmadığım birşeyler gelince konuya eklerim. ekleme altında yazıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Sürücü -- 28 Haziran 2011; 11:40:19 >

• rezerved
  • Ben bu akşam başlıyorum bakalım, ağır ağır sindire sindire eksiklerimi kapatıcam.
    Bu seneki netlerim ygs 28.000
    mat:37
    geo:28
    fiz:17
    kim:22
    biyo:14

Seneye Boğaziçi Kimya Müh. isteyerek hazırlanıcam umarım olur, başarılar.
  • only gamer yazın okuduğun 2-3 kitap işe yaramış gibi.usta bi romancı gibi yazmışsın yazını
  • quote:

Orijinalden alıntı: ygseyus&lyseyus

only gamer yazın okuduğun 2-3 kitap işe yaramış gibi.usta bi romancı gibi yazmışsın yazını

ygs'de de 36d 4y yapmıştım baya olmuş galiba

Bu yaz da okumayı düşünüyorum. PC bağımlılığım ötürü pc almadım. Arada kardeşimin laptoptan giriyorum. Vakit geçmiyor. Roman okumaya başlayacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Sürücü -- 28 Haziran 2011; 15:09:00 >
  • ben de tecrübelerimi isteyen arkadaşlara paylaşabilirim önümüzdeki sene pm'im herkese açık
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.