< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Sürücü -- 13 Ocak 2014; 15:02:07 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Sürücü -- 13 Ocak 2014; 15:02:07 > |
Soruları kime soracağız pardon ? öğretmen olmadan yanlışllarımızı nasıl göreceğiz.
Nette veya orada burada illa yapamayan çıkıyor soruları. Sırf özel ders parası vermemek için gitmiştim karşıladı da. 1600tl verdim. en iyi ihtimal bir ders 50tl olsa yaklaşık 30 özel ders parası demek. Ben haftada her dersten toplamda 5dersten 1er saatlik birebir etüt alırdım. çok faydası olurdu. yaklaşık 9ay dershaneye gittim. ortalama ayda 20 birebir etüt aldım. 9*20=180 yani dershane ücretinin 3katı ederdi sadece özel ders şeklinde olsa idi. Sosyal yönden aktif bir insan değilsin anladığım kadarıyla. Ben 1 yılda arkadaşsızlıktan kafayı yiyecektim. Herkes bir değil. Sana göre gerekirse tıp için 10yıl feda edilir ama bizim için 10 yıl ne demek... 28 yaşında tıp tuttsa en iyi ihtmal 38 yaşında doktorsun. yuvarla 40. 40 yaşına kadar okudun elinde kuruş birikim yok. bu mu senin anlayışın? Olaylara geniş ve objektif bakmak lazım. Belki senin maddi durumun el verir ama benim vermiyor işte. ayda 100tl harçlık alıyordum. 50tl si yol parası. hergün sadece karnımı doyurcak bi şey yesem içeceği yok. para ucu ucuna yetiyor. Ailem ne giysi aldı ne ayakkabı. elimde geçen seneki maddi durumun elverişliliğinden elektronik alet çoktu. ama şu anda sadece geriye cep telefonu kaldı. sata sata dershane taksidi ayakkabı falan filan aldım. 5-6 yıl tıp için hazırlanacağım ha ? annem beni evlatlıktan reddeder. Yani 5kruşsuz kalırım. öyle çok anlayışlı değildir. Sana göre 100yıl da sorun olmayabilir ama bi düşün.işte yaşım şu. şu kadar okusam. falan filan düşün. gençliği yaşayamamışsın. okumak uğruna ödürmüşsün. yok efendim gençlik yaşamam okurum sonra diyorsun da doktorların hali ortada kazandıoğı parayı harcayacak vakti yok(6yıl okur pratisyon olursan ayrı) Ben geçen sene KAPASİTEMİ gösteremedim. Tam hazırlanamadım. Bu sene de tam gösteremedim ama geçen seneye göre çok iyi bir derece bekliyorum bir sene daah kalsam anca 1bin kişilik bir sıra oynar kapasitem belli. 5-6yıl okusam da benim o sıra yukarı çıkmaz. Hayatı yaşacağım bu sene aklıma yatan bir bölüme gideceğim. Ben de tıp düşünüyorum ama olmazsa hiç üzülmeyeceğim. Başka güzel meslekler de var. Bir yerde gördüğüm yazı: |
Okumak isteyen arkadaşlar için ben de 1-2 şey yazayım. Bizim insanımız çok sever insan fişlemeyi, bakar sorar okulu sonra da sen niye okudun ki der düzgün bir yer kazanamayan insana (Diploma başlangıçta her şeydir). Haksızdır aslında ama Türkiye şartlarında haklı gibi olur (insanların siz karşı ön yargısı negatif olur), siz kendinizi geliştirmedikçe mesleğinizde olup bitenleri en yakından takip etmedikçe hayata ve insanlara karşı hep 1-0 yenik başlarsınız. En iyi yatırım parayla pulla falan olmaz arkadaşlar; en iyi yatırım kişinin kendisine yaptığı yatırım olur. Kimisi sporunda ilerler, kimisi hobilerini iş alanına dönüştürür oradan para kazanır ama kimileriniz ise okuyarak kendinizi kurtarmak zorundasınız. Kapı gibi diplomadan başka bir çaresi olmayan çok kardeşim vardır eminim. "Bu devirde okunur mu?", "Okusak ne olacak iş bulamadıktan sonra" gibi kendinizi üzecek kaderinizi etkileyecek soruları ve cevapları kendinize söylemeyi bırakın. Siz kendiniz için bir şey yapmazsanız, kimse sizin güzel gözünüzün kara kaşınızın hatırına size bir şey sunmaz. Onun için size tavsiyem okumak isteyen arkadaşlarınıza da saygı duyun,rahat bırakın. Ne arkadaş kurbanı olun, ne arkadaşlarınızı kurban edin. Er yada geç seve seve çalışacaksınız. Yola erken çıkanın ileride tatil yapmaya daha çok fırsatı olacak. Şimdi yatanın karnı ileride zor doyacak. Bütün hayat aslında ağustos böceğiyle karıncanın hikayesi gibidir. Kısacası "Erken kalkan yol alır"
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat20 -- 27 Haziran 2011; 11:26:48 > |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Sürücü -- 28 Haziran 2011; 11:40:19 > |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Sürücü -- 28 Haziran 2011; 15:09:00 > |
|