Şimdi Ara

Tekrar hazırlanacak arkadaşlara, MEZUN olarak tecrübelerim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
21
Favori
59.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Muktedir_

quote:

Orijinalden alıntı: Only Gamer
    Annem: Sen bilirsin. Ben sana karışmıyorum artık. Seninle uğraşmaktan yoruldum.(annemin gereksiz saçma tavırları, beyninden şüphe ediyorum)

Hahaha anneme okudum bunu

Bütün sene bana en çok çektiren kişiydi.
  • Only Gamer sözelci olmalıymşsın :) şaka bi yana ilk senem ve kazanmakla kazanamamak arası bir durumdayım.. yazdıkların çok doğru umarım kazanırım kazanırız.. aslında benim de olcak bölümlerim var ama % 90 ailemden uzakta,baka bir şehir de olucak off 1 sene daha çalışıp tekrar mı girmelym acaba.. daha puanlar açıklanmadı ama düşündüğüm şeylere bakın :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: sltnn

Only Gamer sözelci olmalıymşsın :) şaka bi yana ilk senem ve kazanmakla kazanamamak arası bir durumdayım.. yazdıkların çok doğru umarım kazanırım kazanırız.. aslında benim de olcak bölümlerim var ama % 90 ailemden uzakta,baka bir şehir de olucak off 1 sene daha çalışıp tekrar mı girmelym acaba.. daha puanlar açıklanmadı ama düşündüğüm şeylere bakın :(

Çalışarak edebiyattan 29 almıştım lisede(hatta 14 imiş de hocam ne yazdıysam ona puan vermiş, yanına çağırıp söylemişti ). edebiyat ve dil anlatım hocalarından nefret ederim. ama dil bilgisi iyi bilir, dilimizi olabildiğince iyi kullanmaya çalışırım

Hayatta bazen iyi şeylere ulaşmak için başka şeylerden ödün vermek lazım.
    Ben de şehir dışına gideceğim. Aileden değil de güzelim sakin odamdan ayrılmak zor gelecek
    Yurtta kalmak cidden zor olacak. Ama ilerde kendi hayatımı kurabilmem için buna katlanmam gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Sürücü -- 30 Haziran 2011; 20:41:02 >

• herşey okulda aldığın notla bitmiyor çok akıcı konuuyorsun gerçekten yada yazıyorsun mu demeliyim :) yok ya gözümü kararttıcam ve kazanıcam pişmanlık yokk.. üzülmek yokk.. umarım kazanırız istediğimiz yerleri ve sonra burda paylaşırız :))
  • Only Gamer
    Hayatta bazen iyi şeylere ulaşmak için başka şeylerden ödün vermek lazım.
    Ben de şehir dışına gideceğim. Aileden değil de güzelim sakin odamdan ayrılmak zor gelecek
    Yurtta kalmak cidden zor olacak. Ama ilerde kendi hayatımı kurabilmem için buna katlanmam gerekiyor.

aaa dalga mı geçildim neee :) ben küçüklükten beri atıp tutardım üniversitede arkadalarımla ayrı eve çıkıcam, ünv.yi başka ehirde okucm falan filan kaç sene hayaller kurdum.. ama bu sene anladım ailemin kıymetini babamdan,annemden ayrılmak gerçekten zor olck istediğin kadar taşla :) gerçekler doğruları sylyrm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sltnn -- 30 Haziran 2011; 20:52:15 >
  • eline sağlık durumu çok güzel özetlemişsin
  • ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FireProoF_ -- 9 Temmuz 2011; 14:59:46 >
  • mesajım vulunsun
  • up
  • Ben de büyük ihtimalle seneye kalacağım ama hiç istek yok.Göze alamıyorum, bu yıl zaman geçmek bilmedi seneye kim bilir nasıl olacak.Herşeyi feda ettim bu yıl, bir sene daha feda etmek istemiyorum.
    Ayrıca mesela birisine soruyorum işte puanını söylüyor ki benim istediğim düzeylerde olursa ben o gün moralmen bitiyorum başka birşey düşünemiyorum.
    Üstelik bu yıl ailem her isteğimi yerine getirdi bana destek oldular özel dersler kitaplar şunlar bunlar seneye aynı desteği görüceğimi sanmıyorum görsem de benim içime oturacak verilen her kuruş.

Yok arkadaş çalışamam ben
  • başka bi konuda yazdım burda da yazayım

tercih yapmamak zor bir yolculuğa atılan adımdır fakat, bir yıl kaybetmemek için yapacağınız tercih hayatınız boyunca sizinle olacak. bunu hesaba katmayı unutmayın.
  • eşit ağırlık bölümü okuyorum ve bu sene 12. sınıfa geçtim acaba neleri tavsiye edersiniz bana yazın bunu yap okul başlayınca bunları aksatma gibisinden şunları şimdiden bitir ilerde sana zorluk çıkarmasın gibi öneriler verirmisiniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: zhny

eşit ağırlık bölümü okuyorum ve bu sene 12. sınıfa geçtim acaba neleri tavsiye edersiniz bana yazın bunu yap okul başlayınca bunları aksatma gibisinden şunları şimdiden bitir ilerde sana zorluk çıkarmasın gibi öneriler verirmisiniz ?

kesinlikle bütün seneni ygs ile geçirme. 2sini bir yap. Sana tavsiyem geçmiş yıllara ait eksik konularını düzelt. Ygs ye şimdiden başla. Arada lys de olsun. Çalış yani.

Dershanenin dikine git. Takma onları. Bi şey varmış gibi bütün sene sadece ygs çalıştırmaları aptallık.
    Ben bu sene hazırlanırken sene başından mat2ye başladım. Millet manyak misin derdi ama meyvesini aldım. Integrali hiç zorlanmadan yetiştirdim.

2yıldır sınav beynimin bir köşesinde idi. Artık o yok şu anda kafam rahat tatil yapıyorum. Gece parka gidip bekçi ile sohbet ettim. Gündüzleri uyuyorum artık. Pc imkanım kısıtlı mobil giriyorum genelde. O yüzden fazla yardımcı olamıyorum arkadaşlara.

• ya arkadaşlar ne kadar yanlış düşünüyorsunuz yok 2. senem yok 3. senem 2 sene 3 sene nedir ki koskoca bir hayat için?? Ben sayamadığım kadar çok girdim sınava bu yıl 5. idi Allah ın izni ile 6.ya da gireceğim tıp istiyorum başka bir şey istemiyorum.. Ben doktor olmak istiyorum kimsenin dedikleri umrumda değil ailemin bile... Sizde takmayın ya... Size bir tavsiye dershaneye falan da gitmeyin... Oturun gece gündür evde kendiniz çalışın..
  • Yazdıklarını okudum ne kadar rahat oldugumu anladım.

Annem hiç bir zaman karışmaz bana yok ders calıs yok onu yap diye aksine ders calısayım diye ortamı bile hazırlar zaten annem ve babam calıstıgı için ev bos olacak kardesimde okulda calısmak için süper bi ortam var ki gecen sene ben ders calısıyorum diye büyük fedakarlıklar yaptılar

Babam senin hayatın ne yapmak istiyorsan onu yap ilerde sen engel oldun deme bana diyor.

Tek eglencemde gitar ondan vazgeçemem gunde 2 3 saatimi alır.Bir tek ona karısıyolar onu elime aldımmı herşey degişiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: mavibeyazkırmızı

ya arkadaşlar ne kadar yanlış düşünüyorsunuz yok 2. senem yok 3. senem 2 sene 3 sene nedir ki koskoca bir hayat için?? Ben sayamadığım kadar çok girdim sınava bu yıl 5. idi Allah ın izni ile 6.ya da gireceğim tıp istiyorum başka bir şey istemiyorum.. Ben doktor olmak istiyorum kimsenin dedikleri umrumda değil ailemin bile... Sizde takmayın ya... Size bir tavsiye dershaneye falan da gitmeyin... Oturun gece gündür evde kendiniz çalışın..

Soruları kime soracağız pardon ? öğretmen olmadan yanlışllarımızı nasıl göreceğiz.

Nette veya orada burada illa yapamayan çıkıyor soruları.

Sırf özel ders parası vermemek için gitmiştim karşıladı da.

1600tl verdim. en iyi ihtimal bir ders 50tl olsa yaklaşık 30 özel ders parası demek. Ben haftada her dersten toplamda 5dersten 1er saatlik birebir etüt alırdım. çok faydası olurdu. yaklaşık 9ay dershaneye gittim. ortalama ayda 20 birebir etüt aldım. 9*20=180 yani dershane ücretinin 3katı ederdi sadece özel ders şeklinde olsa idi.

Sosyal yönden aktif bir insan değilsin anladığım kadarıyla. Ben 1 yılda arkadaşsızlıktan kafayı yiyecektim. Herkes bir değil.

Sana göre gerekirse tıp için 10yıl feda edilir ama bizim için 10 yıl ne demek...

28 yaşında tıp tuttsa en iyi ihtmal 38 yaşında doktorsun. yuvarla 40.

40 yaşına kadar okudun elinde kuruş birikim yok. bu mu senin anlayışın?
    Olaylara geniş ve objektif bakmak lazım. Belki senin maddi durumun el verir ama benim vermiyor işte. ayda 100tl harçlık alıyordum. 50tl si yol parası. hergün sadece karnımı doyurcak bi şey yesem içeceği yok. para ucu ucuna yetiyor. Ailem ne giysi aldı ne ayakkabı. elimde geçen seneki maddi durumun elverişliliğinden elektronik alet çoktu. ama şu anda sadece geriye cep telefonu kaldı. sata sata dershane taksidi ayakkabı falan filan aldım.

5-6 yıl tıp için hazırlanacağım ha ?
    annem beni evlatlıktan reddeder. Yani 5kruşsuz kalırım. öyle çok anlayışlı değildir.

Sana göre 100yıl da sorun olmayabilir ama bi düşün.işte yaşım şu. şu kadar okusam. falan filan düşün. gençliği yaşayamamışsın. okumak uğruna ödürmüşsün. yok efendim gençlik yaşamam okurum sonra diyorsun da doktorların hali ortada kazandıoğı parayı harcayacak vakti yok(6yıl okur pratisyon olursan ayrı)

Ben geçen sene KAPASİTEMİ gösteremedim. Tam hazırlanamadım. Bu sene de tam gösteremedim ama geçen seneye göre çok iyi bir derece bekliyorum bir sene daah kalsam anca 1bin kişilik bir sıra oynar kapasitem belli. 5-6yıl okusam da benim o sıra yukarı çıkmaz. Hayatı yaşacağım bu sene aklıma yatan bir bölüme gideceğim.

Ben de tıp düşünüyorum ama olmazsa hiç üzülmeyeceğim. Başka güzel meslekler de var.

Bir yerde gördüğüm yazı:
    quote:

Ben tıp okumadım, iyi ki de okumamışım. Türkiye'nin baba bir üniversitesinin "eşek bağlasan geçer" denilen bir bölümünde, çimlere ve boğaza karşı işletme okudum. En zorlu zamanım, altı günde yedi finale girdiğim son dönem oldu, uykusuz kaldım, sonra bitti gitti.

Bizim endüstriciler, inşaatçılar, makineciler, bilgisayarcılar vardı. Bilgisayacılar bir hafta proje kasar uyumazlardı. Endüstriciler triple integrallerle kafayı çizerlerken, inşaatçıları ve makinecileri bitiren dinamikti. Hepsi çalıştı, çabaladı, sabahladı. Sonra onlarınki de bitti, gitti. Ama onunki bitmedi. Biz mezun olup keplerimizi havaya
    fırlattığımızda, o hala kafam kadar İngilizce pediatri kitaplarıyla boğuşuyordu. Dahiliye stajlarında, geceleri, yüzüne sıçramış kanı bile silemeden, hacettepe hastanesinin bir köşesinde, kahve ve sigara eşliğinde kendine gelmeye çalışıyordu.

Ortalama iki ayda bir görüşüyorduk. Bazen üç dört aya çıkıyordu süre. Ben işe başladım, telefonla aradığımda geceleri, o ya yurdun çalışma salonunda ya da hastanenin kantininde oluyordu. Ya binlerce sayfa notla uğraşıyor, ya da yoğun bakımdaki hastaların başında oluyordu. Sonraki iki sene böyle geçti.

Ben üniversiteme bayılmazdım, ama mezuniyet töreninde yine de kepimi fırlattım. O kendi törenine gitmedi, "altı sene ebemi bellediler" dedi, "sevinecek hiçbir şeyim yok". Ben mezun olduğum gün, sözleşmemi imzalamıştım. O mezun olduğunda bir işi yoktu. Dahası bir diploması da yoktu. Sağlık bakanlığı diplomasına el koymuştu. Ya TUS'u kazanacak ya da zorunlu hizmete gidecekti.

Benim arkadaşlarım -yani mühendisler, avukatlar, işletmeciler- üniversitede, hadi bilemedin üniversiteyi bitirdiklerinde nişanlandılar, işlerini yoluna koyup yuvalarını kurdular. Bir doktorla birlikteyseniz böyle bir şansınız yoktur. Çünkü üniversite bittiğinde aslında hiç bir şey bitmez. Söylediği gibi, "sevinecek bir şeyiniz yoktur".

Mezun oldu ve aylarca ders çalıştı. Sonra TUS'a girdi, olmadı. Zorunlu hizmet kurasında Kars'ı çekti, Doğu'nun Paris'i Kars. Doğu'ya gitmekle sorunu olan bir insan değildi zaten, gitti. Doğu nedir bilir misiniz? Ben bilmem, ama o anlattı. Doğu, hiç bir aletinizin olmadığı hastanelerde tanı koyabilmek için insanüstü çaba sarfetmektir. Gerekli araçlar olmadan hastanızı iyileştirmeye çalışmaktır. Doğu, devletin ambulanslara benzin koymadığı ve sevki gerçekleştirmek için hasta yakınlarından ambulansa benzin almasını beklediğiniz yerdir. Hasta yakınlarının parası yoksa doktorun üzerine yürümesidir. Doğu, aşı yapmak için jilet gibi kayalara
    tırmanmak, dağ köylerine çıkmak, sonra da aşı yaptığınız çocukların ailelerinden azar yemektir. Doğu, devletin götürmediği her türlü hizmetin sorumlusu olmaktır. Halkın gözünde devlet olmaktır, devletin beceremediği herşeyin müsebbibi olmaktır.

Döndüğünde TUS'u kazanmıştı, üniversite hastenesinde uzmanlığa başladı. Evlendik. Haftada iki gece, penceresi olmayan, buz gibi bir laboratuvarda nöbet tutuyordu. Buz gibiydi, çünkü yan depodaki ilaçlar bozulmasın diye soğutuluyordu bütün bölüm. Yazın sıcağında, o, tepesinden esen rüzgarla hasta oluyordu. Gecenin bir yarısı gelen kanlara bakıyordu, esrar aldıklarından şüphenilen ve yaka paça getirilen askerlerin idrarlarına. Zırıl zırıl çalan telefonlara koşuyordu, zehirlenenlerle, intihar edenlerle boğuşuyordu.

O benim eşim. Haftada iki gece görmediğim, haftada iki gece nöbet tutan, ve sonra ertesi gün hiç bir şey olmamış gibi işine devam etmesi beklenen eşim. Nöbet tuttuğu saat başına 1 ytl 66 kuruş alıyor.

Evliliğimizin ilk yılları, onun hayatının en güzel yıllarında yaşadığı travmayı atlatmasına yardım etmekle geçti; yaraları sarmakla. Biz 300 sayfalık kitaptan korkarken, o mezun olduğunda 15000 sayfa notu çöp torbalarına doldurup atmıştı. Geri kalan kitaplar şu an üç kütüphaneyi doldurmuş şekilde evde duruyor.

Bu sene uzmanlığını alacak. Devlet uzmanlık diplomasına el koyacak, çünkü bir daha zorunlu hizmete gitmesi gerekiyor. Uzman olarak çalışmaya başladığı zaman maaşı düşecek. Ondan sonra askere gidecek ve orada nöbet tutmaya devam edecek. Sonra gelecek, 35 yaşında, hayatı yarılamış bir insan olarak, geri kalan yıllarını huzur içinde geçirmesi umulacak.

Benim eşim bunu yapmayacak, çünkü uzman olduğu gün doktorluktan istifa
    ediyor. Hayatının 11 senesini bu işe adadı ve istifa ediyor, çünkü artık acı çekmenin anlamsız olduğuna karar verdi. Böylece, Türkiye "kendini tanrı sanan cibiliyetsiz bir doktordan" kurtulmuş olacak, bayram edebilirsiniz.

İstifa ediyor, çünkü evlendiğimizin haftası eve tüp takmaya gelen usta "sen doktor olmuşsun ama ben senden daha fazla kazanıyorum, keyfim de tıkırında" dedi ona.

İstifa ediyor, çünkü ondan 150 puan daha düşük alan insanlar hayatlarını yoluna koydular, evlerini aldılar, çocukları 3-5 yaşına geldi.

İstifa ediyor, çünkü erken ölmesinden korktuğumu biliyor.

İstifa ediyor, çünkü 11 senede şunu anladı: Türkiye'de doktor olmak b*k yemek ve o b*ku bütün sevdiklerine sürmektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Sürücü -- 9 Temmuz 2011; 14:55:29 >

• Only gamer ;

Sen tecrübe sahibi olduğuna emin misin? Benim 28 yaşında olduğuma nasıl karar verdin 22 yaşına bile girmedim henüz... 23 yaş tıpa başlamak için hiçte geç değil..... Senin kararın senin ideallerin zaten sen annenin boyunduruğu altındasın belli ki... Hiç durma sen tercih yap git bu sene neresi olursa olsun benden sana tavsiye... Tıp kazanamadığına ayrıca sevindim.. Yapamazdın.... Boş beleş şeylerin peşindesin sende arkadaşsız yapamayanlardansın.... Liseden mezun olmuşsun, sen evde kaldığında seni arayan tek bir kişi dahi olmadığına eminim,arayan varsa da sırf can sıkıntısındandır ki arkadaşsızlıktan patladığına göre kimse arayıp sormamış seni..... Bir gün sana sırtını çevirecek insanlara bağlı kalmak zorunda değilsin bunu hiç unutma..... Benden küçüksün belli abla nasihatı olsun bu sana..... Sosyal açıdan sıfırım,küçük bir şehirde yaşıyorum, ailemle de pek mutlu olduğum söylenemez hastalık hastası bir babam ve ondan sürekli dert yanan bir annem var.... Sürekli hastanedeyizdir yılın belli bir dönemi.... Zengin olsam bile zenginim diye hiç sorunum olmayacak mı sorarım sana? Senin anlayabileceğin tarzdan yazıyorum.... 40 yaşıma kadar okudum elimde kuruşum yok evet bu benim anlayışım,ben bilginin kölesiyim paranın,arkadaşın dostun vs. değil..... İdeallerim için yapamayacağım hiçbir şey yok.... Sen bence de senin tabirinle hayatını yaşa... Üniversiteye git.. Bir kız arkadaşı bul.. Gönül eğlendir... Sonra git evlen.. Çocuk yap :) tamam mı? Hayatını yaşamak bu ise tabi.... Ama sakın bir sene daha tıp için kasarım diye düşünme... Çünkü şu yazdıklarından anlaşılıyor ki sende doktor olacak kapasite de yok... Sen kapasiteni gösterememişsin.. kapasiten bu imiş napalım, ama ben kazanacağım ;)

Para konusunda yazdıklarına ise gülüp geçtim.. Benim yer altında ve yer üstünde madenlerim var.. Babam sağ olsun, zenginiz sizin halinizden anlamayız....

Vakit harcadım sana şanslısın...

• quote:

Orijinalden alıntı: mavibeyazkırmızı

Only gamer ;

Sen tecrübe sahibi olduğuna emin misin? Benim 28 yaşında olduğuma nasıl karar verdin 22 yaşına bile girmedim henüz... 23 yaş tıpa başlamak için hiçte geç değil..... Senin kararın senin ideallerin zaten sen annenin boyunduruğu altındasın belli ki... Hiç durma sen tercih yap git bu sene neresi olursa olsun benden sana tavsiye... Tıp kazanamadığına ayrıca sevindim.. Yapamazdın.... Boş beleş şeylerin peşindesin sende arkadaşsız yapamayanlardansın.... Liseden mezun olmuşsun, sen evde kaldığında seni arayan tek bir kişi dahi olmadığına eminim,arayan varsa da sırf can sıkıntısındandır ki arkadaşsızlıktan patladığına göre kimse arayıp sormamış seni..... Bir gün sana sırtını çevirecek insanlara bağlı kalmak zorunda değilsin bunu hiç unutma..... Benden küçüksün belli abla nasihatı olsun bu sana..... Sosyal açıdan sıfırım,küçük bir şehirde yaşıyorum, ailemle de pek mutlu olduğum söylenemez hastalık hastası bir babam ve ondan sürekli dert yanan bir annem var.... Sürekli hastanedeyizdir yılın belli bir dönemi.... Zengin olsam bile zenginim diye hiç sorunum olmayacak mı sorarım sana? Senin anlayabileceğin tarzdan yazıyorum.... 40 yaşıma kadar okudum elimde kuruşum yok evet bu benim anlayışım,ben bilginin kölesiyim paranın,arkadaşın dostun vs. değil..... İdeallerim için yapamayacağım hiçbir şey yok.... Sen bence de senin tabirinle hayatını yaşa... Üniversiteye git.. Bir kız arkadaşı bul.. Gönül eğlendir... Sonra git evlen.. Çocuk yap :) tamam mı? Hayatını yaşamak bu ise tabi.... Ama sakın bir sene daha tıp için kasarım diye düşünme... Çünkü şu yazdıklarından anlaşılıyor ki sende doktor olacak kapasite de yok... Sen kapasiteni gösterememişsin.. kapasiten bu imiş napalım, ama ben kazanacağım ;)

Para konusunda yazdıklarına ise gülüp geçtim.. Benim yer altında ve yer üstünde madenlerim var.. Babam sağ olsun, zenginiz sizin halinizden anlamayız....

Vakit harcadım sana şanslısın...

tamam sosyal olmayabilirsin ama başka insanlara saldırmak, hayatlarındaki hedeflerini küçümsemek senin hedeflerinin seni mutlu edeceğini göstermez. senin şu an mutsuz olduğunu gösterir. başkalarının hayatı, hayata bakış açısı sana batıyor. Çünkü hayatından memnun değilsin, daha sosyal olmak isterdin ama bunu gizledin ve kendi yaşam tarzının doğru olduğunu bilinç altına yerleştirdin. şimdi de başka insanlarınki sana inanılmaz derecede batıyor ve saldırgan bi davranış sergiliyorsun.

senin adına üzgünüm umarım düzelirsin

• Ablasım
    Tamam da yaş neyin göstergesi. neyin üstünlüğü çözemedim.

Evet maalesef ki anneme bağlı köle hayatı yaşıyorum. Babam olsa idi zaten ilk seneden tıp kazanır sana oradan kart atardım pm gel anlatayım böyle beni liseli bebe gözüyle bakma.

Şaka değil yani. Ailevi sorunlar sebebiyle zaten kalmıştım. bu sene de baş gösterdi biraz. Ama takmadığım için daha iyi geçti bu sene.

5 tane arkadaşım var ayda en az 1kere görüştüğüm. yeri gelir onlar arar yeri gelir ben ararım. Ama onlar da başka şehirlerde okuyan kişiler. Akşam şuraya gidelim diyemezsin. Oturup nargile içerek dertleşemezsin. Çünkü uzaktalar.

ben senin 28 yaşında olduğunu söylemedim zaten. gerekirse o kadar da bekler misin dedim. 6.yılınıı hazırlanmayı düşünüyorsan 18+5 =23 yaş civarlarında olduğuınu tahmin ettim zaten.

Senin doğruların bana yanlış. benim doğrularım sana yanlış gelebilir. O yüzden sadece düşüncemi sundum. Ben zaten bu sene senin bir yere zorla girmenden bahsetmedim.

Ben seneye kalsam bu seneden bile kötü yaparım. Anne dırdırı çekilmez bir şey. Ben sınav netlerimi söylediğimde yaklaşık 495 civarında puan bekliyorum okul puanlı bu sene de kazanamadın seneye tekrar hazırlanmayı mı düşünüyorsun diye dengesiz bir annem var. Söyleyeyim öğretmen yani. Yaşı 44 filan. 44 yaşında bir insanda tecrübe olsa insan gibi cümlelerle evladını desteklemesi lazımken 5yaşındaki çocuk beyni ile konuşuyor.

Tecrübe yaşadığın olaylarla ilgili bir şey. Sen ister 50 yaşında ol ister 100 fark yapmaz.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.