Şimdi Ara

Tekrar hazırlanacak arkadaşlara, MEZUN olarak tecrübelerim (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
21
Favori
59.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mavibeyazkırmızı

Only gamer ;

Sen tecrübe sahibi olduğuna emin misin? Benim 28 yaşında olduğuma nasıl karar verdin 22 yaşına bile girmedim henüz... 23 yaş tıpa başlamak için hiçte geç değil..... Senin kararın senin ideallerin zaten sen annenin boyunduruğu altındasın belli ki... Hiç durma sen tercih yap git bu sene neresi olursa olsun benden sana tavsiye... Tıp kazanamadığına ayrıca sevindim.. Yapamazdın.... Boş beleş şeylerin peşindesin sende arkadaşsız yapamayanlardansın.... Liseden mezun olmuşsun, sen evde kaldığında seni arayan tek bir kişi dahi olmadığına eminim,arayan varsa da sırf can sıkıntısındandır ki arkadaşsızlıktan patladığına göre kimse arayıp sormamış seni..... Bir gün sana sırtını çevirecek insanlara bağlı kalmak zorunda değilsin bunu hiç unutma..... Benden küçüksün belli abla nasihatı olsun bu sana..... Sosyal açıdan sıfırım,küçük bir şehirde yaşıyorum, ailemle de pek mutlu olduğum söylenemez hastalık hastası bir babam ve ondan sürekli dert yanan bir annem var.... Sürekli hastanedeyizdir yılın belli bir dönemi.... Zengin olsam bile zenginim diye hiç sorunum olmayacak mı sorarım sana? Senin anlayabileceğin tarzdan yazıyorum.... 40 yaşıma kadar okudum elimde kuruşum yok evet bu benim anlayışım,ben bilginin kölesiyim paranın,arkadaşın dostun vs. değil..... İdeallerim için yapamayacağım hiçbir şey yok.... Sen bence de senin tabirinle hayatını yaşa... Üniversiteye git.. Bir kız arkadaşı bul.. Gönül eğlendir... Sonra git evlen.. Çocuk yap :) tamam mı? Hayatını yaşamak bu ise tabi.... Ama sakın bir sene daha tıp için kasarım diye düşünme... Çünkü şu yazdıklarından anlaşılıyor ki sende doktor olacak kapasite de yok... Sen kapasiteni gösterememişsin.. kapasiten bu imiş napalım, ama ben kazanacağım ;)

Para konusunda yazdıklarına ise gülüp geçtim.. Benim yer altında ve yer üstünde madenlerim var.. Babam sağ olsun, zenginiz sizin halinizden anlamayız....

Vakit harcadım sana şanslısın...

bu üslubunuzla doktor bile olsanız topluma herhangi bir yararınız olmaz gibime geliyor
    sosyal hayattaki başarısızlığınızı bu tür platformlarda atmak yerine gidip ders çalışırsanız belki 30 unuza gelmeden doktor olup hedefinizi gerçekleştirebilirsiniz
    bu forumda kimsenin hayatı bir değil umarım bilginin kölesi olmak sizi mutlu eder eğer etmezse bu durum hastalığa kadar gidebilir

sanırım siz şu en önde oturan gözlüklü kız neslindensiniz genelde onlar ilk yılda kazanıyor diye biliyorum ama daha öncede söylediğim gibi herkes bir değil

• Her zaman yanlış anlaşılmaktan korkarım ve her zaman da yanlış anlaşılırım.... Benim yazımdan önce only gamer in yazısına bakanlar nelere kızarak sizin beğenmediğiniz şekilde yazdığımı umarım anlayabilirsiniz..... Hatta ondan önce benim yazdığım şeye de bakın bir zahmet... Only gamer a özel herhangi bir şey söylenmiş mi?? Umrumda değilsiniz :) Hoşkalın.... Size cici kız arkadaşları hayırlı torunlar dilerim... ;)
  • Ben de seneye kaldım.Malum mezunlar için dersaneler daha geç açılıyor ve 12.sınıflara göre daha fazla vakti oluyor mezunların..Sizce ne zaman çalışmaya başlamak uygundur ? Bu arada geçen seneyi bayağı boş geçirdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mavibeyazkırmızı

Her zaman yanlış anlaşılmaktan korkarım ve her zaman da yanlış anlaşılırım.... Benim yazımdan önce only gamer in yazısına bakanlar nelere kızarak sizin beğenmediğiniz şekilde yazdığımı umarım anlayabilirsiniz..... Hatta ondan önce benim yazdığım şeye de bakın bir zahmet... Only gamer a özel herhangi bir şey söylenmiş mi?? Umrumda değilsiniz :) Hoşkalın.... Size cici kız arkadaşları hayırlı torunlar dilerim... ;)

Kusura bakma ama psikoloğa görün. Bir arkadaşıma benziyorsun. Her şeyi anlamak istediğin şekilde anlıyorsun ve sadece senin dediklerin %100 doğru düşüncen var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Smoothy

Ben de seneye kaldım.Malum mezunlar için dersaneler daha geç açılıyor ve 12.sınıflara göre daha fazla vakti oluyor mezunların..Sizce ne zaman çalışmaya başlamak uygundur ? Bu arada geçen seneyi bayağı boş geçirdim.

Şimdiden ufak ufak başlarsan senin için iyi olur. Çünkü dershane açılına kadar kitap yüzü görmezsen çalışma isteği olmaz. Otursan bile 5dk durursun başında. durumu düzeltmek için baya bi vakit kaybedersin. Şimdiden ufak ufak başlarsan dershane başladığında belli bi tempoya kendinin günlük ders çalışma limitini bulursun.
    Bir kaç ygs denemesi filan çöz. Eksiklerini görüp onlar üzerinde dur biraz. Misal lys için de geo dersin iyi değil. Internetten izleyebileceğin ders anlatım veya iyi bilen bir arkadaşına anlattır onun üzerinde dur.
    Ilk başlarda günlük ders çalışma süren fazla olmasın. Zamanla artır. Bütün gün ders çalışmak zor oluyor. En verimli saatlerini bul. Uyku düzenini kur. Gece ders çalışma.
    Ben günde 300soru ve 3saat konu çalışınca bitiyordum. Ondan sonra çözdüğüm veya çalıştığım konunun pek faydası olmuyordu.
    Senin için bunlar daha fazla veya daha az da olabilir. Kendini bileceksin ki en verimli şekilde çalışacaksın. Çok değil verimli çalışmak önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Sürücü -- 10 Temmuz 2011; 4:33:14 >

• mesajım bulunsun, müsait zamanımda okuyacağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Only Gamer

quote:

Ben de seneye kaldım.Malum mezunlar için dersaneler daha geç açılıyor ve 12.sınıflara göre daha fazla vakti oluyor mezunların..Sizce ne zaman çalışmaya başlamak uygundur ? Bu arada geçen seneyi bayağı boş geçirdim.

Şimdiden ufak ufak başlarsan senin için iyi olur. Çünkü dershane açılına kadar kitap yüzü görmezsen çalışma isteği olmaz. Otursan bile 5dk durursun başında. durumu düzeltmek için baya bi vakit kaybedersin. Şimdiden ufak ufak başlarsan dershane başladığında belli bi tempoya kendinin günlük ders çalışma limitini bulursun.
    Bir kaç ygs denemesi filan çöz. Eksiklerini görüp onlar üzerinde dur biraz. Misal lys için de geo dersin iyi değil. Internetten izleyebileceğin ders anlatım veya iyi bilen bir arkadaşına anlattır onun üzerinde dur.
    Ilk başlarda günlük ders çalışma süren fazla olmasın. Zamanla artır. Bütün gün ders çalışmak zor oluyor. En verimli saatlerini bul. Uyku düzenini kur. Gece ders çalışma.
    Ben günde 300soru ve 3saat konu çalışınca bitiyordum. Ondan sonra çözdüğüm veya çalıştığım konunun pek faydası olmuyordu.
    Senin için bunlar daha fazla veya daha az da olabilir. Kendini bileceksin ki en verimli şekilde çalışacaksın. Çok değil verimli çalışmak önemli.

günde 300 soru soru mu be kardeşim. benim zamanımda öss vardı. öss ye hazırlanırken günde 600 sorudan aşağı çözmezdim. bazen 1000 soru soru çözdüğümü bilirim. ha karşılığını aldım mı, aldım. ha bi de sana bi akıl vereyim. sakın ama sakın öğretmenlik yazma. git o tercih listesini boş bırak ama öğretmenlik yazma.

• quote:

Orijinalden alıntı: censef57

quote:

quote:

günde 300 soru soru mu be kardeşim. benim zamanımda öss vardı. öss ye hazırlanırken günde 600 sorudan aşağı çözmezdim. bazen 1000 soru soru çözdüğümü bilirim. ha karşılığını aldım mı, aldım. ha bi de sana bi akıl vereyim. sakın ama sakın öğretmenlik yazma. git o tercih listesini boş bırak ama öğretmenlik yazma.

lys okul puanlı yaklaşık 500puan gelecek niye öğretmenlik yazayım ? Öyle bi düşüncem olsa geçen sene giderdim. 24ek puan ile.
    Sen sorulardan fayda almissindir ama ben günde 500 sorudan sonra soruları anlamadan çözüyordum. Yanlışlarım fazlalasiyordu. Ertesi gün tekrar yanlışlarıma baktığımda yapmamam gereken basit sorular olduğunu gördüm. Senin bin soru da iyiymiş. Herkes kendince bir şeyler çözer. Sen bin çözüyorsun diye benim de bin çözmem gerekmez. Ama sen bin çözüyorsun diye de bir şey demem. Faydası vardır çünkü. Ben de günde bin yapmak istesem acar geo veya mat2 oradan çözerim yaparım. Lise3 yazından beri geo çözmüyorum. Denemeden denemeye çözerdim. Çünkü yanlış yaptığım veya bilmediğim bir şey yoktu. Ama günlük şu kadar çözeceğim diye acar 200soru geo dan çözsem günlük toplamda baya soru olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Sürücü -- 10 Temmuz 2011; 12:49:15 >

• quote:

Şu an en çok zorlandığın dersi tespit edip onun üzerinde yoğunlaş,geç kalmış sayılmazsın ama rakiplerin çoktan başladı bile
  • quote:

Orijinalden alıntı: zamancokzor

quote:

Şu an en çok zorlandığın dersi tespit edip onun üzerinde yoğunlaş,geç kalmış sayılmazsın ama rakiplerin çoktan başladı bile

Şu an başlarsam çabuk sıkılırım diye düşünüyorum.zaten ygs temelim var.Zamanın yetişmemesi konusunda sıkıntım yok.Sorunum şu ki uzun zamandır kitap açmadım,ders çalışmanın zor gelmesinden korkuyorum

• yahu günde 1 konu bitirsen bile kardır sana erken falan değil üstelik ygs nin erkene alındığı söylentileri başlamışken. ve geçen seneyi boş geçirdim diyip temelim var çelişkisine düşmen şaşırttı beni
  • Hazırlanırken zor zamanlar geçirmene gerçekten üzüldüm.Ben bir dahaki ygs ye gireceğim.Şunu bil ki yazdıkların bana iyi geldi.Sağol.Yani umudunu hiç kaybetme.Nefes aldığın sürece umudun hep olsun. :)
  • ahh ahh ygs den sonra mezuna kalmaya karar verdim, pişmanmıyım evet pişmanım hemde cok ama iyiki mezuna kalmışım. Benim gibi bir insanın her şeyi görmesi görekiyordu, çok rahat büyüyerek umursamadım her şeyi. Şu an kendi şirketimizde çalısıyorum ve iş hayatı yemin ederim öğrencilikten daha rahat, kendi yerimiz ama burdaki çalısandan farkım yok, çalısanlar cıkıyor ben onlardan sonra çıkıyorum, öğle tatilim 50dk, sabah 7de kendim kahvaltı yapıyorum, arabayla o trafikte anca işe varıyorum(babam ayda yılda bir gelir), en geç 8:30da işte olmak zorundayım, maaş ayda 500tl oda formalite yani, benim sayemde işler 2gün erken bitti diye müdürüm izin verdi 1gün gelme diye, çalısanlar bile tanımıyor beni patron oğlu oldumu. işimi severek yapıyorum, hayatım düzene girdi, okul gibi sıkıcı değil.

sorunmu bütün arkadaşlarım tatilde, bazıları tıpmı yazsam diye düşünüyor, bazıları baba ben ilk 5bine girdim yurt dısına yolla diyiyor, ben işten sonra bakkalın oğlu ile takılmak zorunda kalıyorum arkadaşlarım bi anda gitti, amcamın oğulları arabalarıyla artislik yaparken, ben şirketin arabasını kullanıyorum, sonucum cok kötü olmasada bir eziklik oluyor, kısaca ygs-lys eziklik yaptı bende, koskaca manyetizma bu hallere düştü dedirtti, elimdeki herşey uctu gitti, cevremdekiler 2.sınıf insan muamelesi yapıyor, müdür bile patron sanıyor kendini neymiş üniversite mezunuymuş.

eylülde işten cıkıcam ve ygs-lys bu sefer gerçekten hazırlancam, bilkentin yüzde elli burslu bilgisayar müh. kazanıcam, işte o zaman her şey değişicek, oturucam babamın koltuguna, işe alımları ben yapıcam, müşterinin kriterlerini ben yapıcam, babamın yapamadıgı girişimleri ben kendim yapıcam, biriktirdiğim para ile avrupa turumu yapıcam, akrabalarıma ezilmicem, manyetizma kimmiş göstercem.

benim bu yil hiçbir hedefim yoktu, çünkü paraya, işe vs kısaca hiç bir şeye ihtiyacım yoktu, o kadar rahattımki ne okula ne dersaneye gidiyordum, soran olursada benim işe ihtiyacım yok diyiyordum, nede olsa XXXX oğluyum benmi çalıscam diyiyordum ama sonra ne oldu, bunlar fasa fiso her şey o diplomaya bakıyor. çoğu kişi iyi bir gelecek iyi bir hayat için bu sınava ter döküyordu bende öyle sanıyordum ama bu sınav kendini ispatlama sınavı, dipten en tepeye çıkısımı su 1yılda inş yapıcam bu sefer. babam hiçbir masrafımı karşılamıcakmış bide o çıktı şimdi

• Evet bu sınav kendini ispatlama sınavı katılıyorum, dipten, alt sınıftan, varoşlardan tepelere çıkabilmenin ilk adımı, tepelere çıkabilme şansı. Ne mutlu bu şansı kullanabilenlere.
  • Bugün seneye kaldığım kesinleşti. Dershaneye gitmemeye ikna etmem lazım ailemi hiç bir faydası olmuyo bana. Mat-geo özel dersi almam lazım. Konuların değişeceği söylentisi vardı hangi derslerde oldu bu değişiklik? Yeni kitaplar ne zaman çıkar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bloodie*

Bugün seneye kaldığım kesinleşti. Dershaneye gitmemeye ikna etmem lazım ailemi hiç bir faydası olmuyo bana. Mat-geo özel dersi almam lazım. Konuların değişeceği söylentisi vardı hangi derslerde oldu bu değişiklik? Yeni kitaplar ne zaman çıkar?

Konular değişse de arkadaşım 1-2 konu çıkar 2-3 konu girer o kadar. onları da halledersin kolayca. adamlar tutup da bütün konuları kaldıramaz.
    Genel olarak aynı kalır. Yeni konuları bilerek elindeki eski kitapları çözebilirsin. ben öyle yapardım. zararı yok yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zamancokzor

yahu günde 1 konu bitirsen bile kardır sana erken falan değil üstelik ygs nin erkene alındığı söylentileri başlamışken. ve geçen seneyi boş geçirdim diyip temelim var çelişkisine düşmen şaşırttı beni

Seneyi boş geçirdim ama 9. ve 10.sınıfta not ortalamam 90'ın üzerindeydi.İyi biliyorum YGS konularını
  • Seneye kalacaklar ders çalışmaya başlamışsınızdır umarım.
  • quote:

Seneye kalacaklar ders çalışmaya başlamışsınızdır umarım.

Hacı okudum eline sağlık güzel bilgiler vermişsin.Only gamer ın yakın bir arkadaşıyım gerçekten kötü olaylar yaşamış ama isteğini kaybetmemiş bir insandır inş bundan sonra hayatta hep mutlu olur.Bu sene tam da ona yakışacak bir mesleği yazacak kendisinde acayip bir mühendis potansiyeli vardır hep söylerim bunu ama o tıp istiyordu neyseki ait oldugu yeri buldu

Tekrar hazırlanıcak arkadaşlar düzenli çalışmak ve stresden uzak durmak sayesinde kazandım sizde bu yolda ilerlerseniz bence istediğiniz yeri kazanırsınız yeter ki düzenli calısın

• mezun olarak hazırlanmanın ne demek olduğu gerçekten çok güzel anlatılmış,, ben de artık bir LM'liyim ve hikayede resmen kendimi buldum, bu kararı vermek bile çok zor oldu ve bundan sonrada zorlu bi dönem beni bekliyo, umarım pişman olmam.
    tavsiyelerine dikkat edicem ve dediğin gibi ben de mat2ye ağırlık vermeyi düşünüyorum, bu konuyu açtığın için teşekkürler çok yardımcı oldu gerçekten :)
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.