Şimdi Ara

Teknoloji devleri peş peşe geliyor: Xiaomi, Türkiye’de telefon üretecek (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
197
Cevap
3
Favori
14.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
92 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hamza denli

    adam fabrika açıcak Türkiye'ye milyar dolarlık yatırım yapıcak ve sen bunu mu yazıyorsun
    sonra neden Türkiye üretmiyor neden fakir

    Turkiye uretsin ve guclu olsun.. Ulkemizin guclu olmasini herkesten cok isterim gucsuz ulkenin vatandaslari da gucsuz olur ve guvende bile olmazlar.. Fakat bu cinli telefon firmalarina da ben guvenmiyorum. Cihazlarin amaci sanki ticaret ve para kazanmaktan daha cok milleti spylamak gibi gozukuyor.. Bu cin cihazlarindan birine sahibim hatta romdan 45 tane spy servis sildim ve 500 600 mb ram kullanimi kazandim.. deli spy var gercekten romlarda bunlar Turkiyeyi guclendirmez aksine gucsuzlestirirler yani..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üretim mi montaj tesisi mi ondan haber verin önce.

    Montaj tesisi kurmak mantıklı. Ancak üretim dersen nasıl olacak o iş? Xiaomi tüm parçalarını kendi üreten bir firma değil. Aynı apple gibi. O işlerin türkiyede ne altyapısı var hangi firmaya parça ürettirip bunlarla telefonu toplayacak ki? Adamlar foxconn firmasına siparişi geçiyor yüzbinlerce parça ürettiriyor. Var mı kapasite burada?


    Bu çinliler zaten avrupaya kadar demiryolunu boşuna çekmediler. Denizyolunu azaltmak için demiryoluna ağırlık verildi.

    Türkiye gibi ab pazarının dibindeki bir ülkeye tesis kurmaları mantıklı. Türkiyeden güzel depo, dağıtım merkezi olur. Çinliler zaten trakya tarafında limanda almıştı.


    İşi siyasete dökenler ise komik. Buradan siyasi rant çıkmaz. Ayrıca bu adamlar teşvik almadan gelmez. Ne vergi ödeyecekler ne birşey. Sıradan vatandaşa gaz veriyorsun sanki adamın cebine 5 kuruş para girecek.


    Vatandaşa gelince bu ülkede araba üretiliyor sanki ucuza mı alıyoruz? Devlet yine vergisini alacak. Bizim için değişen birşey yok. Ha burada üretilmiş ha çinde. Devlet vergiden vazgeçmez. Türkiye üretilen bir ürün vatandaşa ucuza gelmiyor her konuda böyle.





  • Erdi Özüağ ın videosu vardı. Ucuz telefonlara yüksek vergi geliyor. Bunu aşmak için ucuz modelleri Türkiyede montajlayacaklar ve Tr dahil belki çevresindeki bir kaç ülkeye ihraç edecekler. Hiç yoktan iyidir. Birilerinin ekmek kapısı sonuçta ama beklentiyi yükseltmeyin.



    @Farfaraway21 @akhtar @Guaire @veleciraptor @Fevkelade1i




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koçari -- 23 Ocak 2021; 23:43:43 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mmmutlu93

    Doğru yer Kılıçdaroğlu mu :D

    Peynire yağa alarm takılmasından, muayene ücretinin araba bakım parası kadar olmasından memnun bir bireye benziyorsun. Ya da 5 sene önce amiral gemisi telefon 2 bin liraya alınırken şu an 10 bin liraya alınmasından memnun gibisin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugünleride göreceğimiz belliydi 20sene önceden türkiye bu hızla batmaya devam ederse bangladeş'de türkiyedeki ucuz işçilikden faydalanabilir.

    Şuan shanghai'daki asgari ücret türkiyeyle aynı diğer eyaletlerdede yakın olanlar var birde ordaki ekonomide alım gücüde türkiye gibi değil çoğu şey yerli olduğundan tarımda kendilerine buyuk oranda yettiklerinden fiyatlar uygun.... düşünün koskoca Çin 1 buçuk milyar núfus turkiyenin 12 kati buyuklugunde toprak olarak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 23 Ocak 2021; 23:44:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Farfaraway21

    Çin markaları ucuz iş gücü nedeniyle Türkiye'ye yatırım yapıyor. Söyleyeceklerim bu kadar hakim bey

    Sırbistan, Bulgaristan ve Arnavutlukda asgari ücret Türkiyeden daha düşük hem avrupaya ulaşımı daha kolay..

  • Boş beleş adamlar ellerinden kör eşek yem yemez, gelen yatırımı eleştiriyor :)

    Sanırsın kendi zihniyetinde ki insanlar uçak fabrikasını kapatırken marshall yardımı alırken avrupa ile birlikte ülkeyi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmışlardı bu hükümet indirdi :)

    Dedelerinize bi sorun ekmeği karneyle alıp et balığın önünde yarım kilo kıyma için sabahın köründe nasıl beklediklerini bi anlatsınlar. Dedeleri karın doyurma peşindeyken torunları gelen yartırımı beğenmiyor

  • Sebep sadece Çin den bile geriye düşen asgari ücret..

  • Hepsinin yatırım toplamı 100milyon $ anca ediyor. Ankaranın parkı 750milyon$ dolar yedi bu milletin parasından. Nasıl soyulduk ey halkım uyan artık.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Farfaraway21

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster

    kanıtlarıyla açıklamış, türkiyede işçilik çinden çook daha ucuz, kayıt dışı istihdam zirve yapmış durumda


    ayrıca böyle firmalar vergiden muaf olduğunu ve birçok ayrıcalığı sahip olduklarınıda düşünürseniz maliyetleri çine göre %50 düşecektir.


    diğer husus ise; yabancı sermaye kesinlikle ülkeye zararlıdır, günü kurtarmak başla hiçbir faydası yok, ayrıca ülkeye bıraktıkları pislik atıklarda cabası


    çin ambargoyu delmek için ülkemizi bir süre kullanacaktır


    ayrıca çinin seneler öncesinden türkiyede ve yunanistanda limanlar satın almış olması, alt yapının hazır olduğu anlamına geliyor.


    böyle uzun soluklu planları anca gerçek egemen devletler yapabilir.



     Erol Mütercimler bu konuda şu uyarıda bulunmuştu:

    "Çin Pire Limanının yüzde 67'sini aldı (Yunanistan'ın en büyük limanı başkent Atina yakınlarındaki Pire, gerçekleşen imza töreniyle özelleştirilerek resmen Çin'in Cosco Group Limited şirketine satıldı).
    Avcılar'da Türk limanını aldı, hiç konuşuluyor mu? (1.3 milyon TEU iş hacmiyle Türkiye'nin 3. büyük limanı konumunda olan Kumport, 940 milyon dolara Çinlilerin oldu.
    Sadece karayolu, İpek Yolu meselesi değil adamın yaptığı. Aynı zamanda denizden de çeviriyor. İnci Kolye dedikleri mesele bu. Hem yukarıdan hem aşağıdan geliyor. Ta Rotterdam'a kadar gidiyor."




  • 1905ARMADA kullanıcısına yanıt
    Sadece Arnavutlukta daha düşük. Bulgaristanda Türkiyeden daha yüksek Sırbistanda ise aynı seviyede.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Farfaraway21 -- 24 Ocak 2021; 5:54:8 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: akhtar

    Evet. Hatta 10 sene sonra abd yi geçerek, en büyük ekonomi olacağı söyleniyor. Ancak gelir dağılımı adaletsizliği hat safhada.

    Zaten Çin'in gücü gelir dağılımının adaletsiz olmasından kaynaklanıyor. Çin şu an vahşi kapitalist bir ülke bu sayede Amerikan şirketleriyle rekabet edebilen şirketlere sahip eğer gelir dağılımı eşit yada adaletli olsa büyük şirketleri olmaz daha fakir olurdu. Vietnam'da Çin'i takip ediyor şu an Singapur daha önceden başlamıştı. Vahşi kapitalizmde en alttakiler çok eziliyor doğru ama Komünizmde zaten bunlar yine eziliyordu bari üstekiler refah yaşıyor şu an




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 24 Ocak 2021; 15:5:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nehuse

    İndirim yapsın çünkü artık telefon tablet bu zamanda lüks değil ihtiyaç giriş seviyesi bir telefonu yada tableti çocuğuna alamayacak bir çok insan var. Bu fiyatlar normal diyorsan bilemem tabi .



    Alıntıları Göster

    indirimi devletten bekleyeceksin ÖTV'nin kalkmasını isteyeceksin gelir vergisinin azalmasını isteyeceksin... Elin Çinlisi Türkiyeye gelecekse senin ucuz telefon sahip


    olman için değil kar elde etmek için gelir


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Farfaraway21

    La neyini araştıracam bildiğim bişeyi bana neye anlatıyorsun? Yukarıda birine cevap olarak ücret ekran görüntüleri var bir bak bakalım Çindeki kadar ucuz muymuş değil miymiş? Bilip bilmeden yazıyorsunuz. Bişey soracam telefon satmak isteyen bir şirket için 300-500 lira ek vergi ödemek mi daha az maliyetli yoksa milyonlarca dolar yatırım yapıp fabrika kurmak mı daha az maliyetli? İyi o zaman her vergi konan ürünün sahibi gelip türkiyede fabrika kursun bu nasıl bir saçmalık? Ayrıca kim size söyledi bu telefonlar daha az vergiye tabi olacak diye? Türkiyede üretilen Clio,Megane,Corolla,Civic,Egea ile Avrupadan gelen Corsa,Polo,208,Golf,Passat,308,İnsignia, Astra vs aynı vergilere tabi değil mi? Türkiyede üretilen araçlara vergi kıyağı var mı? Tutturmuşlar vergiden kaçınmak için geliyorlar. He canım zaten Türkiye zaten dünyanın en önemli cep telefonu pazarlarından biri kaybetmemek için 300-500 vergi ödemek yerine milyonlarca dolara fabrika kuruyorlar. Ki o vergiyi bile telefonu alan vatandaş ödüyor onlara giren çıkan yok. Hey allahım yaw



    Alıntıları Göster

    Gümrük Birliği nedeniyle Avrupa otomobille yerli otomobilin vergisi aynıdır fakat Çin otomobilin Hintli otomobilin vergisi farklıdır Gümrük Vergisi girer araya


    Türkiye'de asgari ücretlinin işverene maliyeti 600 dolara yakındır ayrıca enerji fiyatları da muhtemelen Çin'den ve rakip ülkelerden pahalıdır.Tabii yıllarca gelir vergisi


    ssk pirimi muafiyeti gelmiş olabilir o zaman bu 600 dolar 400 dolarlara düşebilir Nakliye maliyeti ,Gümrük vergisi ve yatırım teşviği olmasa Çinlilerin hiç bir yerde


    fabrika kurmasına ortaklık düşünmesine gerek olmaz fakat tüm ülkeler Çinin Çinde üretim yapıp kendi ülkelerindeki piyasayı ele geçirmesini istemiyor bu nedenle


    yüksek gümrük vergileri getiriyor




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 24 Ocak 2021; 7:29:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1905ARMADA

    Sırbistan, Bulgaristan ve Arnavutlukda asgari ücret Türkiyeden daha düşük hem avrupaya ulaşımı daha kolay..



    Alıntıları Göster

    Arnavutluk ve Sırbistan AB üyesi değil gümrük Birliği de muhtemelen 2 ülke içinde yoktur... bulgaristan'da asgari ücretler yükseldi ama Türkiye'den fazla olmayabilir ama tek kriter asgari ücret olmaz 83 milyonla 10 milyon gibi bir pazar ve belli süre gümrük vergisi olmayacak Türkiyede. Belkide başka indirimler de vardır VW için 40 bin passat alma sözü vergi teşviği gibi şeyler de vardı fakat yine de sonra vazgeçtiler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yeni ucuz işçilik cennetine hoşgeldiniz... Burada üretilen arabalar çok ucuza satılıyor Sanki de telefonda ucuza satılacak hayalini kuranlar var...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 24 Ocak 2021; 7:49:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1905ARMADA

    Sırbistan, Bulgaristan ve Arnavutlukda asgari ücret Türkiyeden daha düşük hem avrupaya ulaşımı daha kolay..



    Alıntıları Göster

    Avrupa'da hiç bir ülkenin halkı Bizim kadar enayice çalışmaz.

    Türkiye den Bulgaristan'a gitmiş halı fabrikası vardi zamanında.. koşa koşa geriye döndü..

    Herkes bizim gibi mi fazla mesai var kalirmisin tabi usta diyecek..

    Adamların umurunda değil ki Türkler gibi haftada 60 -100 saat çalışsın




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 24 Ocak 2021; 7:58:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • akhtar kullanıcısına yanıt

    Bazı çelişkiler dikkatimi çekti, mesela amerika nüfusu ve potansiyel işçisi sandığınız kadar düşük değil ve bunlara iş bulmak zorundalar o yüzden trump apple’a abd de üreteceksin baskısı yaptı. Bir diğer mesele Türk firmaları zaten bir çok şeyi çinde ürettirip avrupaya kendi markasıyla ihraç ediyor ve bu durum hiç hoş karşılanmıyor ama sizin yorumunuz tamamen zıttını söylüyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: spawn42

    Boş beleş adamlar ellerinden kör eşek yem yemez, gelen yatırımı eleştiriyor :)

    Sanırsın kendi zihniyetinde ki insanlar uçak fabrikasını kapatırken marshall yardımı alırken avrupa ile birlikte ülkeyi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmışlardı bu hükümet indirdi :)

    Dedelerinize bi sorun ekmeği karneyle alıp et balığın önünde yarım kilo kıyma için sabahın köründe nasıl beklediklerini bi anlatsınlar. Dedeleri karın doyurma peşindeyken torunları gelen yartırımı beğenmiyor

    Begenmek zorunda mı sizce? Zamaninda cok zorluk yasandi diye su an aza tamah etmek midir mantikli olan? Ve emin olun su an burada yorum yapan hic kimse kapatmadi o ucak fabrikasini.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.