Şimdi Ara

Teknoloji devleri peş peşe geliyor: Xiaomi, Türkiye’de telefon üretecek (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
197
Cevap
3
Favori
14.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
92 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: L.o.T.u.S

    keşke öyle masum olsa. o durum batılı sirketlerin kabartıyor nasılsa. volkwagen iştahı kabarmadi gitti

    Hocam bilemiyoruz ki bizde takip ettiğimiz araştırdığımız şeylerden bir çıkarım yapıyoruz sonuçta. Komplo teorisi çok olayı nereye sürüklemek istersen birazda.


    Belki de Woswos Türkiye'de böyle bir işi başından beri yapmayı düşünmüyordu tamamen Türkiye'yi yıpratma projesi de olabilir. O tarafta çok masum değil dediğin gibi. Kompşo teorisi ama bence olma ihtimali var. (akpli değilim bu arada onu belirteyim de)

  • Konuyla biraz alakasız olacak ama bizim ülke insanı olarak en büyük eksiklerimizden biri sahip olduğumuz bilgiyi paylaşmak istemiyoruz sadece ondan para kazanmak maddiyata çevrimek istiyoruz. Evet bu bir bakıma doğru olabilir ama hayatında biraz refaha erişince artık o bilgiyi paylaşman lazım.

  • Farfaraway21 kullanıcısına yanıt
    Böyle böyle aynı çin gibi telefon üretmeyi öğreniriz ancak bunun nesi kötü ki?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: dr20mouse

    Böyle böyle aynı çin gibi telefon üretmeyi öğreniriz ancak bunun nesi kötü ki?
    Tâbi ki kötü değil elbette hiç yoktan iyidir ama Çin'deki üretim süreci ile burda olacak olan bir değil. Detaya girmeyeyim. Aynı şeyler değil ama 50-60 yıldır araba montajlaniyor Türkiye'de. Araba yapmayı öğrendik mi? Üstelik araba kaç asırlık teknoloji. Cep telefonu teknolojisi yonga seti yarı iletken teknolojisi vs taş çatlasa çeyrek asırlık teknoloji. Yani teknoloji transferi olsa belki öğrenecek bişeyler olurdu ama montajın işçiye verilen maaş ve devlete ödenen sigorta vs dışında hiçbir katkısı olmaz.
  • Farfaraway21 kullanıcısına yanıt

    Araba yapanlar vardı devrimden sonra arabalar yapıldı ama ya susturuldular yada batırıldılar. Bir zamanlar uçak üretiyorduk biliyorsan kim bitirdi bu işleri onu düşünmek lazım.


    General mobile pcb üretimine kadar burada üretim yapıyordu bir ara muhtemelen bıraktılar onlarda fabrikalarını devredecek bir firmaya çünkü kötüledik sürekli. Vestel desen kendi kendini bitirdi başlarındaki kişi sayesinde.

  • Hakkı abilerine özeniyorlar galiba, "peş peşe" geliyorlarmış. Kim geliyor yahu? 

  • Fevkelade1i kullanıcısına yanıt

    Ekmek muhabbeti yalan derken? Daha açar mısınız? Konu detaylı zira. Şimdi İBB'nin ucuza ekmek dağıtıp 1,5 milyon kişiye ulaşmasını engellemek için yeni yerler açmasına mani olmadılar mı? Burası mı yalan? İBB çözüm olarak mobil araçlarla dağıtıma kalkınca bir anda bakanlık saçma bir şekilde seyyar ekmek dağıtımıyla ilgili yasaklama yönergesi çıkartmadı mı? Burası mı yalan? Sonra sosyal medyada insanlar ayaklanınca, İBB ile alakası yoktu aslında demediler mi? Fırıncılar odası, İBB'nin ucuz ekmek ulaştırmasına kızıp, İBB'nin karşısında biz de aynı fiyata ekmek satarız bizi kızdırmasınlar'a getirmedi mi? İnsanlar bu durumda madem satabiliyordunuz niye satmıyorsunuz o zaman aynı fiyata diye kızmadı mı? Burası mı yalan? Hani bilmediğim için soruyorum neresi yalan? Zaten cumhurbaşkanımız, şayet ibb'yi chp alırsa, topal ördek yaparız, hizmetleri engelleriz dememiş miydi?


    Ha zaten videoyu gönderme amacım ekmek kavgası bölümü değil, sonraki Çin ile arkaplanda yapılan, suçlu iadesi anlaşması. Uygur Türk'lerini dinlediniz mi? Orası mı yalan? Oraya iade edilip öldürülüp, işkence edilenler mi yalan? Yalan derseniz cumhurbaşkanımıza da yalancı demiş olursunuz zira kaç kere Uygur Türk'lerini kendisi de dile getirdi. Ve hatta tüm dünya biliyor. Ha adamlar dünyanın en güçlü ülkesi, hani canlı yayınla da katletseler hiç bir şey yapamayız, başkaları da yapamaz orası bir gerçek. Ama en azından kaçıp gelmiş Türk'leri iade etmemeliyiz. Türkçe öğrenirsen 10 sene hapis, Türk bayraklı t-shirt giyersen işkence, hapis, müslümanlık yasak, geleneklerini yapmak yasak, her Türk aileye bir tane Çin'li kuzen. Çin geleneklerini uygulamaları için baskı. Türk kadınlarının kısırlaştırılması. Bunlarda mı yalan?





  • Gelince konuşmak en iyisi. Çünkü biliyorsunuz milli uçağımız göklerde milli arabamız yollarda vw de tesis açıyordu en son.

  • Kötü günler geride kaldı artık, daha kötü günler geliyor. Kalın bir cisim yaklaşıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • işçilik neredeyse çin kadar ucuzladı. hatta çin şuan türkiye den daha iyi ( işçiliği daha pahalı )

  • bazı arkadaşlar burada üretilen telefonun piyasada daha ucuza alabileceğini düşünmesi ne garip. malı serbest bölgeye götürüp kaydını yaptırıp ithal gibi tekrar soktuklarında yine 7k-8k ları görür..

  • Rasputin13 kullanıcısına yanıt

    Çine ambargo çakan güç bize neler, neler yapmaz..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: devilkingcry

    Bu marka uygur türklerine işgenceye yardım etmiyor mu

    Huawei o


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elindeki telefon bozulmadan kredi çekip yeni modeli alan bir milletiz. Bunu anlayan bi biz değiliz bak adamlar olayı görmüş işim merkezine çöküyorlar akıllı insanlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Galatas4ray

    Ülkeye katkısı olacak diyip milleti avutmaya çalışan insanlar doluşmuş.Yahu Allah akıl fikir versin.Bu ülkede sömürü oldugu sürece bu paraları yiyenler olduğu sürece ülkeye ne gibi katkısı olur böylr şeyler.Daha para devletin kasasına girmeden cari açık veriyoruz para kül oluyor nereye gittiği belli değil.

    Böyle yatırımların ne devlete nede ülke insanına yararı var.Çünkü paranın nereye gittiğini çok iyi biliyoruz.O yüzden fazla sevinmeyin.Devlet yabancı yatırımcıya destek vereceğine kendi üreticisine destek versin he destek demişken holdinglerin borçlarını silerek değil gerçek üreticiye destek.
    Maymunlar cehennemi; hiç utanıp sıkılmazlar para yemeye ve kraliçelerine göndermeye başlarının da krallık kraliçelik oyunları yapmaktan bıkmadığı gibi...

    Hiç kızılmıyor, fark edilmiyor diye düşünüp içerlenmeyin, eskisi gibi özgür değiller görünmeyen işlerinde...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tubytube -- 23 Ocak 2021; 12:0:10 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • İhaleler usulüne uygun olmadığı için iptal edildi halk ekmek şeysileri. Devlet diyorki "kardeşim aç ihaleni usulune göre, kim alacaksa alsın, aç büfelerini" İBB diyor ki "yok kardeşim kime vereceğimi ben belirlerim, devlet kim miş, o ne karışıyor?"

    Algıdan başka birşey yapmayıp" herşey çok güzel olacak" diye diye diye rezil ettiler güzelim şehri. Bir tane kendilerine ait proje yok. Açılanların, yapımı bitip açılışa hazır olanların, devam edenlerin hepsi eski yönetimin başlattıkları işler. Geçen en son o da yarım yamalak "ben yaptım" diyerek Eminönü- Alibeyköy tramvay hattını açtılar. Halbuki seçimden önce bile test sürüşü yapılmıştı o hattın. Seçimden önce durdu 1-2 ay öncesine kadar da öyle idi, çivi bile çakılmıyordu, eski yönetimin bıraktığı gibi duruyordu, her gün önünden geçiyordum oradan biliyorum, sonra bekletip, bekletip açtılar. Mesajlarımı gören varsa söylemiştim "unutturacak, sonra utanmadan ben yaptım deyip açacak" diye, birebir aynısı oldu.






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 23 Ocak 2021; 13:7:6 >




  • büyük başarı, tebrikler new ottoman




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HA-DH -- 23 Ocak 2021; 12:38:47 >
  • Ucuz iş gücümüzden yararlanmak istemişler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sanayide plastik kaplar üretebilirler !

    ama işlemci üretimi olmayacak !!!

    zaten asıl olay işlemci üretmek !!!!!

  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.