Formula 1 yarış otomobil lastiklerine, hava dışında başka bir gaz basılıyormu?
Bilen varsa cevaplasın, lütfen?
Alıntıları Göster
Arkadaşlar zamanında 20 TL verip 4 tekerede Nitrojen bastırtmıştım, o gün bugün teker ilk şişirildiği günki gibi...
quote:
Orijinalden alıntı: met.nar
Arkadaşlar zamanında 20 TL verip 4 tekerede Nitrojen bastırtmıştım, o gün bugün teker ilk şişirildiği günki gibi...
Alıntıları Göster
helyum uçan balonlarda olur... arabalarda kullanıldığını ilk kez duyuyorum.. uçmaz mı o alet :)
quote:
Orijinalden alıntı: keus35
helyum uçan balonlarda olur... arabalarda kullanıldığını ilk kez duyuyorum.. uçmaz mı o alet :)
Alıntıları Göster
helyum mu
yok canım en sağlıklısı sıvı nitrojen
quote:
Orijinalden alıntı: edilhan
helyum mu
Alıntıları Göster
Ani patlamaları düşününce normal havaya göre daha ağır olan bi gazı basmak, lastiğin daha geç sönmesi bakımından bana mantıklı geliyor, sanırım nitrojen olayı bunun içindir ama helyumu hiç duymamıştım..
quote:
Orijinalden alıntı: Mirza_İzmir
Ani patlamaları düşününce normal havaya göre daha ağır olan bi gazı basmak, lastiğin daha geç sönmesi bakımından bana mantıklı geliyor, sanırım nitrojen olayı bunun içindir ama helyumu hiç duymamıştım..
Alıntıları Göster
1,5 yıldır nitrojen kullanıyorum. lasitiğin geç ısınmasını, sessizliği sağlıyor. ayrıca kolay kolay inmiyor lastik havaları.. helyum basarsak dedektif gadget gibi olmaz mı :)
quote:
Orijinalden alıntı: edilhan
helyum mu
Alıntıları Göster
normal hava basıldığın içerisindeki nem belli sürede lastiklerin içini aşındırdığı söylenir.bu durumun olmaması için nitrojen basılır.helyum ise sadece laf
quote:
Orijinalden alıntı: nhtcn
normal hava basıldığın içerisindeki nem belli sürede lastiklerin içini aşındırdığı söylenir.bu durumun olmaması için nitrojen basılır.helyum ise sadece laf
Alıntıları Göster
Hafif bir arabaya basın helyumu da ilk sert girilen tümsekte hoop arşa doğru devam. Nitrojendir o, nitrojen.
oldukça kötü olur. İlk kıvılcımda araç ile beraber arza seyahat mümkümn olabilir.
nitrojen denmek istendi herhalde
quote:
Orijinalden alıntı: gazozvar
iyi mi olur kötü mü olur ne olur ?
quote:
Orijinalden alıntı: vezir
oldukça kötü olur. İlk kıvılcımda araç ile beraber arza seyahat mümkümn olabilir.
quote:
Vezir hocam, hidrojen ile karıştırdın galiba.. Helyum asal gazdır, hiç bir şey ile tepkimeye girmez diye biliyorum.
Lastiklere nitrojen basılmasına gelirsek. Normal soluduğumuz havanın %80'i azottur zaten. Yani basılan nitrojen ile normal hava arasında öyle aman aman bir fark yoktur..
quote:
Orijinalden alıntı: ihg70
quote:
Orijinalden alıntı: vezir
quote:
Vezir hocam, hidrojen ile karıştırdın galiba.. Helyum asal gazdır, hiç bir şey ile tepkimeye girmez diye biliyorum.
Lastiklere nitrojen basılmasına gelirsek. Normal soluduğumuz havanın %80'i azottur zaten. Yani basılan nitrojen ile normal hava arasında öyle aman aman bir fark yoktur..
Alıntıları Göster
helyum yanıcı değilmi ????
Helyum yanıcı değildir. Yanıcı olan hidrojendir. Helyum soygazdır ve kolay kolay tepkimeye girmez.
quote:
Orijinalden alıntı: abavf
Helyum yanıcı değildir. Yanıcı olan hidrojendir. Helyum soygazdır ve kolay kolay tepkimeye girmez.
ben 3 yıldan fazladır nitrojen kullanırım 2 arabamda da. durup da lastik havasına bakmadım daha. lastik patladı 2 kez, lastikçiye gittiğimde diğer tekerlerin de nitrojenini kontrol ediyorlar ihtiyaç varsa biraz basıyorlar. doğrudur havada %78 N var ama inert haldedir. lastiğe basılan ise %99.7'nin üstündeki orandadır, oran değişince gazın özellikleri de değişir bunu bilmeniz lazım. yeni araba alsam ilk işim nitrojen basmak olur, yani çok memnunum. eskiden 1ayda 2-3 kere hava kontrolü yapardım. 1 günde bakarsın 5 psi fark oluşabiliyordu.