< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
Arkadaşlar Selamlar !
Kapalı imbisat deposu (genleşme deposu) ile alakalı bir iki bilgi vermek istedim. Baştan söyliyeyim imbisatın yakıt tasarufu ile alakası yoktur. İçi 2 bölümden uluşur bir membran ile ayrılmıştır, bölümün birinde basılan hava birinde sistemdedolaşan ısınan genleşen su. Simtem 1 bar ile 3 bar arası basınç normal çalışma basıncıdır , üstü tehlike arz etmeye başlar. Isı genleşmesinden dolayısı panellerin 3 bar dan sonra patalama riski ve tesisatın boruların patlama riski vardır. Bu patlama riskini karşılamak veya fazla basıncı egale etmek için imbisat deposu vardır. Fabrikadan imbisatlara Azot (nitrojen) basılır 1 - 1,25 bar gibi basılır. Azot (nitrojen) ısıda genleşmez , bu sebebten otolastik lerede basılır. Oksijen ısıda genleşir , bu sebebten sadece azot basılması gerekir ama azot bulunmayan naçar durumlarda bisiklet pompası ile hava basılabilir. Normal atmosferde soluduğumuz havada yanlış bilmiyorsam %78 azot %21 oksijen %1 de başka gazdan oluşuyor. Atmosferdeki hava büyük bölümü azot olduğu için normal hava naçar durumlarda kullanılabilir ama ideal olan Azot tur..... Azotun molükülleri büyüktür imbisat membrandan sıvışamaz ama oksijen molükülleri küçüktür sıvışır basınç düşüklüğü daha çabuk olur. otolastikde de aynı azot bastınızmı uzun süre otolastiğin basıncı aynı kalır ama normal hava basarsanız 2-3 ayda lastik basıncı düşer. Hava basarken panellerin tahliyesini açınız imbisat membran sistemde kendine yer açsın . Umarım bu bilgiler aydınlatıcı olmuştur. Uzun yıllardır face instgr. falan DH ye yazmıyordum , benim Forum alışkanlığım 2004 lerde DH ile başlamıştı. ![]() |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigbird -- 13 Ocak 2014; 0:45:19 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi toptanfiyatlar2 -- 9 Ocak 2016; 12:31:32 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MUTAF -- 8 Aralık 2016; 2:11:08 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|