Şimdi Ara

Tekelden içki almak için yaş sınırı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
25.568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tekelden içki almak için yaş sınırı +18 mi? Yoksa +24 mü?

Marketlerde durum değişeceğini sanmıyorum ama değişir mi?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Tekelden İçki Almak için Yaş Sınırı

Türkiye'de, alkollü içki satışına ilişkin yasal düzenlemeler bulunmaktadır. Bu düzenlemeler uyarınca, 18 yaşından küçük kişilerin tekelden içki alması yasal değildir.

Volim gibi alkollü içeceklerin satışına da yaş sınırı uygulanmaktadır. Volim, %10 alkol oranına sahip bir içecektir ve 18 yaşından küçük kişilere satılamaz.

Tekel bayiler, içki satın almak isteyen müşterilerin kimliklerini kontrol etmekle yükümlüdürler. Kimliği olmayan veya 18 yaşından küçük olduğu tespit edilen kişilere içki satışı yapılmamalıdır.

18 yaşından küçük kişiler, bira da dahil olmak üzere hiçbir türde alkollü içkiyi satın alamazlar veya kullanamazlar. Alkollü içki tüketiminin gençler üzerinde olumsuz sonuçları olabileceğinden, bu yasal düzenlemeler gençleri korumak amacıyla getirilmiştir.

Ebeveynlerin ve yetişkinlerin, gençlere alkollü içki tüketiminin zararları konusunda eğitim vermeleri ve bu yasal düzenlemelere uymalarını sağlamaları önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • sigara, alkol hepsi +18 diye biliyorum ben
  • Tekelden alırsan yaşını sormazlar, sigara alır gibi. Migros gibi alış veriş merkezlerinde sorarlar ama.
  • Carrefour gibi buyuk marketler bu konuda hassas davraniyorlar yaş yetmiyorsa vermiyorlar ama tekel bayileri parayi ver dudugu cal hesabi . yaş önemli degil
  • Yaş 18 zaten. Sıkıntı yapmazlar o zaman.
  • 18
  • şimdiye kadar 18 yaş kuralına uyan bi tekel ile karşılaşmadım. bi çok kez farklı bi tekelden tuborg veya şarap almışımdır. hiç biriside yaşın ufak şimdi git sonra gel demedi. sormadılar bile kendinemi alıyosun diye. :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Forum için yaş sınırı
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yaş sınırı mı ? o ne demek ilk defa senden duyuyorum. 11 yaşında çocuklar bile şarap alıyor artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nathan_Drake

yaş sınırı mı ? o ne demek ilk defa senden duyuyorum. 11 yaşında çocuklar bile şarap alıyor artık

• o kadar aldım bir kere bile sormadılar yaşımı Ama büyük marketlerde fln vermiyorlar hiç deneme -18 isen
  • keske heryerde +24 olsa ne guzel olurdu :( hatta +30
  • Pahalı ama :D %60 mı ne vergi Rakı ve Birada

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Treth

keske heryerde +24 olsa ne guzel olurdu :( hatta +30

Dimi hocam öldükten sonra bol bol şaraplar huriler bizim zaten. Ne gerek var şimdi içmeye?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Booker DeWitt

quote:

Orijinalden alıntı: Treth

keske heryerde +24 olsa ne guzel olurdu :( hatta +30

Dimi hocam öldükten sonra bol bol şaraplar huriler bizim zaten. Ne gerek var şimdi içmeye?

O zihniyette değilim. Küçük yaşta alkolün ben faydalı bir yanını görebilmiş değilim.

Ama alkol yüzünden dağılan yuvaları alkol yüzünden aile içi şiddeti gayet iyi bilirim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.