Şimdi Ara

Tek başına yapılabilecek aktiviteler...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
12
Favori
18.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Forumdaki çoğu kişi anladığım kadarıyla yalnızlıktan muzdarip ve dışarı veya evde tek başına neler yapılabileceği konusunda kararsız ya da bilgi sahibi değil...

Rehber amaçlı böyle bir konu açma gereği hissettim,isteyene aslında çok aktivite var tek başına yapılabilecek...

1-Spor:Koşu,yürüyüş yapabilirsiniz havalar da iyicene güzelleşti,kiloluysanız spor salonun tavsiye ederim... Aslında bu koşu yürüyüş işinin benim için yegane amacı huzur. Bunun için sabah erken saatler en iyi zamanlar veyahut akşam saat 10dan sonrası. Tek başına yapılabilecek en iyi şeylerden biri kesinlikle.

2-Kitap okumak:çok klişe ama eminim ki aranızda buna önyargılı yaklaşanlar var fakat tek başına yapılabilecek en iyi şeydir. Biridir demiyorum en iyi şey... Kitaplar en iyi dostunuzdur,tekrarlıyorum nekadar klişe gelse de deneyin,pişman olmayacaksınız!

3-Tiyatro-Sinema: Bu ikisi de çok güzel aktiviteler.Ha aranızda dışarı çıkmayıp ''zaten evde bütün gün bir şeyler izliyorum'' diyenler illaki vardır fakat tiyatro kesinlikle çok farklı bir şey... Biletler genelde çok erkenden tükenir fakat size tavsiyem hiçbir oyuna ilk başta önyargılı yaklaşmayın sadece bilet alabilmeye bakın. Müptelası olursanız zaten 2-3 ay önceden takip etmeye başlayacaksınız...

4-Poligon: Kafa dağıtmak için benim en sevdiğim aktivite ama maalesef öğrenci olduğum için çok sık yapamıyorum. İnsanı gerçekten rahatlatıyor... Fakat zengin değilseniz çok sık yapılabilecek bir aktivite kesinlikle değil. Baya tuzlu olabiliyor,ayda 1 defa gidip 20-30 atış yapabilirsiniz...

5-Seyehat: Kesinlikle yanınızda biri olacağına tek olmayı tercih edeceğiniz yegane aktivite... Bu kişilik yapınıza göre diğerlerinde de geçerli olabilir.(Bkz:Ben tiyatroyu yanımda biri olacağına tek başıma izlemeyi tercih ederim.) Gezi için konuşursak eğer çok ortak yönünüz olan bir arkadaşınız yoksa tek olmak her zaman daha iyidir. Kararı kendiniz verirsiniz,ortak bir karar için uğraşmazsınız.Kafanızın estiğine göre hareket edersiniz...

6-Dışarıda tek başınıza yemek yiyebilirsiniz

7-Müze gezmek: Aranızda hiç bunu yapmayıp önyargılı olan insan sayısı eminim ki bir hayli çoktur. Bunda kesin çizgiler vardır ya çok seversiniz ya da çok sıkılırsınız... Çok sık yapılabilecek bir şey değil...(Benim de sık yaptığım söylenemez,üstüne kısıtlı bir aktivite...Her yıl sıkılmadan gittiğim müze sayılabilecek tek yer var o da Anıtkabir )

8-Yemek yapmak: Yemek yapmayı bilmiyorsanız öğrenebilirsiniz,gayet güzel bir aktivite sayılabilir. Bi bakarınız hobi haline gelir,dünya mutfağına açılırsınız.

9-AVM: Eğer paranız varsa avmde kendinize kıyafet alabilirsiniz.Fakat bu çok zevkli bir şey değil bana göre...Hiç haz etmem...

10-Kişisel gelişim kursları: Benim en yararlı bulduğum vakit geçirilebilecek aktiviteler...
    Dil öğrenme kursu olabilir
    Hızlı okuma kursu olabilir
    Diksiyon kursu olabilir... daha da ileriye gidersek at binme eğitimi bile olabilir,bi bakarsınız çok seversiniz. Bunlar sosyalleşip arkadaş edinmek isteyenler için de çok yararlı olabilecek şeyler...

11-Evde vakit geçirmeyi çok seviyorsanız film-dizi-oyun vs (Bunu zaten eminim ki çoğunuz yapıyorsunuz hatta sıkıldınız ve asıl bu üçgenden şikayetçisiniz)

12-Evden dışarı çıkmaya çok üşeniyorsanız ilgi alanınıza göre internetten(udemy gibi sitelerden) kurs satın alıp kendinizi geliştirebilirsiniz.Okadar çok kaynak var ki...

13-Tek başınıza sevdiğiniz sporun maçına gidebilirsiniz...

EKLEMELER:

14-Bisiklet sürmek

15-Doğa gezisi,kamp,doğayla iç içe vakit geçirme vs tek başına kesinlikle yapılabilir. Eğer çadırınız varsa kamp çok iyi olur,alırsınız mataranızı katlanabilir sandalyenizi ve kitabınızı,kahvenizi yudumlayarak kitap okursunuz. Alın size farklı bir şey... huzur

16-Satranç gibi düşündüren oyunlarla vakit geçirebilirsiniz,beyninize çok büyük bir yatırım yapmış olursunuz...Genel olarak düşünün bir şeyler üzerine,kafanızı durmadan çalıştırın... İlla satranç oynamanıza yok gidin dışarı çıkın insanlar üzerine analiz kasın,Forumdakilerin en çok sevdiği şey belkide

17-Resim yapmak,müzik aleti çalmak gibi kişisel yeteneklere ve çalışmaya dayalı alanlara yönelebilirsiniz. Belki yeteneğiniz vardır... Kaçınız hayatında keman çalmayı denedi ki? Hiçbir şey için geç değil. 30 yaşında piyano çalmayı öğrenen insan bile var...

18-Udemy'e tekrar dikkat çekmek istiyorum. İngilizceniz varsa karşınıza farklı farklı alanlarda okadar çok kurs çıkıyor ki... İnanılmaz faydalı bir kaynak. Bu saydığım şeylerin birçoğu ya da hepsi bu sitede mevcut kurs olarak.

Aslında bu saydıklarımın çoğunun farkındasınız ama çoğunu uygulamıyorsunuz.Neyden çekiniyorsunuz? Niye önyargılısınız? Hiç bir şeyler yapmayı denediniz mi ki? Ne yaptınız ki hiçbir şey zevk vermiyor diyorsunuz? Yoksa depresyondayım diyerek korkakça geri adım mı atıyorsunuz? Kendinize bu soruları sorun verecek cevabınız yoksa uygulamaya geçin.

Kendinizi küçümsemeyin,aslında herbiriniz kendinize yetebilecek potansiyeli doğuştan içinizde barındırıyorsunuz.Hepiniz bu dünyaya yalnız geldiniz,kimseye ihtiyacınız yok bunu tüm samimiyetimle söylüyorum...

Son olarak ister umursayın ister umursamayın benim kaybedecek hiçbir şeyim yok ama sizin kaybedecek çok şeyiniz var. ZAMAN akıp gidiyor,en güzel yıllarınız mutsuzlukla,hiçbir şey denemeden ''mutlu olamıyorum,mutsuzum,arkadaşım yok,depresyondayım''zırvalarıyla geçip gidiyor...(Öğrenin,eğlenin,mutlu olun,hobi edinin özetle zamanınızın boşa gitmesini önleyecek bir meşgale edinin...)

İyi forumlar...

NOT:Benim aklıma şuanlık bunlar geliyor,siz de ekleyebilirsiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-14D640FEB -- 7 Mayıs 2018; 0:33:28 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Tek Başına Yapılabilecek Aktiviteler

Günümüzün yoğun yaşam temposunda, kendine zaman ayırmak ve kafa dağıtmak hayati önem taşır. İşte evde tek başına yapabileceğin bazı aktiviteler:

Hobilerini Keşfet:

• Resim yapmaktan dikişe, kitap okumaktan örgü örmeye kadar hobiler, yaratıcılığını geliştirmene ve stres atmana yardımcı olabilir.

Evini Güzelleştir:

• Evinin dekorunu değiştirmek, taze çiçekler eklemek veya bitki yetiştirmek, yaşam alanını daha keyifli hale getirebilir.

Yeni Bir Kitap Oku:

• Fiziksel veya e-kitap olarak yeni bir kitaba dalmak, zihnini açabilir ve yeni ufuklar keşfetmeni sağlayabilir.

Bir Film İzle veya Dizi Maratonu Yap:

• Tek başına bir film veya dizi izlemek, gevşemenin ve günlük hayatın stresinden kurtulmanın harika bir yoludur.

Günlük Tut:

• Düşüncelerini ve duygularını bir günlüğe yazmak, kendini tanımana ve duygusal sağlığını iyileştirmene yardımcı olabilir.

Kendine Bakım Uygulamaları:

• Yoga, meditasyon veya banyo yapmak gibi kendini bakım uygulamaları, fiziksel ve zihinsel sağlığını iyileştirebilir.

Yeni Bir Beceri Öğren:

• Online kurslar, atölye çalışmaları veya kitaplar aracılığıyla yemek pişirme, dil öğrenme veya müzik aleti çalma gibi yeni beceriler öğrenmek, zihnini aktif tutabilir ve kişisel gelişimini destekleyebilir.

Sanatsal Faaliyetlere Katıl:

• Bir çizim veya resim dersi almak, seramik yapmak veya müze ziyaret etmek, yaratıcılığını ifade etmenin ve ilham bulmanın harika yollarıdır.

Bahçe İşleriyle Uğraş:

• Toprakla uğraşmak stres atıcı olabilir. Bahçende çalışmak, çiçek yetiştirmek veya sebze dikmek, hem fiziksel hem de zihinsel faydalar sağlayabilir.

Tek Başına Yapılabilecek Aktiviteler:

• Yürüyüşe çıkmak, parkta dinlenmek veya doğanın içinde zaman geçirmek, zihnini temizlemene ve günlük hayatın temposundan uzaklaşmana yardımcı olur.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • eyvallah hocam.
  • ibadet
  • osbir
  • Çabuk “patlat bi osbir”ciler gelmeden...

Karı kız konusu olsa site çökerdi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yürüyüş, bisiklet sürmek ve balık avı yanlız olarak zevkle yaptığım aktiviteler.sitedeki çoğu kişinin aksine yalnız olmayı çok seviyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semamca_07 -- 6 Mayıs 2018; 18:23:36 >
  • Orijinal bilmedigim bir şey goremedim hocam ama yine de elinize saglik bir araya toplamissiniz hepsini

Bence en güzeller

Doga ve su sporlari

Seyahat yapmak (kulturel dogal kamp bisiklet her türü olur)

Bisiklet (az once yagmur camur demedim kardesimin istedigi bir şeyi almak icin surdum biraz buralar cok yokus kan ter içinde kaldim ama yinede super)

Motorlu araçlarla gunluk ufak geziler(rasyonalist arkadasimiz bu konuda güzel konular aciyor forumda)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Faydalı paylaşım

• İnterrail. Ben bu yaz tek başıma interrail yapıyorum

• Resim yapmak bisiklete binmek eklenebilir

• satrançta kendinizi geliştirebilirsiniz. veya bir müzik yapma programı seçip kendi müziğinizi yapabilirsiniz. fl stüdio tavsiyemdir
  • Dh konu dışında takılabilirsiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eklemeler için teşekkürler...

Arkadaşsızlıktan dem vuran arkadaşlar için bir kez up.

Aslında okadar çok ki yalnız yapıldığında zevk verebilen şeyler,aynı zamanda herkes bunların ayrı ayrı farkında ama uygulamaya geçme konusunda birçoğumuz başarısız veyahut akıllarına gelmiyor.

Bu konuyu belki aktiviteleri biraraya toplarsak,insanlar da bukadar çok aktivite olduğunu görünce heveslenir,bir şeyler yapmaya çalışır diye açtım.
  • Gerçekten güzel ve gayet bir konu teşekkürler

• Arkadaş edinin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam şu poligon olayından bahsedermisiniz gereksinimleri nelerdir ? yaş sınırı vb varmıdır ? fiyatlar ne kadar acaba
  • bence tek başına yapılabilecek en güzel aktiviteler kulüplere,kurslara vb. katılmak ve yalnızlıktan kurtulmaya çalışmak
  • Listeden sadece kitap okumayı yapıyorum. (Evden dışarı adım atmıyorum.)
  • Tam iki yıldır insanlardan uzakta yalnız, doğa ve hayvanlarla iç içe yaşıyorum. Böyle bir yaşam olduğunu yıllar önce fark edemediğim için pişmanlık var sadece. Huzurluyum, mutluyum, kafam raad. İyi ki tek başımayım..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-7C18139D2

ibadet
    Osbirin daha çok artı alması müslüman bir ülke için ironik olmuş

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.