Şimdi Ara

TEI, 2026'ya hızlı başladı: 3 milyar dolarlık motor ihracat sözleşmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
1
Favori
1.512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
15 oy
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • TEI, 2026'ya hızlı başladı: 3 milyar dolarlık motor ihracat sözleşmesi
    Türkiye, 2026 yılına havacılık alanında dev ihracat haberiyle giriş yaptı. TUSAŞ Motor Sanayii (TEI), yurt dışından 2,95 milyar dolarlık sipariş aldı.

TEI’nin yeni siparişi, küresel sivil ve askeri havacılıkta yaygın kullanılan 22 farklı motor programı için üretilecek parçaları ve bakım-onarım hizmetlerini kapsıyor. Teslimatlar 2026 yılında başlayacak. Hangi uçak için üretim yapılacağı açıklanmadı.

Ayrıca Bkz.ALTAY Tankı’nın yerli BATU motorunda kritik gelişme

Bu siparişle birlikte TEI’nin toplam sipariş hacmi 8,2 milyar dolara ulaştı. Havacılık motorlarında dünyanın sayılı şirketleri arasındaki konumunu güçlendirdi. Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, “Alınan sipariş TEI’nin havacılık motorları alanında ulaştığı yüksek mühendislik yetkinliğinin, üretim disiplininin ve küresel ölçekte tesis edilen güvenilirliğinin somut bir göstergesidir” dedi.

• Daha bugun solcu arkadasimla tartistik ucak yapiyomusuz motorunu yapamiyoruz diyor.hadi diyelim yapamiyoruz.ya arkadas motoru alip ucaga yada sihaya koyup ihracat yapiyomuyoruz diyorum motoru yok diyor:) baktim elinde iphone var dedim apple amerikanmi evet dedi ekran ve ram en yakin rakibi samsung kore,islemci tayvan montaj hammadde cin v.s v.s adam birtek yazilim satiyor diyorum ve hicbir amerikali zenci bile olsa apple amerikan degil demiyor diyorum yine tık yok.bizdeki hain dunyanin hicbir yerinde yoktur

Yine bi'şeyler bildiğini sanan şahıs gelmiş... CTS800 motoru azami 1373 bg güç üretebiliyorken TS1400 stok olarak 1400 bg güç üretiyor, motoru iyice zorlarsan bu rakam 1740 bg'e kadar çıkıyor. Ayrıca CTS800 için hiç ambargo uygulanmadı ki, senin iddiana göre TS1400'ün hiç ortaya çıkmaması gerekirdi. Bilmeyeni kandırmaya devam sen...

TEI teknik açıdan gerçekten çok güçlü bir firma. Jet, turbofan ve turboshaft motorlarda tasarım, test, üretim süreçlerinin tamamını kendi bünyesinde yapabiliyor. Malzeme teknolojileri, hassas imalat toleransları ve kalite sertifikasyonları dünya standartlarında. En önemlisi de kritik motor parçalarında dışa bağımlılığı azaltacak seviyede yerli mühendislik kabiliyeti oluşturmuş durumda. TF35000 (Kaan motoru) böyle bir motor ortalama 10 yıl gibi süre alabiliyor tam olarak seri üretime getirmek için bence TEI bu konuda da daha kısa sürede üreterek rekor kıracak.
    Aynen öyle kardeş, çocukluğumdan beridir bizim insanımızın bir ruh hali var ya arabeskçi olur hayatının bununla uyuşturur yada memleket berbat der saçma sapan bir hayatı olması için elinden geleni yapar sonra da gider az buçuk yapılana laf atar, gider hırsızı seçer, patron olursa küfür ettiği patronu gibi yapar. daha geçen bir tanıdığım şu rezillikleri ortaya çıkan tv'lerden birisi için bende aynını yapardım niye yapmiimki dedi bastım yargıyı rezil ettim daha konuşmaz benimle utanmaz...
    bu forumda da böyle tipler var, hayatın böyle insanları tukaka etmekle geçti desem yalan olmaz, şuan vekil olan ali mahir başarır'ın yıllar önce öğrenci lideriyken TV'de söylediklerine bakın isyan ettiği şeyleri fırsatı bulunca yapan bir insan olduğunu göreceksiniz. o zaman isyan ettiği şeylerin kmbilir kaç katını şiimdi kendisi yapıyor.
    söz nerden nereye geldi ama işte benzeri tipler sürekli yerli milli konulu haber altına abuk sabuk yazıyor...insan koro gibi bunları görünce tepesi atıyor. yazıkları şeyler için ne kaynak gösterirler ne yazdığın şeye cevap verirler.. kimisi biz gelice sizi nasıl salllandırıcaz hapislere atacaz bile yazıyor adamlara bak sen...

TEI diyorsun ağzından laf çıkmadan itibar celladı gibi yeriyor duruyor. detay ver diyorsun yok. fikir sahibi ama bilgi yok. sadece yergi sövgü..
  • hazırlanın helikopter motoruna zam geliyor yakında demekki :ss

• Şimdi şerefsizin biri gelecek bunun alman malı olduğunu ispatlamay çalışacak.

İslam düşmanının teki gelecek islamcı bik bik diye ötecek.

Türk düşmanının teki gelip israil bunları yüzyıl önce yaptı yazacak.

• Müthiş kaliteli parça üretimi var o yüzden yeni TF-35000 imkansız değil yapılır

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Phenom II X4 940, Asus M3A78T (790GX), 2x2 GB DDR2-800 ,Samsung 2333SW 23"", Sapphire Ati HD6870 1GB, 160 Gb Intel X25-M SSD ve SCYTHE Silent Box içinde 3,5" Western Digital 750 Gb 5400 rpm sessiz HDD, 16 Mb önbellek , Lian-li PC-C32 Fanları kısılmış Kasa, Be-Queit 450 Watt güç kaynağı, Samsung DVD-RW Gümüş ön yüz, Microsoft Sidewinder X6, Cyber Snippa Intelliscope fare, SONY KDF-E50A11E 50" 3LCD HDTV, 2x Saitek P3000 Gamepad Scythe Zipang soğutucu
  • TEI’nin yeni siparişi, küresel sivil ve askeri havacılıkta ''yaygın kullanılan'' 22 farklı motor programı için üretilecek parçaları ve bakım-onarım hizmetlerini kapsıyor. 

Sevgili troll , okuma ve anlama becerisine sahipsen zaten yerli motor falan demiyor haberde. Birileri motor üretmiş ,biz de bu motorlara parça ve bakım hizmeti veriyormuşuz.

• TEI teknik açıdan gerçekten çok güçlü bir firma. Jet, turbofan ve turboshaft motorlarda tasarım, test, üretim süreçlerinin tamamını kendi bünyesinde yapabiliyor. Malzeme teknolojileri, hassas imalat toleransları ve kalite sertifikasyonları dünya standartlarında. En önemlisi de kritik motor parçalarında dışa bağımlılığı azaltacak seviyede yerli mühendislik kabiliyeti oluşturmuş durumda. TF35000 (Kaan motoru) böyle bir motor ortalama 10 yıl gibi süre alabiliyor tam olarak seri üretime getirmek için bence TEI bu konuda da daha kısa sürede üreterek rekor kıracak.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

▁ ▂ ▄ ▅ ▆ ▇ █ ☾☆ | Togg | ☾☆ █ ▇ ▆ ▅ ▄ ▂ ▁
    [2024] Togg T10X V2 | [2012] Opel Astra J Cosmo | [2012] VW Polo 1.6 TDI DSG | Samsung Galaxy Z Fold 6 | Huawei P30 Pro | Huawei GT3 Pro | Sony PS4 20. Yıl Özel Sürümü | Sony PS5 Pro | Vestel 43UD9300 | Vestel 65O9930 | AMD Ryzen 9 7900X3D | Asus TUF Gaming X670E-Plus | Corsair 64GB DDR5 RAM | MSI 1 TB Spatium M480 | Nvidia 12GB GeForce RTX 4070Ti
  • Daha bugun solcu arkadasimla tartistik ucak yapiyomusuz motorunu yapamiyoruz diyor.hadi diyelim yapamiyoruz.ya arkadas motoru alip ucaga yada sihaya koyup ihracat yapiyomuyoruz diyorum motoru yok diyor:) baktim elinde iphone var dedim apple amerikanmi evet dedi ekran ve ram en yakin rakibi samsung kore,islemci tayvan montaj hammadde cin v.s v.s adam birtek yazilim satiyor diyorum ve hicbir amerikali zenci bile olsa apple amerikan degil demiyor diyorum yine tık yok.bizdeki hain dunyanin hicbir yerinde yoktur

• Makarnacılar için uber bir haber

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Aynen öyle kardeş, çocukluğumdan beridir bizim insanımızın bir ruh hali var ya arabeskçi olur hayatının bununla uyuşturur yada memleket berbat der saçma sapan bir hayatı olması için elinden geleni yapar sonra da gider az buçuk yapılana laf atar, gider hırsızı seçer, patron olursa küfür ettiği patronu gibi yapar. daha geçen bir tanıdığım şu rezillikleri ortaya çıkan tv'lerden birisi için bende aynını yapardım niye yapmiimki dedi bastım yargıyı rezil ettim daha konuşmaz benimle utanmaz...
    bu forumda da böyle tipler var, hayatın böyle insanları tukaka etmekle geçti desem yalan olmaz, şuan vekil olan ali mahir başarır'ın yıllar önce öğrenci lideriyken TV'de söylediklerine bakın isyan ettiği şeyleri fırsatı bulunca yapan bir insan olduğunu göreceksiniz. o zaman isyan ettiği şeylerin kmbilir kaç katını şiimdi kendisi yapıyor.
    söz nerden nereye geldi ama işte benzeri tipler sürekli yerli milli konulu haber altına abuk sabuk yazıyor...insan koro gibi bunları görünce tepesi atıyor. yazıkları şeyler için ne kaynak gösterirler ne yazdığın şeye cevap verirler.. kimisi biz gelice sizi nasıl salllandırıcaz hapislere atacaz bile yazıyor adamlara bak sen...

TEI diyorsun ağzından laf çıkmadan itibar celladı gibi yeriyor duruyor. detay ver diyorsun yok. fikir sahibi ama bilgi yok. sadece yergi sövgü..

• yine bızma haber. fotodaki motor LHTEC t800 sınıfının ihraç versiyonu olan CTS800 motorudur. GE ve Honeywell üretir. bizim çakmasını lisansladığını Agusta'nın a129 a139 modellerinde de kullanılır.

altta da bizim "yerlı ve mıllı" olanı

• WILDBOYS kullanıcısına yanıt

haber gerçek olabilir. bizimkiler GE ile iyi iş yürütüyorlar. WFL gibi bu iş için GE den onaylı firmaların üretim hatları ile çalışıyorlar.

hee yarın öbürgün ambargo yersen WFL sana üretim istasyonunu satmazsa işte ozaman selam ve dua'ya dönebiliriz.

TUSAŞ'ta çalışanlar mesela bu firmayı iyi bilirler.

TEI, 2026'ya hızlı başladı: 3 milyar dolarlık motor ihracat sözleşmesiwww.wfl.at
    WFL - WFL
    https://www.wfl.at

Yine bi'şeyler bildiğini sanan şahıs gelmiş... CTS800 motoru azami 1373 bg güç üretebiliyorken TS1400 stok olarak 1400 bg güç üretiyor, motoru iyice zorlarsan bu rakam 1740 bg'e kadar çıkıyor. Ayrıca CTS800 için hiç ambargo uygulanmadı ki, senin iddiana göre TS1400'ün hiç ortaya çıkmaması gerekirdi. Bilmeyeni kandırmaya devam sen...

• Tusaşı tebrik ediyorum
    Ama
    Haber değeri taşımıyor!
    Çıkıp açıklama yapılmıyor!
    Ana akım umursamıyor!
    Neden;
    Çünkü damadın şirketi değil!

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Bunu bilmiyordum

"Ayrıca CTS800 için hiç ambargo uygulanmadı ki,.."

"T129 ATAK helikopterinin teslimi ABD'nin helikopterlerin CTS800 türü motorlarının ihracat lisansı konusunda sorun çıkarması nedeniyle gecikti."

yandaş sabah. 2020.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aksinaletinsan -- 3 Ocak 2026; 12:3:39 >
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.