Aynen hocam dediğiniz gibiymiş. Ben ilk başta çekim sırasındaki geçişten bahsetmiştim. Sizin cevabınız üzerine bir iletişim sorunu olabileceğini fark edip tekrar yazmıştım. Bugün il merkezine gitme şansım oldu. Mediamarkt'da cihazı teşhirde buldum. Dediğiniz gibi bütün kameralar o kamera ile başlayıp kamera değiştirmemek kaydıyla 4K 60 Fps destekli. Çekim sırasında sadece 1080P 30 FPS'de kameralar arasında geçiş var. Keşke 4K'da en azından 30 FPS'de de yapsalarmış çünkü 14T Pro bunu yapabiliyor. Vatan'da cihaz teşhirde yoktu ama stokta vardı. Faizsiz 3 taksitli kredi ve Eylül'de ödemeye başlamakla aklımı çeker gibi oldular ama fiyat şu an pahalı. Muhtemelen önümüzdeki günlerde kararını verip Zayıf Batarya hocamdan alacağım. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Tecno Camon 40 Premier (Ana Konu) - Dimensity 8350 (4. sayfa)

-
-
Telefon iyi ama 30k biraz pahalı.
@Zayıf Batarya hocamdan al geç derim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sharjor -- 16 Temmuz 2025; 9:58:1 > -
Cihazda güncelleme ile gelmesi gereken bir kaç özellik var.
*Cihazı kapatmak isteyince şifre istemesi gerek.
*****(Cihazi kullanmaya başladım kilit ekranında kapatmak yada yeniden başlatma için şifre olayı aralarda derelerde varmış buldum)
*Bildirim geçmişi olmalı
**"""(yok)
*Galeri de son silnen klasörü girişte şifre istemeli.
******(sifre istemiyor)
* Uygulama gizleme hiç pratik değil.
******(pratik değil samsung gibi uğraştırıcı)
*En önemlisi
sms engelleme de isim yazanları engelleme ve aramada ön ek yani alan kodu ile engelleme gelmeli.
*****(isim yazanları engelliyor ama ön ek yani alan kodu engelleme yok)
Bu yazdıklarım Realme cihazda çok pratik şekilde çalışıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samuel34 -- 18 Temmuz 2025; 19:26:27 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
* Cihazı kapatmak isteyince şifre istemesini ilk kez duyuyorum. Kullandığım hiçbir telefonda yok bu özellik. Realme koyduysa bu ona özgüdür. Her telefonda bu özelliğin olduğunu düşünmüyorum. Dediğim gibi zaten ilk kez duydum sizden bunu.
* Bildirim geçmişi de yukarıda belirttiğim gibi birçok telefonda olmaz. 3ncü parti uygulamalarla ile yapar çoğu insan.
* Galeri uygulaması görecelidir. Ben kolay kolay telefonların kendi galeri uygulamalarını kullanmam ama bu sefer para ile satın aldığım galeri uygulamasını bu telefona yüklemedim. Evet dediğiniz mantıklı. Not uygulamasında özel bölüm var oraya şifreyle giriliyor. Galeri çöp kutusuna da şifre ile girilebilir. (Şahsen ben telefonumu kimseye vermem. Koyarsam galerinin geneline şifre koyarım zaten:)
* Aldığım telefonların hiç birinde kendi arayüzlerini kullanmadım. Şu an da Smart Launcher kullanıyorum. Uygulama gizleme çok basit. Özelleştirmeleri mükemmel. Asla stok launcher kullanmam. Samsung, Xiaomi, Huawei kullanırken de başka launcher kullandırım hep.
* Sms engelleme gayet güzel çalışıyor. İsimli (mesela oturduğum ilçenin belediyesi) mesajları da 1 kez engelle dedikten sonra bir daha mesaj geldiği zaman sadece gelen mesaj engellendi gibisinden bildirim geliyor ama sessiz şekilde. Ekranı açarsanız görüyorsunuz. Böyle nice engelli mesajlarım var tıkır tıkır işliyor. Hatta 0850.... şeklindeki mesajları da engelliyor. Sıkıntı yok.
-
Hocam bahsettiğin özellikler çok kişisel bunlar içinde sadece bildirim geçmişi özelliğini bir kaç marka kullanıyor diğerlerini kullanan bahsettiğin realme dışında kullanan olduğunu sanmıyorum.
@Sharjor Hangi galeri uygulamasını kullanıyorsunuz hocam siz ben hep kendi uygulamasını kullanıyorum bir kaç tane denemiştim farklı ama kullanışlı gelmemişti hiç biri.
Smart Launcher be niagara çok güzel başlatıcılar ama tüm özellikleri için ekstra para vermek gerekiyor, Nova ve microsoft başlatıcılar benim için en iyileri açıkcası.
-
Çift hat kayıt oluyor mu premium a ?
Evet bahsettiklerim şu an kullandigim realme marka cihazda mevcut
ben zaten neden yok demedim güncelleme ile gelmeli dedim kaldı ki hios için öneri bölümüne yazacağım.
Ben telefonu aldım ama kullanmadım vaktim olmadı şehir dışındayım.
beni cezbeden tek konu aramalara kendi yanıt vermesi yani kısaca yapay zeka bölümü ilgimi çekti
ama yazdığım eksikler alışınca gayet güzel kolaylık sağlıyor en azından benim için öyle.
Benim kullanım senaryoma göre,
Telefon ile gelen yazılımın sundukları hariç 3. parti yazılımların sunduğu kolaylıklar ile haşır neşir olmuyorum.
Google arama ve SMS uygulamasından nefret ediyorum.
Zorunlu bırakan hiç bir tlf almıyorum
Öyle olunca seçenek Samsung başta bir iki model ile sınırlı kalıyor Android de.
Kullandığım galeri uygulaması bu:
play.google.com
Basit Galeri Pro - Google Play'de Uygulamalarhttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.simplemobiletools.gallery.pro&hl=trBen bu başlatıcıların hepsini satın aldım zamanında. Smart, Nova, Niagara hepsi bende pro sürüm. Değiştirip değiştirip kullanıyorum :)
-
Oluyor. @Zayıf Batarya hocamdan telefonu temin edebilirsiniz.
-
Merhaba ben daha önce mi 14t kullanıyordum ama artık yazılım kasma donmalarından bıktığım için telefonu değiştirmek istiyorum. İşim gereği facebookda canlı yayın yapıyorum. Mi14 t telefonumda canlı yayında geniş açı kamera gecilebiliyor ama bir çok telefonda bu özellik kullanılamıyor. acaba tecno camon 40 premier modelinde bu özellik kullanılabilir haldemi?
-
Telefonu kullanıyorum ama facebook hesabım yok. Bu sebeple deneme şansım yok maalesef.
-
-
Öyle konular arası bilgi edinmek için geziniyordum yorumunuzu görünce bahsetmek istedim. Normalde xiaomi yazılımında da ayarlarda görünen bildirim geçmişi özelliği yok. Ama activity launcher uygulaması ile tüm ayarları detaylıca kurcalayınca bildirim geçmişi özelliğinin gizli olarak bulduğunu gördüm zamanında, ben öyle kullanıyorum mesela. Dedim acaba bu cihazın yazılımında da gizlenmiş olabilir mi böyle 🤔 denemek isteyen bir arkadaş bakabilir.
Ben geri bildirim üzerinden hata ve önerileri yazdım belki dikkate alırlar.
Hata olarak birşey dikkatimi çekti
Uçak moduna alınca başka bir telefondan kendimi aradim telefon hâlâ sebekeye bağlı gibi davranıyor.
Ama TLF uçak modunda ve her hangi bir bildirim gelmiyordu.
Öneri olarak da bir kaç farklı yazılımlarda olan ama işe yarar seçenekleri gönderdim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samuel34 -- 22 Temmuz 2025; 14:37:59 >
VoWifi açık mı?
-
Hayır hocam cihaz uçak modunda ve wi-fi bağlantısı da yok.
Arkadaşlar resmi paylaşan arkadaşa ithafen yazdım kolaylık olsun diye ama bilgilendirme amaçlıdır. Bu ekranda görülen güncelleştirmeyi yaptıktan sonra cihazda birkaç uygulama hariç hiç birşey açılmadı ve bir çok ayara da erişemiyorsunuz.
Tecno bu güncelleme ile telefonun içinden geçti tabiri caizse. Güncelleme yapan arkadaşlar bu konuya dikkat etsinler.
Telefonu sıfırlamak zorunda kalmadan belkide sıfırladıktan sonra bile düzeltmek mümkün olmayabilir. Bu güncellemeyi yaptıktan sonra ayarlar bölümünde bir güncelleme daha belirdi, sizden ricam bu güncellemenin (eğer varsa ) bir ekran görüntüsünü atabilir misiniz? SD karttan otg yolu ile güncellemeyi deneyeceğim.
-
Güncelleme(bahsi geçen resim paylaşılmış) gözükmüyor şu an sorunu tespit edip geri çekmiş olabilirler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samuel34 -- 23 Temmuz 2025; 11:46:0 >
Cevabınız için teşekkürler, aynı durumla karşılaşan arkadaşlar için bir dipnot düşeyim buraya, cihazı fabrika ayarlarına döndürmeden düzeltemedim.
Muhtemelen siz de bu tarz bir sorunda fabrika ayarlarına dönmek zorunda kalabilirsiniz. Bu yüzden cihazı yedeklemek ve yedekleri güncel tutmak önemliymiş onu anladık.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X