< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Tecno Camon 40 Premier (Ana Konu) - Dimensity 8350 (5. sayfa)

-
-
Allah Allah. Hemen deneme yapayım bende.
Düzenleme : Wifi , Bluetooth, mobil veri kapalı. Uçak moduna aldım. Aradım kendimi ve ulaşamadım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sharjor -- 24 Temmuz 2025; 16:44:45 > -
Çok ilginç. Ben Telegram kanalında güncelleme geldi paylaşımı yapılır yapılmaz hemen ayarlara girdim ve güncelleme bölümünden güncelledim. Telefonumda zerre sorun yok. Eskiden nereye girip ne yapıyorsam hepsini yapabiliyorum.
Örnek verir misiniz mesela şuraya gir şunu seç bakalım olacak mı gibisinden...
Ayrıca bu güncellemeden sonra bende bir daha güncelleme çıkmadı. Benim takıldığım kısım sadece sistematik/yazılımsal düzeltme güncellemesi olmasıydı. Güvenlik güncellemeleri gelmedi mesela. Halâ Mayıs görünüyor.
-
Hocam sen güncelleme yapmışsın belli ki düzeltilmiş
İki telefonda denedik ikiside o hatayı verdi
Telegram kanal ismi nedir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samuel34 -- 24 Temmuz 2025; 17:56:49 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Dediğim gibi 300 küsür mb güncelleme var dedi yükledim o kadar. Tek güncelleme yani.
Telegram grubu bu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu arada deri görünümlü 3 adet (siyah, kahverengi, gri) kılıf, 3 adet siyah düz silikon kılıf aldım temudan. Bugün geldi. Telefon çok hoş oldu.
Cevabınız için teşekkürler, kısaca şöyle anlatayım;
Sistem uyglamaları, sms , numara çevirici , dondurucu ve adını hatırlamadığım birkaç uygulama dışında hiç bir uygulama açmaya çalıştığımda tepki vermedi. Hatta ekranın sorunlu olabileceği hissine kapıldım bir an. Durum çubuğu da buna dahil, neresinden çekerseniz çekin aşağı indirip kontrolleri göremiyorsunuz.
Ayarlar menüsü kısıtlı olarak çalışıyordu, en çok dikkatimi çeken pil menüsünün olmayışıydı hatırlamadığım daha bir çok seçeneğin de olmadığına eminim.
Developer olarak adb'den müdahele edeyim dedim, geliştiriciyi aktif etmek istediğimde güvenlik şifresini istedi, her girişimde ayarlar uygulaması çökme eğilimi gösterdi.
Açıkçası sıfırlama yapınca da düzeleceğine pek umudum kalmamıştı. Güncelleme paketini tekrar indirip Recovery Menu üzerinden bir OTG aygıtı ile atayım dedim, onda da depolama birimini görmedi cihaz.
Aynı şekilde MTP vb erişim modlarında da şifre ya da onay sonrası ana ekrana dönme ya da uygulama çökmesi yaşadım.
Bu donanım ile de alakalı olabilir diye düşündüm, bilgisayar geçmişimdeki tecrübelerime dayanarak Ram ya da depolama birimi hatası da bu tarz ölümcül hatalara sebep olabiliyordu.
Şükür ki cihazı sıfırladıktan sonra bu şikayetlerin hiç birisi ile karşılaşmadım. Cihaz yurtdışı ve bölgesel sınıflandırmadan dolayı bu güncellemeyi ilk alanlardan olabilir. Bu da hatalı güncelleme paketini alabileceği
ihtimalini güçlendiriyor ama tabiki bir ispatı da yok açıkçası.
Daha önce Xiaomi cihazında da buna benzer şeyler olmuştu ama bunların hiç birisi sistem çökertecek verileri bozacak kadar kötü değildi. Haliyle korkudan otomatik güncellemeleri kapattım :) Bu şekilde kullanmaya devam ediyor arkadaş...
-
Ben de genelde bulut tabanlı ve manuel yedekleme tercih ediyorum, verilerin birden fazla yerde kopyası olmasına dikkat ederim. Telefonu verdiğim arkadaşım maalesef ki cihaz yeni olduğu için bu ihtimali gözardı ederek cihazdan cihaza kopyalama yapmış. Haliyle ortada veri namına birşey kalmadı :)
-
Bu cihazın otomatik güncellemesini nasıl kapatabilirim.
Geiştirici menüsünden bir dokunuş yaptım yeterli sanırım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samuel34 -- 24 Temmuz 2025; 20:31:24 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Usta sen ne diyorsun 🤯
Telefon resmen uçurumdan dönmüş. Ben normal güncelledim kapandı açıldı devam. Çok şükür.
Maalesef böyle oldu, artık içindekilerin gittiğine değil de telefonun sağlam çalıştığına sevinir olduk. :)
-
Evet, geliştirici menüsünden " Otomatik sistem güncellemeleri" seçeneğini kapatmanız yeterli. Güncelleme uyarısı geldiği zaman reddetmeyi de ihmal etmeyin.
Eğer tamamen kurtulmak istiyorsanız o zaman adb üzerinden birkaç dosyayı silmeniz gerekiyor. Camon 30 Pro konusunda bu işlemden bahsedilmiş ama hangi paketlerin kaldırılacağı hakkında ayrıntılı bilgi yok. Yapan arkadaş bununla alakalı bir video paylaşmış sadece.
Kısacası dikkatli biri ve tek kullanıcı iseniz Geliştirici seçenekleri yeterli oluyor, kazara güncelleme ihtimaliniz varsa o zaman adb'den işlem yapmanız gerekecek.
-
Bende güncelleme seven biriyim azıcık :) Gelir gelmez yaparım normalde. Ama bu sefer bekleyeceğim. Korktum :)
-
Google Play Sistem Güncellemesi vardı. 78mb. Yaptım. 1 temmuz 2025 oldu.
Yurtdışı cihaz alarak bende aranıza katılmış bulunmaktayım. İlk izlenim yd bu fiyata bu cihaz bedava. Bir önceki cihazımda tecno camon 20 proydu. Ondan sonra çağ atlamış gibi oldum.
herkese merhaba
telefon alma arifesindeyim. Tecno gözüme takıldı. oyun oynamam ama video ,internet konuşma ve haber okuma tarzında bir kullanım ile batarya ne kadar götürür.
OnePlus 8 telefonu 6 yıldır kullanıyorum. değişme zamanı geldi artık.
Hayırlı olsun. Cidden bu paraya müthiş cihaz.
Günü çıkarır. 70w şarj ile zaten 40 dakika da tam doluyor.
İsteyenlere alternatif galeri uygulaması. Bir süre ücretsiz veriliyor..
play.google.com
Gallery - Photo Gallery Pro - Apps on Google Playhttps://play.google.com/store/apps/details?id=gallery.photomanager.photogallery.hidepictures.pro
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X