Şimdi Ara

TDI motor rolantide vuruntu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

TDI leon aracım havalar soğuduğundan beri ilk çalıştırmada rolantide çok hafif vuruntu yapıyor.

rolanti devri etkilenmiyor, hafif gaz verip bırakınca rolanti devrine sabitlerkende vuruntu hissediliyor.

ısınıncada problem ortadan kalkıyor.. yakıtı opet,total ve shellden alıyorum. araç henüz 13.000km'de. ilk bakıma girmedi..

ben araştırdım biraz normal olduğu söyleniyor.. böyle bir durum yaşayan var mı? normalmidir yoksa bu bir problem midir?

EDİT: servisi aradım, sabahları soğukta ilk çalıştırmada diye derdimi anlatırken hafif vuruntu yapıyordur diye tamamladı servis sorumlusu.. normalmiş..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tomofil tutkunu -- 28 Ekim 2014; 9:54:24 >

• Torktandır
    Ilk viteslerde olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trust06 T kullanıcısına yanıt
    rölantide yapıyor hocam P'de yada N'de.. viteste giderken hiçbir problem yok
  • Arac yag yakiyor?
    Normal
    Arac 1.2. Viteste vuruntu yapiyor?
    normal
    Dusuk hizlarda kilic kalkan sesi geliyor?
    Normal
    Subaplar vuruyor ?
    Normal
    Motor sarsintili calisiyor?
    Tsi motorlar boyle
    Dsg sorunlu mu?
    Yeni kavramada cozuldu

yukarida vw ye bir problemden bahsettiginizde alacaginiz muhtemel cevaplari yazdim.

• Birebir aynı durum bende de oldu.

Fakat iki farkla, araç 280.000 km'de, ve 1.6 HDi motor, son zamanlarda yeni yeni yapmaya başlamıştı.

Periyodik bakım esnasında serviste baktılar, volan'dan kaynaklı olabileceğini söylediler. Bu meretlerde hareketli volan denen bir mekanizma var, zamanla boşluk yapmaya başlayıp sallantıya sebep olabiliyor. Zaten debriyaj setinin de değişim zamanı gelmişti. Baskı-balata-volan yenilendi, motor kulaklarında da bozulanlar varmış, onları da değiştirdiler. Şu anda neredeyse hiç hissedilmiyor. Bilemiyorum sizin araçta da böyle bir şey olabilir mi, ama sanmıyorum araç çok yeni, 13.000 km çok erken bu olaylar için. Belki yakıt kaynaklıdır. 15.000'de bakıma gittiğinizde gösterirsiniz bakalım ne diyecekler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 28 Ekim 2014; 10:09:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shellci

Merhaba,

TDI leon aracım havalar soğuduğundan beri ilk çalıştırmada rolantide çok hafif vuruntu yapıyor.

rolanti devri etkilenmiyor, hafif gaz verip bırakınca rolanti devrine sabitlerkende vuruntu hissediliyor.

ısınıncada problem ortadan kalkıyor.. yakıtı opet,total ve shellden alıyorum. araç henüz 13.000km'de. ilk bakıma girmedi..

ben araştırdım biraz normal olduğu söyleniyor.. böyle bir durum yaşayan var mı? normalmidir yoksa bu bir problem midir?

EDİT: servisi aradım, sabahları soğukta ilk çalıştırmada diye derdimi anlatırken hafif vuruntu yapıyordur diye tamamladı servis sorumlusu.. normalmiş..

Bence bu bir "sorun" ve Doğuş grubu özellikle SEAT grubu için (ve tabi ki diğerleri için de) bu durumu hep normalmiş gibi gösteriyor. Evet bazı durumlarda vuruntu yapabilir, özellikle partikül filtresi belirli periyotlarda araç kendi kendine temizlediği zamanlarda vuruntu olabilir ama bunu sürekli yapıyorsa problem. Motor soğukken çok daha net hissedilir. Araç ısındıktan sonra da yapmaz.

Servisteki elemanlarla samimi konuştuğunuzda sorunun ENJEKTÖR'den kaynaklandığını size söylerler.

TDI motor kodunu tam bilmiyorum ama LEON, Caddy, Jetta, Passat aynı motoru kullanıyor ve sürekli enjektör probleminden dolayı değiştiriyorlar.

Servise gidin bunun normal olmadığını önce nazik bir dille anlatmaya çalışın olmazsa hangi dili kullanacağınız size kalmış. Ama problemli parçaların değişmesini talep edin...

• Enjektörden birisi soğukta sıkışma yapıyor ya da işeme yapıyor olabilir.
    Yakıtı aldığınız yeri değiştirin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Atmosferik dizel motor.
    9 yıl önce açıldı
    GOLF 5 şanzuman vuruntusu?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 1.9 mu araç ? kankamın jettada yapıyor aynı naneyi. Benim araçta yapıyor. Enjektörlerden kaynaklı. Hafiften miladını doldurmuşlar.

Yakıt değiştirmek falan artık fayda etmez. O enjektör memeleri yol geçen hanına dönmüştür bile.
  • alışmalısın
  • quote:

Orijinalden alıntı: rbcntechnic

alışmalısın

Neden?

• ateşleme bobinlerinde sıkıntılı olanları değiştirmen gerekebilir. aracı makineye bağlattığında da gösterir
  • Mantikli yorumlar icin tesekkur ederim, dediklerinizi deneyecegim devam ederse 2k km sonra serviste incelettiririm.

Vag dusmanlarinin ipe sapa gelmez yorumlarini kaale almiyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

Arac yag yakiyor?
    Normal
    Arac 1.2. Viteste vuruntu yapiyor?
    normal
    Dusuk hizlarda kilic kalkan sesi geliyor?
    Normal
    Subaplar vuruyor ?
    Normal
    Motor sarsintili calisiyor?
    Tsi motorlar boyle
    Dsg sorunlu mu?
    Yeni kavramada cozuldu

yukarida vw ye bir problemden bahsettiginizde alacaginiz muhtemel cevaplari yazdim.

+1905
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.