Şimdi Ara

TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu (263. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Mr Reese Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 14 Misafir (7 Mobil) - 8 Masaüstü7 Mobil
5 sn
18.106
Cevap
501
Favori
1.018.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
90. Sırada  bugün en iyi #48
Sayfa: önceki 261262263264265
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Daha 3 gün önce v587 yüklemiştim,

yenilik nevarmış ki

• muratd555 M kullanıcısına yanıt

Hocam o ulaştığı max değer. Normal bir seyirde 450 diye biliyorum. Ben aynı odada eski tv'im olan p735 ile biri koltukta diğeri yeni duvara montaj şeklinde gece karanlığında aynı videolarla test ettim. p735 280 nit, c745 sözüm ona 1000 nit bir tık daha parlak dedim gece boyu izlediğim videolarda. Yani fark 280 ile 450 arasında olan fark kadar. 280 ile 1000 arasındaki rakam kadar bir uçurum asla yok gelince sizde görürsünüz.

• ozt O kullanıcısına yanıt

Xboxa bağladığımda 10 bit destekli yazıyordu. https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/156946754

• Arkadaşlar henüz daha ekran jelatinin sökmediğim 75C745 te' ciddi bir sorunum var. Yardımcı olabilecek çözüm hakkında önerisi olan varsa çok sevinirim.

Öncelikle şunu belirteyim kurulum yapıldıktan sonra ota587' ye güncelledim. Ürün sürümü v562 tv+sürümü v520 olarak geldi. Şuanda ürün sürümü 587, tv+sürümü aynı yani v520.

Normal kullanımda kumandadan tv'yi kapatıyorum.

Tekrar kumandada tv'yi açıyorum. Görüntü yok, ama tv açık çünkü sağ sol yaptığımda kumandadan sistem sesi geçiş sesleri geliyor. Defalarca aç kapat yok olmuyor.

Fişi çekiyorum takıyorum. Tak otomatik açılıyor tv. Tekrar kapat aç. Olmuyor yine aynı sorun. Fişi çekmem lazım.

Ayarladan sistemde hazır olarak seçili olan HIZLI BAŞLANGICı kapat yapıyorum. Yani her açıp kapatmam yavaş sıfırdan tcl logosu olarak açılacak. Bunda problem yok kumandadan kapatıyorum tekrar açıyorum açılıyor. Hızlı başlangıça gecince yok olmuyor.

Ben acaba v587 sürümünde böyle bir sorun olabilir diye fabrika ayarlarına döneyim dedim sıfırladım. Sıfırladıktan sonra baktım sıfırladığım üründe v587 hala duruyor. Yani ben eski versiyona dönememişim. Eski versiyona nasıl dönebilirim. Usb'den v562 bularak mı? Sıfırladım tv'yi ama versiyon gitmedi.

Sorunun yazılımsal olduğunu düşünüyorum ama sıfırlamama rağmen devam ediyor aklına başka bir yada ne yapmam gerektiği ile çözümü olan var mı?

14 gün iade olayında bi arkadaşın dediği gibi gerçekten böyle bariz problemli ürünler iade oluyordur. Bu sorunlarıda zaten her türlü anlarsınız eğer size böyle bir ürün gelirse.

• sinirliengineer kullanıcısına yanıt

Böyle bir sorun var ise iade etmekten ziyade servise bildirip garanti kapsamında düzeltilemez mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Merhaba hocam, aynı sorun başıma geldi v582 kurduktan sonra. Ayarlar>sistem>güç ve enerji>enerji tasarrufu>ekranı kapat seçeneğini kapalı yapıp dener misiniz bakalım düzelecek mi?

• Elbette düzeltilir diye umuyorum. Çözüm bulamassam yarın servis kaydı oluşturacam ama örnek vermem gerekirse ana kart değişimi gibi parça değişimleri sıfır bir tv'de yaşamak ne derece sağlıklı bilemiyorum. Ama yazılımsal ise gönül rahatlığı ile tabi çözülmesi benimde büyük beklentim şuan. Garanti kapmasında ne şekilde düzeleceği önemli olan. Haksız mıyım?

• hakan_kaya123 H kullanıcısına yanıt

Denedim hocam olmadı. Nasıl çözdünüz hocam model neydi? Çözdünüz inşallah.

Hocam güç ve enerji kısmında ekransız hizmeti açıp deneyin bide. Bendeki c735. Bu ayarlarla oynayınca düzelmişti benim tv.

Hocam ürün size ilk geldiği halinde tv sorunsuz çalışıyor versiyon update sonrasında sorunlar başladı değil mi ? Şunun için soruyorum aynı tv yi aldım update filan yapmam kalsın eski yazılımda yeter ki sorunsuz çalışsın

• Murat hocam ben update yapmanızı öneririm. Çünkü son sürümler gerçekten sorunsuz bir durumda. Bugün v590 çıktı onu kurabilirsiniz. Ve mutlaka her updateden sonra reset all ve shop reset yapmanız bu tür sorunların önüne geçiyor. Tüm ayarlarsınız ve uygulamar saklı kalıyor.

Söz konusu işleme ait pdf.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Section8 -- 27 Eylül 2023; 22:21:34 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Bunuda denedim hocam olmadı. Sizdede sorun güncellemeden sonra mı oldu yoksa ilk andan itibaren var mıydı? Hangi sürüm şuan sizdeki

• muratd555 M kullanıcısına yanıt

Hocam birazdan v590 yükleyecem umarım düzelir. İşte bunu bilmiyorum çünkü tv kurulduktan hemen sonra güncelleme yaptım. Eğer düzgün çalışıyorsa güncelleme ile olduysa açıkcası pişmanım yani.

• Hocam dökümanı incelemedim bu sıfırlama değil mi? Güncellemeden sonra sıfırlamanın ne gibi bir olumlu yanı oluyor açabilirmisiniz?

Arka planda uygulamalarınız ve ayarlariniz sabit kalacak şekilde temizlik yapıyor. Her güncelleme sonrası tcl telegram grubundaki yönetici bunu öneriyor. Ben şu zamana kadar hiç sıkıntı yaşamadım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Benim de v582 ota güncelleme kurduktan sonra oldu bu sorun. Sonra v558 image kurmuştum sonrasında tekrar v582 ota kurdum. En son v587 ota kurdum. Şu an sorun yok bende. Sürüm düşmek isterseniz image kurmalısınız, ota da sadece yükseltme olur. Olmazsa en son image dosyasını kurun, sonra en son çıkan ota v590'ı kurun, sorun çözülür büyük ihtimal.

• pixelbs kullanıcısına yanıt

Ben henüz 582'deyim. 587'ye geçmek için uğraşmaya değer mi diye düşünürken 590 geldi.

Şu an 582'de gördüğüm kadarı ile sadece IMAX modu eksik, ama TV içeriği algılayıp buna göre görüntüyü optimize ediyor (en azından boyut kısmı öyle).

Sizin 587'de fark ettiğiniz/bildiğiniz sorunlar var mı?

Edit: yenilik var mı bilmiyorum, zira changelog yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skid_row -- 27 Eylül 2023; 23:6:9 >
  • Arkadaşlar elektrik gidip gelince tv otomatikman açılıyor. Bunu önlemenin bi ayarı var mı? Gece kalkıp bi bakıyoruz tv açık.

En son image v558 görünüyor hocam. İmage yükleyerek otayı düşürmüş oluyorum doğru mu anladım?

Şuan v590 yükledim Sorun yine devam etti. Geriye dönmem tek şeçenek kaldı şuan.

Siz geriye döndükten sonra denediniz mi? Düzeldi mi? Geriye döndükten sonra tekrar v582 ota kurmussunuz. Düzelmediği için mi tekrar denediniz. Yoksa düzeldide sürüm yükseltmek için mi?

• Section8 kullanıcısına yanıt

reset shop şeçeneğinde en baştan hoşgeldiniz görüntüsü var. Yani tamamen sıfırlama değil mi? Reset all muhtemelen dediğiniz temizliği yapıyor resimlerde sıfırlama görünmüyor. Ama diğer şeçenekte hoşgeldiniz ekranı ile tekrar google tv kurulumu, wifi, uygulamalar yüklemiyormusunuz?

TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu
  • 
Sayfa: önceki 261262263264265
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.