İlk araç ilk kaza
Arkadaşlar merhaba dün yoğun dur kalk trafikte öndeki araca hafif çarptım. Aracı yeni aldığımdan ve ilk aracım olmasından dolayı kaza ve sonrası konularda bilgim sıfır. Arkadaşın aracında çarpmanın şiddeti ile çeki demiri plastik parçası yerinden çıktı zaten çarptığım bölgeyi kontrol ettiğimde tamponda eskiden kalma deformeler mevcut olduğunu gördüm. Benim aracın tampon plastik olduğundan esneme sonucu herhangi bir hasar yok sadece aracın amblemi alüminyum olduğu için hafif yamulma var ama tamponda hiçbir çizik yoktu. Sürücü arkadaşta kaza tutanağı vardı ben sadece 4 numaralı sürücü bilgileri ve 5 nolu araç bilgileri kısmını doldurdum sigorta evrakları o an araçta olmadığı için o kısmı doldurmadım ve tutanağı imzalamamıştım. Diğer sürücü arkadaş hiç bir alanı doldurmamıştı kaza yerinden ayrıldık. Akşamında aradım araca baktırdın mı bir şey var mı diye sürücü arkadaş abi bir şey yok gene de akşam babama sorarım dedi herhalde araç babasına ait daha sonra aradığımda ulaşamadım. Kaza sonrasında diğer aracın sürücüsü konuşma sırasında rent a car işlettiklerinden bahsetmişti sizlere sormak istediğim tutanakta imzam olmamasına rağmen kaza yapan araç yerine firmada kiraladıkları hasarlı başka bir aracın bilgelerini doldurup araba şu kadar gün serviste kaldı şu gün kadar şu kadar zararımız var deyip bir şey çıkarır mı ? Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yorumlarını yazabilirse sevinirim. Herkese kazasız belasız sürüşler diliyorum
Acemi için 350-400 k arası ilk otomobil tavsiyesi
Merhaba arkadaşlar uzun yıllar önce ehliyeti aldım fakat kurs eğitimleri ve sınav sürüşü harici başka bir sürüş deneyimim olmadı. Anacığım yaşlandı yürümekte iyice zorlanır hale geldi ve yaşlılığa bağlı bir çok hastalığının tedavisi için farklı hastanelere gitmemiz gerekiyor. İstanbul taksileri de malumunuz bundan dolayı yıllar sonra araç almak artık şart oldu. Kullanım rahatlığı olarak otomatik hb olması daha rahat olur diye düşünüyorum son olarak bütçe 350-400 k arası. Kronik sorunu olmayan acemiliğimi yenebileceğim araç tavsiyesi desem bana hangi araçları önerirsiniz ? Herkese iyi forumlar
Acemi için ÖTV indirimli en uygun araç hangisi ?
Merhaba arkadaşlar uzun yıllar önce ehliyeti aldım fakat kurs eğitimleri ve sınav sürüşü harici başka bir sürüş deneyimim olmadı. Anacığım yaşlandı yürümekte iyice zorlanır hale geldi ve yaşlılığa bağlı bir çok hastalığının tedavisi için farklı hastanelere gitmemiz gerekiyor. Bundan dolayı yıllar sonra araç almak artık şart oldu. Siz değerli forumdaşlarımdan ricam bagajına rahatlıkla tekerlekli sandalyenin sığabileceği kronik sorunu olmayan acemiliğimi yenebileceğim fiyat olarak 800000 tl civarı otomatik hatchback araç tavsiyesi desem bana hangi marka model aracı önerirsiniz ? Engelli çocuğum olduğu için ÇÖZGER raporumuz var yani ÖTV ödemeyeceğim. Yeni kanunla 10 yıl aracı değiştiremeyeceğim için yanlış bir tercih yaparak sonradan yapıp pişman olmak istemiyorum. İkinci el otomobil alıp sanayiden çıkmamayı bırak zaten baktığım kadarı ile eli yüzü düzgün araçların fiyatı da 500000 ve üzeri onun için sıfır araç daha mantıklı geliyor. Uzman arkadaşlar değerli tavsiyelerinizi konuda paylaşabilirseniz sevinirim. Herkese iyi bayramlar diliyorum
Alışveriş Yaptıklarım: garuda, alitopal, realmadboy, arkan34, junex, celll, ulusalonur, İNTEL & AMD, Double Dragon, FireStorm, Eray EKER, kmlhyt, orinmicek, yentibaba, veyselkoyuncu, colt, sataguler, msamy, Rozek, ciddili, cembo, Luaz., umutkarabudak, realitych, ugur_uslux, kestamit, ssenginss, marantz, 6r0, mcake±, Dewrim, Oguzk(2), dipdiri, demircibu, FA5T, barış_elektronik, reflection_91, mirymarbles, maverick72, lawministration, okan23m, sedatss, yaskoo_87, Mhead, sampiyon bilo, TAG Heuer, ThoRX, cinar19, Ivien, Cango34, dede28, kartal24_1903(2), gtr(2), vincee, necoinside |
E7F03BBE22274DE382E537856E426E77.jpg |
Son Giriş: 13 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: geçen ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.242
İkinci El Bölümü Mesajları: 1.173
Konularının görüntülenme sayısı: 59.090 (Bu ay: 1.703)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 304 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: İkinci El