Merhaba arkadaşlar. İlginç bir problemle karşı karşıyayım, sizden de test etmenizi isteyeceğim. Benim televizyonum TCL 50C725, ve "görüntü keskinleştirme" özelliği, 2160p@50hz çözünürlüğünde çalışmıyor. Diğer tüm çözünürlükleri denedim, sıkıntı yok fakat nedense sadece bu çözünürlükte görüntü keskinleştirme ayarı işlev görmüyor ve ekran diğer çözünürlüklere kıyasla daha blurlu görünüyor. Sizde de benzer model bir TCL TV varsa test eder misiniz? Sorunu HDMI cihazlarımla yaşıyorum, doğrudan TV üzerinde test etmedim. Ve sorunun HDMI cihazlarından kaynaklanmadığından eminim. 2022 sonundan şimdiye kadarki tüm firmware sürümlerini denedim, hepsinde durum aynıydı. Denediğim diğer çözünürlükler(sorunsuz olanlar): 2160p@60hz 1080p@60hz 1080p@50hz 720p@60hz 720p@50hz < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Senseight -- 25 Eylül 2023; 14:28:21 > |
TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu (257. sayfa)

-
-
Kargo bugün geldi. Kapıda kargo araçının arkası açıldığında tv başka bir kutunun üstünde 45 derece açıyla duruyordu. dışında bir hasar yok ama bu tv'leri hala karpuz gibi taşımalarını anlamıyorum. Birde akıl verip abi sakın açma servis açsın kırık falan cıkarsa zaten alıp götürüyorlar. Bilmiyorum kargo çalışanları bu durumu bildikleri için mi karpuz gibi taşıyorlar yoksa onlara ucu dokunsa bile umurlarında mı değil anlamadım. Kurulum için talep oluşturdum umarım lekesiz kırıksız bir tv kurulumu sağlarım. İade etmek istemiyorum. Tabi birde teknosa iade ile uğraştırmazsa. Kutuyu eve taşırken çok çok ağır olduğunu fark ettim. 75 inç normal diyebilirsiniz ama 65 inç kutusunu taşırken bunu hissetmemiştim. Bana tuhaf geldi ama örnek verecek olursam
75P735 Stantsız Net Ağırlık 21.3 Kg
75C645 Stantsız Net Ağırlık 23.5 Kg
----75C745 Stantsız Net Ağırlık 28.1 Kg-----
Çağrı merkezideki arkadaş, yetkili servis duvara bakacak uygun değilse ayaklı kurulum yapabilir bilginiz olsun dedi ben duvara istedim çünkü. Bu bilgi ve ağırlıkla verilere bakayım dedim aynı büyüklükteki modellere göre 5 hatta 7 kilo fazlası var. Bana tv ağır geldi anlamadım.
-
Benim salondaki Sony 75xe9005 33.2 kg tavsiyem vogels yada en kötü sonorous askı aparatı bakmanız...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam benim 65p735 duvara asılı. aşağıdaki linkteki ürünü almıştım. kuruluma gelen arkadaş kendisindeki aparatı almadım diye başta biraz kötüledi ama duvara montajı yaptıktan sonra çok şaşırdı sağlamlığa.
media markt
VOGELS MA4000 Flat 40- 80" Askı Aparatıhttps://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_vogels-ma4000-flat-40-80-askı-aparatı-1188795.html?waw_keyword=vogels
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
55c728 modeli hakkında yorum yapabilecek var mı acaba?
Bütçe ve özelliklere bakınca çok iyi bir seçenek gibi duruyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Parlaklık değeri biraz düşük. (330 nits) Diğer evde 1.5-2 senedir zaman zaman kullanıyoruz. Dolby vision ve hdr görüntülerde karanlık kalıyor. Bunun dışında güzel tv.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
65 inç tv kurulumu için yanında getirdikleri üzerinde 55 inçe kadar yazılı markasını göremediğim duvar aparatı, üzerine 75 inç tvyi bırakıp gittiler. Hiç bir sıkıntı olmaz dediler. 55 yazıyordu üzerinde biz 65 olanı taktık şimdi 75 dedim yine fayda etmedi. Link olarak var mı tavsiyeniz hocam. Sıkıntı olur heralde bana yine duvar işi çıktı.
-
Her tvye uygunluğu vardır dimi hocam. Valla duvarda tv şuan ama içime sinmedi.
-
Tcl Tv'lerde şuan en gözlemlediğim en büyük tasarım hatası şu. P735te vardı değişen bişey yok c745te var. Duvar montaj için vidalama yerleri ve tv'nin oval olmayan düz kısmı anakarat vs tv'nin alt tarafında tam ortada olmadığı için duvara monte ettiğimizde tv 90 derece durmuyor. Öne bakıyor çünkü sırt desteği tam ortada değil altta olduğu için en alt kademe bile alsak yinede tv üstten salınımlı duruyor. Çok şaçma. Tvnin altına karton benzeri bişeyler tıkıştırarak 90 derece şekline getirdim. Samsung diğer markalarda yılların sonysi hala durur bende, böyle sorunlar yok. Hatta sony bunun için 10 yıl önceki teknoloji 2 küçük aparat verip onu yerleştirim tam 90 dereceyi sağlıyor. Kdl serisinde. En uyuz olduğum şey şu tclde
-
ürünün sayfasında uyumluluk sihirbazı gibi bir şey var hocam. modeli yazınca uyup uymadığını söylüyor. doğrudur diye düşünüyorum.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
65c935 kullanan arkadaşlar artıları ve eksileri anlatırlarsa seviniriz.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
27.5 65c745 için çok avantajlı geldi bana. Niyeyse çok konuşulmamış. 24e aldığım 55i iptal edip 65 aldım. Odama belki biraz büyük gelicek ama fiyat fazla avantajlı geldi.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Aynn 27.5 de aynı kıyak indirimmiş nerden almıştınız. 65" 27.5 almak dahada esfaneymiş
Bu akşam cevahir teknosa gittim. 75c745 son tv yi şu kasadaki beyaz gömlekli adam aldı dedi. Dünyam yıkıldı.
Neyse vardır hayır. Mağazada arkadaşların dediği gibi indirim yapıyorlar ben birşey anlamadım bu işten. Türkiye geneli stok yokmuş onların yalancısıyım.
Teknosa ve indirim çok ters kavram. Mağazada 43999tl den fiyat vardı dedim pahalı internette daha ucuz
Dediki 39.500 verirdik ama stok kalmadı dedi ilginç
Dedim ki 1000tl ye düştü ama stok kalmadı demekle aynı şey dedim.
Halen 39.500tl ye verirmiydi onu düşünüyorum yoksa benimi keklediler bilmiyorum.
Muhtemelen tcl kâr marjı çok yüksek kârdan zarar ediyorlar
Bu arada mini led tcl 845 serisine baktım nit parlaklık 2000 olduğundan ben burdayım diyor
75c745 alamadık ama 65c8xx 65c9xx serileride alınabilir harbiden güzel ışık parlaklık değerleri
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İstan34bul -- 26 Eylül 2023; 0:59:3 >
Hocam bende 19.40 gibi oradaydım işe giderken uğramıştım teknosaya 40 küsür bindi fiyatı teşhirdekine özel fiyatımı bu diye sordum kasaya gitti 5 dakika sonra geldi yok normal fiyatı ama son kapalı kutu olanı da başkası aldı dedi eleman
-
Hocam hayırlı olsu güle güle kullanın. Ben 48 inç gigabyte oled monitörüm için linkini bıraktığım ürünü aldım. Son derece memnunum. 80 inç kadar destekliyor 1200 tl fiyatı biraz fazla gelebilir ama evladiyelik ürün
amazon
North Bayou NB P6 LCD LED OLED 40"–80" Uyumlu, Ultra Ince Tv Askı Aparatı TUV Sertifikalı 2023 Versiyonhttps://www.amazon.com.tr/dp/B08C9JVFJF?psc=1&ref=ppx_yo2ov_dt_b_product_details -
İlginç şeyler bunlar stoklu çalışıyor kur düşükten stokladılar şimdide iskonto yapıyorlar. Düşünsene teknosa mediamarkt etikette yazan fiyata indirim yapıyor. O zaman o fiyatı sil dip fiyatı yaz herkes faydalansın.
Yolun düşerse tepe natilus mağazasına da bak derim orası da bayağı büyük bir mağaza geçen o tarafta işi vardı teşhirde 28000 tl ye lg 55 inç oled vardı. Teşhirden oled alınır mı orası da muamma tabi
-
O fiyata nereden aldınız hocam ?
-
Gaziantepten aldım ama her teknosa yapar muhtemelen. Ben dün forumda gördüm 27.5 teklif alındığını. Arayıp sordum. Önce 34 dedi. Sonra 28 civarı teklif alanlar varmış dedim. Bir daha bakiyim dedi 27.5 a indiğini söyledi. Ben de gidip aldım. Faturada teknoclub turuncu indirimi yazıyor
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X