|
Enteresandır. Buna bir cevap verdim de, forumda çıkmadı. Sanırım biraz sertti (üreticiler için). Artık forum otomatik ayıklama falan mı yapıyor? UUU yeee!! Neyse, biraz daha yumuşatacağım. Sansürden geçsin: Tüketici elektroniğinde ahlaksız olmayan üretici yoktur. Ağır üretim baskısı altında, çok hızlı değişen ürün gruplarını, mükemmele yakın rekabet ortamında, başkalarının ürettiği komponentleri kullanıp birleştirerek üretim yapan dev ölçekli hiçbir firmanın ahlaksız olmama ihtimali yoktur. Aynı sorun otomobil sektöründe de mevcuttur. Bir çok hata bilerek yapılır. Bazen de kasten yapılır. Siz bana firma ismi, ürün grubu söyleyin, ben de size yaptığı bir ahlaksızlığı söyleyeyim. Üreticinin bu durumda olduğu dünyada, distribütörün (üreticinin komisyonerinin) melek olmasını mı bekliyorsunuz? Gülünç. ------------------------- Bizim kafamız böyle çalışmıyor beyefendi. Bizim kafamız hala esnaf kafası. Tanımını yaptığım ortamın bir alt modeliyiz biz. Şark kurnazlığı bu. Ahlaksızlığı tam olarak beceremediği için ahlaksız. Ahlaksızlığı hakkıyla becerse ahlaksız demezdiniz. Anlı şanlı, bilinen, saygı duyulan firma olurdu. Yalan gibi düşünün bunu. Yalan söyleyemediği için yakaladınız ve yalancı dediniz. Yalanları patlamayan, yalan söyleme konusunda usta, yakalanmayan adama yalancı diyemezsiniz. Zira haberiniz olmaz.
-------------------------- Mevcut üretim modelleri, pazarlama stratejileri, alt üreticiye (ara mamul üreticisine) bağımlılık, kullanılam komponent miktarı ve her birinin kabul edilebilir hatalı üretim oranı ile namuslu bir üretici bulamazsınız. Yok öyle bişi. Üretici böyle iken, distribütör de onun esnaf versiyonu. Esnaf ayağında işlerin biraz olsun düzelmesini istiyorsanız, yargının hızlı olması lazım. Bu olduğu anda o da daha zekice yöntemler bulur. Biz böyle değiliz özetle. Dünya böyle. Biz bu filmde olaylarla bağı olan, çıkarı neredeyse oraya dönen köylüyüz. Olayların tepesinde ise kötüler birbiri ile tepişiyor. Dediğim gibi, siz bana marka ve ürün grubu söyleyin. Ben de yaptıkları bir ahlaksızlığı anlatayım. Direkt üretici ile alakalı örnekler vereceğim. Aracılarla alakalı zaten bin tane mesele var. |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt