Şimdi Ara

TCL ALMAYIN!!! (Merak edenler için ibretlik olay) (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
252
Cevap
4
Favori
19.470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
71 oy
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
Giriş

"Biz menfaat için yapmıyoruz" Bunu ispatlamıyor, sadece beyan ediyorsunuz. Zaten astroturfing iddiası olan yerde kimse "evet para alıyorum" demez. "Tüketicinin hakkını savunduk" Bu klasik "ahlaki üstünlük kurma" hamlesi. Tartışmayı teknik zeminden çıkarıp vicdani zemine taşıma gayreti. "2-3 saat uğraşıyoruz, TG kanalında yardımcı oluyoruz" Organik fanboy da bunu yapar. Satıcı da bunu yapar. Marka gönüllüsü de yapar. Sizinki aşırı ama bu argüman iddiayı çürütmez.

Ben TCL övülmesine karşı değilim. Ama "tek markanın her başlıkta baskın şekilde pompalanmasına karşıyım" Kimsenin gönüllü olarak yardım etmesine bir itirazım yok. Burada mesele marka önerilmesi değil, her başlıkta sistematik şekilde tek markanın baskın olarak önerilmesi algısı oluşmasıdır. Gerçekten gönüllüyseniz zaten sorun yoktur. Ancak forum düzeni açısından tek markanın sürekli ve yoğun şekilde tavsiye edilmesi kullanıcılar tarafından doğal olarak soru işareti doğurur. Benim yorumum kişilere değil, oluşan algıyadır. Kim ne önerirse önersin; önemli olan farklı seçeneklerin de dengeli şekilde konuşulabilmesidir.

Ayrıca "başka marka da öneriyoruz" demek, pratikte her tavsiye isteyen kullanıcıya ağırlıklı olarak aynı markayı yönlendirme gerçeğini değiştirmiyor. Bir-iki alternatif modelin araya serpiştirilmesi, oluşan genel tabloyu ve algıyı ortadan kaldırmıyor.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

Pragmatist fırsat kovalar, idealist kural…
    Ama hayat ikisinin de kitabına uymaz.
    Ben gerçekleri seçtim: realistim.

• Düzelttim. Aslında soru bile fazla ama, silmeden düzeltme istediğiniz için aynı nezaketle dönüt veriyorum :)

Bendede 65C845 model, tcl nin miniled tv si var ve inanılmaz memnunum. Biyerden biyere tasırken parmagımla ust kısmından azcık baskı uyguladım anlamadan panelini kırmısım. Ve servisiyle gorustum servisi ikinci elinden daha fazla rakam cekti full herseyıyle değiştirdiklerini belirttiler. Bende yurtdısından orjinal panelını getıren ve sadece panelini değiştiren bir firmada değişimini gerceklestirdim ve inanılmaz uyguna yaptırdım basta cok tereddutlerım vardı. ama saolsunlar parcaya garantı verdıler ve 144hz olmak uzere tum ozellıklerı aktıf oldugunu gorunce ikna oldum. orjinal panel taktılar. Servisi ozaman yanlıs hatırlamıyosam 47 bin tl para istiyordu 18 bin tl ye değiştirdim x firmada. Yıl gecmesine ragmen hala sorunsuz kullanıyorum servisler pişmanlıktır arkadaslar reklam yapmak istemiyorum piyasayı iyi arastırın servisler panel işinde tv parası alırlar sizden.

Arkadaşlar bir yıl kadar önce belkide 1.5 yıl önce bu konuyu açtım. Konuyu takip edenler bilir bazı kötü niyetli insanlar beni tahrik ederek bana hakaret ederek taciz ettiler. Hatta onlara hak ettikleri cevabı verdiğim için 20yıllık üyelik periyodumda DH den 1hafta uzaklaştırma bile aldım. O zaman yemin etmiştim ölene kadar tüm sosyal medya mecralarında elimden geldiği kadar TCL (şimdi bundan dandiği iFALCONDA var) ile ilgili bu yasa tanımaz, insana saygı duymaz tutumlarını dile getiricem canlı ve taze tutmaya çalışıcam. Son durumuda paylaşayım kesinlikle servisinden bölge sorumlusuna herkes ölü taklidi yapıyor. Kısaca dava et dava sonucunda yüksek bir fiyattan paneli getiririz mantığını benimsiyolar bence. Bu benim yorumum. Kanunlara göre 10yıl parça bulundurma sorumlulukları var. Ama tabi ki bana parça tutmuyoruz diye resmi bir evrak yada servis formu yani dava edilse alehlerine kullanılacak bir materyal vermiyolar. O kadar aptal değiller. Taktikleri sen dava et sürün biraz maddi manevi olarak, sonra davada bir noktada çok sıkışırsak hallederiz sanırım. Ki işe de yarıyor ben vazgeçtim gittim tv aldım markasını vermiyim ama. çünkü burdaki bazı rezil ahlaksız insanlar ona bile kulp takar reklam yapıyorsun der. Neyse sonuçta ben elimden geleni yapıcam. Ekşide başlık açtık canlı tutamadık ama. teknopat, techolay, forumdonanım , şikayet.com gibi gibi yerlerde canlı tutmaya çalışıyoruz. reditte de başlık açıcam ve ömrüm oldukça bunu canlı tutucam dediğim gibi kendi çapımda. keşke şöyle bi tiktok instagram fenomenine ulaşabilsem ama onlarda risk almaz zaten herkes ekmeğinde Türkiyede. Benim kanıma dokunan bu ülkeye gelip bu ülkedeki tek sahipsiz yapı olan TÜRK milletine bu muameleyi yapabilmeleri. Lütfen konuyu canlı tutalım. Saygılar sevgiler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exseri -- 19 Ağustos 2026; 17:18:29 >

• THH'ye niçin başvurmadınız ?

Bir arkadaşım(araba ile ilgili bir firma ile davalık olan) bunu bilerek yaptıklarını, thh(sanırım alındığı zamandan dolayı tüketici mahkemesine başvurulabiliyor fiyattan dolayı sadece) yada özellikle mahkeme masrafları stresi ile tüketicileri caydırdıklarını diyelimki sen çok inat çıktın işi sonuna kadar götürdün bu seferde tamam deyip inanılmaz mesela tvnin fiyatında bir fiyat istediklerini anlattı. Burdaki olay şu 10 yıl parça bulundurma ve tedarik,lojistik masrafları yerine, mantıkları atıyorum 1000 kullanıcı ile sorun yaşadıklarında 900 tanesi tüketici mahkemesi(genelde tvler thh kapsamından yüksek fiyatlı) ile uğraşmadıkları gidip yeni tv aldıkları için onları caydırmış oluyolar. kalan 100 kişiye şişirilmiş(çoğunu yurtdışından adetle getiriyo, zaten burda parçalar toplu halde getirilip depolansa servis ağı için çok daha ucuza tamir işlemi yapılır bence) yedek parça yada tamir fiyatı çekiyor ve onlarda ekarte ediliyor. ohhhh mis gibi ne doğru düzgün servisin olsun mahalle aralarındaki elektronikçileri kullan. ne doğru düzgün parça tedariğin olsun yurt içinde depoların falan. miss gibi yap satışını gerisini unut. Yani bizler bu koca koca firmalara hiçbirşey yapamayız. devlet kesicek cezayı. diycek ki sen tv nin onarımına nasıl yeni bir tv den daha fazla fiyat isteyebiliyorsun. yada diycekki senin sattığın tv adet ve modeline göre yedek parçan nerde ülkeye getirdin mi kanunumda 10 yıl şartı var belki yarın kapatıp gittin türkiyeden BYD olayları gibi. ama nerde öyle devlet. kessin bu firmalara milyon dolar cezalar yapmazlar bi daha. ama devletimiz bizi bu firmaların acımasızlığı ile adalet sistemimizin yavaşlığı,zorluğu ve caydırmazlığı arasında bırakmış. umrunda değil bu şirketlerin tüketiciye neler çektirdiği devletimiz tek şeyi düşünüyo ticaret devam etsin. O satsın sen al bende vergimi payımı alayım. sonrası kimsenin umrunda değil. Ya daha 1 sene önce ortaya çıktıki SU ile başlayan bir japon araba firması avrupa ve dünyanın hiçbiyerinde satamadığı paslanma sorunu olan hammaddeyle imal edilmiş koltuklu arabaları SADECE TÜRKİYE ve HİNDİSTANDA satabiliyormuş. millet arabalarının koltuk kumaşlarını kaldırdı arabalar komple pas içinde. sonrada bu durum anlaşıldı burda ve hindistanda satmışlar bu arabaları. İş ahlaklarıyla ünlü japonlar bile fırsat verirsen böyle yapıyorlar. Diğerlerini düşünün artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exseri -- 21 Ağustos 2026; 12:14:47 >

• Yani bu firmaların ne iş ahlağı var ne de korktukları bir devlet bu ülkede. tek korkuları var aman sosyal medyaya düşmeyelim. o da utandıklarından sıkılıklarından değil satışlar düşer endişesi.

10 yıl parça bulundurma hükmü elektronik dünyasının gerçekleri ile pek uyuşmuyor maalesef. Ben 5 yıllık bilgisayarımın anakartını bulamıyorum mesela. Veya 4 yıllık cep telefonumun ekranı yok. Elektronikte her 18 ayda bir modeller yenilenir, eski modellerin satılırlığı kalmaz. Bu maalesef her ülkede bu şekilde. Türkiyede de diğer tv firmaları aynı mantıkla hizmet verir. Eğer parça temin edemiyorlarsa size tv'nizin günümüzde satılan eşdeğerini indirimli verme teklifi yapar. Modeline göre yaklaşık % 35-40 gibi bir indirim teklif edilir. Yok illla ben kendi tv'min tamir edilmesini istiyorum derseniz o zaman size tv'nin değerinin çok üstünde bir fatura çıkarırlar. Bu da kanuna uygun, eğer sizin için tek bir paneli çinden veya koreden ithal maliyetine katlanıp ülkeye getireceklerse bu maliyeti size yansıtmaları doğaldır. TCL'den garanti süresi bitiminde arıza gösteren veya garantiye girmeyen durumlarda tamir isteyen bütün müşterilere bahsettiğim indirim teklifi yapııyor şikayetvar daki kayıtlara göre.

• hibo H kullanıcısına yanıt

Bakın bazı noktalarda haklısınız ama şu son 5-6 senede piyasa zıvanadan çıktı. yani artık umurlarında değil hiçbirşey bu şirketlerin. Ben şirket ayırmıyorum hepsi nerdeyse aynı tavırda git dava et süründürücem ben seni, mantık bu. Özellikle araba firmaları ile ilgili olaylar sık sık medyaya yansıyor. Ama böyle görece fiyatı düşük işlerle ilgili medyada bişey yok ama mi,llet biliyor son yıllardaki durumları. Bana SKEC ile başlayan bir firma 1 hafta içinde burun kısmı ayrılan spor ayakkabı için inceliycez diyip istedi. 10 gün sonra kullanıcı hatası diye geri gönderdi. Ve sundukları sepep su teması olmuş diyeydi. Bakın deniz suyu, tuzlu su, kimyasal bir sıvı falan değil. Su teması diyolar. Ya ben Rizedeyim 300gün yağmur yağıyor yağmur nasıl değmeyecek ayakkabıya. Neyseki o parayı THH den geri aldım. Ama sorun olan bu bukadar basit fabrikasyon bi hata olduğu belli olan ne biliyim yapıştırıcısı belki fabrikasyon hatadan az kullanılmış ve hemen fatura tarihinden 5 gün sonra ayrılan bariz hatalı bir durumda bile aylarca insanlara işkence yapıyorlar . Yani sektör yada firma farketmeksizin inanılmaz bir hindistanlaşma pakistanlaşma durumu var tüketici yönünden ülkede. Eskidende bu 10 yıl meselesine uyan pek yoktu ama bir uzlaşma yada nasıl yardımcı olabilirim kültürü vardı özellikle çok uluslu büyük şirketlerde. Mesela ben 10 yıl kadar önce lumia telefonum bozuldu. Garantisi falanda geçmişti ama seviyodum telefonu tamir istedim. Telefonu gönderdim kargo ile. 1-2 gün içinde aradı beni mikrosoft dediki biz bu teli yapamıyoruz sana başka bir model gönderebiliriz istermisin. ve bana yenilenmiş olsada başka bir telefon gönderdiler ki o anki en iyi lumia telefonuydu. düşünün garantim olmadığı halde bunu yaşadım. Şimdi adamlar cevap vermiyolar. Bana tcl için cevap bile vermiyorlar ısrarla. bilkomu arıyorum, servise gidiyorum başka servise gidiyorum yok cevap bile yok. Biz size dönücez 1 yıldır dönüyolar. Yani ortada iyi niyet yok

• exseri kullanıcısına yanıt

Başvurun THH'ye, bana cevap verilmiyor, cihazım tamir edilmiyor diye...

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.