Şimdi Ara

TCDD tren similatörü (129. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.299
Cevap
2
Favori
471.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 127128129130131
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • forumdaki herkese saygılar, selamlar öncelikle.
    dikkat ettim (sadce benim fikrim değil!!!) 42-43. sayfalarda bazı dostlarımız sadce 1-2 kişiye özel mesajlar atmaya başlamışlar. ya anlarım bişe ister rica eder o kişiye, iletişime girerler orası normal. amaaaaa, yok: ".... bey nerdesiniz?" , "... bey çay yaptk nerdesiniz?" , "sizide bekliyoruz suan evdeyim", vs..... bu ne yaaaa!!! kaç kişi var bu forumda ayıp olmuyor mu? buradaki tren severlerin bi amacı var. oyun yada lokolar hakkında bilgi edinme, PAYLAŞMA, ORTAK GÜDÜ, HOBİ gibi arzu içerisindeler. Çok tanıyorsunuz birbirinizi madem alın MSN adreslerinizi, acın sohbet edin, çaya davet edin... Boş yere işgal etmeyin lütfen burayı. kaç sn'de açılıyor bu sayfa farkında mısınız? bi soru sorudum cevap yok... sorumda 41. sayfalarda kalmış sırf fuzili SOHBETleriniz yüzünden....
  • allah aşkına 43.sayfayı bi açın kaç dk açılıyor sayfa... koymayın 12000....000 tane resimler... delireceğim vallaha!! 200kb aşmaşın ve 2-3 resim koyun lütfen, bide alıntı yapmıyorlar mı bunları hiç bişe demiyorum onlara... bencil olmayalım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2e3a -- 25 Aralık 2006; 2:25:25 >

• Merhabalar

Evet arkadaşlar, burası bir forum ve burda amacımız, öncelikle simülatorler üzerinden demiryolları ile ilgili her türlü paylaşımı yapmak. Burada herkes özgürce konuşmakta, fikrini ve çalışmalarını paylaşmakta özgür. Ama 2e3a'nın da dediği gibi, buraya bizden başka insanlar da giriyorlar ve forum sayfası bu kadar yüklenildiğinde bazen çok geç açılıyor, bazen de açılmıyor bile ve sırf bu yüzden okumayıp kapatanlar veya sıkılıp vazgeçen insanlar oluyor! Buradaki herkes birbiriyle yakın arkadaş, ama lütfen "günaydın", "hayırlı sabahlar", "selam naber" gibi, "kişisel veya farklı içerikli özel mesajlar" gibi mesajlarımızı pek ortaya göndermeyelim. Burada paylaşımı artıralım, birbirimizle bilgimizi ve çalışmalarımızı paylaşalım. Sözüm kimseye değil, lütfen alınmayın. Buna biraz daha dikkat ederseniz memnun olurum. Zaten çok kısa bir süre sonra forumdan, Google'da kurduğumuz gruba tam geçiş yapacağız. Burası da kalacak, ama esas yazışmalarımızı oradan yapacağız ve üye olan herkes rahatça yazışabilecek.
    Naim, Adana Gar çalışmanı keyifle izliyorum. Gerçekten çok güzel bir çalışma oluyor, emeğine sağlık. Zaten Tarık Bey'le iyi bir ikili oluşturduğunuzdan şüphem yok. Yalnız, kendi deneyimlerime dayanarak sana bir noktada önerim olacak. Önce genele ufak bir bilgi vermek iztiyorum: Her türlü 3 boyutlu obje, içinde poligon dediğimiz düz yüzeyleri barındırır. Mesela bir küpte, 6 dış, 6 da iç olmak üzere 12 yüzey, yani 12 poligon vardır. Ve doğru orantılı olarak, bir objenin detaylı olması için, poligon sayısının da yüksek olması gerekir. MSTS'de en yüksek poligonlar, lokomotif, sonra vagon, daha sonra ise çevre objelerdedir. Ve teorik olarak bir sınır olmasa da(hareketli objeler için MSTS'in sınırı 30.000 poligondur), uygulamada siz detayı artırdıkça oyunda kasılmalar, bazı sistemlerde takılma ve çökmeler olabilir. Bu nedenle, ana obje olan cer araçları dışında diğer objelerde mümkün olduğunca düşük kaplama-düşük poligon kullanılır. Gördüğüm kadarıyla sen Adana Gar'ın tüm detayını harika bir şekilde 3D'ye yansıtmışsın. Ama bir gar, veya bir istasyon binasının uygun poligon değeri 1000-1500 arasındadır. Görebildiğim kadarıyla senin garın bayağı bir detaylı olmuş ve bu detay oyunda sorun olacaktır. Objeleri tek tek detaylandırmak ilk etapta iyidir, ama o objenin yanında yüzlerce bina, araba, ağaç, bir o kadar da loko ve vagon olacağını düşünürsen, ortamın sistemleri ne kadar kasacağını tahmin et. Garı detaylı yap, ama girintili yüzeyler, girintili-çıkıntılı yazılar, çit-tel vb. çevre elemanları gibi objelerde mümkün olduğunca az detay kullan.
    Kaan Bey saolsun güzel ses kayıtları göndermiş, emeğine sağlık. Bu gibi çalışmaların devamını bekliyorum. Yalnız bir rica, bu dosyalar .amr formatında ve eminim çoğu grup üyemizde bu dosyaları açacak program yoktur. Bu nedenle lütfen bu tip dosyalar gönderirken, genel formatta .avi, .wav, .wmf, .mp3 vb. formatlara çevirip gönderirseniz genel için daha iyi olur. Kaan Bey'e ayrıca teşekkür etmek isterim, arayıp Sivas'tan özel bir resim veya kayıt isteyip istemediğimi sormak inceliğini gösterdiği için. Hepiniz sağolun arkadaşlar, okunma va yazma sayımızdan da görülebileceği gibi, biz trenciler kadar birbirine bağlı ve azimli başka kimseler yok. Başarı, sadece çok çalışanın değil, yaptığı işten zevk alıp gerçekten hakedenin olur! Hadi bakalım çalışmalara devam...

• Merhabalar

Özel arşivimden, DE22000'ciler için iki tane daha resim gönderiyorum. Hastalarına...(en başta Çetin Bey)

Resim 1: DE22000 cennetine hoşgeldiniz...

TCDD tren similatörü
  • Resim 2:

Batan akşam güneşinde, DE22052'yi bir başka güzel görünüyor.
    Not: Resim kalitelerini ve boyutlarını mecburen düşürüyorum, bildiğiniz gibi yoksa foruma gönderemiyoruz...

TCDD tren similatörü
  • Bonus Resim!!!

Ee, DE24000'cileri de unutmayalım. Çok ilginç bir resim

Not: Resmi, 2 sene önce cep telefonumla Balıkesir taraflarında çektim. Gördüğünüz modifikasyon, şimdi kapalı olan Halkapınar Dizel Depo ekibince yapıldı ve bir ara tüm DE24000'lere uygulanacaktı ama sonradan iptal oldu, nedensiz...

TCDD tren similatörü
  • Merhabalar

MSTS'in Türkçeleştirilmesi çalışmamda sonra yaklaştım arkadaşlar. Biliyorum Vol 4.0 için çok beklediniz ama emin olun beklediğinize değecek...

Resimler:

TCDD tren similatörü

TCDD tren similatörü

• slm arkadaşlar evet cumartes akşam istasyon resimlerini cektikden sonra naim kardeşimizin güzel cizimiyle başladık tapi önce binaları yapıyoruz daha sonra hat bilgilerini temin edip onlara göre hatları yapımına gececegiz daha sırada bekleyen prjojeler var adana tren garı gerçekden cok büyük bir gar dizel deposu bakım atolyesi lojmanlar köprüler en önemlisi demir köprü gerçekden yıllardır ayakda duran köprümüz kısada olsa demoda olsa bir manevra sahası yapacagız inşallah amacımız bu yardım edecek tüm arkadaşları bekleriz hat bilgileri hakkında olsun....

Hasan abi mesajlarını görüyorum buyrun yardımcı oalcagım birleş varsa direk yazman yeterli ben bakıyorum...
    Çay meselesine gelince arkadaşlar mecazi bir deyimdir o makinistlik ve trenler deyince akla gelen güzel demlenmiş bir caydır makinistlerin mola verdigi anda yaptıkları bir cay olayıdır...yanlış anlaşılmasın olaylar resim koyma meselesine gelince gerçekden bazı bilgisayarlarda yavaş acıyor ama ben başka pc koşum acıyorum o zaman resimleri görmek için bence resim koyulmalı..diye düşünüyorum..

Şafak bey gerçekden güzel resimler inanın o dizileri öyle hepsini bir arada görmek bir cennet gibi yer bende gecen cennete düşdüm de2400 liklerin hepsi sırayla arkası arkasına çalışınca işte cennet burası dedim...insan başka ne ister diye atım attıgın yer ray ve makinalarla dolu...
    saygılarımla
    Tarık (hercai01)

• evet şafak bey sabırsızlıkla dört gözle vol 4.0 bekliyoruz...gerçekden...süper türkce olması anlaşılması daha kolay olur..
  • Arkadaşlar gerçekten DE 22000 ler DE 24000 lere göre dahamı fazla motor sesi çıkarıyor bir kaç adet DE 22000 görme şansım oldu fakat bizim bölgede DE 24000 ağırlıklıdır ve 33000 ler var fakat DE 22000 lerin DE 24000 lere göre daha fazla ses çıkardığını duymuştum ne kadar doğru bilmiyorum.Sizlerden ricam DE 22000 gibi lokoları çok sık görenlerden güzel bir açıklamadır SAYGILARIMLA
  • evet de 22000likler daha fazla ses cıkarıyor bizim burda çarşı içerisinden hat geçiyor burda 22binlik geçerken millet kulagını tıkıyor ama muhteşem ses var elbette 22binlikleri tam olarak tanıdıgınız zaman seveceksiniz hele birde arka ranfor gidiyorsa degmeyin keyfine.
  • evet katılıyorum de22000 de ses daha fazla bende katılıyorum ama de2400 ranfor seside cok güzel fevzipaşada cok dinlerdim.. tam güçte yitekleme gücünde süper bir sesdi fevzipaşa titriyordu o sesle...
  • cetin kardeş ne oo ya bütün lokomotiv cenneetiii süper resim calışmalar ne alemde...
  • bazı arkadaşlar da yazmış.yani nasılsınız forumda kimse yokmu? diye yani bunlara gerek yok arkadaşlar msn görüşme yapabiliriz.yani msn neden var? forumu daha ciddi şekilde kullanmalıyız. bu konuda da dikkatli olalım ve arkadaşımızın biri resim lokoların resimlerini koymayın falan demiş? kınıyorum.kimse kusura bakmasın.tüm trenci dostlarıma saygılar.. foruma sahip çıkalım.temiz kullanalım.
  • evet arkadaşlar msts'yi tanıtmak trenleri sevdirmek için var gücümüzle çalışmalıyız ayın 1'de kotam sıfırlansın güzel bir route indirip degişiklikler yapacagım istasyonlara fazla loko ve vagon koydugumda kasılma yavaşlama oluyordu şimdi o sorunu hallettim istedigim kadar loko ve vagon koyabilirim elimde bir çok istasyon var bu istasyonları oyunda gerekli yerlere koyup güzel bir route yapmayı güşünüyorum artık hiç olmassa türkiyeye benzer türk yazıları olan bir hatta ihtiyacımız var sonra gelsin bol trenli activiteler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: makinist71

evet arkadaşlar msts'yi tanıtmak trenleri sevdirmek için var gücümüzle çalışmalıyız ayın 1'de kotam sıfırlansın güzel bir route indirip degişiklikler yapacagım istasyonlara fazla loko ve vagon koydugumda kasılma yavaşlama oluyordu şimdi o sorunu hallettim istedigim kadar loko ve vagon koyabilirim elimde bir çok istasyon var bu istasyonları oyunda gerekli yerlere koyup güzel bir route yapmayı güşünüyorum artık hiç olmassa türkiyeye benzer türk yazıları olan bir hatta ihtiyacımız var sonra gelsin bol trenli activiteler.

VALLA GÜZEL OLUR.ELLERİNE SAĞLIK ŞİMDİDEN GEREKEN NEYSE YARDIM SONUNA KADAR
    SAYGILAR
  • bazı arkadaşlar resim konulmasını istemiyo ama bu işte resimsiz olmuyo arkadaşlar resim çok koyarsanız sevinirm en yakın zamanda alıcam bu oyunu hadi eyv..
  • katılıyorum aynen resimsiz olmaz devam hızımız kesilmesin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: anıl aksoy

bazı arkadaşlar resim konulmasını istemiyo ama bu işte resimsiz olmuyo arkadaşlar resim çok koyarsanız sevinirm en yakın zamanda alıcam bu oyunu hadi eyv..

yazdıklarımı ÇOK iyi oku ve okuyun...
    1) resim koymayın demedim
    2) resimleri boyutlarını ayarlayıp küçük kb ile koyun dedim
    3) alıntı alırken resimleri almayın 2.kez aynı 5-6 tane resmi koyduğunuzda -6sn-.de açılan sayfa -30-sn de açılmaya başlıyor hoş yeni olduğunuz için bilmeyebilirsiniz forumun bazı zorluklarını...

30sn de açılmaya başlayınca sayfa foruma girme isteği olmuyor insanın....
  • quote:

Orjinalden alıntı: kaan güzel

bazı arkadaşlar da yazmış.yani nasılsınız forumda kimse yokmu? diye yani bunlara gerek yok arkadaşlar msn görüşme yapabiliriz.yani msn neden var? forumu daha ciddi şekilde kullanmalıyız. bu konuda da dikkatli olalım ve arkadaşımızın biri resim lokoların resimlerini koymayın falan demiş? kınıyorum.kimse kusura bakmasın.tüm trenci dostlarıma saygılar.. foruma sahip çıkalım.temiz kullanalım.

"allah aşkına 43.sayfayı bi açın kaç dk açılıyor sayfa... koymayın 12000....000 tane resimler... delireceğim vallaha!! 200kb aşmaşın ve 2-3 resim koyun lütfen, bide alıntı yapmıyorlar mı bunları hiç bişe demiyorum onlara... bencil olmayalım.."

Bunu ben yazdım bak bakalım nerede 'RESİM KOYMAYIN' demişim... iyice oku bakalım ne-re-de
    de-mi-şim ?????? Bulduğunda cevap yazarsan sevinirim... ama dürüst olalım lütfen...

• 
Sayfa: önceki 127128129130131
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.