Şimdi Ara

TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR (263. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16.360
Cevap
277
Favori
830.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 261262263264265
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam kaleminize sağlık, seyahat rehberi sayılır mı bilmem ama öyle döktürmüşünüz ki, zevkle okunuyor. Bu da bir kabiliyet elbette. Roman yazmayı da deneyin bence :))
  • celilbey kullanıcısına yanıt
    eyvallah üstad saolun. bunları , benim gibi tecrübesiz ve yabancı dil bilmeyen arkadaşlara yardımcı olmak için yazıyorum. Hem de benim için bir nevi gezi günlüğü oluyor. yoksa romanmış, hikayeymiş benim uğraşabileceğim şeyler değil.
  • Yabanci dilim yok diye korkmayiniz.benim yabanci dilim nerdeyse sifir.ama ben sorun yasamadim.3 5 kelime birde vucut dili ve google ceviriciyle sorun yasamadim.korkmayiniz gidin tatilinizi yapin.alisverismi yapacaksiniz hesap makinesine yazdirin..barda ickimi iceceksin fiyat listesinden parmaginla goster..sadece arkadasinla ozel muhabbet icin ceviri programini kullanin.yabanci dil sorun degil.korkmayiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bu arada "Alcazar Cabaret Show" Pattaya’da muhakkak ve muhakkak görülmesi gereken bir gösteri merkezidir, ancak bana göre "Tiffany's Show" daha görkemli ve görülesi bir kabare. Pattaya'ya gidenlere kesinlikle tavsiye derim.
  • raskol_85 R kullanıcısına yanıt
    Hocam kesinlikle detayları atlama inan ol hiç sıkılmadan okuyoruz tek başına çok iyi cesaret etmişin helal olsun ammavelakin canın sıkılmadı mı hiç olmazsa

1 kafa dengi daha birisi olsa yanında iyi olmazmıydı
  • Merhabalar bugün biletimi aldım emirates havayollarından benim için önemli bir etkende bilet tarihini değiştirmek istediğimde ne kadar para ödemek zorunda kalacağımdı,
    ilk önce qatar dan rezarvasyon yaptırdım fakat tarih değiştirmek zorunda kaldımmı 250 dolar + ucuşlar arası fark ödemek zorunda oldugum söylendi bu yüzden 50 euro+uçuşlar arası fark isteyen emirates i tercik ettim.
  • vector x-31 kullanıcısına yanıt
    kafa dengi bi arkadaşım olsa elbette daha iyi olurdu. ama hangi arkadaşıma söylesem ya param yok dedi, ya da izin durumunu ayarlayamadı. bu durumda ya tek gidecektim, ya cesaret edemeyip erteleyecektim (ki insanın hayallerini ertelemesi kadar kötü bi şey yok) ya da az tanıdığım birileriyle gidecektim. ben tanımadığım ve pek güvenmediğim biriyle gitmektense tek gitmeyi seçtim. size de tavsiyem budur. muhabbetini sevmediğiniz, pek fazla tanımadığınız biriyle gitmektense tek gitmek daha güvenli hocam.
  • İlk Defa ve Tek Başına Gidecekler İçin-1 ---http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=99842469
    İlk Defa ve Tek Başına Gidecekler İçin-2 ---http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=99845894
    İlk Defa ve Tek Başına Gidecekler İçin-3 ---http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=99849495
    İlk Defa ve Tek Başına Gidecekler İçin-4 ---http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=99855986
    İlk Defa ve Tek Başına Gidecekler İçin-5 ---http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=99863469
    İlk Defa ve Tek Başına Gidecekler İçin-6 ---http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=99868768

Daha önceki yazılarımın linkleri üstte, Phuket mevzusunu tamamlayıp Pattaya'ya geçmeyi düşünüyorum. Zaten 3-4 part yazıcam dedim şimdiden 6 part yazdım :)

İlk Defa ve Tek Başına Gidecekler İçin-7

Phuket maceramın sonuna geliyordum. Yakında Pattaya'ya gidecektim. Açıkçası Phuket'i o kadar çok sevmiştim ki ve Pattaya hakkında o kadar olumsuz şey duymuştum ki, gitmeyi hiç istemiyordum. Ama iyi ki gitmişim.

Size Rus kızıyla yaşadığım başarısız bir çapkınlık hikayemden bahsetmek istiyorum. :))

Kahvaltılarımı her sabah Narina Hotel'de yaptığımı söylemiştim. Benim dışımda müşterilerin tamamı Rus arkadaşlar. Her yaştan Rus. Şunu da söyleyeyim, ben Rus kızlardan dehşet hoşlanıyorum. Diyeceksiniz ki, ulan Ruslardan hoşlanmayan Türk erkeği mi var? Doğru. Ama sadece cinsellik anlamında değil estetik açıdan da bazıları çok hoşuma gidiyor. Alayım sigaramı çayımı, karşısına oturayım, manzara izler gibi o beyaz tenini, mimiklerini, gözlerini izleyeyim. Hiç sıkılmam. :)

Neyse bu Narina Hotel'de ben kahvaltı yaparken bana bakıp bakıp duran bi Rus kız var. 23-23 yaşlarında. Hep tek başına kahvaltı yapıyor. Ama bir tuhaflık var, ne zaman gitsem bu beni kesiyor. Şimdi beğeniyor desem, beğenilecek bi adam değilim. Ayrıca bakışları o kadar donuk ki, hani biraz göz süzse falan hoşlanıyor dersin. Öyle armut gibi bana bakıyor. Mimik sıfır. Birinci gün, ikinci gün, üçüncü gün... Her sabah aynı şey.

Birgün yine Laimai Resort'ta bara oturmuş bi şeyler içiyorum, canlı müzik dinliyorum. Bu yanında Türk'e benzeyen esmer bi lavukla geldi. Eleman bizim apaçilerden hallice :) Bunları gördüm, elemanı kesmeye başladım. Eleman da bana bakıyor. Oturdular, bi dakika geçmeden eleman çıktı tuvalete gitti. Ben kıza bakıyorum kız da menüye :) O arada yanıma bu eleman yanaştı. Sorry My friend, are you French? No, from Turkey. And You? From Lubnan. Bizim Türk sandığımız avel Lübnanlı çıktı. :)
    Bi sigara istedi verdim. Kız kim dedim, your girlfriend? Tek gecelik sadece dedi. Bu gece tanıştık dedi. Vay arkadaş dedim. Elin Lübnanlı apaçisi kızı götürmüş, bi de tek gecelik diyor. Herif öyle rahat. Ulan dedim kendime ben yarın sabah kahvaltıda bu kıza yanaşırım. Hani yakışıklı, şekilli bi adam değilim ama buna kıyasla yine de adam sayılırım :) Bunlar oturmaya devam etti, ben ayrıldım biraz daha Bangla Road'ta takıldım. Otelime gidip uyudum.

Sabah Narina'ya gittim yine, bu hatunu arıyorum. Yok. Genelde saat 08:30-9:00 civarı giderdim ve hep karşılaşırdık. Bunu görmeyince girmedim. Seven Eleven'a gittim su falan aldım, dönüşte baktım yine yok. Odamın balkonunda oturuyorum, çay sigara işte. Baktım bu giriyor kahvaltı etmeye. Tamam dedim. İndim, açık büfeden kahvaltılık seçiyor. Yanaştım yanına, Good Morning dedim. Bu önce bi baktı, herzamanki donuk suratıyla, kafasını salladı ufaktan mırıldandı. Haspamın tavrına bak dedim içimden. Yine bu kahvaltılık seçiyor sıradan, How are you falan dicem. Öyle tek cümlede pes etmeye niyetim yok. Yanaştım biraz baktım bi rus teyze bana bakıyor pis pis. Dedim anası heralde :) Hiç atağa geçmeden oturdum bi masaya. Baktım bu da oturdu. Evet anasıymış yanındaki. Her zaman tek kahvaltıya gelen kız, anası kardeşi vs. 4 kişi bi masada oturdular. Arada bunu kesiyorum, anası da bana bakıyor pis pis. Bu hemen bakışlarını çeviriyor falan. Bildiğin gerilimli ortam. Bu böyle 10-15 dk falan devam etti. Dedim hacım bu iş olmaz hiç üsteleme. Kalktım, otelimden havlumu alıp sahile gittim. Başarısız bir çapkınlık hikayem de böylece sona erdi :))

Aslında daha çok tura katılıp o doğa harikası adaları gezmek istiyordum ama miskinliğim peşimi bırakmadı ve katılmadım maalesef arkadaşlar. İşte Laimai Resort, Bangla Road, Patong plajı, masaj, birkaç Thai hatunla beşeri münasebetler :) derken son akşama geldik.
    Katy'le Pazar günü tura katılmıştık, haftaiçi çalıştığı için bi daha da görüşmedik. Ama face'ten her gün soruyordu, iyi misin, bi sorunun var mı, diye... Son akşam dedim gel istiyorsan bi şeyler yiyelim, ok dedi. Vefa borcum var. Vedalaşmadan gitmek istemiyorum. Motoruyla geldi beni aldı, Sahil yolunda güzel bir pizzacıya gittik, oturduk bi şeyler yedik. Sonra benim müdavimi olduğum Laimai Resort'ta bi şeyler içtik. Yine beni otelime bıraktı. Vedalaşırken biraz duygusallaşmasını saymazsak iyi bir geceydi. İkimiz de her şey için teşekkür ettik ve ayrıldık. Ben de Myanmar'lı resepsiyonistle biraz sohbet ettikten sonra yatıp uyudum.

Şunu da unutmadan söyleyeyim. Phuket'te hizmet sektöründe Myanmarlı çok çalışan var. Nedeni ucuz iş gücü. Yani anlayacağınız Fakirin , fakirinin, fakiri. Sanırım bu hayatta fakirliğin sonu yok maalesef.

Ertesi sabah uyandım, uçağım öğleden sonra 3 civarı. Patong plajına gideyim diye düşündüm. Son kez yüzeyim ama nedense canım bi şey yapmak istemedi. Yola çıkacağım günler nedense hiç bir şey yapasım gelmez. Ben de balkonda gelen geçeni izleyip öyle boş beleş oturdum. Sonra kahvaltı, eşyaları toplama vs. İndim resepsiyona dedim ben havaalanına gidicem. Shared Minibus? Rezervasyon yapalım dedi. Aradı bi yeri. Döndü bana dedi Full. Vay arkadaş tamamen dolmuş o saate kadar tüm minibüsler. Aklınızda bulunsun. Bi gece önceden rezervasyon yaptırın böyle bir durumla karşılaşmamak için.

Ben de yola çıktım bekleyen taksicilerden birine Airport kaç para, diye sordum. 800 baht dedi. 600 baht veririm dedim. Olmaz 800 baht dedi çok kesin bi şekilde. Bir insanın pazarlığa açık olup olmadığını az çok mimiklerinden, ses tonundan anlarsınız. Ben de geri otelime döndüm valizimi vs alıp çıktım. Başka bir taksiciye gittim. O da 800 diyince, eyvallah dedim bindim.

Önceden minibüsler için rezervasyon yaptrımamam bana 620 baht fazla para vermeme mal olmuştu. Ama ne yalan söyleyeyim hiç pişman olmadım. Gelirken çok dolambaçlı ve uzun bir minibüs yolculuğu yapmıştım. Açıkçası aynı şeyi tekrar yaşamak istemiyordum. Taksinin arka koltuğunda yayıla yayıla tek başıma, slow müzik eşliğinde gayet keyifli bir yolculuk yaptım. Geldim havaalanına ama daha uçuşa 2 saatten fazla var. Dolanayım desem, ufak havaalanı yapacak çok bi şey yok. İçeri gir dolaş dışarı çık sigara iç, içeri gir dolaş derken 1 saati öyle yedim. Sonra tekrar sigara içmeye dışarı çıktığımda 40'ına yakın iki Türk abinin küfürlü konuşmalarına şahit oldum :) Belli ki birilerine kızmışlardı. Selam, sabah faslından sonra hayırdır noldu falan dedim. Bunlar her sene Pattaya'ya gidiyormuş, bu sene Phuket'i merak edip gelmişler 2-3 günlüğüne. Günübirlik ada turuyla anlaşmışlar ama şoför otelleri karıştırıp başka yere gitmiş. Anlayacağınız adalar turu yalan olmuş, ona söyleniyorlardı :)

Biraz konuştuk. Onlar benim gibi direkt uçakla değil önce Bangkok'a dönüp ordan taksiyle Pattaya'ya geçeceklermiş. İnsomnia bizim mekanımız. Gel uğra falan dediler. Sağolun falan dedim. Ayrıldık. Aslında ben sex turizmi için Pattaya'yı mesken tutan anadolu kobilerini hiç sevmem. Türkiye'de namuslu aile babası rolündeyken, Tayland'da kızı yaşındakileri kovalayan iki yüzlülerden tiksinirim. Ama bu abiler daha farklıydı. Sempatik tiplerdi. Phuket'te ve Pattaya'da yaşadıkları olumsuzlukları anlatırken ben gülmekten kırılıyordum. Neşeli bir üslupları vardı yani.

Neyse biz pattaya da görüşmek üzere ayrıldık. Ben yoluma onlar da yoluna gitti.

Bangkok Airways ile kısa ve zevkli bir uçuştan sonra Pattaya UTAPAO Havaalanına indim. Burası pek fazla aktif olmayan yarı askeri bir havaalanı. Kapıdan çıkınca İki tane acente var. Minibüs ve taksi için. İnsanlar birine yığılmış, bekliyor, ben diğerine gittim. Biletimi aldım. 250 baht Minibüs. Sonra kadının işaret ettiği yere geçip minibüsün kalkmasını bekledim. 5 dk kadar bekledikten sonra toplam 5 yolcu yola çıktık. Az kişi olmamıza seviniyordum çünkü herkesi otele bırakacağı için, ne kadar çok kişi o kadar çok dur-kalk demekti. Phuket'te bunun ızdırabını yaşamıştım. Zaten ilk inen de ben olduğum için çok temiz 50 dakikalık bir yolculuktan sonra otelime ulaştım.

Otel genel olarak bayağı hoşuma gitti. Geniş Delux oda. İyi döşenmiş, balkonlu, falan filan. Ama yol boyunca ve otele girerken şunu fark ettim ki, Phuket ve Pattaya arasında turist kalitesi bakımından ciddi farklar vardı. Daha ileride detaylı anlatıcam. Phuket'te genelde çift olarak gelmiş turistleri görürken, burada her milletten ve özellikle ihtiyar abazan görmek mümkündü. Ne de olsa Dünya'nın en büyük açık genelevindeydik. Farklı bir şey düşünmek fazla iyimser olurdu.

Eşyalarımı odama bıraktım, kettle da çayımı yapıp balkona geçtim. Çay sigara eşliğinde 5-10 dakika şehrin ışıklarını izledim. Merhaba Pattaya! :)

TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR
  • Arkadaşlar herkese günaydınlar
    herkese sevgi dolu bir gün diliyorum..
    bazı arkadaşlarımız yurdumuza döndü.. ve anlatımları haikaten çok güzel altunozz ve sulak ve tabiki raskol nickli arkadaslar anlatımlarınız için tek tek teşekkür ediyorum sizlerin sayesinde bir çok yenı arkadasımız bilinclenıyor..ve taylanda dahada farklı gözlerle bakmaya baslıyorlar..
    nicklerinizi tam düzgün yazamadıysam özür dilerim.
    Birde arkadaşlar şuan yaşadığınız yere geri döndünüz nasıl bir ruh haliniz vardır?
    ilk gidicekler dönüşte şoklarını bir nebze daha az atlatırlar diye düşündügüm için soruyorum :)
    taylandda en çok özlediğiniz şey nelerdir?
    Keşke gitmeseydim dediginz yerler? sebebleri ile?
    iyi ki gitmişim dediginiz yerler..
    bunlarıda yazılarınıza eklerseniz gidicek arkadaslara dahada faydalı olabiliriz..
    Konu layigi olan kaliteye ulaştığını düşünüyorum..
    Buarada halen o cak 20 si sonrası için bilet aramaktayım yokmu kampanyalı ucak bıletı alabılıcegımız bir yer.. bir çok yere baktım fiyatlar aşırı yüksek... sevgi ve saygıyla....
    yakın zamanda oraya gidipde buraya ısmını yazamadıgım arkadaslardan ozur dılerım..
  • serkanertekin kullanıcısına yanıt
    saol serkan abi. senin yardımlarının yanıdaki bizimki devede kulak. psikolojij olarak iyiyim ama pztesi akşam geldim bugüb perşembe tuhaf bir boşluktayım bu 3 gün nasıl geçti anlamadım :) bu arada benim şahsen keşke gitmeseydim dediğim yer yok. bilakis keşke şunları da yapsaydım dediğim çok şey var. bunları da bugün detaylı yazıp noktalıcam yazımı.
  • İlk Defa ve Tek Başına Gidecekler İçin-1 ---http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=99842469
    İlk Defa ve Tek Başına Gidecekler İçin-2 ---http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=99845894
    İlk Defa ve Tek Başına Gidecekler İçin-3 ---http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=99849495
    İlk Defa ve Tek Başına Gidecekler İçin-4 ---http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=99855986
    İlk Defa ve Tek Başına Gidecekler İçin-5 ---http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=99863469
    İlk Defa ve Tek Başına Gidecekler İçin-6 ---http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=99868768
    İlk Defa ve Tek Başına Gidecekler İçin-7 ---http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=99900611

İlk Defa ve Tek Başına Gidecekler İçin-8

Bangkok, Phuket ve son durak Pattaya'daydım artık. Phuket'e ilk gittiğim zamanki tedirginliğimi yazılarımdan okumuşsunuzdur. Artık Tayland'a neredeyse tamamen alışmıştık. Tedirginliğim yok denecek kadar azdı. Bu yüzden biraz odamda takılıp duş aldıktan sonra kendimi sokaklara attım. Otelim, Sun Xclusive çok işlek bir yerdeydi ve caddenin önünden sürekli tuktuklar geçiyordu. Ben yürümeyi tercih ettim. 10 dk kadar yürüdüm ve Second Road un başına geldim.

Pattaya'nın gece hayatı temelde 3 bölgeden oluşur. Walking Street, Beach Road (yani sahil yolu) ve Second Road.

Walking Street ünlü gece kluplerinin olduğu (İnsomnia, Mixx vb.) trafiğe kapalı yürüş caddesidir. Muadili Phuket'te Bangla Road'tu. Walking Street biter, devamında sahil yolu başlar. Sahil yolu (Beach Road) meslek erbablarının hava karardıktan sonra müşteri aradıkları yerdir. Aynı zamanda sahilde yürümek, oturmak isteyenlerin de gezdiği bir yer. Beach Road'un paraleli ise Second Road'tur. Yol boyunca seyyar satıcılar (yemek, tişört, hediyelik eşya vs.) ve Masaj salonları bulunur. Bu masaj salonlarının bir kısmı sadece masaj için bir kısmı da masaj ve fazlası için :)

Gördüğünüz gibi, bu 3 temel bölge birbirinin devamı niteliğinde ve yakın. Biri biter, diğeri başlar. Ben de Secon Road'a daldım sağıma soluma baka baka gezmeye başladım. Arada da telefondan google maps e bakıyorum ki kaybolmayayım :)
    Bayağı bir yürüdüm. Yol üstünde Believe or not blieve yazan bi avm ye girdim. Hem klimalı ortam, nemden biraz arınayım hem de gezeyim diye. Pek fazla ilgimi çeken bi şey yoktu. Çıktım, biraz daha yürüdüm başka bir avm'ye girdim. Ordan çıktım bayağı yürüdüm Central Festival Avm'ye girdim. Bu Avm sanırım merkezdeki en büyük avm. Ne ararsanız var. Giriş katı yemek alanı, kart alıp para yükletiyorsunuz ve giriş katındaki farklı kültürlere ait lokantalarda yemek yiyorsunuz. Türk de var, diğer ülkelere ait yemekler de... Ben tabi kart alıyorsunuz yükletiyorsunuz diyorum da, baştan sistemi anlamamıştım. Baktım herkes para yükletiyor ama ellerinde kart var. Başka bi yerden alıyorlar sanıyorum. Kıza sordum kıt ingilizcemle" hiee huaaa" falan dedi. Anlamadım. :) Sırada para yükletecek bir Rus'a sordum, daha doğrusu sormaya çalıştım. Armut gibi yüzüme baktı. Baktım bu işi çözemicem bu forumda sordum bir arkadaş da mesajıma cevap vermiş saolsun öyle öğrendim. Diğer katları da gezdim. Üst katlarda da bir sürü lokanta falan var. Giyim, eşya, gıda ne ararsanız burada bulabilirsiniz arkadaşlar. Tuk tuklar önünden geçiyor. Ne yiyeceğime karar veremedim ve tam çıkıyorken zemin katta Mc Donald's a gözüm ilişti. Kader ortağımızda gidip yine zıkkımlandık :)

Bu arada bazı yazılar görmüştüm, işte Tayland'da yemek ciddi bir sorun vs diye. Bangkok, Phuket ve Pattaya için konuşuyorum. Bu 3 şehirde kendi damak zevkine uygun yemek bulamayan adam ne İstanbul'da ne de Türkiye'nin başka ilinde kendi damak zevkine uygun yemek bulamaz. Yok öyle bir şey arkadaşlar.

Ne yemek istiyorsanız, ne zaman yemek istiyorsanız, hiç zorlanmadan bulursunuz. Açık ve net.

Neyse burayı bayağı bi dolaştım ve tekrar yürüyerek otelime döndüm. Ki aklıma tüküreyim. Giderken yürüdün bari dönüşte 10 bahta tuktukla git ki fazla yorulma di mi? Ben yürümeye başladığım zaman durmuyorum, bi bakmışım 1,5 saat yürümüşüm. Odama bi girdim ayaklarımı yıkadım. O zaman ayak ağrısı ve yorgunluğum meydana çıktı. Kendime küfrettim :)

Hemen giyinip Walking Street'in yolunu tuttum. Zira havaalanında tanıştığım abiler Insomnia'ya gidecekti, ben de orayı görmek istiyordum. Neyse yine yürüyerek :) Walking Street'te Insomnia Club'a gittim. Baktım daha erken saat 22:00 civarı. Az insan var. Ve gözüme bol bol Türk çarpıyor. Bi Heineken söyledim. Köşedeki bi masaya geçip ortama bakıyorum. Bizim abiler daha piyasada yok. Baktım ortalarda bi yerde 5-6 kişi duruyor. Birinin tişörtte Türk bayrağı var. Yaş skalası geniş bu grubun. Bi tane amca var ki hele, o ortamın en uyumsuz şekli. Yazlık yerlerde uzun diz altı şortlu, bıyıklı soluk renkli tişört giyen emekli öğretmen tipler olur. Beyaz alnı açık saç ve beyaz bıyık. İşte amcam da aynen bu model. Grup bikaç tane de kız bulmuş Thaili, dans mans ediyorlar da hikaye. Niyet belli. Baktım bizim amca da zıplıyor yerinde. Aklınca dans ediyor. Hahahaha.. Aklıma geldikçe gülüyorum. Allah bizi bu durumlara düşürmesin.

Bir saat kadar öyle takıldım falan baktım ortam kalabalıklaşıyor. Tamam ses sistemi mekan falan güzel ama, dar alan ve üst üste millet. Ben sıkılırım abi böyle yerlerden. Elimi atıyorum birine çarpıyor. Ayağımı atıyorum başka birine. Baktım iyice bunaldım çıktım ordan. Yine vurdum kendimi yollara.

Phuket'te 4-5 defa türkçe konuşanlara denk gelmiştim ve hemen hemen hepsi çift olarak dolaşıyordu. Hatta bi çiftle Jungceylon Avm Sturbucks'ta tanışmıştım. Ertesi gün adalar turunda da karşılaştım. Çok cana yakın insanlardır. Burayı bir gün okurlarsa selamım olsun. :)
    Ama burada durum farklıydı. Yürüyorum sağımdan solumdan türkçe konuşmalar. 40-50 yaş arası 4-5 kişilik erkek grupları. 2-3 kişilik genç gruplar vs. Lan nereye gitsem mutlaka Türk'e denk geliyorum. Genellikle ve hatta gördüğüm Türklerin tamamı erkek :)

Saate baktım 01:30'a geliyor. Yuh dedim lan. yine hayvan gibi yürümüşsün. Döndüm Walking Street'e yine gittim bizim iki kafadar abi orda mı diye bakmak için. Insomnia Club'a. Bizimkiler gelmiş kopmaya da başlamış. Beni gördüler vay kardeşim hoş geldin falan filan. Bir tanesi dansçı kızlardan birine hasta belli. Öpücük yolluyor buna falan. Kız da keza karşılık veriyor. Sonra kız pistten indi geldi yanımıza, başladılar bu abiyle yakın temas dansa. Abi hem bununla dans ediyor hem de bana " Yawww bitiyorum buna ben" diyor. Hahahha... Neyse ortam güzel güzel olmasına da Hintliler her yerde. Sürü gibi dolaşıyor adamlar. Birkaç Thaili hatun bulmuşlar geldiler. ufak ufak bizim tarafa yanaşıyorlar. Yine havasız boğucu bir ortam oldu. Hatta yüzsüz herif bizim Türk abi kalktı, zınk diye yerine oturdu. Benim yerim arkadaşım kalk oradan, dedi. Bu da sırıtarak kalktı. Tam komedi bu Hintliler :))

Biraz daha geçti 2. Heineken'i içiyorum, bizim abiler de şişe açtırmış. Tekila sanırım. Normal fiyatı 2000 baht ama biz indirim kartı aldık 1600 baht'a geldi şişe dediler. Şişeden demleniyorlar. Eğer gece boyu klupte kalacaksanız zaten şişe açtırmak en mantıklısı. Gelen kız içki içiyor giden kız içki içiyor. Başka türlü çok maliyetli olur. Ama benim ne disco ne de alkolle çok aram olmadığı için 1-2 Heineken içip çıkıyordum.

Ertesi gün bayağı geç kalktım. Otelin çatıda güzel bir havuzu var. Boyu 1,50 cm. Çoğu çatı havuzunda olduğu gibi. Ama serinlemek için yine de güzel. Biraz güneşlendim havuza girdim falan. Ayaklarım ağrıyor, yol üzerinde güzel bi ayak masajı yaptırdım. 200 baht. Phuket'te 400 baht'a yaptırmıştım. Burada yol üzerinde masajcılar sıralı ve fiyatlar neredeyse sabit. Zaten hepsinin önünde fiyat tabelası var. Sürpriz yok. Ayak Masajı 200 baht. Thai geleneksel masajı 250 baht. Oil masaj 300 baht. Omuz-Kafa-Boyun Masajı 300 Baht. Saatlik fiyat bunlar. Ki gayet de temiz nezih salonlar. Fiyatlar genel olarak Bangkok'tan da Phuket'ten de uygun.

Sonra yine yürümeye başladım. Walking Street'e girmeden solda Türk Bayrağı tabelalı bir lokanta gördüm. Küçük dar bir yer. Daldım içeri selam sabah faslı işte. Meriç miş mekan sahibinin ismi. Oğlu, eşi ve thaili geliniyle birlikte çalışıyormuş. 6 yıl olmuş geleli Ankara Çubuk'lu aslen. Kuşadası'nda 15 yıl çalışmış vs. Bayağı konuştuk. Hani esnaf insan derler ya, öyle bir abimizdi. Kuru fasülye, mercimek çorbası, menemen, et döner, tavuk döner, ayran, yoğurt ne ararsanız var anlayacağınız. Ben bi menemen ve ayran söyledim. Bundan sonra hemen hemen her acıktığımda oraya gidecektim. Fiyatlardan sadece ayranı hatırlıyorum 40 baht. Onu da şuradan hatırlıyorum, Jungceylon'da aynı ebatta bir ayrana 80 baht vermiştim. Aslında fiyat listesinin fotoğrafını çekecektim ama unuttum arkadaşlar. Kusura bakmayın. Pattaya'ya çok giden var bu forumda da onlar size fiyatları söyler. Zaten girince fiyat listesi duvarda asılı. Fiyatlar diğer türk lokantalarından pahalı mı değil mi kıyaslayamam çünkü başka lokantaya gitmedim. Ama yemekleri oldukça lezzetli. Kuru fasülyesini tavsiye ederim.

TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raskol_85 -- 28 Kasım 2014; 23:10:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: raskol_85

kafa dengi bi arkadaşım olsa elbette daha iyi olurdu. ama hangi arkadaşıma söylesem ya param yok dedi, ya da izin durumunu ayarlayamadı. bu durumda ya tek gidecektim, ya cesaret edemeyip erteleyecektim (ki insanın hayallerini ertelemesi kadar kötü bi şey yok) ya da az tanıdığım birileriyle gidecektim. ben tanımadığım ve pek güvenmediğim biriyle gitmektense tek gitmeyi seçtim. size de tavsiyem budur. muhabbetini sevmediğiniz, pek fazla tanımadığınız biriyle gitmektense tek gitmek daha güvenli hocam.

Eyvallah hocam bide bisey sorucaktim simdi tahmini o kadar yol gidilmisken kac gun kalinmali hani onuda yapmadan geldik dememek icin ben en bi 20 gun sart diyorum sen yeni gelmis birisi olarak ne dersin...

kaç şehir dolaşacağına bağlı ben 12 gün 3 şehir dolaştım. eğer zamanı disiplinli olarak kullansaydım yani miskinlik yapmasaydım bu süre ucu ucuna istediklerimi yapmama yeterdi. ama vaktim ve param olsaydı elbette 20 gün kalırdım. geniş geniş acele etmeden gezerdim.
  • raskol_85 R kullanıcısına yanıt
    Hocam sen butun enerjiyi yurumeye harcamisin tamam bende yurumeyi severim ama sen baya bi kopup gitmisin belki yalniz oldugun icin stress yapmis olabilirsin

İlk Defa ve Tek Başına Gidecekler İçin-7 ---http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=99900611
    İlk Defa ve Tek Başına Gidecekler İçin-8 ---http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=99903452

İlk Defa ve Tek Başına Gidecekler İçin-9

Son durak Pattaya'dan devam ediyorum.

İlk Gece öyle böyle geçti, 2. gün damak tadıma uygun Türk Lokantası da buldum, şehri de az buçuk öğrenmiş en azından dinamiklerini anlamıştım.

*Pattaya Ulaşım*

Burada Tuktuk'lar minibüs şeklinde. İster duraklarından binin isterseniz yoldan el yapıp durdurun. Kişi başı 10 Baht. Fakat Meriç abi beni bir konuda uyardı (Türk Lokantacı).

Tuktukların bazıları taksi olarak da çalışıyormuş. El yaptınız durdu, içinde başka yolcular da var. Tamam bunun minibüs olduğu belli. 10 bahta gidersiniz. Ama içi boşsa taksi mi tuk tuk mu diye sorun. Bana hiç taksi denk gelmedi ama içinde yolcu olmayan tutuk durdurduğumda mutlaka taksi mi tuktuk mu diye sordum. Bi defasında da bir bayanla tuktuk u taksi olarak kiraladım. 100 bahta. :)

Bunun dışında taksiler ve motorsiklet taksiler yine burada da var. Ama hiç işim düşmediği için fiyatları hakkında bir yorum yapamıcam. Yine aynı kural geçerli binmeden önce pazarlığı yapın. Meriç abiye sorduğumda takribi 2 km yolu 100 bahta pazarlıkla gidersin demişti normal taksiyle. Walking Street'ten Central Festival'e kadar. Ben kullanmadığım için kesin bir şey söyleyemem. Zaten otelinizin mevkisini iyi seçerseniz, Walking Street, Second Road ve Beach Road hep birbirinin devamı şeklinde. Tuktuk fazlasıyla işinizi görür. Taksi falan çok nadiren ya kullanırsınız ya da kullanmazsınız.

*Fiyat Değerlendirmesi*

Masaj, Gıda, kadınlarla beşeri münasebetler vs.. :)

Gezdiğim 3 şehir içinde fiyat bakımından en uygunu Pattaya'dır arkadaşlar. Ciddi oranda diğer şehirlerden ucuz. Ama elbette Phuket'in tırnağı olamaz. Daha salaş, daha avam bir yer burası.

*Pattaya Genel Değerlendirme*

Şimdi daha önceki mesajlarda bazı arkadaşlar çok pis, tehlikeli vs diye yazmış. Eğer başından beri yazdıklarımı okuduysanız, ne kadar tedirgin biri olduğumu anlamışsınız. Şunu çok samimi bir şekilde söylüyorum ki; Bangkok da, Phuket de, Pattaya da İstanbul'dan çok daha güvenlidir. Açık ve Net.

Şehrin pisliği hakkında. İşte sokakta fareler dolaşıyormuş da, esrar teklif edenler var mış da falan filan. Yemin ederim bir defa bile fare görmedim. Yok mudur? Elbette vardır. Ama kanalizasyonun denize aktığı bir şehirden bahsediyoruz. Kanalizasyon denize akıyor, bakıyorsun kumsalda çöpler var. Koku var. Bunu bile bile kumsala inip "ben fare gördüm" demek gerçekten komik. Görünen köy kılavuz istemez hocam. Ya ne bekliyordun? Şirin küçük fil yavruları mı?

Kimse bana uyuşturucu falan da teklif etmedi. Diyeceksiniz ki, sen ara sokaklara girmemişsin. Ne işim var lan ara sokaklarda? :)
    Güzergah belli: Otel, Walking Street, Second Road, Beach Road. Bu güzergahta bulamayacağınız hiçbir şey yok. İstanbul'da da Taksim-İstiklal gezersiniz ama karanlık kötü bir sokağa girerseniz bulacağınız tek şey bela olacaktır. Bu dünyanın her yerinde aynı. Ha ama dediğim merkezi yerlerde gezdiğiniz sürece, siz kimseye karışmazsanız kimse de size karışmaz. Zaten yerel polis ve turist polisi cirit atıyor.

Bunun dışında hemen söyleyeyim, aslında ilk mesajımda belirtsem daha iyi olurdu. Tayland'da uyuşturucu kullanmanın cezası çok ağır. Esrar falan gibi Avrupa'da cezası olmayan bizde de pek önemsenmeyen maddeler bile çok ağır hapis cezasına neden olur. Bu yüzden asla ama asla hafifi ağır demeden uyuşturucuya bulaşmayın. Hayatınızı karartırsınız. Big Trouble in Thailand diye bir belgesel var. Buna youtube dan bi göz atın. Esrar içti diye hapse giren İngiliz turistleri falan görürsünüz.

Onun dışında kesinlikle naylon kaba dayılık yapmayın. Sen bi kişiyle kavga edicem sanırsın, bu Thaililer 15 kişi birden saldırıyor. Hani teke tek diye bir şey yok. Öyle ben ona kafa atarım buna haddini bildiririm derseniz sonu hiç tahmin edemeyeceğiniz şekilde aleyhinize biter.

Ama bu dediklerim sizi asla korkutmasın. Kimse durup dururken size bulaşmaz. Kimseye bulaşmazsanız kimse de size bulaşmaz. Bakın keyfinize.

*Genel Turist Değerlendirmesi*

Bangkok: Burada turistler daha kaliteli. En çok Avustralyalı ve Yeni Zelandalı turistlerle, araplar var. Genelde bu ülkedeki en iyi turistler Anglasakson yani İngiliz kökenli ve Avrupalı turistler. Tabi içince suyunu çıkaran İngilizler de çok. Ben çift olarak gezen veya genç arkadaş grubuyla gelmiş Alman, İngiliz, Yeni Zelandalılardan bahsediyorum. En kötüsü de Araplar. Kalabalıklar, gürültücüler ve agresifler. Ayrıca para saçtıkları için her konuda piyasayı yükseltiyorlar. Thaililer de bunları pek sevmiyor ama işte mevzu para olunca iş değişiyor.

Phuket: Burada her milletten insan görmek mümkün. Genelde çift olarak gelenler ağırlıkta. Araplar ve Hintliler erkek grubu olarak geziyor ve niyetleri belli. Rus çift de çok fazla. Bunun yanında yıllardır tanıdığımız Japon turistlerin bir başka versiyonu Çinli turist de çok. Aynı model olur olmaz her şeyin fotosunu çekiyor bunlar da.
    Ama buradaki turistler de Pattaya'dakinden daha kaliteli. Yalnız şu var. Rusların algı seviyeleri gerçekten düşük. Çoğu İngilizce bilmiyor hadi onu geçtik, zira ben de bilmiyorum :) ama anlayışları da kıt. Mesela Katy ada gezisinde dar bi yerde fotomu çekecek. İnsanlar da gelip geçiyor. Kimisi bekliyor foto çekecez diye. Sorun yok geçin diyorum, kimisi sorry diyor eğilerek geçmeye çalışıyor falan. Bi tane Rus kız zınk diye ikimizin arasında durdu. Armut gibi etrafına bakıyor. Ulan ben durmuşum karşımdakinin elinde fotoğraf makinesi var. Durum belli yani. Öyle bi etrafına bakıyor, bi bana, bi Katy'ye bakıyor. Şaka gibi. 2-3 dakka saf saf bakındı sonra gitti.
    Ama bence en kötü turistler Araplar arkadaşlar. Phuket'te genelde Cezayir asıllı Fransızca konuşanlara denk geldim. Bunlar genç, 3-4 kişilik grup halinde takılıyorlar ve bizim apaçilerin biraz paralı ve dil bilen türleri. Mesela Patong Beach'te (Phuket) uzandım güneşleniyorum. İşte denize girenler var, güneşlenen var. Herkes kendi havasında. Bunlar terliklerden kumsala çift kale kurdu, birden bağrış çağrış maç yapmaya başladılar. 10 kişi. Ortalığı bok edip bıraktılar.

Pattaya: Burada ipini koparan kimi ararsan var. Bu şehirdeki Rus Turist kalitesi Phuket'tekinden düşük. Yine çift olarak geliyorlar. Bir çift, o kadar güzel yer varken Pattaya'ya tatile neden gelir anlamış değilim. Zaten pek tatilden anlayan tipler de değiller. Bunun yanında Hintlilerden bahsetmek istiyorum. Sürü gibiler.10 kişi dolaşıyor ve gürültücüler. Walking Street'te de bi manga adam iş bekleyen bir kızın başında toplanmış pazarlık yapıyorlar. Ulan hadi yemeğe, diskoya, denize 10 kişi gidiyorsunuz da, kadın pazarlığına niye bi manga gidiyorsunuz ? Bildiğin komik elemanlar :)) Yalnız, araplar kadar agresif değiller. Biraz atarlanınca geri vites yapıyorlar. Siz yine de kimseye bulaşmadan tatilinize bakın.
    Bu şehirde de en kötü turist araplar. Ve Phuket'ten daha fazlalalar. Kavgacı ve gürültücü elemanlar. Selamın Aleyküm der, yanaşırsa falan hiç yüz vermeyin. Biri bana yolsa öyle yanaştı, vay müslüman kardeşim, Erdoğan falan bi şeyler söylüyor. Hiç yüz vermedim. Hee Hee Erdoğan dedim yoluma devam ettim. Aman müslümandır, kardeşimizdir ayağına falan hiç bulaşmayın sıkıntılı tipler.
    Bunun yanında Pattaya'da Avrupalı ihtiyar turist daha doğrusu malum iş için gelen turist fazla. Zaten Walking Street'te kızlarla pazarlık yaparken denk gelirsiniz. Adamın yolda yürüyecek dermanı kalmamış. Üstelik sarhoş hala şeyinin derdinde. Bir zamanlar yani bundan 10-15 yıl kadar önce bu Avrupalı ihtiyarlar için Pattaya cennetmiş ama şimdi bu oyunda Arap, Türk, Hintli oyuncular da fazla. O yüzden eski hükümdarlıkları yok.

Pattaya'da Rus turistlerin algı seviyesi tekrar görme imkanım oldu. Tuk tuk full dolu. Ben de arkada, ayakta tutunarak gidiyorum. O gün öğlen tuktuktan düşmüşüm ayağım kanamış zaten. (Siz siz olun asla tuktuk tam olarak durmadan inip-binmeyin) Elimde poşetler. Otelimin önüne geldi. Yanımda ayakta da genç bir Rus var. TukTuk un içi de full Rus dolu. Kız, erkek, genç, yaşlı vs. Elim dolu zile basamıyorum. Tuktuk'larda zil vardır. Tavanda yanlarda vs. Zile basarsınız durur. Buna push button dedim. Anlamadı bakıyor. Bir daha dedim. Kaşımla gözümle işaret ediyorum. Yola bakıyor. Sorry English falan diyor. Zırr zırr diye zil sesi çıkarıyorum :) Yine anlamadı.Sonunda bıraktım poşetleri TukTuk un ortasına, ben bastım zile. Bu haaaa dedi gülmeye başladı. Ben ve tuktuktaki herkes gülerken indim yürümeye devam ettim.

Bunun dışında, bir gün tuktuka tek binmişim yine, 4 tane rus kız var. Uzattım bunlara Cep telefonunu, Photo, picture falan diyorum. Kendimi gösteriyorum. Bunu defalarca yapıp fotomu her milletten insana çektirdim. Bu üstün zekalılar bir türlü anlamıyor. Birbirine bakıyor. Lan dedim, yuh arkadaş yuh. Sonra içlerinden biri anladı da fotomu çekti sonunda. Foto aşağıda cebimdeki potluk: çakmak, sigara ve cüzdan kombinasyonu. Size tavsiyem bi tane küçük bel çantalarından alın. Ucuz bir şey zaten. Benim gibi dolaşmayın. Arada cebimden bozuk para düşüyor falan. Onları topluyorum tam avellik.

Peki diyeceksiniz Türkler? İşte bu konu sinir bozucu. Size yukarıda ihtiyar İngilizler'in aciz durumundan bahsettim. Maalesef bu durumda olan çok Türk gördüm. Utandım. İleride bahsedicem. Bu arada, sen insanları genelliyorsun, sınıflandırıyorsun, diyen olursa. Evet abi öyle yapıyorum. Neye göre, kime göre? Bana göre paşa keyfime göre.
    Ben ansiklopedi değilim. Burada yazdığım şeyler salt gerçek bilgi olmayabilir. Sadece kendi düşüncelerimi ve fikirlerimi beyan ediyorum.

Site hata veriyor, fotoyu aşağıdaki linke ekledim isteyen indirip bakabilir.

http://www.dosya.tc/server36/2pRjex/tukt.jpg.html

TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raskol_85 -- 27 Kasım 2014; 13:16:56 >
    valla sorma hocam. yürüye yürüye bi hal oldum. güzel ayak masajı yapıyorlar da biraz rahatlayor.
  • @raskol_85

Öncelikle dünyanın bir ucuna tek başına gidebilme cesaretin (Bunu gitmene yakın da sana bizzat demiştim) güzel ve bilgi verici yazın için çok teşekkür ederim. İngilizcesi çok az ve ilk kez giden birine göre yazıların gerçekten çok ustaca. İngilizcenin az olduğunu yazmasan, gayet iyi ingilizce konuşan bir kaşif denebilirdi.

Zaten Tayland'lılar ukala insanlar değiller, ve prof bir ingilizceye sahip değiller. Dil konusunda da çok zorluk çektiğini sanmıyorum. İngilizcenin işe yaradığı yerler zaten Tur Acentaları ve Otel Resepsiyonu. Onun haricinde derdinizi her şekilde anlatabiliyorsunuz. Hatta Thai dili bana çok sempatik geliyor. Azcık da olsa öğrendim. “Merhaba” “x yere nasıl gidebilirim” vb kelimeler. Ve bu onların çok hoşuna gidiyor. Gerçekten yapılabilecek çok şey var. Tayland cidden aktivite olarak çok geniş bir ülke. Mart ayı için, geçen gidişimde yapmadığım şeyler için plan yapıyorum. Ama çoğu şey açıkta kalıyor. 

@ mysticat

Tayland’ı bayan gözü ile ele almanız çok iyi olmuş. Sadece tur için ödediğiniz miktar biraz pahalıymış. Güzel bir gezi yazısı yazdığınız için teşekkür ederim. Ayrıca anladığım kadarıyla Bilgisayar ve konsol oyunlarına oldukça meraklı birisiniz. Bu konu için de tebrik ederim.

@alatrka
    Hocam güzel bir gezi yazısı da siz yazmışsınız. Sizde de benim gibi Rusvari bir tip var. Orada da sizinle Rusça konuşan ya da memleketi Rus sanan insanlar oldu mu? 

@sulak

Serhan, iş konusunda ben Tayland’a gelince etraflıca konuşalım. Phuket’e bayilik alabilirim belki.:)

Kısaca bu sayfanın bilgi kaynağı olmasında katkısı olan her arkadaşıma sonsuz teşekkürler.
  • altunozzz A kullanıcısına yanıt
    Millet hayati boyunca bitane bulamiyor adam 29 güne onlarca ask sigdirmis.

• @ raskol_85 yazılarını takip ediyorum çok bilgilendirici yanlız fare ve torbacı görmemen garip olmuş şanslısın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: isa2711

@ raskol_85 yazılarını takip ediyorum çok bilgilendirici yanlız fare ve torbacı görmemen garip olmuş şanslısın.

kesinlikle buyuk sans normalde neredeyse kedi boyuna yakin fareler cirit atar ... torbacilar zaten her yeri sarmis walking icinde beach roadda adim basi dolasiyolar ama iyiki gasp vs. Gb. Olaylara karismiyolar .

• 
Sayfa: önceki 261262263264265
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.