Şimdi Ara

TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
16.197
Cevap
274
Favori
811.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Gülen insanların Ülkesi Tayland(Thailand) konusuna Hoşgeldiniz.

    Herkese Merhabalar;

    Elimden geldiğince,bildiğim kadarıyla Tayland seyahatlerimde edindiğim tecrübeleri,öğrendiklerimi anlatmaya çalıştım.Umarım bir çok arkadaşımıza faydalı olur.

    Sevgi ve Saygıyla Serkan Ertekin.


    Tayland (Tayca: ประเทศไทย)
    Resmi adıyla Tayland Krallığı, eski adıyla Siyam, Hindiçin yarımadasının orta kısmında bulunan Güneydoğu Asya ülkesi. Sınırları batıda Burma (1.800 km), doğuda Kamboçya (803 km), kuzeyde Laos (1.754 km) ve güneyde Malezya (506 km) ülkeleri bulunmaktadır. Güney kısmında Tayland Körfezi, batı kısmında ise; Andaman Denizi yer almaktadır.

    Tayland 513.120 km² yüzölçümü ile dünyanın en büyük 51. ülkesidir. Nüfusu ise yaklaşık 67 milyondur ve bu Tayland'ı dünyanın en kalabalık 20. ülkesi yapmaktadır. Ülkenin başkenti ve en kalabalık şehri Bangkok'tur. Etnik Tayların yanı sıra Çin, Khmer, Laos ve Malay kökenli halklar da Tayland'da yaşamaktadır.

    Ülkenin resmi dili Taycadır. Nüfusun % 95 lik bir bölümü Budizm dininin Theravada koluna mensuptur. Ayrıca animizm inanışı ve İslâm dîni de yaygındır.

    Tayland Krallığı Parlamenter Monarşi ile yönetilmektedir. 1946 yılından beri tahtta bulunan Çakri Hanedanı mensubu kral IX. Rama devlet başkanı ve silahlı kuvvetler başkanı unvanlarına sahiptir.
    Coğrafi bölgeler
    Tayland 6 coğrafi bölgeden oluşmaktadır. Bu bölgeler Kuzey Tayland, Kuzeydoğu Tayland, Güney Tayland, Batı Tayland, Orta Tayland ve Doğu Tayland'dır.
    İdarî bölümler
    Tayland 76 ilden oluşmaktadır. Her il ilçelere, ilçeler ise alt ilçelere bölünmüştür. 2006 yılı itibarı ile 877 ilçe bulunmaktadır. Bangkok ise 50 ilçeye sahiptir
    İklim
    Tayland tropik iklime sahip bir ülkelerden biridir.Kasım ve Şubat ayları serin mevsim olarak geçer.Bu dönemde sıcaklık ve nemden çok fazla etkilenmezsiniz ve yağışlı gün sayısı çok azdır.Mart ve Nisan ayları sıcaklığın ve nemin tavan yaptığı dönemdir.Mayıs ve Ekim ayları muson yağmurları zamanıdır.
    Bangkok ( Melekler Şehri )

    Bangkok (Tayca กรุงเทà¸zมหานคร Tayland'ın en büyük şehri ve başkentidir. Tayca Krung Thep (กรุงเทà¸zฯ, /krÅ«Å‹tʰêːp máhÇZːnákʰɔːn/) olarak anılır. 2010 sayımına göre nüfusu 8,280,925'dur.
    Şehrin Taycadaki tam resmi ismi "Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Yuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit"tir

    Bangkok, 1782'de Kral I. Rama tarafından kurulmuştur. Güneydoğu Asya'nın en hızlı gelişen ve ekonomik açıdan en dinamik şehirlerdendir. Asya'nın en kozmopolit şehirlerinden biri olan Bangkok, Dünya Meteoroloji Örgütü (World Meteorological Organization, WMO) tarafından dünyanın en sıcak büyük şehri olarak tanımlanmıştır.
    Her yıl milyonlarca ziyaretçi ağırlayan Bangkok, Asya'nın en önemli turistik şehirlerinden birisidir. En çok ziyaret edilen yerlerin başında Budist tapınakları Wat Arun, Wat Phra Kaew, Wat Pho ile kraliyet sarayı Grand Palace gelmektedir. Şehirde çok sayıda tarihi eser ve müze bulunmaktadır.

    Turistler için çok sayıda konaklama seçeneği vardır. Lüks otellerin büyük bölümü Suhkumvit ve Silom gibi bölgelerde yer alırken, ünlü Khao San Road bölgesi sırt çantalı gezginler için ucuz konaklama seçeneklerine sahiptir. Khao San Road and Patpong gece hayatının yoğun olduğu bölgelerdir.

    Bangkok'ta iki adet uluslararası havaalanı bulunmaktadır. Suvarnabhumi Uluslararası Havaalanı ülkenin en büyük havaalanıdır. Eski havaalanı olan Don Mueang Havaalanı ise günümüzde iç hat seferleri için hizmet vermektedir.

    Pattaya (Thai: à¸zัทยา, Phatthaya)
    Tayland'ın önemli şehirlerinden biridir. Başkent Bangkok'un yaklaşık 165 km kadar güney doğusunda ve Tayland Körfezi kıyısında yer almaktadır. Şehir, idari bakımdan Chonburi iline bağlı olmasına rağmen, kendi kendini yöneten özel belediye statüsüne sahiptir.
    Pattaya, 1950’lerin sonlarına kadar küçük bir balıkçı köyü olarak kalmıştır. 1964’de belediyeye dönüşmüştür. Vietnam savaşına katılan Amerikan askerleri, Pattaya’yı bir dinlenme mekanı olarak kullanmaya başlayınca büyümeye başlamıştır. 1978’de şehir olmuştur.

    Şehirde yaşayan, çalışan ve çoğunluğu Batı Avrupa ile Kuzey Amerika'dan gelen yabancıların talep doğurması sonucunda şehirdeki çok katlı yapıların sayısı artmıştır. Böylece şehir, yüksek katlı yapı sayısında, ülkenin başkenti Bangkok'tan sonra ikinci sıraya yerleşmiştir.

    Şehrin merkezi ve kalbi olarak Walking Street gösterilebilir. Walking Street şehrin gece hayatının merkezi niteliğindedir. Burada rock, pop, hard, striptiz, gay gibi her çok çeşitli eğlence mekanları bulunmaktadır.

    Phuket

    Phuket(Tayca:ภูเก็ต) eskiden batı dilinde Tha-Laang, Talang veya Junk Ceylon olarak bilinen Güneydoğu Asya ülkesi Tayland'ın Dünyaca ünlü Turizm adası. Başkenti Phuket City'dir. Phuket Uluslararası Havaalanına sahip olan Phuket'e Dünya'nın her yerinden özellikle Batılı Turistler akın etmektedir. Adanın en ünlü ve kalabalık plajı ise batı kıyısında bulunan Patong plajıdır.

    Bir James Bond filminde yer alan ünlü Ko Tapu adasının da bulunduğu Phang Nga Körfezine Phuket'ten tekne turları düzenlenmektedir. The Beach filminin çekildiği ünlü Phi Phi Adaları Phuket'ten günübirlik turlar düzenlenen diğer yerler arasındadır. Lost dizisinin üçüncü sezon, sekizinci bölümü de Phuket'te çekilmiştir.
    Tayland'a Alışveriş

    Burada alışveriş yaparken temel ilkemiz ''pazarlık'' yapmaktır. Hemen hemen her şeyi yarı fiyatına hatta 4'te 1 fiyatına alabilirsiniz. Baktınız pahalı geliyor, yürümeye devam edin. Çok büyük bir ihtimalle geri çağırıp verecektir. Bunun yanı sıra alışveriş merkezleri içinde dünya markalarını bulmakta mümkündür.
    Dikkat Edilmesi Gerekenler

    ++Tayland'ın meşhur tuktuklarını kısa bir gezi hariç tercih etmeyin. Çünkü, ya yanlış yere gideceksiniz, yada çok fahiş bir fiyata gideceksiniz. Alışveriş ve otel için anlaşmalı yerlerine götürüp komisyon alıyorlar. Aman dikkat...
    ++Yanınıza dostça yaklaşan, Taylandlı veya yabancı bir turist... Aman dikkat... Size bir şeyler satmak isteyebilir, bir yerlere davet edebilir hatta evinde kalmaya bile davet edebilir. SAKIN KANMAYIN. Mümkünse uzak durun.
    ++Fiziki kavga veya yüksek sesle konuşmaktan kaçının. Çok sakin ve güler yüzlü olmalarına karşın, küçük düşürüldüklerini hissederlerse gerçekten değişebiliyorlar
    ++Tayland'a her şey özgür olmasına karşın, uyuşturucu konusunda kesinlikle tolerans yoktur. Kesinlikle üzerinizde taşımayın.
    ++Üzerinizde büyük para ve pasaport taşımayın. Hiç kimse size pasaport sormayacaktır. Otel odanızda kitli kasanıza bırakın.
    ++Açık su içmeyin. Kapalı şişelerdeki suları tercih edin.
    ++Buzlar şebeke suyundan imal edildiğinden kullanmamaya özen gösterin.
    ++Başınıza bir şey gelme ihtimaline karşın turizm polisinin ve türk konsolosluğunun numaralarını bir yere not etmeyi unutmayın.
    ++Pasaport ve kredi kartlarınızdan 2'şer tane fotokopi alıp ailenize vermeyi unutmayın. Herhangi bir kaybolma durumunda çok işinize yarayacaktır.
    ++Korunmasız ilişkiye ASLA girmeyin. Aşılarınızı olmayı unutmayın.
    ++Asla kimseye güvenmeyin.
    ++Taksiler gerçekten çok ucuz. Bu sebeple genelde taksimetre açmıyorlar. Kibarca söyleyin açmazsa taksiden inin.
    ++Pazarlık etmeden asla alışveriş yapmayın.

    BURAYA KADAR OKUMUŞ OLDUĞzUNUZ BİLGİLER ansiklopedik bilgi kaynağı :http://tr.wikipedia.org/wiki/Ana_Sayfa ADLI SİTEDEN ALINMIŞTIR.

    Tayland'da Önerilen Aşı ve İlaçlar

    Rutin aşılar: Her yolculuk öncesi rutin aşılarınızın güncel olduğundan emin olun. Bu aşılar: Kızamık-Kızamıkçık-Kabakulak(MMR), Difteri, Tetanoz, Boğmaca, Polio ( çocuk felci ) ve yıllık grip aşısıdır.
    Hepatit A aşısı: Tayland’da yediğiniz veya kalacağınız yer neresi olursa olsun, kontamine su veya yiyeceklerle Hepatit A bulaşabileceğinden bu aşı önerilir.
    Tifo aşısı: Tayland’da kontamine yiyecek ya da sularla tifo bulaşabilir. Bu aşı en çok, özellikle arkadaş veya akrabalarının evinde kalacak yolculara, küçük şehir veya kırsal alanları ziyaret edeceklere ve yemek gezginlerine önerilir.
    Hepatit B aşısı: Hepatit B kontamine iğneler, kan ürünleri ve cinsel temasla bulaşır. Bu nedenle herhangi bir tıbbi işlem, dövme veya piercing yaptıracaksanız, yeni bir partnerle cinsel temas ihtimali varsa aşı yaptırmanız önerilir.
    Japon Ensefaliti aşısı: Eğer seyahatiniz bir aydan fazla sürecekse, Tayland’ın neresine ve senenin hangi zamanında gittiğinize bağlı olarak bu aşı gerekebilir. Bir aydan kısa süre kalacak olsanız bile, kırsal alan ziyaretiniz olacaksa veya açık alanda çok zaman geçirecekseniz aşı düşünülmelidir.
    Kuduz aşısı: Kuduz Tayland’da köpekler, yarasalar ve diğer memelilerde bulunabilir. Yolcuların çoğu için bu büyük bir risk değildir. Aşı özellikle aşağıdaki gruplara önerilir:
    Hayvanlar tarafından ısırılma riski bulunan dış mekanda kalacak ve kampçılık, yürüyüş, bisiklet, macera seyahati ve mağaracılık gibi diğer aktiviteleri yapacak yolcular,
    Hayvanlarla veya hayvanlar etrafında çalışacak insanlar (veterinerler, vahşi yaşam uzmanları ve araştırmacılar gibi),
    Tayland’a uzun yolculuk yapacak veya bu ülkeye taşınacak insanlar,
    Hayvanlarla oynama eğiliminde oldukları, ısırıldıklarını söylemeyebildikleri ve baş- boyun ısırıkları daha fazla olabildiği için çocuklar.
    Sarıhumma Aşısı (2015) : Sarıhumma hastalığı görülmemektedir. Sarıhumma aşısı önerisi yok.
    Uluslararası Aşı Sertifikası: Sarıhumma hastalığının görüldüğü bir ülkeden gelen 9 ayın üzerindeki yolculardan ve sarıhumma hastalığının görüldüğü bir ülkenin havalimanından transit geçişi 12 saatten fazla süren yolculardan sarıhumma aşısı yapıldığını gösteren Uluslararası Aşı Sertifikası istenir. Sarıhumma aşı sertifikası 10 yıl geçerlidir.
    Sıtma (2015): Sıtma riski yıl boyunca özellikle ormanlık ve tepelik kırsal bölgelerde, özellikle ülke sınırlarına yakın bölgelerde, güneydeki birçok vilayet dahil olmak üzere mevcuttur. Şehirlerde (örn. Bangkok, Chiangmai City, Pattaya), kentsel bölgelerde, Samui Adası ve turistlerin konakladığı Phuket Adasında risk yoktur. Fakat diğer bazı bölgelerde ve adalarda sıtma tehlikesi mevcuttur.
    Kamboçya ve Myanmar sınırları yakınlarındaki alanlarda meflokin ve kinine dirençli P. Falcifarum rapor edilmiştir. Myanmar sınırına yakın bölgede Artemisisin’e karşı direnç rapor edilmiştir. Klorokine dirençli P. Vivax rapor edilmiştir. İnsanda P. knowlesi infeksiyonu rapor edilmiştir.
    Ülkenin Kamboçya ve Myanmar sınır bölgeleri ziyaret edilecekse sivrisinek ısırıklarına karşı önlemlere ilave olarak;
    Atovaquone/Proguanil tablet günde 1 kez 250/100mg olmak üzere yolculuktan 1-2 gün önce başlanır. Seyahat süresince ve döndükten sonra 1 hafta devam edilir ya da
    Doksisiklin 100mg kapsül günlük (günde 1x100 mg tablet alınmak üzere seyahate çıkmadan 1 gün önce başlanır, seyahat boyunca ve seyahatten sonra 4 hafta daha devam edilir).
    Not: İlaçlar mutlaka hekim önerisiyle kullanılmalıdır


    Ülkenin Sağlık Koşulları
    Yüksek hava kirliliği yüzünden solunum ve akciğer hastalıkları son derece yaygındır.
    Hastaneler
    Bangkok'da çok sayıda batı standartlarına uygun otel konforunda hizmet veren özel hastaneler mevcuttur.
    Bazı Hastahaneler:
    -Bumrungrad İnternational Hospital
    33 Sukhumvit 3 (Soi Nana Nua), Wattana, Bangkok, 10110 Thailand
    Telephone: +662 667 1000 Faks: +662 667 2525
    Emergency:+ 662 667 2999 Out-patient Appointment: +662 667 1555
    Dental Appointment: +662 667 2300
    General Appointment:www.bumrungrad.com
    -Bangkok Hospital
    2 Soi Soonvijai 7, New Petchburi Road Bangkapi, Huay Khwang Bangkok
    Tel : (662) 3103000 Faks : (662) 23181546 - 23103327
    e-mail : info@bangkokhospital.comwww.bangkokhospital.com
    -Samitevej Hastaneleri
    113 Sukumvit 49, Klongtan nua, Wattana, Bangkok 10110 Thailand
    Tel (662)02-711-8181, (662)02-392-0011 Fax (662)02-391-1290
    www.samitivejhospitals.com
    www.samitivej-childcenter.com
    Tedavi ve Yatak Ücretleri
    Özel hastanelerin fiyatları oldukça yüksektir. Bir gecelik yatak ücreti tek kişilik odada 1.000 doları bulmaktadır. Doktorların vizite ücretleri de 30-40 dolar arasındadır.
    Sağlık Sigortası ve Primler
    Sağlık sigortası uygulaması yaygın değildir. Ülkeye seyahat edeceklerin uluslararası sağlık sigortası yaptırması yerinde olacaktır.
    İçme Suyu Temin Koşulları
    Çeşme suyu içime müsait değildir. Şişeyle veya damacanayla içme suyu uygun fiyatla satılmaktadır.
    İlaç Temin Koşulları
    İlaç temini konusunda zorlukla karşılaşılmamaktadır. Türkiye'de bulunan hemen her gruptan ilacı bulabilmek mümkündür.
    YUKARIDAKİ YAZI SEYAHAT SAĞLIĞI ADLI SİTEDEN ALINTI YAPILARAK BURAYA AKTATILMIŞTIR. KAYNAK:SEYAHAT SAĞLIğı Tıklayınız

    Mutlaka bir ülkeye seyahat etmek için bir pasaporta ihtiyacımız var değil mi?
    Haydi bakalım bu pasaport işlemleri nasıl yapılıyor..?
    Soru cevap şeklinde arkadaşları bilgilendirmek istiyorum.
    İLK PASAPORT BAŞVURUSU;

    Pasaport çıkartmak istiyorum ama nereye başvurabilirim?
    CEVAP:Pasaport başvurularını Türkiye'nin heryerindeki il yada ilçe emniyet müdürlüklerine şahsen başvuruda bulunabilirsiniz.
    Pasaport almak için ilçe yada il emniyet müdürlüğüne geldim..Nereye başvuracağım?
    CEVAP :ilçe yada il emniyet müdürlüğündeki pasaport şube amirliğine müracaat edebilirsiniz..
    Pasaport başvurusunu başka hangi şekilde yapabilirim?
    CEVAP : Epasaport sitesine giriş yaparakda pasaport başvurusu yapabilirsiniz
    Pasaport başvuru adresi:http://www.e-pasaport.gov.tr/ (TIKLAYINIZ)
    İLK DEFA BAŞVURU YAPACAĞzIM BENDEN NE GİBİ BELGELER İSTENİYOR?
    1:Nüfus cüzdanının aslı (yeni tip cüzdan tc kimlik nolu)
    2:son 6 ay içersinde çekilmiş arka fonu beyaz biyometrik 2 adet vesikalı fotoğraf
    3:müracaat esnasında parmak izi alınacak.
    4:pasaport cüzdan bedelinin anlaşmalı bankalar veya maliye (vergidairesi) ye yatırıldığına dair dekontun aslı
    yine tekrardan pasaport harç bedelinin anlaşmalı bankalar veya maliye (vergidairesi) ye yatırıldığına dair dekontun aslı gerekmektedir.
    Bu pasaport cüzdan bedeli ne kadardır ? pasaport sürelerinin ücretleri ne kadardır?
    Harç Bedeli Defter Bedeli Toplam
    6 AY 105,8 TL 82,5 TL 188,3 TL
    1 YIL 154,7 TL 82,5 TL 237,2 TL
    2 YIL 252,4 TL 82,5 TL 334,9 TL
    3 YIL 358,4 TL 82,5 TL 440,9 TL
    4-10YIL 505 TL 82,5 TL 587,5 TL
    Güzel ülke Taylan'da giriş yapabilmek adına en az 6 ay geçerli pasaportunuz olması gerektiginden 1 yıllık almanız gerekiyor..Ama size tavsiyem çok sık çıkıcaksanız..yok çıkmam demeyin bu bir virus.. Tayland'ı gördükten sonra hersene gidiceğiniz için 10 yıllık almanızı tavsiye ederim..
    Bu pasaport harçlarını ve pasaport bedelini hangi bankalara yatırabilirim?
    Akbank Albaraka Türk Katılım Bankası Alternatif Bank
    Anadolubank Bank Asya Citibank
    Denizbank BurganBank FibaBankası
    Finansbank Fortisbank Garanti Bankası
    HSBC Bank ING Bank Kuveyt Türk Katılım Bankası
    Şekerbank T.C. Ziraat Bankası Tekstilbank
    TurkishBank Turkland Bank Türk Ekonomi Bankası (TEB)
    Türkiye Finans Katılım Bankası Türkiye Halk Bankası Türkiye İş Bankası
    Türkiye Vakıflar Bankası Yapı ve Kredi Bankası
    adlı bankalara yatırabilirsiniz..
    Bankaya gidiyorsunuz pasaport cüzdan bedeli ve pasaport süresinin ücretini yatırmak istiyorum diyorsunuz adınızı soyadınızı kimliğinizi veriyorsunuz.Ne kadar süre istiyorsanız buna lütfen dekontta yazılmasına ve tahsil edilmiştir. kaşesinin olmasına dikkat ediniz..
    Tekrar ilk başvuru yaptığınız yere gidiyorsunuz.. görevli memur formları dosya halıne getiriyor ankaraya gönderiyor sizin verdiğiniz adrese ücretsiz ptt kargo ile teslim ediliyor..
    Daha sonraki günlerde sizin başvuru sırasında vermiş olduğunuz cep telefonu numarasına xxxxxxx barkod nolu gönderiniz adrese teslım edilmek üzere yola çıkmıştır diye bir mesaj geliyor.. ve kargo size geliyor.....
    Şimdi Taylanda gitmek için bir adım daha yaklaştık pasaportumuz var....
    Arkadaşlarım şimdi hep hayalimizde bir Tayland seyahati vardı kimi zaman geldi..Maddi durum elvermedi hayata geçiremediniz..Kimimiz maddi durum iyi ama zaman yok..Kimi arkadaşımız ise zaman var para var ama ne yapıcağını bilmiyorum diyor.yada cesaretim yok diyor..Bu tarz düşünen arkadaşlarımız için güzel bir yazı dizisi hazırladım.
    Umarım beğenirsiniz..
    Tayland'a gitmek için bir pasaport lazım ve sonrasını içeren bilgiler umarım işinize yarar..
    Sevgi ve saygıyla.....Serkan Ertekin

    Güzel bir Tayland Seyahati için nelere ihtiyacım olabilir..?
    Süresi yeterli bir pasaport..
    Uygun ama bir o kadarda konforlu uçak bileti
    Uygun destinasyonlar (bölgeler)...
    Güzel ekonomik yada uygun hoteller...

    Tayland'a Nasıl Gidebiliriz?

    Türkiye'den belli başlı şirketler bazıları haftanın belirli günleri,bazıları ise karşılıklı sürekli sefer yapmaktadır.
    Kalkış İSTANBUL ATATÜRK HAVALİMANI Varış: BANGKOK (Suvarnabhumi Uluslararası Havalimanı)
    Kalkış SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI Varış : Bangkok (Suvarnabhumi Uluslararası Havalimanı)
    Birde aktarmalı olarak Phuket bölgesindeki Phuket Airport(hkt)ye bu havalimanlarından ulaşabilirsiniz.
    Ben Tayland'a gitmeyi kafama koydum.Ama hangi şirketler bu ülkeye uçuyor...?

    Türk Hava Yolları Türk Hava Yolları Web sitesi Tıklayınız (sadece direk Bangkok seferi vardır)
    Emirates hava Yolları Emirates Hava Yolları web sitesi Tıklayınız (Bangkok ve Phuket'e seferleri vardır)
    QATAR(Katar) hava yolları Katar (QATAR) Hava Yolları Web Sitesi Tıklayınız (Bangkok ve Phuket'e seferleri vardır)
    Aeroflot(Rus) Hava Yolları Rus Hava Yolları Web Sitesi Tıklayınız (Bangkok ve Phuket'e seferleri vardır)
    Etihad Hava Yolları Etihad Hava Yolları Web Sitesi Tıklayınız (Bangkok'a seferleri vardır)
    Singapur hava yolları Singapur Hava Yolları Web Sitesi Tıklayınız (Bangkok ve Phuket'e seferleri vardır)

    Şimdi gelelim bu hava yolları şirketleri Tayland'a giderken nasıl bir yol üzerinden gidiyorlar...?
    Türk Hava Yolları
    Direk (aktarmasız) ulaşım sağlar yolculuk yaklaşık 10 saat kadar sürer.
    Aşağıda yazdığım şirketler ise kendi bölgelerinde aktarmalı olarak yolcu taşırlar.zaman zaman yaptıkları kampanyalar ile çok uyguna seyahat edebilirsiniz. yolculuklar bekleme durumuna göre bangkok için yaklaşık 13 ile 14 saat arası sürmektedir.
    Emirates Hava Yolları
    Emirates hava yolları tercihiniz olursa İstanbul daha sonra Dubai ye uğruyorsunuz ardından bangkok yada phukete gidiyorsunuz.
    QATAR(Katar) Hava Yolları
    QATAR(Katar) hava yolları ise Doha aktarmalı olarak Bangkok yada Phukete gidiyor.
    Aeroflot(Rus) Hava Yolları
    Aeroflot(rus) hava yolları ise Moskova aktarmalı olarak Bangkok yada Phukete gidiyor.
    Etihad Hava Yolları
    Etihad Hava Yolları ise Abu Dabi aktarmalı olarak Bangkok yada Phukete gidiyor.
    Singapur Hava Yolları
    Singapur hava yolları ise Singapur aktarmalı olarak Bangkok yada Phukete gidiyor.
    Tayland için ilk tercih herzaman Thy dir.Çünkü direk aktarmasız beklemesiz uçar.Ama dediğim gibi zaman zaman uygun bulunabiliyor ..Ama uygun olarak gitmek isteyen arkadaşlarımız bu havayollarını tercih edebilirler..Yukarıda yazdığım şirketler kaliteli yolculugun adresi olan şirketlerdir.


    Tayland için uçak biletlerini nereden alabilirim nereden kontrol edebilirim?

    Güzel ülke tayland için uçak biletlerimizi yukarıda bahsettiğim şirketlerin kendi web adreslerinden güvenle alabilirsiniz.
    Başka alternatifler Skyscanner Skyscanner bir çok uçuşu aynı anda istediğiniz tarihlerde listeletebilirsiniz.
    Başka bilet alınabilecek yerler www.ekobilet.com www.bavul.com gibi sitelerden temin edebilirsiniz.
    Uçak biletimi aldım..
    Fakat ben hotel seçmedim bilmediğim bir yerde nerede kalırım bu hotelleri nerede seçebilirim ?
    Tayland için uçak bileti alınmışsa evet bu güzel ülke için ilk adımı atmış sayılırsınız gelelim nerden nasıl hotel rezervasyonu yapılabiliceğine..
    Tayland hotel rezervasyonu nasıl yaparım?
    Tayland ın x bölgesine gidiyorsunuz hotel rezervasyonu için en iyi adreslerden bir kaçını vermek istiyorum.
    Booking http://www.booking.com/ Tıklayınız
    Agoda http://www.agoda.com/ Tıklayınız
    Bu yukarıda web adreslerini vermiş olduğum sitelerden güvenilir şekilde gidiceğiniz bölgeyi seçerek rezervasyon yapabilirsiniz.
    ilk başta bu üstteki linklerden birine girip kaydol butonuna basıyorsunuz.sorulan soruların cevaplarını yazarak üye oluyorsunuz.Arama butonundan gidiceğiniz bölgeyi seçiyorsunuz..
    Patong yazıyoruz.Kaç gece konaklıycağınızı yazıyorsunuz giriş ve çıkış tarihi lütfen giriş ve çıkış tarihinize dikkat ediniz..
    Check İn = hotele girmiş olduğunuz odaya ilk ayak bastığınız gündür..
    Check Out= tatil biter siz hotelden ayrıldığınız gündür
    Check İn saatleri yani hotele giriş saatleri genelde (oranın yerel saati) 14:00 dür[/color
    Check Out saatleri yani tatil biter.sizin odayı teslim etme saati 12:00 dir.
    (istisnai durumlar olabilir? ne gibi durumlar?
    Uçagınız erkendir 14:00 den önce hotele mesaj atmak suretiyle oda musaıtlık durumuna göre giriş yapabilirsiniz..yada çıkışınız 12 ama uçağınız akşam 18:00 dir belki 1 yada 2 saat late check out dediğimiz şekilde biraz geç çıkabilirsiniz.. yada en kısa kesin çözüm: odanızı boşalttıktan sonra bavulunuzu resepsiyona teslim edip uçagı bekleme şeklidir.
    Booking de hotel seçiminde dikkat edilmesi gerekenler?

    Hotel seçerken hotellerde konaklayan insanların değerlendirmelerine ve puanlarına dikkat ediniz.
    Bookingde 10 üzerinden bir değerlendirme olur.Hotel puanı 10 üzerinden 7.5 ve üzeri ise korkulucak birşey yok istediginizi o hotelden alma şansınız yüksektir.
    7 ve altı ise süprizlere hazırlı olun diyebilirim ama tabiki şunu unutmamakta fayda var aldıgı puanın kaç yorum sayısı ile aldığıdır.
    Birde önemli dikkat edilcek husus yorumları okurken kişilerin kaç gece kaldığına mesela çök kötü bir yorumsa ben o insanın diger hoteller hakkında nasıl yorumlar yazdığına dikkat ediyorum mesela kişidende kaynaklı olabiliyor
    Ben yıldız olayına inananlardanım ama öyle Tayland'da hoteller oluyor ki butik statüsünde olup yıldızlı hotellere fark atıcak kadar memnun kalınan hoteller olabiliyor.
    Bookingde hotel seçerken
    İlk başta puana yorum sayısına merkezi olup olmamasına.. dikkat edelim.
    Bu baktığımız hotelleri birde kontrol etme amaçlı olarak severek kullandığımhttp://www.tripadvisor.com.tr/ adlı siteye girerek bakalım burada daha çok booking ve agodanın yayınlamış olduğu fotoğrafların aksine süslü hotel fotoğraflarından ziyade gerçek gezginlerin çekmiş oldugu olumlu yada olumsuz fotolar yer alıyor..Kontrol edelim..
    Bir hotel gözümüze kestirdiysek lütfen hotelin puanlamasına ve yorumlarına ve ödeme tipine yatak seçeneklerine dikkat ederek rezervasyon yapalım..
    Booking adlı sitede ödeme yöntemi 3 çeşittir.
    Ön ödemesiz rezervasyon
    Kısmi ödemeli rezervasyon
    Tümü ödemeli rezervasyon
    Bu seçeneğe çok iyi şekilde dikkat etmek gereklidir..Hotel seçiminizi yaparken gideceğiniz yerdeki gezeceğiniz yerdeki noktaları gözönüne bulundururak yaparsanız hem ulaşım maliyetlerini ve zaman kaybını önlemiş olursunuz.örnek veriyorum gideceğiniz noktalar hotel ile yakın olmalıdır.ulaşımı kolay olmalıdır.Uygun bir hotel bulabilirsiniz örnek veriyorum 20 dolar fakat gideceginiz yerlere ulaşım maliyetiyiyle birlikte 45 dolar gelir..Amacımız geziceğimiz yerlere yakın uygun lokasyonlu hoteller seçmek olmalı...
    Zaten fiyatın yazdığı yerde rezervasyon şekli kısmında kısmi iade yada iade edilemez vs yazar aman dikkat dikkat diyorum..
    EVET... Hotelimizide seçtik...


    Tayland Seyahatinde yanıma neler almak gerekiyor?
    Ufak ufak bavul hazırlama vakti...desek mi... yerimi.. e haliyle.. hadi..
    Bir Tayland tatilinde bavulunuzda bulunması gerekenler...
    İnce hafif thshirtler.. bolcepli kapriler.. şortlar... güzel koruyucu bir güneş gözlüğü yağ vs oradan alırsınız..parfüm unutmayalım fresh parfumleri tercih edin.. farklı olmak istyorsanız hindistan cevizi ve yüksek aromalı kokuları tercih etmeyin..
    1 adet kot yada keten pantolon,şarj aletiniz..Power bank ınız çok lazım oluyor..
    ve seyahat sağlık sigortası yaptırın... pasaportun fotokopisi.. banka kartlarınız..
    yanınıza thaı food acılı oldugundan bir adet mide koruyucu ilaç.. talcid,gaviscon,yada lansor,
    mekan yada mevsim degısıklıgınden oturu ishal olmamak adına lopermid yada lomotil tarzi bağırsak antiseptiği..
    2 adet kot keten 2 çift ayakkabı....1 tanede alabilirsiniz 1 adet rahat bir sandalet
    bavulun üzerine takılan bilgi kartlarından muhakkak kullanın.. ad soyad adress gsm no vs. gibi.

    Şimdi uçak biletimizi aldık hotelimizi belirledik.çantamız da hazır eksik ne var tabiki seyahat sağlık sigortası...
    Bu bir tatilcinin ilk taylanda gitsin yada gitmesin mutlaka yaptırması gerek en önemli şeylerden biridir..Neden mi?buyrun gözatalım..
    Her tatile giden vatandaşın yurtdışında nereye giderse gitsin yaptırmasının gerekli olarak düşündüğüm bir poliçedir..ama ne var ki bizler pek bu olayı önemsemiyoruz..
    milyarlık uçat biletleri alıyoruz..hotel seçimlerinde aman iyisi olsun güvenli olsun diyoruz..suyu sıcak olsun diye bile düşünüyoruz ama bu tatile giden kendimizi güvence altına almıyoruz...ihmal ediyoruz...
    çeşitli sigorta şirketleri bu seyahat sağlık sigorta poliçelerini kesmektedir...
    bu sigortalar kişinin seyahat edicegi tarih kadarda yapılabilmekte 1 ay vs..
    örnek verirsek..

    axa sigorta Axa sigorta Tıklayınız
    ak sigorta Ak sigorta Tıklayınız
    üstteki linkte yazdıgım ak sigortanın 2 adet sigorta çeşidi vardır.. biri normal diger premium sigortadır..
    aralarında fark şudur.. klasik normal olan diger şirketlerle aynı ölçülerde tazminat ödeyen,kalsik tek düze sigorta şeklidir.. premium ise isminden anlaşılacagı gibi teminat kapsamları daha geniş.. daha çok blinçli tüketiciye hitap eden benimde önerdigim sigrta çeşididir..fiyat olarak biraz farkeder ama gidicegimiz milyarlık tatiller sonrası bu para sizin 2 ögün yemek paranıza eşdeğerdir..
    başka şirketleride paylaşmak istiyorum..

    garanti bankası Garanti bankası tıklayınız
    anadolu sigorta Anadolu Sigorta Tıklayınız
    allianz sigorta Allianz Sigorta Tıklayınız
    groupama sigorta Groupama Sigorta Tıklayınız
    ziraat sigorta Ziraat Sigorta Tıklayınız
    şimdi bunları yazdık gelelim bu poliçeler nasıl yapılır ne zaman hangi hallederde nasıl kullanılır?
    bir seyahate gidiyorsunuz uçak biletlerinizi aldınız planlar tamam.. kaç gün gidiyoruz 15 gün gidiyoruz..
    hemen bu üstte yverdigim linkteki şirketlerden size hangisi maddi ve akıl anlamında uygunsa o şirketin ofisine acentasına gidiyorsunuz yanınızda kimliginiz ile.. ben şu tarihler arasında örnek veriyorum
    01 ocak ile 15 ocak arası yurtdışı seyahatım var size soruyor acenta nereye gidiyorsunuz değişmez Tayland diyoruz
    tamam diyor tc numaranızı verirmisiniz diyor uzatıyorsunuz..
    ben aksigorta dan bahsediyorum şuan bu şirkette 2 çeşit sigorta var diye...
    neyse... diyor bakın 2 çeşit fiyat var diyor normal olan 38tl premıum 75 tl..
    ben diyorum aradaki farklar nedir neden x2 ..?
    müşteriyim neticede merak ediyorum..
    büyük paralar ödüyoruz uçak biletlerine ama 30 tl bize büyük geliyor insanogluyuz işte.
    oda bize açıklıyor..
    Normal içerikli seyahat saglık sigortası normal minimum teminat miktarlarını kapsıyor..bagaj gecikmesi olsun.. hastalanma yada vefat durumunda.. yada hastalandınız tr ye naklınız vs.. ödiycegi tutarlar minimum rakamlar...

    gelelim diğer premiuma.. teminat mıktarları yüksek bagaj kayıp ucak gecıkmesıne rotara bile ödeme yapan yine diyorum teminatları daha yuksek bir polçe çeşidi 70 euro ya kadar diş tedavisi ödüyor diye biliyorum..
    Neyse çok yazdık belgelerle konuşalım herkes aydınlansın değilmi?
    bu premıum sigorta teminatları..
    Yaralanma veya hastalık nedeniyle tıbbi tedavi teminatı için limit 30.000 Euro ile sınırlıdır. Yaralanma veya hastalık nedeniyle Sigortalı’nın nakli,daimi ikametgaha nakil ve vefat eden sigortalının nakli teminatları için teminat şartları ve istisnalar kapsamında hizmet verilecektir.

    Seyahatin İptali teminatı, Sigortalı Daimi İkametgah’ından ayrılmadan ve kullanacağı ulaşım aracı hareket etmeden önce geçerli olacaktır.

    Teminatlar Limitler
    Yaralanma Veya Hastalık Nedeniyle Yurtdışında Tıbbi Tedavi Teminatı 30.000 € € € €
    Yaralanma Veya Hastalık Nedeniyle Sigortalı’nın Nakli Sınırsız
    Taburcu Olduktan Sonra Daimi İkametgah’a Nakil Sınırsız
    Vefat Eden Sigortalının Nakli Sınırsız
    Kayak (*)
    Tıbbi Danışma Bağlantı
    Yaralanma Veya Hastalık Nedeniyle Yurtdışında Konaklama Süresinin Uzatılması 200 € / gün
    Max. 5 gün

    Sigortalı’nın Aile Üyelerinden Birinin Seyahati Sınırsız
    Sigortalı’nın Aile Üyelerinden Birinin Konaklaması 75 € / gün
    Max. 5 gün

    Sigortalının vefatı halinde, birinci derece aile yakınlarının dönüşü Sınırsız
    Sigortalının Birinci Derece Aile Yakınının Sağlık Durumunun İzlenmesi Sınırsız
    Yakın Bir Aile Mensubunun Ölümü Sonrası Meydana Gelen Seyahat Masrafları Sınırsız
    Evde Meydana Gelen Bir Hasar Sebebiyle Ortaya Çıkan Seyahat Masrafları Sınırsız
    Hastanede Kalan Sigortalı’nın Ailesine Yardım Sınırsız
    Refakat Edilemeyen Çocukların Geri Dönüşü 500 €
    Bagajın Bulunması Ve Sigortalı’ya Ulaştırılması Sınırsız
    Tarifeli Havayolu Uçuşlarında Kaybolan, Zarar Gören, Çalınan Bagaj 200 €
    Bagaj Gecikmesi Saat başı 40 € azami 12 saat ve 480 € (ilk 4 saat muafiyet)
    Seyahatin Gecikmesi Saat başı 40 € azami 12 saat ve 480 € (ilk 4 saat muafiyet)
    Pasaport Veya Bilet Kaybı 250 €
    Kişisel Eşyaların İkamesi 100 €
    Overbooking Nedeniyle Gecikme 500 €
    Son Dakika Uçuşun Kaçırılması 300 €
    Gecikme Nedeniyle Aktarma Yapılacak Uçuşun Kaçırılması 150 €
    Seyahatin İptali Masrafları 1.000 €
    Seyahatin Gecikmesi Saat başı 40 € azami 12 saat ve 480 € (ilk 4 saat muafiyet)
    Yurtdışında Nakit Avans 1.000 €
    İdari Asistans Bağlantı
    İlaç Gönderilmesi Organizasyonu Sınırsız
    Kanuni İşlemlerle İlgili Kefalet 2.000 €
    Hukuki Savunma 2.000 €
    Hukuki Danışma Bağlantı
    Genel Bilgi Servisi Bağlantı
    Acil Mesajların İletilmesi Sınırsız
    Sigortacı diyor 75 tl tmm mı dıyor siz premıuma karar verıyorsunuz.. size çıktılarını verıyor.. buraya dikkat lütfen.. çıktı alırken bir turkce sizlerin daha rahat anlayabılcegı dılde olanını birde ingilizce çıktısını rica edicen sayfalar dolusu olucagından sigortacınızın yüzünde tatlı bir ekşime olmaz ise sevin o sigortaccıyı
    sigortacı arkadaşlar kızmasın bana takılıyorum...
    neyse bu çıktıları alın yine son bir bilgi olaraktan okuma alıskanlıgımız az oldugundan tekrar sıgortacınıza sorun bir sıkıntı halınde ne yapmam lazım diye...
    Oda size tekrar yazıyor orada diyemıycek işi geregi benim çilem bu diyerek anlatıcak..
    anlatıyor.....

    şimdi bu yaptırdıgınız sigorta çeşidi siz uçak kalktıgı andan itibaren tatil sonuna kadar sizi koruma altına alıyor..
    farzedelim taylanda gittiniz.. çok acı yediniz ishal oldunuz yada mide bulantınız yada başınıza güneş geçti. hemen en yakın hastaneye gidiyorsunuz.. orada tedavi oluyorsunuz.. akabınde doktordan imzalı kaşeli rapor alıyorsunuz daha sonra hastane faturaları alıyorsunuz.siz ödüyorsunuz..(daha sonra almak üzere) tedaviniz bittikten sonra tatilde bitince yurda dönüyorsunuz.. sigorta şirketini arıyorsunuz ben şu tarihte suralarda su zamanda rahatsızlandı su hastaneye gittim elimde doktor raporu odendı kasesı makbuz vs gibi kagıtlar mevcut dıyorsunuz suraya faks cekın dıyorlar vs.. yada şubedeye giderek acentaya bu işi halledebilirsiniz..
    yada diger bir yol yanınızdaki miktar kısıtlı.. tedavi oldunuz hastane size 5000 baht dedi.sizdece ona ayırıcak para yok misal.. hemen sigorta şirketinizi arıyorsunuz ben su su police nolu musterınızım basıma surada talıhsız bır olay geldı su hastanedeyim.. onlar ödeme yapıyor.. siz çıkıorsunzu ama bu başıma gelmedi ama aldıgım bilgiler böyle.. sıkıntılı bir iş durum.. en iyisi sizin ödeyip ordan daha sonra almanızdır..
    yinede en iyi bilgiyi degerli sigortacı forum üyeleri cevaplar..
    yani arkadaşlar işin özü bu sigortayı hangi sigortadan olursa olsun yaptırın..aa serkan ben son 3 senedir yaptırıyorum bosuna para veriyorum demeyin.. o gecen 3 sene İçinde birşey olmadı bu sene olmıycağı ne malum ... Allah göstermesin.. tedbir iyidir..Aylardır plan yapılıyor en ıyı hotel en ucuz bilet.. en ıyı eglence. vs.. bunları mahvetmek istemezsiniz degilmi?..
    Sigorta kişinin güvenliğidir.. ihmal etmeyin..
    Şimdi seyahat sağlık sigortamızıda yaptık..

    Yurtdışında yabancı kart komisyonları hakkında bilgi verelim..
    Arkadaşlar yurt dışına çıkıyoruz..bazılarımız defalarca gittik bazılarım ilk gidiyoruz..ilk giden arkadaşlarımızda hep bir tedirginlik oluyor..acaba ben paramı kaptrırmıyım..çalınırmı..hotelin kasasına pek güvenmiyorum gibi tereddutlerı ortadan kaldırmak içindir bu yazı.
    aşagıda bankaların komısyon oranları yazıyor..
    nasıl... bilmeyenler için ayrıntıya girelim..
    örnek veriyorum halkbankasından bankamatik kartımız var..bu kartın hesabına dolar değil türk lirası koyuyoruz.. örnek 2000 tl.. bu kartla oradaki mastercard visa maestro logolu bankamatıklerden taylanddan çekebılıyoruz..
    ama bu ucreti cekerken.. 1.oranın Thai bankası sen bizim kartı kullandın arkadas bver bakalım 100 baht 150 baht dıyebılıyor... (180baht)kesiliyor.

    YURTDIŞINDA BANKALARIN UYGULADIKLARI KOMİSYON ORANLARI

    İş bankası: bankamatik kartlardan %2.40 almakta
    kredi kartınızla çekerseniz %3.05
    ---------------------------------------
    Akbank bankamatik kartınızla para çekerseniz sadece işlem başına 7tl bir işlem ücreti alıyor.. 10 kez çektin 70 tl işlem ücreti ödüyorsun...
    ---------------------------
    Garanti bankası bankamatik kartınızla çekerseniz %3 komisyon almakta 100 tl de 3 tl komisyon..
    ----------------------------
    Halkbank bankamatik kartınızla para çekerseniz %2 komisyon almakta
    -----------------------------------------------------------
    Kuveyt türk bankası bankamatik kartınızla para çekerseniz %1.5 ücret almakta
    (hesabınız yoksa hemen kart basım cihazları bazı şubelerde varmış hemen elinize kartı basıp veriyorlar garip degilmi..
    -------------------
    Fiba bank anlaşmalı bankalardan çekilirse komisyon almıyor
    ---------------------------
    Hsbc bank işlem başına 5,78 tl kesiyor
    ---------------------------------
    Yapı Kredi TCMB kurları ve %3 komisyon uyguluyor.

    Şimdi yurtdışına çıkarken hangi banka kartımızı yanımıza alıcağımızıda karar verdik..
    TATİL günü geldi çattı...

    İlk defa uçağa binicek arkadaşlarımız yada ilk defa Tayland Seyahati gerçekleştiricek arkadaşlarımın dikkatle okuması dileğiyle..
    İstanbul'dan Bangkok'a ulaşım
    uçağımızdan en az 4 saat önce uçağımızın kalkıcağı havalimanına gidiyoruz.banka kartlarımızın sağladığı lougne lara girerek işi abartmadan yemek yiyoruz kral bizmiyiz evet.. kral biziz...
    hemen kontrolden geçtikten sonra yurtdışı çıkış pulunu 15tldir bunu alıyoruz (küçük banko)
    ardından valizimizi hangi firmadan aldıysak onların bankosunun önüne getiriyoruz.yer seçimi yapmadıysak görevliye sempatik tavırlar iyi yer vs gibi oda kıramıyor bize biletlerimizi ve bagaj fişimizi veriyor.. ardından bagajımızı teslim ettikten sonra dutyfree diye tabir edilen uluslararası alana gecmeye gidiyoruz.. şimdi direk pasaport polisinin olduğu bölgeye gidiyoruz cam bankoların hemen karşısında yerde bir sticker var onun tam üzerine basıyoruz pasaportumuzla bizi anlık olarak kıyaslıyolar..senmısın degilmisibn diye kolay gelsin diyerek pasaportlarımıza çart curt tokk diye seslerden sonra polisimiz bize güleryüzü ile iyi yolculuklar diyor.. evet şuan bir nevi uluslararası platforma çıkmış durumdayız..heryer ışıl ışıl içkiler çikolatalar.. heryer ışıl ışıll göz retinamızı sapıttırmadan sağ tarafa dogru yöneliyoruz lounge lar orada 2.katta.. herneyse biletimizn üzerinde yazan gate kapı vs ye bakarak nerede oldugunu önceden ögreniyoruz.. ve uçak kalkış saatini bekliyoruz..
    Evet uÇak için anonslar başladı son anons a kalmadan ilk güvenlik kontrolunden geçiyoruz soyunduk saat kemer bozuk para vs... ardından ucağı bekliycegimiz ayrı bir yere gidiyoruz.ucak firma yetkilisi yer hostesimiz biletleri cart diye birkez eliyle yırtıyor e uçagın içine doğru ince bir koridordan uçagın içine gidiyoruz..
    uçagın hemen girişinde 1 saçları joleli abimiz.rujunu yeni sürmüş 1 ablamız ile 1 baş hostes ablamız bizleri karşılıyor.merhaba diyip kafa sallıyor.. hemen uçagın içine giriyoruz.. ucagımızın biletine bakıyoruz.. f27 diyor.. içimizden diyoruz allahım insallah en güzel yer bendedir diyoruz.. şanslı iseniz hostes ablam geliyor yerinizi soruyor siz diyorsunuz f27 bir sn diyor hemen eliyle gösteriyor.. elinizde el bagajı varsa oturdugunuz yerin emen ustundekı yere koyuyorsunuz ama kapısını kapatmıyorsunuz hostesler en son kontrol ediyor.. neyse oturdunuz sola saga bakınmalar heyecan dorukta.. ılk gıdıcem ne olucak vs.. onları geçtiniz artık.. hostes ablam abilerim size herhangıbir kötü durumda ne yaparsınız diye ders veriyor.. can yelegi vs.. sonra kaptan amcamın konuşması merhaba diyor seksi ses tonuyla.. seksi olmasada her pilot seksidir.derlerya adet yerini bulsun...
    yolculugumuz şu kadar km su kadar saat hava durumu vs..bu lutfen ışık yandıgında emnıyet kemerlerınizi takın ve ayaga kalkmayın diyor..
    daha sonra ıkramlar vs..yolculuğa alışıyorsunuz...
    daha sonra biz taylanda gidiyoruz tabi..bize ve herkese thai hukumetinin uyguladıgı bilgi formunu dolduruyoruz şimdi bunu nasıl doldurucaz.. diyen arkadaşlarım için yardım geliyor..
     TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR
     TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR
    ad soyad pasaport seri no neden geldin kalcıagın hotel adı adresi gelirin ucus noların vs.. gibi bilgiler..
    bunları doldurup pasaportun arasına koyuyorsunuz.. aa yapamam dersenızde hostes size yardımcı oluyor...
    daha sonra bangkoka yaklaşıyorsunuz agır agır güzel memleketime kuş misali süzülüyorsunuz...
    pilot indik diyor ilk önce ben inicem tavırları yapamıyorsunuz çunku sizden önce inenler oluyor bekliyorsunuz.. uçak aprona yanaşıyor.. kapılar açılıyor.. açıldıgı gibi sıcak bir hava yüzünüze vuruyor işte ülkemiz soguk burası sıcak işte tatil diyorsunuz yüzünüzde gevşek bir gülümseme oluyor.. herkes nereye gidiyorsa sizde takip ediyorsunuz.. uzun uzun yuruyen merdivenler abooo diyorsunuz....böyle tertipli düzenli vs.. türkiyemizi kötülemek yok :)
    sonra pasaport polisine gidiyorsunuz onada hello diyin.. yine türkiyede durdugumuz kırmızı noktanın uzerınde duruyorsunuz.. direk onlara bakıyorsunuz.. yes sör diyor.. dam dam basıyor pasaporta ülkeye girdiniz..
    hemen polisi geçtikten sonra karşınızda bagajlarınız gelmeden doviz burosundan dolar euro bozdurun karşınızda hemen fazla bozdurmaya gerek yok havalımanı kuru düşüktür..
    bu arada yanınızda giderken 50 ve üstü meblag götürün 50 den sonra 20 ve 10 dolar 1 dolar gibi benzeri para birimleri düşük kurdan bozulur..
    sonra hızlı şekilde bavulunuzu alıyorsunuz...ardından

    bangkokda telefon hattı ve internete erişim... konusu buyrun...

    hemen o bankonun solunda yada sağından geçerek direk ilerleyin.. karşınızda geniş bir kapı görüceksiniz.. çıkış kapısından bir kapı önceki kapı bu oluyor.. sağa dönün hemen 10 m ileride kucuk dukkanlar var sol tarafınızda kalıcak.. true move ias dtac gibi şirketlerin.. kampanyalarını anlatan billboardlar var.. iyice bakın inceleyin 1 aylık kalmak istediginiz belirtin pasaportunuzu verin kayıt edilsin.. ve internet ayarlarını kendilerine yaptırtın bizdeki ayarlar gibi degil biraz karışık zorlanabilirsiniz..hat alıp cebinize koymayın direk orada bütün ayarlarını vs yapsınlar..
    bizdeki türkcell avea vodafone gibi onlardada muhtesem 3 lü siye tabir edilen ..
    true move
    ais
    dtac
    adlı şirketler mevcut..
    tartışmaya ucu açık bir konu diyebilirim..
    ama kendi şahsi görüşüm deneyimlerim true move neden..
    wifi noktası çok
    daha çok turistlere hitap eden tarifeleri var.. 10 gün 15 gün 1 aylık vs gibi
    bangkok,pattaya,krabi,koh samui,koh phangan phuket ve çevre adalarına (khai island,nok khai,coral ve racha phi phi vb..)gittigimde sürekli görüntülü görüşme yaptım.. birkez sıkıntı yaratmadı...
    lütfen gitmeden önce true move hat tarifelerine bakın..
    ama şuda bir gerçek...
    genelde thai insanı ais hat kullanıyor.. onunda çekim gücü çok iyiymiş.
    ama true move un yatırım payı herzaman yüksek..
    birde hatırlatma artık pasaportunuz üzerinden kayıt yaptırıyorsunuz bilginiz olsun
    bu hatlara kredi bakiye yüklemek isterseniz..
    Seven eleven
    Family mart
    Tesco lotus
    Big c adlı marketlerden yükletebilirsiniz..
    kredi kartı cihazı gibi (pos) cihazlar var numaranızı söylüyorsunuz kac baht dıye soruyorlar yuklenıyor birde bizdeki eski dönemlerde olan kazı konus kartlar var kazıyıp siz şifre girerek yüklüyorsunuz..

    ama emin olun ais yada dtac yada true move.. bunlardan birini alsanız sıkıntı yaşıycağınızı sanmıyorum ama dedıgım gibi nedense herseferinde true move kullandım...
    tarifelere kontrol edersiniz diye linklerinide paylaşıyorum..


    Truemove True move Tıklayınız
    Ais Ais Tıklayınız
    Dtac Dtac Tıklayınız

    TAX FREE NEDİR_?

    Yurtdışı alışverişlerde vergi iadesini geri alma yönteminden bahsetmek istiyorum tax free
    yurtdışında ister istemez alışverişler yaparız.ve en uyguna en güzelini almak isteriz..bu aldığımız şeylerin vergi iadelerini taylanda vergi dilimi olan yaklaşık %7 lik kısmını geri alabiliyoruz.. nasıl alabiliriz ?hemen yazıyorum....
    bir cihaz yada herhangi birşey alıcaksanız almadan önce kapı girişlerinde tax refund .. yazar.. yazmasada mutlaka sorun.. ürünü almaya karar verdiginizde ben tax free den yararlanmak ıstıyorum diyin.
    size tayland için geçerli sarı bir form doldurtucaklardır ev adresınıze kadar eksiksiz doldurttun..
    tax freeden yararlanabilmek adına ürünün en az 2000 thai bahtı olması gerektigini unutmayın
    tax free tek bir ürünü için geçerli degildir. örnek veriyorum x magazadan bir telefon aldınız tax free formu elinizde.. daha sonra gezerken y magazasına gittiniz ordanda bir müzikçalar aldınız. yine aynı işlemi tekrarlatırsanız elinizde 3 yada 4 5 6 tax free formuda olsa sıkıntı olmaz.. alabilrsiniz.
    alacagınız oran yaklaşık %7 dir..


    örnek verirsek .. 1000 tl lık bir ürün aldıgınızda % 7 lık pay düşünüldügünde bu oran 70 tl dir. size iade oranı 70 tl dir..
    yanılmıyorsam 2000 baht alt limit toplamdada bunun gibi 3 alışveriş gerekiyor diye biliyorum yani 5000 6000 baht lık alısverişte bunu degerlendirebiliyorsunuz
    ama siz elektronık alıcagınızdan tek bir kalemde bu geri iadeden yararlanabilirsiniz..
    şimdi tax free form ları elinizde..


    Tatil bitti geri dönüyorsunuz...
    Buraya dikkat..
    aldıgınız ürünler bir sırt cantasında ise.. havalımanında tax refund iade ofisinin yerini soruyorsunuz...
    Suvarnabhumi Uluslararası Havalimanı daki yer tarifi ... havalımanından çıkarken en sol tarafa dogru ılerleyın... 2 adet banko görüceksiniz sarı tabelalı..
    ilkinde gösteriyorsunuz ürünleri ben buurunlerı aldım yurtıdısn cıkıyorum bunlarla diye.. onay aldıktan sonra diger yere gidip iadenizi gerçekleştiriyorsunuz..
    şimdi bazen diger banko kapalı oluyor tek bir yerden işinizi hallediyorsunuz..
    burada son bankoda işlem yapılırken.. sizden ürünlerini faturasını ve tax free formunu istiyorlar.. sizde veriyorsunuz size sadece sarı forumu iade edip iade tutarını oduyorlar. fatura onlarda kalıyor bu yüzden ürünü alırken bir faturanın fotokopisini isteyin.. benim başıma geldi..
    sonra ürünleri aldıktan sonra iade miktarıda tarafına iade edildigi zaman işlem bitmiş oluyor..

    Uyarılar

    lütfen ürünü alırken aldıgınız yerde fotokopisini isteyin.
    ürünü alırken orada kontrol ederek alın
    sizden istenen bilgileri eksiksiz girin.
    aldıgınız eşyaları kolay ulasılabilir yerde olmasına dikkat edin açıyorsunuz neticede görmek ıstıyorlar..
    /a bazen bu olmayabılıyor şans işi..
    ürünü aldınız ama en az vize ile 2 ay ve üstü orada kalıcaksınız ürün alındıgı tarihten itibaren 60 gün içersinde iade almazsanız hakkınız yanar..
    bu zayıf ihtimal bunuda yazmak istedim daha uzun kalıcak arkadaşlara bilgi vermesi maksadıyla..
    a yok serkan ben kolay ulaşılabilir yerlere koymadım valizimin içine koydum dersen. havalımanındakı gumruk memurları ofisine ugrayıp orada kagıtları onaylatman gerekir.. karısık iş gerek yok..

    ürün alımı içinde mbk center pantip plaza.. ve bazen bigc tesco lotus gibi marketlerin elektronik reyonlarında indirimli ürünler yakalama şansın yüksek..
    saygı ve sevgiyle..
     TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR


    Pattaya ya ulaşım

    Bangkok havalimanından Pattaya bölgesine seyahat gidiş..

    Bangkok havalimanından pattaya gidişler otobüs,dolmuş yada taksi olarak 3 şekilde gidilebilir.
    eğer 2 yada üstü kişi bazlı gidiyorsanız taksiyi tercih etmenizde faydalı olur.Ulaşım maliyetleri haliyle kişi sayısına bölüneceği için daha rahat daha kısa süreli bir yolculuk yapılabilir..
    Pattaya Bangkok un güneyinde yaklaşık 150 km uzaklıkta olan bir şehirdir.. araç ile yaklaşık 2 saat ile varılabilir.
    bangkok havalimanından binilicekse eğer havalimanı çıkışının olduğu üst kattan gelen taksilerle anlaşılırsa daha uygun fiyata pattaya gidilebilir..
    neden çünkü o taksilerde yolcu getirmiştir..geri dönerken boş dönmek istemezler..hem sizin işiniz görülür hem taksiciniz tabiki sıkı pazarlık gerekli diye düşünüyorum..
    ama yok ben uğraşamam derseniz havalimanının çıkışının bir alt katında havalimanına bağlı taksi durağı ve dolmuşlar vardır.. bu şekildede yolculuğunuzu gerçekleştirebilirsiniz.
    Yolculuk esnasında taksici sizinle sohbet etmek ister.nereden geldik kaçıncı gelişin vs asla ilk de gitseniz ben ilk geliyorum demeyin ilk geliyorum demek ben çok şey görmedim demektir ve ister istemez taksici sizi bir çok yere götürmek isteyecektir. örnek: masaj istermisin goı go show istermisin.. tur istermisin mucevher istermisin çok iyi bildigim terzi var vs gibi cümlelerle karşılaşmamak adına ilk gitsenizde ilk demeyin..
    Gelelim taksi ücretine 2000 baht derler. Siz güzel şekilde pazarlık yapın 1400 ile 1500 baht arası normal fiyattır..
    Bir diğer şekli ise alt kattan kalkan dolmuşlardır.
    Diğer bir ulaşım olayı otobüslerdir.mo chit terminaline ulaşmanız gerekir..yaklaşık 150 bahttır.. (gerek duymayın zaman kısıtlı ise)


    Bangkok dan phuket e nasıl gidilir.?

    Bangkok dan phukete otobüs yolculuğu yapılabilir.yaklaşık bangkok ile phuket arası 850 km kadardır otobüsle bu uzun sürmektedir.yaklaşık 13 14 saat sürmektedir 700 705 bah gibi ücretlere bu seyahati gerçekleştirebilirsiniz..
    Ama en kolay yolu havayolunu kullanmaktır.. bangkok ile phuket uçuş zamanı yaklaşık 1.30 dakikadır.
    2 şekilde hava yolu ile ulaşım gerçekleştirebilirsiniz.


    1:Bangkok Suvarnabhumi Uluslararası Havalimanı ından direk phukete kalkan bangkok airways adlı şirket ile uçabilirsiniz.
    Bangkok Air Tıklayınız

    2:Bangkok un eski hava trafiğinin yükünü çeken fakat şimdilerde daha çok iç hatlara hizmet eden hava limanı Don Mueang dan da phukete ulaşabilirsiniz.
    Don Mueang Havalimanından phukete seyahat eden havayolu şirketleri

    Air Asia Air Asia Tıklayınız
    Nok Air Nok Air Tıklayınız
    Thai Lion Air Lion Air Tıklayınız
    Orient thai Orient Thai Tıklayınız
    Thai airways Thai Air Tıklayınız

    Bu yukarıdaki şirketler Don Mueang havalimanından kalkar


    Bangkok Suvarnabhumi Uluslararası havalimanındasınız.Don Mueang havalimanına nasıl gidebilirsiniz?

    Suvarnabhumi Uluslararası havalimanından Don Mueang havalimanı yaklaşık olarak 50 km dir. taksi ile hiç trafik yokken 45 dk civarı ama kesin trafik olucağını varsayarak 1.15 dk yı gözden çıkarmalı ara uçuş alındığından bangkok havalimanından çıkış ardından taksiye biniş ve Don Mueang havalimanı na ulaşım göz önüne alınmalıdır
    Havalimanları arası ücretsiz ring seferleri mevcuttur.ama lütfen bu şekilde gidicekseniz uçuş saatlerinize dikkat edin malum bangkok büyük bir trafik problemi var..ve yaklaşık olarak 2.15 dk gibi bir zamanda ulaşırsınız
    Ücretsiz ring seferleri hakkında detaylı bilgiyi danışmadan alabilirsiniz.
    Diğer bir yol ise taksi ile ulaşım.. ki benim herzaman tercih ettiğim bir yoldur.ücret yaklaşık 1200 1400 baht arası.(paralı yollara giriliyor)


    Don Mueang havalimanından Phuket havalimanına ulaşım

    Evet.. Don Mueang havalimanı na ulaştık elimizde bavul ve ordan phukete geçiçez.hemen havalimanın kapısından giriyoruz arama bölgesinden geçiyoruz. daha sonra hangi havayolu şirketinden biletimizi aldıysak onların bulunduğu bankoya gidiyoruz.pasaportumuzu uzatıyoruz tarihlerimizi uçuş zamanımızı söylüyoruz size soruyolar bagaj varmı var diyorsunuz.. alalım diyolar size uçak biletiniz ile bagaj fişinizi veriyolar kaybetmemeye özen gösterin ardından valizinizi teslim ettikten sonra uçağa dogru gidiyorsunuz yine diğer uçuşlarda olduğu gibi biletinizin üzerinde gate yazıyor kapı no onu takip ederek oraya ulaşıyorsunuz.yine bir polis kontrolu ardından uçagınızı beklmeye başlıyorsunuz.. bekleme salonları var istersenız orada bekleyebilirsiniz.ardından tekrar görevli hostese biletinizi uzatıyorsunzu bir kısım daha yırtıyorlar bu son kontrol oluyor ardından apronda bekleyen uçağınıza gidiyorsunzu yine 3 kişi karşılıyor hello wellcome gibi.. kafa sallayıp yer bulma olayına giriyorsunuz çekik gözlü ablamlar yardımcı olmak istiyor.işte diyorsunuz hayat bu gülümseme pozitifliğin dibine vuruyorsunuz..eski anılarınız geçip gidiyor artık o eski zamanlarda ben annenınızın sokakta oynamasına izin vermediği kötü çocuklardan değilim diyorsunuz...tatil başlıyor.. uçağınıza yerleşiyorsunuz.. sola sağa kısa kısa kesik bakışlar vs.. 1.30 dk yolculuk sürüyor..ardından pilot amcam söylüyor şuan phukete iniyoruz diye bu arada yolculuk esnasından phukete yaklaştıkca adacıklar harika mutlaka izleyin derim..o da phuketin başka özel güzel bir yönü..daha sonra kaptan pilot amca konuşuyor phuket havalimanı (hkt) ye iniyorsunuz.herkes aynı anda ayağa kalkıyor kendini bilen nasılsa en sonda olsa inicem vs diyor bekliyor bekleyin... ardından sıra size gelince uçak içinden çıkın dar bir yoldan geçiceksiniz.. hemen alt kata inin,hemen oyalanmadan pasaport polisinin hemen arkasındaki valiz teslim yerine gidin nereden valiz geliyorsa ona bakaraktan valizinizi alın başında durun aldıktan sonra hemen wc lerin orada ücretsiz haritalar var bunlar bedava olduğundan sakın çoşmayın birer tane alın okumadan hatıra olsun diyede türkiyeye getirmeyin.. okuyun..
    daha sonra ücretsiz haritaları aldıktan sonra zaman zaman herzaman olmuyor true move adlı şirketin standı oluyor ücretsiz hat dagıtıyorlar.. bedavaysa alın para mara denıyorsa see you diyin ilk kapıdan çıkın.. ilk kapıdan çıktıkdan sonra sağda fanta sea adlı şirketin turlarını satan büğyük bankosunu görüceksiniz önünden geçin.. bu arada araç kiralamak isterseniz ilk kapıdan çıkınca kafanızı sağa çevirin hemen avis budget gibi şirketleri göruceksiniz..unutmayınki kaskoları yok bir olayda direk siz ödüyorsunuz..


    Phuket havalimanından Patong ve Karona ulaşım

    Havalimanı çıkışından önce o fanta sea bankosunun yanında çıktığınız zaman kafanızı hemen sağa çevirin.havalimanı taksisini görüceksiniz..
    30 m kadar ilerleyin herkes size ünlü biri gibi üstünüze gelicektir ama söylemleri farklı olucaktır.sör.. misis.. diye hitap edicekler taksi istermisiniz nereye gitmek istersiniz diycekler..fazla aldırşı etmeyin.. direk oraya gidin.. kilolu pumpui bir tay ablam var orada ona patong yada karon hangi bölgeye gidicekseniz bunu söyleyin hemen bir makbuz yazıcak 800 yada 900 baht bunu peşin ödüyorsunuz ardından taksici arkadaşı çağırıyor..hemen klimalı taxiye biniyorsunuz yaklaşık 45 dk sonra patongdasınız..
    Diğer bir seçenek ise fanta sea bankosunun yanından geçiyorsunuz hemen karşınızda patong karon dolmuş minibus service denilen stand var 2 tay ablam var.. 180 baht kişi başı patong karon 200 baht olucak..kaç kişisiniz diyor şu kadar kişiyiz diyorsunuz ücreti peşin veriyorsunuz..hemen makbuz ile şu araça geçin diyor şanslı iseniz dolu minibüsse geçiyorsunuz.hemen kalkıyor boş ise biraz bekleme ardından hemen kalkıyor..yaklaşık 8 km sonra bir acentada duruluyor.herkes insin deniliyor herkes iniyor içerideki acentaya giriyorsunuz size tur satmaya çalışıcaklar hoteliniz varmı dyolar yoksa orda hotel ayarlıyolar.. yada tur satıyolar almayın gerek yok orada sadece kalıcağınız hoteli söylüyorsunuz.Ardından tekrar araca binerek patong yada karona yolculuğa deva mediyorsunuz müşterilerin hotel listelerini araç sahibine veriyolar.. bunlarda yol güzergahına uygun şekilde sıra sıra araç içindekileri hotellerine bırakıyolar.. yolculuk yaklaşık 1.30 saat kadar sürüyor.. tercih sizin..


    Hotele geldiniz...evet tatil başladı phuket ben geldim.... diyorsunuz

    Hotellerdeki elektronik kasanın kullanımı

    Hemen resepsiyona gidiyorsunuz merhaba diyorsunuz benim bir rezervasyonum var diyorsunuz..booking diyince sistemli bir hotel ise hemen sizden önce onlar o günün rezerve çıktılarını size veriyor pasaport rica ediyor.. sadece verin fotokopisini çeksinler tekrar geri alın..samimi olun gülün.. unutmayın günler boyu kalıcagınız hoteldeki ilk gördügünüz kişi o dur nasıl davranırsanız öyle o havada gider...daha sonra size bir arkadaş eşlik ederek odanıza çıkıyorsunuz..kartlı sistemli odalar genelde.. o kartı takmadan elektrık odaya verilmiyor. girer girmez kasaya bakın çalışıyormu diye bilmeyen arkadaş nasıl kullanılır diye sorsun..yada durun ben anlatıyım..
    varımızı yoğumuzu biriktridigimizi bir kasa içinde saklamak hala riskli geliyordimi size.. işte burada neden iyi hotel dediğimi şimdi anladınız.. kasa açık oluyor.. kasanın içine eşyalarınızı koyun.. ardından 4 rakamlı bir şifre oluşturun bunu asla unutmayın..
    örnek vericek olursak kasaya eşyaları koydunuz kapısını kapattınız. şifre 1234 e basın ardından # tuşuna basınca şifre girilir daha sonra kendinden closed yazılı olucak ve kendınden kapanıcaktır..
    açmak için tekrar şifreniz olan 1234# ya basınca open yazıcak ve kasa açılcak bu kadar basit..

    Daha sonra odaya yerleşmeden odanın kontrollerini yapın klima tv sıcak su vs.. gibi herhangi bir sorun yoksa tatil başlamıştır demek....
    bUARADA BAZI HOTELLER NE KADAR YER REZERVASYONUNUZ OLURSA OLSUN GÜVENCE BEDELİ OLARAK DEPOZİTO TALEP ETMEKTEDİRLER..ÖRNEK 500BAHT VE ÜZERİ..


    Phuket gezilebilcek avmler

    Jungceylon avm Nanai road üzerinde olan büyük avm dir.birçok çıkışlı kapısı vardır..tatilin büyük bir bölümünü orada geçirebilirsiniz.. en üst katında sinema,telefoncular,bowling salonları,sinemalar mevcuttur.
    büyük bir komplekstir. keşfedin derim spa,masaj salonları büyük lüks magazalar,fast food zincirleri vardır..

    YEMEK:

    JEFFER STEAK restorantlar zinciridir..kısa boylu tay ablalarımız çalışır şirin insanlar..menü fiyatları larak çok uygundur.sırtçantalı yada ekonomik yerim gece dağıtırım diyenlerin uğrak noktasıdır.. tavuk salata patates kızartması 89 bahta yiyebileceğiniz ender yerlerdendir. sabah 10 ile akşam 22 ye kadar açıktır 21:00 de servis kapanır.. ona göre....
    Mc donalds,burger king,kfc bizde ne varsa aynılarını onlardada bulursunuz 150 bahttan başlar menüler..
    Subway
    bizdekiler gibi sandviç delisi olanlar için ideal..
    wine connection
    Şarap evi olarak algılansada benim için en ideal yerdir.zeytin ve peynir bulabilirsiniz güzel pizzaları vardır sea food pizza birde spanish garlic karides favorimdir..bir ara promosu vardı akşam 18:00 e kadar pizza içiçek 169 bahttı.. bol zeytinyağıda kullanabiliyorsunuz..
    Urban food
    hemen wine sırasında ingiliz işletmecinin işlettiği bir yer makarna ve pizza agırlıklı restorant fiyatlar normal seviyelerde
    swensen:
    Dünyaca ünlü firmanın dondurmalarını tatmadan olmaz..2 şubesi var.. biri jungceylonun ön angla girişindeki şubesi. diğeride benim daha sıklıkla tercih ettiğim jungceylon meydanındaki havuzun kenarındaki küçük ama bir o kadar sevimli şubesi..
    fiyatlar 100 bahttan başlıyor 250 bahta dondurma yedim ama harika.. süslemeleri vs.. değer mi değer..
    Coffee club thailand..
    ünlü markalar zincirinden bir tanesi daha ile karşı karşıyayız..2 adet yine jungceylonda restorantı var.nasıl anlatıyım hem cafe hem restorant hem pastane.. hepsi bir arada harika.. girer girmez kapınızı açarlar sawadee khap derler.. saygı fazladır...
    hemen menü gelir fiyatlar ortalama.. ama kalite değer.. biberli pastasını tadın... avacadolu tavuk dürüm ve yeşil fanta vazgeçilmezim.. deneyin pişman olmazsınız.. hamburgerleri elda dilim patatesleri harika.. sabah 08:30 da yedim... en erken o açılıyor jungcelonyda...
    donuts
    isimli firma burdaki donutlarıda tavsiye ederim tay halkı nedense çok tatlıyı sevmesede bu donutsları çok seviyor...
    english pub
    isminden anlaşıldığı gibi bir ingiliz işletmesi kasvetli kahverengi mobilyalar akşamları canlı müzik.. fiyatlar ortalama hamburger menüleri çok iyi bir kişi 500 baht..


    Jungceylon içindeki masaj ve spa merkezleri

    PimnaraSpa spa (meydanda havuz kenarına gelin kafanızı yukarı kaldırın 2.katta yürüyen merdivenleri var..girişte bir bayan durur gri elbiseli.. elinde telsiz vardır size katalogla bilgi verir..siz ok derseniz yukarı çıkarken şu insan geliyor der şunu istiyor der siz bir daha laf anlatmazsınız.. sistemliler.. ardından içeri girersiniz hemen kapı karşısında standa yönelirsiniz.bakımlı bayan iki ellerini birleştirerek ince ses tonuyla sawadeee kha..der.. neden khaptı kha demeyin bayanlar kha der erkekler khap...
    neyse katalogda tekrar teiyt eder.. ücreti peşin ödersiniz.. hemen birini çagırı sizi alır istediginiz şeye göre sizi yönlendirir...
    ayak masajı ise ilk ayaklarınızı yıkar ardından kurular size şuraya oturmanızı rica eder sizde oturursunuz iyi masaj istersenız hemen bir 50 baht yada 100 baht sıkıştırın o an kral yine sizsiniz.. yada orda içiçek de içebilirsiniz.. onada ikram edin korkmayın çekinmeyin.. kabul edicektir..
    oradaki tercih ediceginiz masajlar ayak masajı vucut masajı golden mask anti aging masktir.. fiyatlar yüksek ama gerçekten masajı yaşamak isteyenlerin tercihi....
    masaj dedik.. spa dedik devam ediyorum pimnara spa nın bir şubesi dahada jungceylon un en alt katında yani bigc isimli marketin katındadir.. yüz masajı 349 bahttır değermi değer bu paralar türkiyede yüzünü sevmezler.. diyebilirim... bu arada pimnara spa 3.şubesinide patong beach de açmış...
    ordada sistem şöyle işliyor.. içeri giriyorsunuz.hello deniliyor nasıl birşey istiyorsunuz diyorlar. yüz masajı ise soyluyorsunuz dolu ise bekletiyolar ilk boşalan yere sizi alıyorlar.. ayakkabınızı cıkarıp sırt üstü uzanıyorsunuz.. sonrası uyanıyorsunuz tertemiz cilde sahipsiniz..
    bu pimnara adlı 2.şubenin yemen 2. şubesinin hemen yanında rekabet ettikleri başka bir şirket var 249 baht fiyat sizi yanıltmasın onlarda çok iyi denedim.. randevu ile çalışıyolar.. ama süresi kısa fiyat sizi aldatmasın...

    Lets relax spa
    nanai road yolunda jungceylon arka giriş yolu üzerinde kaliteli masajın adres 3 katlı müstakil bir bina fiyatlar ortalama düzeyde

    Gelelim serkan biz aç kaldık pizza pizza vs canımız çıktı azıcık türk işi birşeyler yemek istiyorsum dersenız..

    jungceylon en alt kata gidin big c isimli markete girin orada peynir,zeytin,ayran,yoğurt,ve malatya kayısısı evet yanlış duymadınız herşey var hatta sizlere hotel odanızdaki buzdolabına atıştırmalık birşeyler almanızı öneriyorum.
    Ben hazırlayamam vs derseniz banglaroad patong beach girişindeki türkish bangla kebab isimli restorantta 100 bahta döner 120 bahta large döner 60 bahta ayran içebilirsiniz..
    türk değilde iranlı dönerci jungceylon meydan havuzun orda yine var sushico nin yanındaki yer shawazza adlı iran restorantı ... bu arada sushico dan yemek yiyebilirsiniz.. tavuğu vs güzel snitzel tarzında....


    bir iki restoran tavsiyesi...
    the crab house..
    dünyaca ünlü yengeç evi.. sponge bob burdamı hayır değil tabiki :)
    güzel romantik bir akşam için kaliteli bir yer instagram hesapları var. biz nişanlımla resimlerimizi paylaşınca dikkat etmişler bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz demişler o kadar da inceler.. 2 kişi 1200 baht aşagısı zor.. ama değer... çok iyi yengeç yiyebilirsiniz. hatta üşenirseniz size ayıklayıp löp et verebiliyorlar..karidesini tavsiye ederim..
    adresi:169/83 Phungmueang Road, Patong, Kathu, Phuket, Tayland

    web site The crab house Tıklayınız

    Savoey restorant (deniz ürünleri)

    Banglaroad patong beach kısmında police station un hemen karşısında bir yer kalite klas bir yer güzel bir balık tezgahları var bunu diyorsunuz alıyorsunuz anlık pişiriyolar bekliyorsunuz ama değer... havuz kenarından güzel bir ambiance.. sinek olsa bile hizmet süper.. biri yanınıza yanaşıyor ayaklarınıza pışt pışt birşeyler sıkıyor irkiliyorsunuz bu ne sinek için diyor.. hizmet bu kadar yani... 2 kişi büyük istakoz 1600 baht.. deger diyorum salatalarıda çok güzel.. bazı ürünler pazarlığa tabi..
    Adres : Thaweewong,Patong Ban Patong, Phuket, Thailand

    WEB:Savoey Tıklayınız

    Birde roma restorantı var bananawalk yolunda patong beach yolu oluyor ordada pizaa yenilebilir..


    Phuket teki ada turları

    Phi phi ve yedi adalar turu (maya beach i de kapsar) yaklaşık pazarlıkla mal edilcek fiyat (döneme göre değişir) 1200-1300 baht (son alınan bilgiye göre maya beach tay hükümeti tarafından doğal alanı koruma altına alındığından maya beach i görmek isteyen arkadaşlar 400 baht ekstra ücret ödüyor bilginiz olsun)
    James bond adası 1300-1400 baht
    Coral racha island 1200-1300
    Khai island 1100 1300 (burası biraz daha yakın ve tercih edilmedigi için kişi sayısını doldurmak amaçlı uyguna verebiliyorlar ama halbuki bir çok adadan daha güzel aynı filmlerldeki gibi tropik.. adalar..
    Smiland turu 1400 ve üstü yolculuk sırf 2 saat sürmekte. (2 çeşiti var 1 gece konaklamalı ) tercih sizin.. (her dönemde gidilemiyor)
    Şimdi bu ada turlarını nasıl satın alırız ?
    bu ada turları phuketin bir çok bölgesinde küçük standlar kurulup satılır..
    bu stand masasının üzerinde bir çok ada turlarının katalogları vardır ilk başta güzel güzel inceleyin.kafanızada belirlediğiniz turu ben bunu istiyorum diyin.
    örnek size phi phi diycek 2500 baht diycek siz hemen bu çok diyceksiniz.. tamam diycek 2200.. siz diyceksiniz yine bu çok ..2000 son diycek bak diyceksin biz şuan 2 kişiyizi benim grup arkadaşlarım var onlar gelicek 8 kişi diyin bu turları biz begenirsek onlarda satın alıcak diyin tamam o zaman diycek 1800.. siz diyceksiniz 1400 lursa olur diyceksiniz yok diycek tamam diyin arkanızı dönün 2 adım atın mister diycek o tuz sizindir..
    ŞİMDİ TUR İÇİN ANLAŞTIK..

    Tura gidiş ve tur esnasında yaşanan bilgiler..

    tur ücretini ödeyin.size makbuz vericek ödenmiştir damgadı olucak paid.. diye.. daha sonra sizden ad soyad cep telefonu hoteli ismi ve oda numaranız.. bunları eksiksiz verin nasıl yazmış kontrol edin.. bu arada szide tur satın aldığınız insandan cep telefonunu isteyin. bir terslık olur ulaşmanız açısından...
    tur sistemi şöyle işlemekte..turu satın aldınız makbuzunuzda var.. size diyorlar yarın hotel resepsiyonunda sabah 08:00 de olun.. sizde asla geç kalmıyorsunuz.. tur satın aldığınız birgece önceki gecenize dikkat ediyorsunuz fazla aşırı alkol almıyorsunuz..sabah resepsiyonda bekliyorsunuz ogün hafif yiyicekler yiyin.. daha sonra mınibüs ile biri yaklaşıcak mr serkan diycek.. yeah ı am here diyceksiniz.. hemen size dün verilen makbuzu vericeksiniz.. tamam diycek.. minibüse oturucaksınız.sizi aldı diğer sizin gibi turu satın alan turist arkadaşlarıda diğer hotellerden alıp chalong pier limana gidiceksiniz..burada araçlardan iniyorsunuz size gelin diyorlar takip ediyorsunuz sizi bir yre getiriyorlar oturun diyorlar kahve kurupasta ücretsiz yiyebilirsiniz.tur rehberi lider ruhlu arkadaş bizdeki cem yılmaz abim kadar olamaz ama onun havalarında onun edasıyla iniglizce birşeyler diyor yok bügün çok dalga var vs.. diyor tabi siz korkuyorsunuz ingilizce çok iyi bilmeyenler için sıkıntı yok anlamıyorlar zaten.
    sonra diyorlar midesi bulanan varsa ücretsiz hap vericez alabılirsiniz. daha sonra size diyorlar gidiceğimiz yerler çok güzel maska,şnorkel,ve palet takımı istermisiniz? bunların kirası 100 baht ama kaybederseniz parça başına 500 baht alırız diyolar.. ciddiler.. kaybetmeyin..
    neyse mutlaka alın.ogün yanınızda bir sırt çantası havlunuz powerbank ınız cep telefonunuz ve hotel bedava içme suları olsun bılıyorsunuz bir çok hotel günlük 2 adet içme suyu bedava verirler.. bu sular dolapta..
    amcam birifingden sonra alkışlar eşliginde speed boat a geçersiniz.. önemli uyarılar var dikkat ediniz..tekne kıçına asla binmeyin ıslanırsınız..tekne başına asla oturmayın çok zıplarsınız..en iyi mekan tekne ortalarıdır..hem suya hemde meyvelere yakınsınızdır..
    tekne içersinde büyük buzdolapları olur seyahat tipi su ücretsiz..meyve ikram ederler ücretsizdir.öglen ortalama üzerinde bir yemek verilir ücretsiz.. sonra yemek servisi.. saatleri ve tekne şeklini numarasını unutmayın zaten sizin üzerinizdeki thshirte bir etkiket yapıştırıyolar.. sen bizdensin gibilerden.. akşam tur bitiyor en geç 17:30 18:00 gibi hotele bırakıyolar..
    bir ipucu daha çok gününüz varsa üst üste tur satın almayın yorgun düşebilirsiniz..yolda kendini güvende hissetmek adına 200 baht yanınızda para yeterlidir..


    Phuket'te yağmur yağıyor odada kaldık serkan ne yapabilir derseniz..?

    +++++Güzel bir tam vucut masajı yaptırın…güzel spa merkezlerinde.. en az 3 yada 4 saatinizi vererek hem kendınızle ılgılenmıs olursunuz hemde güzel bir aktivite yapmış olup zamanı güzel sekılde degerlendırırsınız…

    ++++++Müzeleri gezebilirsiniz.. Phuket Trickeye Müzesi Phuket town tarafında… giriş 500 baht… harika foto kareleri yakalamanız içten bile degil hatta ve hatta yanınıza 2 yada 3 thshirt alın degısık pozlar verebılırsınız.. çok degısık bir müze..

    +++++ phuket teki botanik akvaryumuna gidebilirsiniz. bir benzeride bizim ulkemızde var forum avm lerde akvaryum seklınde degısık tüp geçitleri var.. kapalı yer nasıl olsa en az 6 saatınız gecer… hemde giriş ücretleri uygun ama malesef ki tay halkı ile turist fiyatları farklı..

    ++++++hava zaten koptu degilmi..fırtınada var denize giremezsin.. ama hadi su parkına… git… deseler böyle bir pozisyonda direk giderdim..kim korkar ıslanmaktan… Splash Jungle Water Park havalimanın yakın taksi ile anlaşın hele ki grup ile gittiyseniz tadından yenmez…

    ++++++bunları ben hep yaptım denedım gittim gördüm.. değişik birşeyler söyle bana serkan diyenlerde olabilir.. o zaman phuket town a giderken… atış poligonu var.. gerçek silahlarla kapalı alanda atış yapabılırsınız sniper silahı bile var ama biraz tuzlu.. 1000 bahttan baslıyor atışlar.. silahına göre farklılık göstermekte…patonga da gayet yakın… yol üstündede snka show. ve karsısında hemen go kart var.. gercek yarıs pistinde gercek deneyim biz yagmurda yapmıstım devamlı spin attık… oradaki tanesi 250 bahta olan thshirtlerden mutlaka alın hatıra… unuttum… hemen go kartın yanında… monkey show var.. sizde benı mgıbı maymun sevdalıysanız.. bu show a gidebilirsiniz….
    +++++++ kapalı mekanlarda gezebilirsiniz… phuket town daki central festival 400 e yakın magaza mevcut gez gez bitmez en üst katı telefoncular… yada jung ceylondaki sinema ile degerlendırebılırsınız zamanınızı benden bu kadar

    Daha başka bowling oynanabilir,sinemaya gidilebilir 3.d.... yapılcak şey çok...


    Phuket ve Su sporları

    Phuket su sporları açısından geniş yelpazeye sahiptir..
    bunlar neler... Jetski,parasailing,banana,hamburger,double hamburger,scuba diving..
    ama özellikle motorlu araçları kiralarken dikkat etmeniz gerekiyor.. neden mi kaskolu degiller eger kullandıgğınız zaman herhangi bir porblem oluşursa sizdeyken bunun bedelini siz ödersiniz..
    jetski kiraladınız. birine çarptınız bir yere sürttünüz bir yeri kırıldı hemen siz ödersiniz fahiş fiyatlarla kullanmamaya özen gösterin..
    illada kullanıcam diyorsanız lütfen aracı önceden kontrol edin çizik yada kırık bir aksamı varsa bunu kıralayan arkadaşa bildirin hatta abartmıyorum fotograf çekin.. bunlar sizin garantinizdir..
    jetskiler bizim ülkemizden daha ucuz kullanımız 20 30 dkk arası 1500 baht arası bizde 15 dk binemezsiniz..
    parasailing ise tekne nin ucuna bağlanmış paraşüt var onda siz varsınız tekne sizi çekiyor patongda 2 şekilde var para sailing işi.. kısa tur uzun tur.. kısa ve uzun dediği arada 7 dk farkediyor diyebilirim denedim.. kısa tur 1500 uzun tur 2000 bu tur nasıl derseniz adama adamımız hemen yere bağdaş kuruyor.. alıyor eline tahta çubugu savaş planı yapar gibi kuma çiziyor size anlatıyor.. çizdigide bir küçük c biri de büyük c :) olay aynen bu denenmeli mi evet denenmeli eger grup halinde iseniz.. banana tercihiniz olmalı .
    dalış konusuna gelirsek phuket bu işin ana hatlarından biri her nekadar 2 tane dalış sertifkam olsada padi ve cmas.. orada nedense dalmak kısmet olmadı 10000 baht fiyatlardan bahsediyolar.. teorik dersler bir havuz dalışı 3 deniz dalışı şeklinde paketler...

    Phuketteki gidilebilicek değişik müzeler..

    Evet arkadaşlar abi 10000km gidipte bana müzemi anlatıcaksın demeyin? bildiğimiz müzelerden değil phuket gibi değişik müzeler...
    phuket trick eye museum
    bu phuket town bölgesinde olan bir müzedir müzeye giriş 500 bahttır akşam 19:00 a kadar açıktır ama 18:00 de bilet satışı kapanır.. müze 3 d tasarımlı fotoğraflardan oluşur.fotoğraf çekmek için harika bir mekan diyebilirim aşagıda internet site adresini veriyorum bir fikir sahibi olmanız açısından..
    adres130/1 Phang Nga Road, Soi Phang Nga 1, Talad Yai, Mueang Phuket District, Phuket 83000,
    web Trick eye museum Tıklayınız

    up town house phuket
    giriş 500 baht tersten dizayn edilmiş bir ev sınırlarımızı zorlayıcı enterasan pozlar.. evet bu evde....
    sabah 10 ile akşam 18:00 arası açık...

    Web Uptown house Tıklayınız
    3 bölümden oluşmakta 3 üde harika denilebilir..

    go kart phuket go kart speed way...
    Phukette 2 adet pist vardır gerçeğiyle eşeğerdir..ben kasım ayında yağmurlu havaya denk gelmiştik yinede yaptık harikaydı.. 4 çeşit motor sınıfı var fiyatlarıda ona göre belirlenmekte.. biz orta oy aldık digerinden korktum açıkcası.. harikaydı 3.gelmiştim.. oradaki magazasından thshirtte almıştım anı olsun diye 250 bahttı.
    sabah 10 ile akşam 19:00 arası açık

    adres Patong Go-Kart Speedway Co., Ltd.
    118/5 Vichit Songkram Road, Moo 7
    Kathu, Phuket 83120 THAILAND

    snake show
    15 dk sürüyor diyebilirim yaklaşık 400 baht çocuk bilet fiyatı 200 baht..ve monkey show bu go kartın hemen karşısında mevcut gidilebilir.
    atış poligonu
    gerçek silahlarla atış yapılabilirsiniz..sniper rifle bile var 1000 bahttan başlıyor silahın merminin kalibresine göre değişmekte.. sabah 10 ile akşam 18:00 arası açık
    atv ile gezi
    bu tur 30 dakika sürmekte 900 yada 1000 baht gibi bir fiyata satın alabilirsiniz. iki kişilik olarakda ücret değişmekte...
    Fil Safarisi
    klasiktir ilk giden mutlaka gitmeli diye düşünüyorum big buddha yolu üzerinde bu tura katılabilirsiniz yada tur şirketlerinde satın alarakda bu organizasyonu gerçekleştirebilirsiniz..
    parkur uzunluğuna bağlı olarak 600 ile 1200 baht arası fiyatları oluyor muz ilede besleyebiliyorsunzu salatalık vs.. değişik gidilmeli..


    Bittimi?
    Phuket bitmez.... Sıradaki Phuket surf house...
    Herkes anlatır şuraya gittim şöyle yaptım vs ama siz tatil dönüşü sörf yaptım deseniz yada sörf evine gittim deseniz herkesin gözleri üzerinizde olur değilmi?...
    bahsetmek istediğim surf house phuket....
    Kata beach yolundaki bu muhteşem tesis farklı olmayı sevenler için ideal bir nokta...
    şöyle düşünelim.. kaliteli bir müzik eşliğinde surf yapıyorsunuz insanlar size bakıyor yanınızdaki arkadaşınız havanın sıcaklığına inat soğuk bir kokteyl içiyor. sizi izliyor... neden olmasın...
    4 şekilde surf yapılabiliyor... bodyboarding, kaykay, wakeboarding ve snowboard hangisini tercih ederseniz uzman eğitmenler eşliğinde suyun gücüne karşı gelmeye çalışıyorsunuz..
    1 saat 800 baht ben çok merak ettim bu işi uzun süre yapıcam derseniz 2000 bahtı gözden çıkarın diyorum..bana göre değil dersenizde big kahuna burger menüsünü yemeden gitmeyin derim..


    adres Pakbang Road, Karon, Muang, Phuket 83100 Thailand
    web Surf House Tıklayınız

    Phuket Botanic Garden (PHUKET BOTANIK BAHÇESİ)

    günlük giris ücreti 300 baht (09.00 17.00 saatleri) çarsamba günleri hariç
    patong dan taksimize biniyoruz 3 arkadas.yaklasik 25 dk bir yolculuktan sonra botanik bahcesine variyoruz..bilet aldigimiz giseden itibaren neden geldikki diyoruz bu sicakta..biletimizi aliyoruz kale kapilari gibi olan tahta kapilar içeri dogru bizim için açiliyor ve birden kus sesleri...sessizlik düzenin bakimin ve temizligin hakim oldugu ayri bir dünyaya adim atiyoruz..ilk anda açikcasi sasirmistim..hemen kapi karsisinda kucuk bir bank var.. hemen klasiktir.. foto cektiriyoruz sira ile.. biraz arkama yaslanmamla bank arkaya dogru gidiyor anlik bir korku kapliyor icimi dusucem saniyorum.. sadece bizde ayarsiz sandalyeler vs yokmus diyoruz.. yurumeye devam ediyoruz sollu sagli bir cok agac cesidi.. bitki türleri.. var.. tabelalarinda tayca ve ingilizcesi ozellikle belirtilmis...yani abartmiyorum 3 saatiniz rahat orada gecer...icersinde kucuk bir selalesi var.. sacak sacak agaclar... ve tesisin ortasinda bir yapay göl var yüzen pazarin ufagi yapilmis renkli renkli baliklar ... kaucuk agacindan tutun bir cok agac var ve ayni zamanda kaucuk nasil elde ediliyor .. bunlari asama asama resimlerle anlatiyorlar.. parkin icersinde birde kelebek bahcesi var..yagmur ormanlari bile yapmislar ingiliz bahcesi japon bahcesi ve daha ismini hatirlayamadigim bir suru sera seklinde orayada girmenizi tavsiye ederim.. hemen onun yanindada serinlemek isteyenler icin winter garden yani kiz bahcesi adi altinda soguk bitkilerin yasayabildigi bir ortam olusturulmus... tavsiye ederim... orkide bahcesi harika..bitkilerden elde edilen sulardan ucretsiz tattiriliyor..bize yapraklardan yapilmis cicek hediye etmislerdir.. cok nazik ve kibar insanlar... cok saygi duyuyorum o halka...park cikisinda güzel bir alisveris marketi var bir cok anahtarli kfiyatlari uygun 20 bahttan satiliyor.. ben bir cokyerden alisveris yaptim pahali olmasini bekliyordum fakat cok ucuzdu..uygun fiyata orkide bile alabiliyorsunuz...
    kisaca gitmek isterseniz çarsamba haric hergün acik untmayinki aksam 17:00 ye kadar acik.. tek bir gün buraya ayrilmaz ama big buddha ile birlestirilebilir.. yada fil safarisi ile... hem taksi maliyeti azalir... yinede siz bilirsiniz..


    gidilirmi evet gidilir..
    pisman oldummu? hayir olmadim...
    gören bir daha görmeli mi? hayir 1 kez yeterli...


     TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR
     TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR

    Phuket weekend bazaar.


    Bangkok da pazarların bir benzeride haftasonları Phuket kasabasında Phuket town da kurulmakta..pazarın asıl ve genel müşterileri yerli thai halkı..
    Ne ararsanız
    bulabiliyorsunuz?elektronıkten,cd,kıyafet,kozmetik,masaj yağları. vb birçok kalem bu pazarda?
    Pazar sadece hafta sonları 16:00 da açılmakta
    Patong da taksi tutmak suretiyle aracımıza biniyoruz..Yaklaşık 10 ile 15 km gidiyoruz 25 dk da pazara varıyoruz..Pazarlar bizim ülkemizdeki pazarlar gibi tek farkı orada evde yapılmalık birşey bulamıyorsunuz biliyorsunuzki.. Tay halkında mutfak kulturu yok gibi birşey..pazar sadece ve sadece cumartesi ve pazar günleri kurulmakta akşam 22:00 ye kadar açık..biz pazara girer girmez ufak çapta bir şaşkınlık yaşadık görsel biz şölen gibiydi sollu saglı tezgahlarda yüzlerce satılan ürünler?Bizi şaşırttı..Kameramla nereyı ne zaman nasıl çekicegimi şaşırdım açıkcası.düzenli gezelim dedik ama 3 kişi olmamıza ragmen tam düzenli gezdigimiz söylenemez..herkes bir yere girdi çıktı :) Yani burada yazmam ancak saçmalamak olur diye düşünüyorum.. Görmek gerek gerçekten gelelim fiyatlara.. Sushi ler cok uygun bizim ülkemizde büyük kentlerimizde bir tabagına büyük paralar ödenirken biz görelim sushi yi tezgahta?Bu arada meyvesuyu ucretleri 80 bahta iniyor patong ıle 20 bahtlık bir indirim söz konusu adı üstünde sonucta pazar,güzel kekler,pasta türleri mevcut..(pasta dilimleri50 bahttan baslıyor) çok güzel telefon kılıfları vardı.güzel bileklikler..Uygun fiyatlara bulunabılıyor..Pazarın ilk giriş iki sırası yiyicek işine ayrılmış geri kalan kısımda elektronık,tekstil,hediyelikeşya,ikinci el kitap,iç giyim parfüm,deniz ürünleri balıgın hertürü yengecin her türü.. vb. gibi ürünler satılmakta..
    Tatilde fırsatları iyi kullanmak lazım tatilde paket bir program yapmıssanız önce bangkok pattaya ve en son phukete kısa süreligine baska bir yerden gelmıssenız ve tatilinizi burada noktalıycaksanız zamanınızda az.. bu pazar c.tesi pazar gelınıp patong ve bir cok bolgede tek tek aradıgınız urunlerı tek bir catı altında bulabılırsınız?
    Aslında çok geveze olmama rağmen bu yazıyı yazarken o kadar çok zorlanıyorum ki.. çünkü anlatılıcak gibi değil...

    Bana sorarsanız?

    +Serkan bir gününü harcamaya değermi?
    -Evet gerçekten değer neden değer hem tayland kültürünü tanıma açısından farklı sıradışı diyorum..
    +Bir pazar mı var orada?
    -tabiki hayır çok yakınında yaklaşık 1km uzaklıkta central festival var.aynı gün içersinde burayıda programınıza dahil edebilirsiniz..
    +Bir daha gidermisin desem?
    - Tabi ki giderim
    +Hediyelikler ucuzmu _
    -fazlasıyla ucuz pazarlık şart.

     TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR

    Big Buddha

    phukete gelipte onu görmeden gitmek asla olmaz diye düşünüyorum..yapımına 2005 yılında başlanmış halkın deteğiylede her gittiğimde yapımı süren bu muhteşem eser... Phuketın heryerinden rahatlıkla dikkat çekebilcek en yüksek tepesine yapılmış diyebilirim.. patongdan 15 dk gibi bir yolculuktan sonra ulaşabiliyorsunuz.. bir buddha ya girerken küçük standlardan alışveriş yapabilirsiniz.. daha sonra kısa bir merdiven yolculugu sonrası çanlar eşliğinde big buddhaya ulaşıyorsunuz.. manzara ve gün batımı için akşam saatlerini tercih etmenizi tavsiye ederim..Öğlen aşırı sıcak oluyor.. sakın diyorum...
    sabahları 08:00 ile akşam 19:00 a kadar açık...


    Phuket Gece Hayatı

    Phuketin gece hayatının kalbi akşamları banglaroad da atmakta. sokakta yol boyunca sollu sağlı ve ara sokaklar da var soi2 soi3 gibi irili ufaklı bar,pub,club ve discolar yer almaktadır..içkinin su gibi aktığı yerde çoğunlukla insanların kendini çok iyi bildiğine şahit oldum.. buradaki hareketlilik akşam 20:30 gibi başlıyor bu sokak boyunca oyuncak ve maske satıcıları canlı ses ve ışık gösterileri eşiliginde saatler ilerledikçe bu sokak kendisini çılgın eğlencelere teslim ediyor.. ve en sonra discolar kapandıktan sonra seyyar yiyicek arabaları yerlerini alıyor..
    şimdi aslına bakarsanız o kadar çok bar disco ve pub varki hangisini sayiyim aklıma geldikçe yazacğım ve güncelleyeceğim...
    Phukete gidicek arkadaşlarımız var çok sayıda özel mesaj alıyorum nerelerde takılalım...nerelerde iyi eğlenirim diye soran arkadaşlarım sanırım bu yazıdan birşeyler çıkarırsınız :)
    kısa ön bilgiler içerir..
    (kaliteli eğlence klupleridir) Korkma gir yaşa çekinme eğlen dans et.. unutma ki bu senin tatilin...


    Phukette Nerelerde eğlenebilirim?


    Phukete ayak bastık fakat burada çok eğlence klubu var nerelerde iyi eğleniriz serkan diyenleri duyar gibiyim buyrun bir kaç önerim............

    (Tiger Disco)

    Patong'un görsellik ve büyüklük olarak patongun kalbi sayılır..turist thaı agırlıklıdır.. kaliteli gece klubudur.. su 100 baht ıckıler 200 baht siseler 3000 den baslar.. giriş 300 bahttır bir içki bedavadır.. 23:30 dan sonra kıpırdamaya baslar.Disco gece 00:00 İLE 01:30 arası doruk noktasını yaşar..üst ve alt kat en arka tarafta bilardo da oynarsın... tabi oynayabılırsen anladın sen :)
     TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR
    Vip card usulüde çalışırlar..sağolsunlar müdavimi olduğumdan bana vip card vermüşlerdi.. patongda 387 nolu müşterileri benim... girişler her daim bedava artı yanımdaki 5 kişi.. bedava içkilerde şişe bazında %10 telefonla istediğim masayı rezervasyon yapma olanağı..
    Bence en iyi ortam tiger da neden bilmiyorum.. aile ortamı var benim ordaki çalışan arkadaşlarım ailem gibi... forumdan benimle giden arkadaşlarım oradaki ortamımı iyi bilirler...
    herkese bu kaliteli yeri tavsiye ederim..


    Seduction Disco

    bu discoya baktıkca.. nedense ivandragon gelıyor aklıma rockynın rakıbı varya rus.. rus agırlıklı bir disco.. genelde doludur… ve iyi organizasyon yaparlar.. yolda indirim kuponları dagıtırlar onlarla gir derim.. kalabalık meydanı geniş bir disco.. genelde turist görürsün thai nadiren…
     TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR içki fiyatları yüksektir.. yüksek derken ortalama fiyatın üzerinde...


    Fbi Taipan Disco..

    Patongun jungceylon girişinde hemen sagında kalmaktadır.. bol ışıklı belirli bir yaş düzeyine hitap eden genelde 30 ve üstü arkadaslarımızın takıldıgı yerlerdir.. genc bulana içki bedava diycem ama vardır ayrı konu
    bende takılıyorum oraya dıycemde yaşım 365 düşündümde..
    genelde thai soft ve eski şarkılar çalarla vip bölümü vast gibidir digerlerine nazaran danscı ablalara yakın olmak istersen orayı tercih et.. içkiler uygun giriş biletleri dagıtıyorlar.. ben en son sabaha karsı oraya gıdıyordum.. güzel oluyor..

     TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR

    Gossip the.. club

    Banglaroad un tam ortasında yer alan 2 katlı bir disco degılde club tarzı bir yerdir.. 2.ci katını tavsiye ederim cok ıyı danscılar vardır.. ama orda dans etmıyolar.. danscılar nedense oraya gıdıyor kımınle tanıstıysam hepsıde danscımı olur ordan bu fikre vardım… içki fiyatları orta kara hergün takılınırmı? takılınmaz bence gir gör malum girmedik çıkmadık demeyelim…
     TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR orada çok iyi bir rus dj arkadaşım var ilia smodin isimli kaliteli şarkı çalar.. selam olsun ona...



    Red Hot

    genelde (rock agırlıklı muzık yapan cılgın rockı ablaların bulundugu yerdır.. 1 bira iç çık derim fazlası zaman kaybı derim.. canlı müzik vardır..
     TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR


    Hard Rock Phuket

    Banglanın arka girişindeki caddeye takıben massage street caddesını takıp et o yola cıkıcaksın koskaca kocaman bir gitar tabelası goruceksın ıcerse seckın nezıh ınsanlar bir üst kalıte diyebilirim içkiler pahalı.. canlı muzık.. rock. .thaılıler nasıl rock yapar bilmiyorum dersen bir dene…
     TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR

    Mouglıne Rouge (umarım dogru yazdım)

    15 dakikada 2200 baht harcadıgım yer olarak hafızalarıma kazınan yer arkadasımın ısrarıyla bildigim halde kazıklandıgım tek yer..
    taipan tarafında yuksek gırıslı bir club.. genelde russian ablalar hizmet etmekte… içeri siyah perdelerın arasından gırıyorsunuz…kızlar sawadi kaaa diye selamlıyor nedense ruslar halbuki belkı bana denk geldi..
    direk giriyorsunuz bir demır cubukların oldugu dans alanlarının onundekı koltuklar var.. oraya oturdunmu .. 4 dk da bir 5 degıl. kızlar gelır bahsıs ister.. yaklasır kıbarca reddett yoksa donsuz çıkılabilir.. hemen o alanın arka tarafında bizim evkoltukları gibi büyük koltuklar var… orayada otursan bir dert arkadaş orayada gelıyolar sankı eskı okul arkadasımı görmüş gibi sarılıyor vs.. aman dıkkat.. souc olarak 2 yerdende donsuz cıkabılme ıhtımalın yuksek gormek mı ıstıyorsun.. bir gör cık ama maksımum 5 dakıka..
     TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR


    Famous Phuket.. Club

    Üst segmentte olan klub ust duzey abla ve abiler gider.. gittinmi de gittim fakat kasvetli abi. ne bılıyım cicili bicili süslen vs.. terlememeye dıkkat et dans ederken vs.. bana gore degıl ınsanız terlıycez hareket edıyoruz..
    havuzu vs var havuzlu partylerıne denk gelırsen gir.. serinlemiş olursun… içkiler pahalıdır azcık…
     TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR


    Illuzion Phuket

    Asya ve Vegas showlarının karışım harika dans ve ışık gösterilerinin olduğu muhteşem mekan..elit seviyedeki mekan için içki fiyatları normal gibi görünmekte.. isterseniz bir kadeh içkinizi alıp dans pistine doğru hareket edebilirsiniz.. müzigin ritmiyle kendinizi kaybedebilirsiniz.yada yok ben klasik içkimi açarım kafamı sola sağa sallarım arada orayı burayıda keserim derseniz bu mekanda sizin için uygun...
    yine bu klubümüzde banglaroadda yeralmakta..hintli ortakları var abilerimin ama zengin hintli.. hintli kardeşlerimize laf söyleyenleri duymak istiyorum :) iyi hintlide var ki bu mekanı bizlere kazandırmışlar..eğlence piyasasını öyle iyi takip edip öyle iyi nabız yokluyolarki sonradan açılmasına rağmenşuan belkide bangla nın 1.cisi diyebiliriz..
    hadi şaşıralım zaman zaman gündüz boat partyleri bile düzenliyolar hemde bir tük guletiyle hadi burdan yakalım......aşmışlar....


    Tazmania Pool Lounge

    Diğer bir clubumüzde geçen senelerde hızlı bir giriş yapmış fakat eskisi kadar hızlı olmayıp sadece arasıra verdiği fashion showlarla güzel doğum günü partileriyle gündeme gelen klubümüz.. bilardo sevenlerin tek adresi diyebiliriz...zaman zaman turnuvalar yapılmakta.. içki fiyatları son derece normal açılış zamanını hatırlıyorumda mankenler show yapmıştı... yine bangla road sokağın tiger disconun oralarda... gidilirmi birine bakıp çıkıcaktım tarzında yapılabilir

    Vip room

    Şimdi diyor bu serkan yazmış da yazmış neden hollywood adlı discoyu yazmamış..neden yaziyim arkadaşlar bu disco kısa bir süre önce kapandı... adını vip room olarak değiştirdi.. holly daha önce 2 italyan ortağı vardı beraber işletiyolardı ve bangla road un 1.cisi diyebilridik bu disco için ses sistemi iyi olmamasına rağmen gece hergece paket.. ve dediğim gibi ben modeyaya önem veriyorum tanıtıma.. bir parti yapıyorsan bunu katadaki de duyucak duymalı.. birtane tuktuk gezdirmekle reklam olmuyor... neyse.. dediğim gibi antony ile pablo vardı.bunlar anlaşımıyolar antony hissleri devralıyor vip room u geçetimiz aylarda hizmete sokuyor.. çalışanlar yine hemen hemen aynı.. hızlı bir giriş yaptı..
    sektörün lideri olmaya ramak kalmış diyebiliriz her akşam çılgın partiler ve bu partiler sonrası facebook adreslerinde bu fotoğrafları paylaşmaları adlarını duyurmaya büyük etken olsa gerek.. tebrik ediyoruz italyan kardeşlerimizi...daha önceki klupleride yine aynı isimle the clup patong du .. bar tezgahlarında duşlar vs vardı anlık açıp danslar düzenleniyordu...
    holly ile ortaklar sabaha karsı 04 de spagetti ye ıslan duş al hersey ucretsiz ne garip clubde dus dimi malesef orada var.. oraya gıdersen yanınıza lutfen su gecırmez telefon kılııf alın yazık.. yani.. icki fiyatları uykun shisha nargile 300 baht normal gidin görüyorum diyorum


    White Room

    Sektöre hızlı giriş yapan discolardan biri görsellik ve partylerin bir numaralısı mutlaka gidin...adından anlaşıldığı gibi beyaz temalı bir klub çalışanlar beyaz.... ortam beyaz...tazmania club ın eski çalışanlarını burada görebilirsiniz..
    6000 kişilik bir kapasitesi var serkan bu mekan dolmaz deme inanın doluyor....içki fiyatları normal bir kadeh 280 bahttan başlıyor şişe bazında indirimleri yakalarsanız absoluteları 3000 bahta açtırabılıyorsunuz 12 tane vip masa var.. tavsiye olunur...


    Not benim sürekli girip çıktıgım yerlerdir…buralar hertürlü kız arkadasınızla gidersiniz rahatsız edılme oranınız %1 dir.. mecburen yazıyorum.. yazdıklarım tecrube ile sabittir..
    aa unuttum birde tiger live band var tigerın yine oradada içki yudumlarsınız.. orayada gidin genelde aynı tarz muzıkler calarlar gidin arkadas…
    birde tiger disconun altına bakın bu dedıgım yerlerde fazla durmayın malıyetlı olur.. yok nerden bılıyorsun sen dersen deneyin ...



    Phuket plajları


    Karon Beach

    plaja taksi ile ulasim en az 3 kisi olursa maliyetler duser... uzaklik araç ile 7.4km araç ile yine 13 dk gibi bir sürede ulasilabiliyor. ara sokaklarda sayisiz restoran ve barlar bulunmakta.. birçok otelde mevcut ama sadece günübirlik denize gidilebilir.

    Kamala beach

    2004 tsunamisinde en cok zarar gören bölge olarak gösterilmekte..yapilasma pek olmadigi bariz resimlerden belli.. sakin bir yer.uzaklik yine 10km araba ile varis tahmini süre 17 dk .. Sırt çantalı gezginlerin uğrak plajı...


    Kata beach



    uzaklik 10.7km araç ile 19dk da ulasilabiliyor.büyük kata kucuk kata diye 2 adet koy mevcut.küçük koydan bir adaya yuzerek ulaşılabiliyormuş.

    Bang thao beach

    araç ile 26 dk süren bir yolculuk sonunda bang thao ya ulasiliyor.. uzaklik 15km olarak gosterdi.. 8km uzunlugunda uzun cok uzun bir plaji var.Bölgede çok sayıda lüks hoteller mevcut.

    Surin beach

    bang thao dan sonraki plaj.. ayni gün içersinde 2side cikartilabilir taksi ile..
    uzaklik 18km arac ile ulasim 28dk ile 30 dk arası. kucuk bir plaj ama kalabalik... taksi ile anlasip bang thao ile surin ayni gun tur yapilabilir


    Nai harn ya nui beach.. (favorim)

    nai harn in hemen arkasinda budist tapinagi oldugundan sakin bir plaj..hakikatende kesin gidilmesi gereken bir yer araç ile 21.5km tahmini varis suresi 28dk.. hem tapinak ziyaret edilip hemde denize girilebilir...

    rawai beach

    uzaklik 24 km tahmini varis süresi 35dk bu adadan mercan adasina tekne turlari vs duzenleniyor onu gectim ama asil benim icin en cazip olan kismi cok uyguna deniz urunleri yenilebilecek sayisiz restoran olmasi.. bence gidilmeli...

    Laem Singh Plajı

    Kamala ve Surin Plajları’nın arasında kalan bu ufak plaja tepeden yürüyerek inmek zorundasınız. Bu ufak plajın kenarlarına büyük granit kayalar ve arkası tamamen palmiyeler ve tepe olduğu için kendiniz ıssız bir adaya düşmüş hissediyorsunuz. Plajda 3-4 tane restoran ve bunların size sunduğu klasik beach club, restoran ve Thai Masajı var. plajda duşlar mevcut 2 maymunları harıka...Deniz gerçekten çok güzel. fakat inişi rahat fotolardan görüldügü gibi o keyiften sonrası çıkışı berbat gidilmelimi evet gidilebilir.. taksi patongdan 400 bahta götürüyor bilginiz olsun patong dan 20 dakıka civarı ulasılabılıyor..

     TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR
     TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR


    Kata Noi Beach

    patong dan tuktuk ile 500 bahta anlaştık..bugünden bir gece önce tabiki bende uyku yok gece 23:00 de discoya git.sabaha kadar eglence ordan odana git uyuma ve sabah 08.00 gibi arkadaslarla sözlestık resepsiyonda bulusucaktık..ben herzamanki gibi telefonla uyandırıldım baktım saat 08.20 eyvah dedım seko koş bekliyor arkadaşlar yüzümü dahi yıkamadan giyin et sırt cantamı doldurdum..otelden gunluk 2 ıcıcek su hakkımıda yanıma aldım orda para vermıyım dıye..halbukı neler yıyoruz ama gel 2 suyu dusun.. neyse indim hemen tuk tuk ıle 500 e anlastık bızım paramızla 35 tl gibi bir rakam arkadaslar..banzaaan fresh market yolu uzerınden arka yoldan phuket town ın tam ters ıstıkametine gittik..yolculuk yaklasık 25 dk kadar sürdü..uzaklık 10.7km gibi gozukuyor ama sankı bıraz daha fazla geldi.. virajlı dıye sanırım ...yollar ınıslı cıkıslı bol bol resım cekmek ıcın ıdeal.. yol boyunca resımler neden yok serkandıycekler olabılır tuktukda bile sekerleme yapıyordum..
    herneyse plajımıza geliyor plajımız engebesiz düz bir arazi üzerine kurulu kucuk biy koy koyun sol tarafında luks apart tarzı villalar mevcut..kumların uzerınde sıra sıra sezlonglar mevcut.. sezlong semsıye 100 baht bır kısı .. sezlongların hemen arka taraflarında herkesın sezlong bölgesine ait olmak kosulu ıl birer cafeleri var.. oralarda soguk ıcıcekler mısır dondurma vb gibi seyler var hemen yazmısken mısırlar 100 baht (pazarda 40 bahttı)
    icicekler fanta 30 cola 40 baht cıvarları. dondurmalar zaten uzerınde yazıyor..aperatif yiyicekler de yıyebılırsınız..
    plaj ve deniz için görüşüm..
    gidilip görünebilicek bir plaj fakat sadece 1 kez yanı 1 gun gıdılebılır 2.gun sıkılırsınız..sakın bır plaj.ama sakinlik arayanlar için özellıkle cıftler ıcın ck ıyı bır yer dıyebılırım..
    .jetskı ıcın ıdeal kullanım yerlerı mevcut..birde orada ozellıkle 7 8 plajına gittim phuketın bu plajda ozellıkle.. bir denız anaları var kucuk kucuk adamı ısırıyorlar..denıze gırenlere dısarıdan bakın herkes bir ah oh yapıyor sol sag hareketler gorenler bılmeyen der ki suda aerobik mi yapıyorlar.. o derece.. ben biraz acıkcası ısırılmaktan rahatsız oldum.. deniz temiz..aile ile gidilicek bir yer ..sözü kısa kesiyim diycem yine gevezelıgım tuttu resimlere geciyorum..
    bu plaja 5 yıldız üzerinden *** yıldız verıyorum
    * yıldız deniz analarından kırdım
    * yıldız sakin oldugu için kırdım..
    1 resim hariç digerleri kendı çekimimdir..uzaklık google maps den ekran goruntusu aldım..bilginiz olsun.

     TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR
     TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR

    Bazı Festivaller

    Loy Krathong Festivali

    ışık festivali diyede geçer.. 800 yıl önce başlatılan bir gelenektir..ilk kuzey bangkok Sukhothai de başlamıştır..(bazı makalelerde brahmanlardan ganj nehrine bu yüzen kayıkçıkları bıraklmasıyla başladıgı söyleniyor.. ve zamanlada tay kulturune girdigi iddia edilmekte..) chang mai olsun chang rai olsun bizim türkiyede de satılan hava balonları ile kutlanır mılyonlarca balon gökyüzüne ay dolunayken gökyüzüne güzel dilekler eşliginde bırakılır hatta.. bu balon sayısı mılyonlar ile tabir edildiginden hava ulaşımı olumsuz etkilenmemesi adına bazı uçuşlar iptal edilir yada festival sonrası gerçekleştirilir..
    bir çeşidide muz yapraklarından oluşan bambu ve renkli çiçekler ve mum ve tütsüde ilave ederek yaptıkları küçük nasıl desem küçük gemi şekline benzer suda yüzebilen şeyler ..
    hatta inanışa göre kız ile erkek yanyana bu şeyleri bıraktıgında bu bıraktıkları kayıkcıklar diyim birbirinden ayrılmaz ise ömür boyu mutlu oluncagına inanılır..
    çifti olmayan insanlar da aynı uygulamayı yaparlar.. hatta dertlerini sıkıntılarını geçmişte bu sene içinde yaşadıgı kötü olayları bu yüzen kayıkçıklar ile gönderdiğine inanır..çünkü yeni bir sene yaklaşmaktadır.. arınacağına inanır...
    yani aslına bakarsanız inanış güzel temenniler güzel.. halk güzel iyi niyetli.. sadece dilemek ümit etmek.. zararsız faaliyetler... sinsilik yok.. arkadan konuşma yok.. ince sinsice planlar yok..birbirini sabote etme yok...gözünü sevdigim tay halkı....
    bu güzel yüzen şeyleri kişi kendisi yapar .. yapamayanda bunları satın alır..
    phukette bu festivali kutlamak için en uygun bölgeler
    phuket patong beach ve nai harn beach tir.. neden nai harn beach plaj ile denizin arka kısmında tatlı su gölü vardır..
    gökyüzüne bırakılarak yapılan kutlama ise phuket town da bulunan saphan hin parkı ve Kral Rama IX parkında yapılır..
    bir kaç fotoğraf da ekliyorum merak eden arkadaşlar nasıl birşeydir belki bilmek isterler..


     TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR

    Songrkan su festivali.

    Songkran, Asya da tarhihi ve Geleneksel olan bu Yeni Yıl Kutlaması,
    Thailand-Laos-Myanmar ve Kambodja da kutlanmaktadır.

    Ama bizi ilgilendiren Tayland oldugundan bir kaç bilgi aktarmaya çalışıcam

    Phuket 12-13 Nisan 2014
    Bangkok 13-15 Nisan 2014
    Chiang Mai, 12-16 Nisan 2014
    2014 Koh Samui 13 Nisan
    2014 Pattaya 11-20 Nisan


    Songrkan neden yapılır?
    geleneklere göre songkran öncesi evler temizlenir, buddha heykelleri süslenir ve insanlar diğerlerinin üzerine su serpiştirerek onları kirlerinden arındırma ritüeli sergilerler.her şehirde bir geçit töreni yapılır, insanlar tapınaklardaki rahiplere yardımlarda bulunur.
    bunun yanında tam anlamıyla bir çılgınlık dönemidir.iş yerleri tatildir, insanlar delirircesine eğlenir, trafik kazaları artar, alkol komalılar hastaneleri basar.insanlar sokakta kovalarla su savaşı yapar, günlerce kurumak nasip olmaz.15 gün öncesinden zaten her yer abartı modellerdeki su tabancaları ile dolar.gene de kimse ıslatıldığı için kızmaz, dışarısı zaten 40 derecedir, en nihayetinde o da bir kova kapıp oyuna katılır.bir garip çılgınlıktır..

    Bazı yorumlarda ise... aslın birbirine su atma boyutu zamanla turıstler yüzünden degıstıgı yönünde damla damla ıslatıp kotu ruhları kovma gibi düşünüyorlarmış..fakat turıstler su tabancaları ıle işi abartmış internette yazan o.. :)
    Bugun bir yerde okuyupda sizlerle paylasmak istedigim.. cümleleri aktarıyorum..
    bu festivalde yukarıda yazan bölgelerde o tarihlerde olucaksanız bir kaç ipucu okumustum ve aktarmak ıstıyorum oraya gidicek arkadaslar hazılıklı olsun diye..
    saat 10 gibi baslıyormus sabah ılk basta nazik baslıyormus daha sonra işi abarıtyolarmıs gencler 2 sekılde bolunuyorlarmıs araya turıstlerde gırıyormus butun merkat vb yerlerde buyuk kocaman su tabancaları satıyorlarmıs .. keske orada olabılseydim...
    herneyse konumuza gelelım .. eger orada olucaksanız.. o gün bisiklet motorsiklet.. sürmeyin.. kullanırken yüzünüze şappp diye bir kova su geldıgını düşünün..
    günün pozisyonundan dolayı alkol alanlar çok olucaktır lutfen gereksız yere tartısmaya girmeyin..
    eger bu festivali kaydedikcesenız su gecırmez bir kamera temın edın
    bir yere gidicekseniz yada o gun festivale katılamadınız taksi ile havalımanıan gidiceksiniz ucagınız kalkıcak lutfen trafige dıkkat edın ozellık uyarmıslar patong beach trafigine...
    bazı ınsanlar sadece ıslatmakla yetınmıyorlar.. suların ıcıne boya karıstırıyorlarmıs.. işi renklendirmek amaclı.. o yüzdendırkı pahalı gıysıler gıymeyın uyarısında bulunmuslar..
    o gün gun boyunca dısarıda olucaksınız demıslr.. suya dayanıklı yuksek koruma faktorlu gunes kremı alın demısler yoksa yarın bedelı daha buyuk acı olur demısler..
    herseyden once son sözleri ise.. eglenmeye bakın herşeyi o gün fazla CİDDİYE almayın diyorlar..
    (yazı ingilizce yazılmıstı elimden geldigince çevirmeye çalıştım hatam varsa afedersiniz..
    bu arada isterseniz bu bilgileri bir kaç fotograf ile tamamlıyalım..

    Fotoğraflar alıntıdır.

     TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR
     TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR

    Phuket Paradise Beach
    Nerede ve nasıl giderim nasıl bir plaj gibi sorular için...

    Sizlere phuket patong bölgesine bağlı Paradise Beach' den bahsetmek istiyorum..adı gibi gerçekten cennet bir beach diyebiliriz.
    gözlerimizi kapatalım...patong un merkezini o kalabalıklığını yada motorların bir o yandan ir bu yandan geçtiklerini düşünelim tam bir kargaşa degilmi ama bu kargaşanın içinde palmiye ağaçlarıyla süslü çok güzel kuma sahip gizli bir plaj düşünelim.. işte bahsediceğim plaj bu paradise beach....
    Patong daki otelinizden yada karon daki yada çevre merkezlerden rahatlıkla ulaşabilceğiniz güzel bir plajdır..giden arkadaşlar bilirlerki patong beach in denizi zaman zaman bulanıktır.. ve soru soran arkadaşlara her zaman derim ki 1 yada 2 saatlik bir zamanınız varsa bu patong beachde girin daha fazla vaktiniz varsa çevredeki plajlara yönelin derim.. bu anlatıcağım plaj iyi bir alternatiftir.. değerlendirmek yada değerlendirmemek sizlere kalmış....
    Plajımıza Patong jungceylon merkezini baz alırsak yaklaşık 6 km dir..motorsiklet ilede ulaşabilirsiniz..bunun yanında tuktuk kiralanabilir yada taxi.. ama ulaşım maliyetlerini düşürmek adına motorsiklet tavsiye edilir...Eğer ki ben motorsiklet kullanmıyorum serkan derseniz yaklaşık 300 ile 400 baht arası (kişi sayısına bağlı olarak değişebilen fiyat miktarı) gidilebilir.(pazarlık şart diyoruz)dönüştede oranın minibüslerine yaklaşık 150 baht vererek hotelinize gidebilirsiniz..
    yolumuz yaklaşık 15 dakika kadar sürüyor.. işte konunun başında anlatmak istediğimde buydu yakınlığı...kısıtlı gününüz var ise..gündüz alışveriş yaptım hadi çok sıcakladım serinleyelim derseniz size yakın adreslerden biri....Yol inişli çıkışlar sanki bir milli parkın içinden geçiyorsunuz gibi yollar mevcut..bir yokuş çık bir yokuş in misali..Allahtan ki.. yolculuk kısa sürüyor.. önceki cümlede dediğim gibi 15 dk sonra oradasınız orada bir plaja giriş bankosu mevcut..oradaki görevli hemen zaten elinde fiş sizi bekliyor hello yada sawadii kha(p) diyorsunuzbeach el değiştirmiş, kişi başı 500THB istiyorlar ve yiyecek içecek de kesinlikle sokmuyorlar bilginize. Buarada gitmek isteyenlere bilgi; saat başı patong'tan ücretsiz shuttle var. Belkide bu merkezin içinde nadide kalan tek plajı korumak amaçlı para alınıyor.ve..sizde ücreti veriyorsunuz size bir fiş veriliyor fişi saklayın diyorum...bu verdiğiniz giriş ücretine sezlong yada şemsiye ücreti dahil gönül rahatlığı ile istediğiniz yeri seçebilirsiniz.plaj çok uzun olmadığından çok çabuk dolabiliyor o yüzden gün boyu bu plajdan yararlanmak isteyen arkadaşlar erken gitmeli.. plajımız u şeklinde bir plaj ..yaklaşık 100 belkide 130 m desem yeridir dar ama harika.. zemin kum dan oluşmakta zaman zaman ufak tip kaya parçacıklarına rastlanabiliyor ama sizi rahatsız edicek kadar değil..Patong beach de jetskilerden rahatsız olduysanız ya yüzerken ya bunlar benim kafamın üzerinden geçer diye korkularınız varsa ada u gibi bir plaj oldğundan jetski yada motorlu araçlar giriş yapamıyor rahat olun..Bugün size jetski çarpmaz relax..

    Oturduğunuz sezlongların hemen arkasında plaj bünyesinde çalışan sadece 1 adet olan restorantı var.. fiyatlar gayet normal 2 kişi tıka basa kuş sütü olmamak kaydıyla 600 baht 700 bahta gibi çıkıyorsunuz..restorant yanında wcler bulunmakta wc yanındada plajın mayosunu şortunu unutanlara,güneş yağı olmayanlara çocuklu aileler için kova satılan küçük bir dükkanları mevcut fiyatlar haliyle yüksek...Denize gidiyoruz serkan şortsuz gelinir mi demeyin ya şortlar çok güzel yada unutan çok arkadaş şort satışı devamlı yapıyor

    Plaj içersinde ara ara palmiye ağaçları mevcut.. ben rüzgarsız havalara denk geldim belkide hafiften sıcak... rüzgar sirkulasyonu az diyorum.. ama bunalan için deniz birebir harika diyorum..hakıkaten berrak tertemiz bir deniz.. isterseniz sezlong harici kumdada güneşlenebiliyorsunuz duşlar nerde serkan derseniz.. plajda denize doğru dik bakın hemen sağ tarafda çok orjinal bir duş var..bu duştanda ücretsiz faydalanabilirsiniz..
    denize takın bir kısımda güzel büyük bir ağaç var fotoğraf için güzel bir yer.. plajın sağ tarafında kayalıklar var.. meraklı arkadaşlar inceleme yapmak için bu kayaların üzerinden diğer adını bilmediğim bölgelere gidebilir.ufak çaplıda olsa bir keşife çıkabilir.bu küçük çaplı aktivite için sandaletlerinizi yada terliklerinizi almayı unutmayın.Zararlı siz çıkarsınız...
    Dalgalı bir koy değil yakın çevrelerde bir kaç hotel mevcut hotellerde gerçekten de lüks isteyen müşterilere hizmet etmekte..
    karnınız açıktı isterseniz restorantında yiyebiliyorsunuz.yada benimki keyif tatili serkan ben ayağıma isterim derseniz kimse size hayır olmaz demiyorsunuz gezen arkadaşlara sipariş verebiliyorsunuz.bu hizmet için ekstradan(siparişlerin dışında) herhangi bir ücret ödemiyorsunuz.
    A bu arada full moon a gidemedim serkan zamanım yoktu maddiyatım yetmedi dersen Koh phangan da ki kadar büyük bir eğlence olmasada... hadi benden ufak bir tiyo .. dolunay geceleri çılgın partiler düzenlenmekte..
    Şimdiden iyi eğlenceler..
    Gelelim kısa kısa bölümüne..
    +Konu başında dediğim gibi kısıtlı zamanların vazgeçilmez mekanı diyebilirim.
    +Korkmadan restorantından faydalanabilirsiniz..
    +Ortam harika kimse kimseyle ilgilenmiyor
    +Her ülkeden gelen tatilcilerle karşılaşmanız muhtemel
    +Ufak ama kaliteli bir beach
    +Denizi temiz berrak,güzel fotoğraflar çekebilirsiniz.
    +Kendinizi bir ada turundaymış gibi hissettiricek bir plaj
    +Serkan sen bir daha oraya gidermisin?
    +Tabiki giderim...
    Gelelim fotoğraflara
     TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR
     TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR
     TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR
     TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR
     TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR
     TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR
     TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR
     TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR
     TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR
     TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR
     TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR
     TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR
     TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR

    Başka bir yazıda görüşmek dileğiyle

    Evet arkadaşlar Bugün günlerden Nai Harn Beach... umarım yazdıklarım oraya gidicek arkadaşlarımız için ufak da olsa bir ışık olur..keyifle okumanız dilegiyle...

    Nai Harn Beach

    Kızgın kumlardan serin sulara….Okyanus bizi çağırıyor..
     TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR
    Herneyse;Bu plajımızın adı Nai Harn Beach
    Nai harn beach Phuket adasının güney kısmında bulunan bir plajdır.

    Plaj ın iki tarafı yüksek tepelerden oluşmaktadır..Plajın hemen girişin çeşitli restoranlar vardır..Burada uygun fiyata güzel ve kaliteli bir şekilde yemek yiyebilirsiniz.Restoranlardaki wifi’den müşteriler yararlanabilmektedir.Yine plajın girişinde tuvaletler vardır.Araba park yerleri vardır.Motorsiklet yada araba ilede gitseniz rahatlıkla park yerine parkedebilirsiniz. Park yerinin yanında hemen kurulan küçük standlarda thai insanları ünlü kaynamış thaıland mısır ve çeşitli tropikal meyveler satmaktadırlar.Plajın hemen arkasında güzel bir tapınak vardır.Bu plajı ziyaret edenlerın bu tapınağada ugramasını tavsiye ederim..

    Biz nasıl yaptık.Sabah otelden arkadaşlarımla 08:00 sularında çıktık.Hemen bir tuktuk ile anlaştık Jungceylon un ordan 500 baht Ücret karşılığında buraya geldik.Yolculuk yaklasık 20 25 dakıka kadar sürdü ..Taksi özellikle tutmadık tuktukda uykumuz açılır rüzgar vurur dedik
     TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR
    Yol durumu gerçekten güzel sahil kıyısından geçerek Nai harn’a varılmakta.
    Plajın girişinde hemen bir market var iyi bit thai bayanı işletmekte oradaki kartpostallar dikkatimi çekmişti..Bunlar ne kadar dedim 10 baht dedi..Nereye göndericeksiniz dedi..Ben direk tepki verdim nasıl yani dedim.. Karşımdaki sevimli bayan..Hangi ülkeye göndericekseniz? Ben kendim postaneye gidip atabılırım dedı..aa Hemen dedim sevgili anne ve babama kısadan hisse birşeyler karalayıp yolladım.Güzel bir anı olmuştu benim için.

    Sabah halıyle kahvaltı yapmamıstık ama doğanın güzelliğinden mi havasındanmı suyundanmı? Canım kahvaltı öğününü atlamak istedi ve direk öğle yemeği tarzı şeyleri yemek istemiştim.. Hemen güzel çıtır tavuklu bir menü söyledim yanındada karpuz ve kavun suyu karısık birşeyler içtim. See Breeze adlı restoranttaydım bizim Belgrad ormanlarındaki gibi piknik masalarıyla donatılmıştı gayet sevimli içten ve sıcaklardı..Her daim yüzleri gülüyordu yüzü gülmeyen insana rastlamadım turistler hariç....
     TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR
    Yemegimizi yedik..Bu arada biraz fiyatlar hakkında bilgi vermek istiyorum Restorana uygun bir yer normal doyurucu bir menüyü 200 bahta yıyorsunuz içiçeklerde ucuz 100 baht civarı..

    Yani Patong da neyse burada da o arkadaşlar..Sonra yemegimizi yedik markettende güneş yağımızı aldık..Plaja doğru yürümeye başladık. Sandaletlerımı çıkararaktan yürümeyi denedim 10 adımdan sonrasını sıcak yüzünden atamadım ayak tabanım sıcaktan dolayı kavrulmustu..saat 11 civarlarıydı..Plajı şöyle düşünün ,Arkadaşlarım bir a ile bir b noktası düşünün.. Plajın girişi tam ıkı noktanın ortasında.. Hemen ortasındada masaj yapan Thai bayanlar var masajlar 500 bahttan baslamakta.. Gerçek aloevera dan yapıyorlar yani klasik bizim Patong da yapılan aroma terapi masajlarından farklı bir malzeme kullanıyolar bildigimİz aloeverayı cildinize sürüyorlar.
     TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR  TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR

    Sonra yürümeye devam ediyoruz..Nerede oturalım diyoruz.. Bir türlü karar veremiyoruz..Heryer Güzel.. Ben gitmeden önce hep plajın sol kısmında zaman geçirmek istemiştim.. Çünkü orada küçük bir lagün var merak etmiştim. Neyse arkadaşlar bana uydu..Geldik orada oturduk 1 sezlong 100 baht Şemsiye dahil arkadaşlar…Gün boyu oturabiliyorsunuz.. İçiçeğinizi yanınızda seven elevenlardanda yada family mart lardanda alsanız kimse size karışmıyor..İster orada alın ister kendı yanınızda getirin..Problem etmİyorlar..Hani bizde gidersiniz ya çaybahcesine tam bir Çay söylersiniz tam tostunuzu ısırcaksınız..abi pardon dısarıdan yiyicek getirmek yasak derler ya Burda öyle dert yok
     TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR
    Plajın sol kısmında hemen ufak bir tepecıkte guzel bir restoran cafe tarzı bir yer var.. Orada birşleyler içebilirsiniz. Oranın duşunu 20 baht karsılığı kullandık..ilk başta fenalık degilmi 20 baht yazıo kımse yoktu biz 3 kişi duş aldık sıra ile gelen giden yok.. oh dedım 60 baht vermedik. yürüyün dedim.. ince sesli abla çioavi diye birşeyler dedi dedim eyvah yakalandık.. :)

    Herneyse ben hepımızın parasını orada verdim 60 baht.ama sonrasında o abla yokken bir daha girdim o duşun parasını vermedım.
     TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR
    Plajın dedigim gibi sol kısmında okyanus suyu ile tatlı suyu birbirine baglayan ufak bir kanalcık var.. burası gorulmeye deger akşam 17:30 dan sonra medcezir oluyor arkadaşlar sular yükselıyor.. okyanus suyu bu tatlı su ile birleşiyor harika bir görüntü oluyor..resimlerdende görüceksiniz on numara bir plaj..biraz bu plaja gelen turistlerden bahsetmek istiyorum..yine kimse kimseyle ilgilenmiyor..yanımda bir yunanistanda buraya tatil amacıyla gelmiş olan turist bey vardı konuştuk kendısıyle zaten tip olarakda bize benziyorlar…bana ordan dedi.. rakiiii bende dedim hemen uzooo karşılıklı gülüştük.. 7000 km uzakta bir ulke komsusunuda insan gorunce başka oluyor..bana bütün türkiyedegittigi yerleri saymıştı çok gezmiş belli..içimden dedim ah ah bende keşke senin kadar gezebilsem iç geçirdim ve terlemiştik haliyle yakıcı bir güneş var güneş tam tepemizde..birazda ter atma maksadıyla naiharn beachdeki marketten 150 bahta raketli top almıştık oynarız diye cocuklugumdan beri bu oyunun hastasıyım..hem güzelbir ortam oluşuyor kız arkadaşımla oynadık biraz.o yoruldu haliyle incecikler.. 10 15 dakıka oynadıktan sonra oi oi oi demeye başladı benide kıramıyor..bırakmak istemiyor..çünkü görüyor beni o an mutluyum benim mutluluguma bile saygı duyan insanlar burada evet taylandda..bunu karşılıklı hissedebilmek ne kadar güzel…bir insanın benim keyfimimi bozmamak adına zorlansada benimle oynamaya devam etse..belkide benım turk kız arkadasımla oynasaydım..dur serkan cok yoruldum..tırnaklarım kırılcak derdi..kızmayın ülkemin güzel kızları sizleride seviyoruz ama thaı insanı bir farklı kusura bakmayın.

     TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR
    Şaka bir yana…denize girdik..deniz yüzme bilmeyenler için ideal konumda mavi yeşil herrenk bu denizin içinde..öyle deli bir derinliği yok suyun.. Baslangıcından 30 mde gitseniz ancak boyun hizanıza geliyor boyum 179cm..

     TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR
    Suyun içi kum ile kaplı çakıl vs gibi taşlar yok..gönül rahatlıgı ile buraya gelebilirsiniz..
     TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR  TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR

     TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR  TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR

     TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR  TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR

     TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR  TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR

     TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR  TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR

     TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR  TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR

    Not:3 resim alıntıdır diğerleri kendi çekimlerimdir..

    Kısa bilgiler:

    Günlük maliyet yol gidiş dönüş 1000 baht

    1 kişi yemek 300 baht

    İçiçeklere su arada meyve suyu için verdigim ücret 200 baht

    Şezlong100 baht

    Duş 20 baht


    Bu verdigim fiyatlar kaliteli yemekler yediginİz takdirde size gelicek olan hesaptır.. bunuda belirtiyim.Tek kişi giden için maliyetli bir plaj olabilir.bunu için 2 yada 3 kişi taksi yada tuktuk parasını bölüşebilir.yol maliyetinizi azaltabilirsiniz..

    Sakin ortam arıyan çift gelicek arkadaşlarımız buradan çok uyguna ev yada villa tutabilirler..

    Mutlaka Yapmanız Gerekenler

    Plajın arkadasındaki tapınağa gidin

    Oradaki kaynamış süt mısırlardan plajda yiyin

    Phuketteki bir gününüzü burada sonlandırın güneşi burada batırın…

    Mutlaka güneş kremi yanınızda bulundurun.


    Rawai Beach i merak ederseniz bu plajdan hemen 5 dk sonrasında yer almaktadır.Gitmişken burayada ugrayınliman beachtir..çok ünlü deniz restoranları vardır ve uygun fiyat..

    Sabah gidiş saatiniz 08:00 olsun akşam 19:00 en geç dönün..

    Kalabalık oluyor istediginz şemsiye ve sezlongu alabılıyorsunuz

    Oradaki ablalarla mutlaka masaj yaptırın.500 baht aloevera

    Ya bu masaj işi plajda olmaz demeyin mıncıklamıyolar gerçekten işin erbabları..

    Buraya motor kiralayarak da gelebilirsiniz..Haritayı veriyorum...

    yani mutlaka gidin gidin son sözün gidin..değer.
    Başka bir yazıda görüşmek dileğiyle… Sevgi ve Saygıyla…

    Güncelleme 03 eylül2016

    Not:BU SAYFADAKİ TÜM BİLGİLER İZİNSİZ OLARAK KULLANILAMAZ YA DA KAYNAK GÖSTERİLEMEZ.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Terbiyesizce, ahlaksızca post atanların, aleni şekilde insanları tokatlayan dolandırıcıların, yavşak gibi insanların arkasından iş çevirenlerin, aleni şekilde trollük yapanların postları hiçbir şekilde silinmiyor, aksine forumda fink atmaya devam ediyorlar. Herifin sadece burada yazdıklarından dolayı belki 8 - 10 defa ban yemişliği vardır, hala yüzsüz yüzsüz gelip buraya post atabiliyor. Bizim yazdığımız şeyler ise birilerine çok kötü batıyor. Tayland'la alakalı bilgiye zerre ihtiyacım yok, buradaki en bilgili arkadaşlarla zaten reel ortamda görüşüyorum. Bazıları gibi klavye arkasından da atıp tutmuyorum boşa. Sıkıntısı olan delikanlı gibi, adam gibi, cinsiyetinin gerektirdiği gibi çıkıp yüzüme söylesin. Eminim ortaya çıkmayacaklardır bu arkadaşlar. Onlara söyleyeceğim son söz bangla da ki ladyboylar sizden daha delikanlı.
    Merhabalar. Daha önce de yazmıştım Aralık ayı 2. haftasında eşimle 1 haftalağına balayına gittik. Şimdi insanları aydınlatmak için birkaç gözlemimi yazayım;

    - Qatar Airways ile gittk Doha aktarmalı. Herhangi bir vizeye ihtiyaç yok. Phukete uçarken Tayland'a doğru uçak inmeye yakın bir kağıt veriyorlar onu doldurmak gerekli. Yanınızda kalem de bulundurun.
    - Phuket Src ile gitmeden whatsapp'dan yazışın. 3-4 numaralı çıkışta sizi isminizin yazdığı kağıtla elinde bekliyorlar. Biz Karon'a 700 bahta gittik. Araba Toyota Corollayadı. Taksiler 1200 baht istiyor.
    - Hava alanında sadece 1000 baht bozdurun geriye kalan bozdurma işlemlerini şehirdeki doviz burolarında yapın. Merak etmeyin her adımda döviz bürosu var.
    - Tatil boyunca Karon, Kata, Patong, Kamala gibi bölgelere gittik. Eğer balayı için gidecekseniz kesinlikle Karon'u sonra Kata'yı düşünün. Eğer bekarsanız amaç hovardalıksa Patong'u seçin.
    - Eğer İngilizceniz varsa kendininiz otel ve biletleri ayarlayın. Oteli booking'den ayırtmıştık. Ödemeyi burda yaptım hiçbir sıkıntı olmadı. Sugar Marina Art otelde kaldık. Plaja ve merkeze yakındı. Kahvaltısı fena değildi. Tavsiye ederim. Eğer tur seçerseniz sizi Patong otellerine mecbur bırakıyorlar.
    - Phi phi, james bond, fanta sea ve bıddha tapınaklarına gittik. Kesinlikle gidin bunların hepsine. Tek Simon Cabaret'e gidemedik çok övüyorlardı fırsat olmadı. Daha önce de yazılmıştı pazarlık yapın turlarla zaten her yer tur acentası.
    - Genel turist çoğunluğu Rus ama ailecek gelmişler zararsızlar. Gözlemledğim kadarıyla Karon - Rus, Kata - Avrupalı, Patong - Karışık ağırlıklı olarak dağımlanmış.
    - Yemek olayı çok abartılmış aç falan kalmazsınız. Her türlü restoran var. Paranız varsa dışarda yeyin emin olun seçenek fazla. Kısıtılı ise yine her adımda bir süpermarket var oralardan birşeyler alın. Sokakta satılan yemekler harika. Jumbo karides muthiş etli etli ve 50 baht. İce rolls dondurma mutlaka deneyin. Pazarlardan tropikal meyve alın. Passion fruit, mango, guava beğendiklerim. Red dragon fruit fena değil ama pazarlarda yok Taylandda yetişmiyormuş marketlerde bulursunuz. Pomelo yine fena değil.
    - İnsanları çok güleryüzlü zaten land of smiles diye adlandırıyorlarmış ülkeyi. Plajda telefon, para bırakıp denize girdik birşey olmadı. Ruslar sabahtan şezlong kiralayıp eşyalarını bırakıp 2-3 saat sonra geldiği oluyor.
    - Masaj yaptırın fix fiyat Karon'da 300, Patong'da 200 baht. Yine her adım masaj salonu 4 farklı yere gittik yanılmıyorsam hepsi aynı standartaydı.
    - Banglaroad'da bir tur atın. İşe çıkan hayat kadınları, ladyboylar ping pong show için müşteri çekmek isteyen teyzeler, gençler ilginç bir yer. Yanımda eşim olmasına rağmen yolun sonuna kadar herkes çekmeye çalıştı şova :)
    - Trafik sağdan akıyor. Toyota, Honda ve İsuzu dışında araba görmek zor. Heryer motorcu 70 yaşında teyzesinden, liseye giden çocuğa kadar.

    Aklıma gelenler bunlar sorusu olan varsa yanıtlayabilirim. Güzel ülke mutlaka gidin görün imkanınız varsa çünkü gözlemlediğim kadarıyla kontrolsüz büyümeden dolayı doğasını mahvedecek gibi duruyorlar yakında.
    Şahit olduğum bir konu var. Hangi seyahat yazısını okuduysam Tayland da ingilizce bilmenize gerek yok cümlesini gördüm. Evet gerek yok doğru, bir şekilde anlaşıyorsun. Yav kardeşim İki gram bir şey bil en azından öyle gel. Ya sen benim ırkımı temsil ediyorsun senin yüzünden ben rezil oluyorum. Senin ülken rezil oluyor. Pattaya da restaurantta oturuyorum. Amcanın biri geldi 50 yaşında falan sanırım oturdu, garson geldi ve aynen şu cümleleri dedi. Bunun çevirisi falan yok arkadaşlar direk kıza söylediği cümleyi yazıyorum. -sen bana two tane karides ızgara paket yap ben go hotel. , - sorry I don't understand, what would you like ? -TWO TWO kardes IZGARA TWO KA-Ri-Des IZ-GA-Ra ben Hotel paket paket ok -... bu konuşmalar böyle uzadı gitti tabi, sonra bir tane daha garson geldi ikisi amcanın ne dediğini anlamaya çalışıyor bu sırada kendimle savaş veriyorum yardım etsem mi etmesem mi diye. Tam yardım edecem kız sordu -Where are you from ? amca kendinden emin bir şekilde - I am from Turkey. O cevabı duyduktan sonra ki düşüncelerimi bura yazamıyorum maalesef. Sonra garsonlar kendi aralarında tayca konuşmaya başladılar anlayamadım ama bir yerde Turkish kelimesini yakaladım kendi aralarında gülmeye başladılar. Yani ne diyim tamam İngilizce bilmek zorunda değil kimse. Ama en azından temel şeyleri öğrenmek gerekiyor. En azından bir yere gidince sipariş verebilmek lazım. Hayır ingilizce bilmiyorsun I am from Turkey deme kardeş. Neden diyorsun. Hayır sonra herkesi senin gibi zannediyorlar.
    Merhabalar arkadaşlar bende 27 Aralık 5 Ocak arası
    2 gece Bangkok
    3 gece Phuket Karon
    4 gece phi phi

    Şeklinde 2 yetişkin 2 çocuk olarak gittim uçak biletlerim başka ülkeden geçtiğim için referans olmayacak ama otel genel harcama ve ufak ipuçları verirsem birilerine faydası olabilir;

    Otelleri Agoda üzerinden yabancı para hesabım olan kartımla / otelde kartla ödedim
    Bangkok ; new Siam Riverside bu otel fena değil Bangkok’ta yatmadan yatmaya vakit geçirdiğimiz için kahvaltısı lokasyonu fena değildi
    Phuket ; Andaman Seaview Karon Beach hotel bu otel denize en yakın mesafeli Karon plajında bulunan biraz eski bir otel ama yine de temizlik hizmet ve kahvaltı iyiydi.
    Phi phi; pp Princess resort otel yenilenmiş gayet temiz
    En iyi hizmet ve temizliğin olduğu yerdi bizim tatilde yeri havuzu ve tonsai plajında olması çocuklarla tatili keyifli hale getirdi.
    Hat truemove 300 thb 15 gün sınırsız internetli paketi aldık
    Şehir içi ulaşım Grab bolt ve indrive uygulamaları ile oldu Bangkok özelinde 100-150 thb en fazla ödediğim meblağ oldu havaalanı gidiş gelişler 400 thb civarıydı bir de otoyol geçişlerini şoför sizden nakit olarak alıyor
    Yaptıgım gezi alışveriş vs den ufak bilgiler vereyim
    Bangkok’ta
    İlk gün Muangthong outlet square denen turistlerin keşfetmedigi yeni bir outlet yeri vardı skechers özelinde ve diğer (Adidas Nike mizuno Asics vs ) çok uyguna ayakkabı satın aldık
    Aksamı asiatique ve İcon Siam gezip otele geçtik

    İkinci gün

    Grand Palace (500 thb giriş) yarım gün zümrüt Buda kültürel gösteri sarayı gezdik
    Wat pho yatan Buda (200 thb idi yanılmıyorsam) burada da yine gezi fotoğraf vs
    Wat arun Wat pho dan tekne ile geçiliyor orası 100/200 thb idi rakamlar unutuluyor maalesef gün batımı yaptık tekneyle karşıya ve otele geçtik
    Aksam üstü mbk center isminde avm var burası biraz turist killer yer ancak bazı şeyleri kolay bulmak için (imitasyon nba formaları anime oyuncakları vs için ) geldik fena değildi oldukça büyük bir avm ayrıca supersports isminde bunların flo/ayakkabı dünyası tarzı bir outleti de var oradan da bir çift ayakkabı aldık çıktık
    Üçüncü gün
    Sabahtan Wat saket golden mount a çıktık orası yine 50 baht idi sanırım giriş şehir manzarası ve alternatif tapinak olarak fena değil yereller içinde önemli ibadet yeri imiş
    Sonra altin budha denilen Wat traimit e geçtik yine 50-100 baht olabilir girişi bu tapinaklari bitirince akşam uçağa kadar vakit geçirmek için im chinatown avm ye geçtik nispeten yerel kesme hitap eden bir yerdi

    Phuket
    Akşam Phuket havaalanına indik burada Grab bolt içeri girmiyor sıradan taksi çağrılıyor dendi Karon Beach teki otele 1400 baht ödedim suv tipi geldi malum Bangkok’ta valiz ve yük artmıştı
    Phuket karonda kaldığımız 3 gece Türk restoranları kataturk ve Efes restoranı denedik lezzet olarak fena değillerdi Karonda kaldık patonga hiç geçmedik / geçemedik malum çocuklar olduğu için çok hareketli olmasına gerek yoktu.
    Phi phi için feribot rezervasyon yaptırdık otelden alma dahil 700 baht kişi başı ödeme yaptık
    Phi phi de iskeleye inince otelin elemanları karşıladı valizleri aldılar şehir içi ufak ve sevimli güney koy gemilerin yanaştığı kuzey koy ise gelgit yüzünden fazla gemi yanaşmayan sığ ve çocuklar için yüzmeye elverişli bir plaj olan tonsai koyuydu.
    Phi phi de de Efe restoran vardı keza phukettekiler gibi fena değil hepsinde de rakı vs bulabiliyorsunuz.
    Phi phi de günlük phi phi ley (yerleşim olmayan milli park durumundaki güneyde bulunan diğer ada) gezisi için long Tail botlara baktik bahsettiğim tarihler yüksek sezon olduğu için çok pazarlık payı yoktu. Çocuklar çok zorlanmasın diye yarım günlük turdan aldık kişi başı 400 baht verdik ayrıca gezi duraklarından leonardo di caprlo filmi the Beach ile meşhur olan maya bay için giriş ücreti yetişkin 400 çocuk 200 baht ödeme yaptık. Doğal ve özellikle temiz havası kimsenin kimseye bulaşmaması ile güzel bir tatili tamamladık.

    Detay olarak vermek gerekirse outlet square bir büyük boy valiz doldurduk toplam 25 Çift ayakkabıya 650 dolar ödedik (çocuklar küçük numaraları sıra sira aldık es dost sipariş verdi vs)
    Grab bolt indrive üzmedi genelde Bangkok şehir içi çok bekletmedi fiyatlarda ülkemize göre uygun araçlar temiz şoförler saygılı
    Yemek meselesi Bangkok’ta kfc lerde Phuket ve phi phi de Türk restoranlarında yedik fiyat performans iyiydi hepsinde
    Patong görseydik iyi olabilirdi yada olmayabilirdi çünkü bebek arabası valiz vs bizim profile çok ta uygun değildi sanırım.
    Market 7eleven serisi ve mbk daki büyük diğer marketlere baktım fiyat vs bizimle çok farkı yok ama Bangkok’ta 7eleven ucuz iken phukette biraz phi phi de de gözle görülür derecede fiyatlar yükseliyordu sayfiye yeri etkisi tabiki.
    Kur olarak ben nakit bozduğumda 1 Usd 34,20 thb idi ama düşüş eğilimindeydi
    Alışveriş market ve yemeklerin çoğunu kart ile ödedim bir iki kontrol ettim yabancı para dan çevirmesi büroya göre kötü değildi nakit kalsın diye düşündüm.
    Genel harcama olarak toplamı Agoda üzerinden 9 gece konaklama 3 otel toplam 1000 dolar ödedim
    Yemek restoran ufak hediyelik müze girişi tekne turu vs 1150 dolar civarı ödedim
    Dönüşte havaalanında elimde kalan thb leri dolara çevirdik ayakkabılardan 35 dolar vergi iadesi aldık ve yaşadığımız yere döndük.
    Uçak biletleri ve ayakkabi vs hariç 4 kişilik aile 2150 dolara maloldu bence fiyat bizim şartlarda bile

    Umarım Özellikle ailecek gidecek arkadaşlara faydalı olmuştur.
    Sevgiler selamlar
    Ben de duzeltmeleri yapayim.
    Tax refund olayi elektronikte 5,5 civarinda. Yani %7 degil.
    Tum magazalarda duty free yazmiyor magazaya sormak daha mantikli. Cep telefonu olayina girecekseniz bizdeki gibi tezgah benzeri yerlerde o olay yok. Direk apple yetkili saticisi olan buyuk magazalarda tax refund olayi var.
    Form doldurmak detayli bisey degil, form doldurulduktan sonra size fatura, fatura fotokopisi ve cipli bi karti zarf icinde veriyolar. Zarf uzerine isim soy isim imza atiyosunuz. Refund olayinda aldiginiz malzemeler yaninizda olmali. İlk islemi yaptiracaginiz yer havalimanina girince 4.katta en sag kosede. Fatura ve cihazlari goruyor ve size onay veriyor. Pasaport kontrolunu gectikten sonra bi cok yerde sari bankolari gorursunuz, paranizi ordan baht olarak aliyosunuz.
    Normalde elemanin bize soyledigi o kart ile bankamatikten cekme olayiydi aslinda ama bize keş odeme yaptilar.
    Hocam üst de de yazdım wings kredi kartı alın sonra kendi sitesinden yani Gez kanatlandan bileti avans millerle alın kredi limitinizden yemiyo, taylandda bütün otelleri wings le tuttum bilet beleşe geldi bana, ben etihad la kampanyalı biletle kore üzerinden geldim 1 aydır taylanddayım vizeler 45 gün olarak verilio, benim kazancım wings alınca 100 bin puan verdi kampanya bitmediyse değerlendirin, bilet 500 bin puana gelmişti 100 bini kampanyadan kazandıgımdan düştü 400 bini bi sene içinde ödemem lazım oda 9 bin tl ye tekabül ediyordu ama burdaki önemli nokta yurtdısı alışverişler 2 kat değerli, havalar harika ben korat tarafındayım haftaya kore üzerinden dönücem memlekete, wings de kredi kartı limitinizin 10 misline kadar avans mil kullanabiliyorsunuz yani 50k limit varsa 500 bin tl lik bilet için avans oluyor sanırım, ben 9 bin tl degerinde 450 bin puan kullanmısım
  • Teşekkürler bilgiler için,high five oteline baktımda odada ufak kasa yok gözüküyor.
  • Evet. Odalar ufak, biraz basik ve eskidir. Odalarda kasa olmamasina karsin lobide kasalari var. Anahtarlari size veriyorlar. Ayni fiyata daha lix yerler bulmak mumkun. Fakat hem
    Rahat edip, hem aikinti yasamak istemiyorsaniz kesinlikle tercih ediniz. Ya da begendiginiz bir oyele gidin kuvvetle muhtemel sikinti yasiycaksiniz oraya gecersiniz. Yeri de son derece merkezi ve basittir. 2. Caddede tam soi 8 in koseaindesir. Central festival 3 5 dk yurume mesafeaindedir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: UzakDoguMania

    Evet. Odalar ufak, biraz basik ve eskidir. Odalarda kasa olmamasina karsin lobide kasalari var. Anahtarlari size veriyorlar. Ayni fiyata daha lix yerler bulmak mumkun. Fakat hem
    Rahat edip, hem aikinti yasamak istemiyorsaniz kesinlikle tercih ediniz. Ya da begendiginiz bir oyele gidin kuvvetle muhtemel sikinti yasiycaksiniz oraya gecersiniz. Yeri de son derece merkezi ve basittir. 2. Caddede tam soi 8 in koseaindesir. Central festival 3 5 dk yurume mesafeaindedir.
    Teşekkürler peki burası nasıldır sizce.
    LINK
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: isa2711

    Teşekkürler peki burası nasıldır sizce.
    LINK

    Alıntıları Göster
    tşkler,taylanda gıtmeyı dusunenler ıcın cok faydalı bı konu oldu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: isa2711

    Teşekkürler peki burası nasıldır sizce.


    bu otelde kalmadım. fakat gayet şık duruyor. ama ben olsam kalmam. o nasıl fiyat öyle. havuz falan gereksiz işler. minimum maliyet maksimum eğlence. ana felsefe budur.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fastforyou

    tşkler,taylanda gıtmeyı dusunenler ıcın cok faydalı bı konu oldu


    rica ederim ne demek. amacım farklı bir açıdan taylandı göstermek. klişeden uzak daha az bilinen yanlarıyla.
  • Gercekten guzel bir anlatim olmus onemli ve bilinmesi gereken seyler diye dusunuyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Miragle

    Gercekten guzel bir anlatim olmus onemli ve bilinmesi gereken seyler diye dusunuyorum.
    lütfen konuyu canlı tutalım arkadaşlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: UzakDoguMania

    quote:

    Orijinalden alıntı: isa2711

    Teşekkürler peki burası nasıldır sizce.


    bu otelde kalmadım. fakat gayet şık duruyor. ama ben olsam kalmam. o nasıl fiyat öyle. havuz falan gereksiz işler. minimum maliyet maksimum eğlence. ana felsefe budur.

    Aslında havuz bencede biraz gereksiz ama hani 1 saat filan girilebir gibi ara sıra 15 gün civarında kalcam her zaman adalara gidemem. birde sizden ricam uygun fiyatlı thai yemeği(fast food da olur)yiyebileceğim yerler varsa yazmanız.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: isa2711

    quote:

    Orijinalden alıntı: UzakDoguMania

    quote:

    Orijinalden alıntı: isa2711

    Teşekkürler peki burası nasıldır sizce.


    bu otelde kalmadım. fakat gayet şık duruyor. ama ben olsam kalmam. o nasıl fiyat öyle. havuz falan gereksiz işler. minimum maliyet maksimum eğlence. ana felsefe budur.

    Aslında havuz bencede biraz gereksiz ama hani 1 saat filan girilebir gibi ara sıra 15 gün civarında kalcam her zaman adalara gidemem. birde sizden ricam uygun fiyatlı thai yemeği(fast food da olur)yiyebileceğim yerler varsa yazmanız.

    Alıntıları Göster
    Havuzu kullanmıyacaksınız emin olun. yemek konusunda net bişey söylemeye gerek yok. köşe başlarında vs her yerde yemekçiler dolu ve fiyatlar aşağı yukarı aynıdır. lux gorunumlıu buyuk restorantlara girmeyin. onun dışında pattayanın dışında bir pazar var orası haftasonları açılıor. ordada seafood vs çok uygun yiyebilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: isa2711

    quote:

    Orijinalden alıntı: UzakDoguMania

    quote:

    Orijinalden alıntı: isa2711

    Teşekkürler peki burası nasıldır sizce.


    bu otelde kalmadım. fakat gayet şık duruyor. ama ben olsam kalmam. o nasıl fiyat öyle. havuz falan gereksiz işler. minimum maliyet maksimum eğlence. ana felsefe budur.

    Aslında havuz bencede biraz gereksiz ama hani 1 saat filan girilebir gibi ara sıra 15 gün civarında kalcam her zaman adalara gidemem. birde sizden ricam uygun fiyatlı thai yemeği(fast food da olur)yiyebileceğim yerler varsa yazmanız.

    Havuzu kullanmıyacaksınız emin olun. yemek konusunda net bişey söylemeye gerek yok. köşe başlarında vs her yerde yemekçiler dolu ve fiyatlar aşağı yukarı aynıdır. lux gorunumlıu buyuk restorantlara girmeyin. onun dışında pattayanın dışında bir pazar var orası haftasonları açılıor. ordada seafood vs çok uygun yiyebilirsiniz. fast food thailanddaki en pahalı yemek çeşidir. burger king ve mc donalds her yerde mevcut. ayrıca tam beach roadda pizza hutta mevcut.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: UzakDoguMania

    Havuzu kullanmıyacaksınız emin olun. yemek konusunda net bişey söylemeye gerek yok. köşe başlarında vs her yerde yemekçiler dolu ve fiyatlar aşağı yukarı aynıdır. lux gorunumlıu buyuk restorantlara girmeyin. onun dışında pattayanın dışında bir pazar var orası haftasonları açılıor. ordada seafood vs çok uygun yiyebilirsiniz.

    Alıntıları Göster
    Teşekkürler açıklamalar için... ben uzun zamandır araştırıyorum ve gitmeden birçok bilgiye ulaştım ancak benim aklımda en başından beri pattaya vardı ve planımı ona göre yapıyordum ta ki burda bazı yorumları okuyana kadar, bazı arkadaşlar phuket in çok daha iyi olduğunu söylüyor benim anladığım phuket, pattaya ya göre doğal güzellikleriyle harika ve insanıyla da elit bir yer, doğru mudur ? Çünkü eğer doğruysa fikrim tamamen değişerek Phuket olacak. Peki benim sorum şu olacak; bayan arkadaş bulma konusunda pattaya kadar rahat mıdır ? Doğal güzellik deniz vs. herşey tamam ama malum konu için bayan arkadaş bulma konusunda sıkıntı olur mu ? Teşekkürler...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Flashover

    Teşekkürler açıklamalar için... ben uzun zamandır araştırıyorum ve gitmeden birçok bilgiye ulaştım ancak benim aklımda en başından beri pattaya vardı ve planımı ona göre yapıyordum ta ki burda bazı yorumları okuyana kadar, bazı arkadaşlar phuket in çok daha iyi olduğunu söylüyor benim anladığım phuket, pattaya ya göre doğal güzellikleriyle harika ve insanıyla da elit bir yer, doğru mudur ? Çünkü eğer doğruysa fikrim tamamen değişerek Phuket olacak. Peki benim sorum şu olacak; bayan arkadaş bulma konusunda pattaya kadar rahat mıdır ? Doğal güzellik deniz vs. herşey tamam ama malum konu için bayan arkadaş bulma konusunda sıkıntı olur mu ? Teşekkürler...

    phuket doğal güzellikleriyle kartpostal gibi bir adadır. uzun vakit geçirirseniz sıkılırsınız. neticede ada ve alan sınırlıdır. elit derken o kısmı biraz açalım. çünkü oranın elit kısmı beachde yaşayan kısımalrı. hemen 1 2 cadde arkasına geçin asıl yüzünü görürsünüz. bayan ordada var tabiiki. ama pattaya kadar rahat değil ve pahalıdır. aslında phukette herşey pattayadan pahalıdır. yorumlardan yazılardan korkup pattaya fikrinden vazgeçme pattaya gerçekten görülmesi tecrübesi edilmesi gereken bir yer. yazımın başında belirttiği soğutmak olmadığını belirttiğim yazımı hatırlatıyorum :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: UzakDoguMania

    quote:

    Orijinalden alıntı: Flashover

    Teşekkürler açıklamalar için... ben uzun zamandır araştırıyorum ve gitmeden birçok bilgiye ulaştım ancak benim aklımda en başından beri pattaya vardı ve planımı ona göre yapıyordum ta ki burda bazı yorumları okuyana kadar, bazı arkadaşlar phuket in çok daha iyi olduğunu söylüyor benim anladığım phuket, pattaya ya göre doğal güzellikleriyle harika ve insanıyla da elit bir yer, doğru mudur ? Çünkü eğer doğruysa fikrim tamamen değişerek Phuket olacak. Peki benim sorum şu olacak; bayan arkadaş bulma konusunda pattaya kadar rahat mıdır ? Doğal güzellik deniz vs. herşey tamam ama malum konu için bayan arkadaş bulma konusunda sıkıntı olur mu ? Teşekkürler...

    phuket doğal güzellikleriyle kartpostal gibi bir adadır. uzun vakit geçirirseniz sıkılırsınız. neticede ada ve alan sınırlıdır. elit derken o kısmı biraz açalım. çünkü oranın elit kısmı beachde yaşayan kısımalrı. hemen 1 2 cadde arkasına geçin asıl yüzünü görürsünüz. bayan ordada var tabiiki. ama pattaya kadar rahat değil ve pahalıdır. aslında phukette herşey pattayadan pahalıdır. yorumlardan yazılardan korkup pattaya fikrinden vazgeçme pattaya gerçekten görülmesi tecrübesi edilmesi gereken bir yer. yazımın başında belirttiği soğutmak olmadığını belirttiğim yazımı hatırlatıyorum :)

    Peki siz ilk defa gidecek biri için pattaya mı phuket imi tavsiye edersiniz ? Ben bayan arkadaş konusunda sıkıntı çekmemek ve aynı zamanda da güzel bir tatilin peşindeyim herkes gibi :)) Pattaya ile Phuket arasında kaldım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Air Rescue

    quote:

    Orijinalden alıntı: UzakDoguMania

    quote:

    Orijinalden alıntı: Flashover

    Teşekkürler açıklamalar için... ben uzun zamandır araştırıyorum ve gitmeden birçok bilgiye ulaştım ancak benim aklımda en başından beri pattaya vardı ve planımı ona göre yapıyordum ta ki burda bazı yorumları okuyana kadar, bazı arkadaşlar phuket in çok daha iyi olduğunu söylüyor benim anladığım phuket, pattaya ya göre doğal güzellikleriyle harika ve insanıyla da elit bir yer, doğru mudur ? Çünkü eğer doğruysa fikrim tamamen değişerek Phuket olacak. Peki benim sorum şu olacak; bayan arkadaş bulma konusunda pattaya kadar rahat mıdır ? Doğal güzellik deniz vs. herşey tamam ama malum konu için bayan arkadaş bulma konusunda sıkıntı olur mu ? Teşekkürler...

    phuket doğal güzellikleriyle kartpostal gibi bir adadır. uzun vakit geçirirseniz sıkılırsınız. neticede ada ve alan sınırlıdır. elit derken o kısmı biraz açalım. çünkü oranın elit kısmı beachde yaşayan kısımalrı. hemen 1 2 cadde arkasına geçin asıl yüzünü görürsünüz. bayan ordada var tabiiki. ama pattaya kadar rahat değil ve pahalıdır. aslında phukette herşey pattayadan pahalıdır. yorumlardan yazılardan korkup pattaya fikrinden vazgeçme pattaya gerçekten görülmesi tecrübesi edilmesi gereken bir yer. yazımın başında belirttiği soğutmak olmadığını belirttiğim yazımı hatırlatıyorum :)

    Peki siz ilk defa gidecek biri için pattaya mı phuket imi tavsiye edersiniz ? Ben bayan arkadaş konusunda sıkıntı çekmemek ve aynı zamanda da güzel bir tatilin peşindeyim herkes gibi :)) Pattaya ile Phuket arasında kaldım

    Alıntıları Göster
    Şöyle ki Pattaya da denize dahi girilmediği sadece bazı bölgelerinden girildiği söyleniyor. Pattaya ya gidersem vaktim otel ile walking street arasında geçecek gibi görünüyor ama Phuket e gidersem doğa güzellikleri deniz plaj gibi avantajları var ve bazı arkadaşlar phuket in okadar da pahalı olmadığını söylüyorlar hatta bazı konularda pattaya dan bile ucuz olduğunu söyleyenler var. Şu an Phuket daha ağır basıyor sanki :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Flashover

    Şöyle ki Pattaya da denize dahi girilmediği sadece bazı bölgelerinden girildiği söyleniyor. Pattaya ya gidersem vaktim otel ile walking street arasında geçecek gibi görünüyor ama Phuket e gidersem doğa güzellikleri deniz plaj gibi avantajları var ve bazı arkadaşlar phuket in okadar da pahalı olmadığını söylüyorlar hatta bazı konularda pattaya dan bile ucuz olduğunu söyleyenler var. Şu an Phuket daha ağır basıyor sanki :)

    ben olsam ilk gideceğim için ikisinede bakardım. ama önce phukete gider sıkılır oradan pattaya geçerdim. pattayanın neden bu kadar popiler olduğunu anlardım bayan konusunda hassasınız gibi anlıyorum. hiç tereddütsüz gidilecek yer pattayadır. phuket ucuz da değildir. pattaya beach de denize girilmez ama hemen pattayanın öbür ucunda jomtien beach var oradan girilebilir. gayet temiz ve hoştur. minibusle 50 kuruşa gidebilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Flashover

    quote:

    Orijinalden alıntı: UzakDoguMania

    quote:

    Orijinalden alıntı: Flashover

    Teşekkürler açıklamalar için... ben uzun zamandır araştırıyorum ve gitmeden birçok bilgiye ulaştım ancak benim aklımda en başından beri pattaya vardı ve planımı ona göre yapıyordum ta ki burda bazı yorumları okuyana kadar, bazı arkadaşlar phuket in çok daha iyi olduğunu söylüyor benim anladığım phuket, pattaya ya göre doğal güzellikleriyle harika ve insanıyla da elit bir yer, doğru mudur ? Çünkü eğer doğruysa fikrim tamamen değişerek Phuket olacak. Peki benim sorum şu olacak; bayan arkadaş bulma konusunda pattaya kadar rahat mıdır ? Doğal güzellik deniz vs. herşey tamam ama malum konu için bayan arkadaş bulma konusunda sıkıntı olur mu ? Teşekkürler...

    phuket doğal güzellikleriyle kartpostal gibi bir adadır. uzun vakit geçirirseniz sıkılırsınız. neticede ada ve alan sınırlıdır. elit derken o kısmı biraz açalım. çünkü oranın elit kısmı beachde yaşayan kısımalrı. hemen 1 2 cadde arkasına geçin asıl yüzünü görürsünüz. bayan ordada var tabiiki. ama pattaya kadar rahat değil ve pahalıdır. aslında phukette herşey pattayadan pahalıdır. yorumlardan yazılardan korkup pattaya fikrinden vazgeçme pattaya gerçekten görülmesi tecrübesi edilmesi gereken bir yer. yazımın başında belirttiği soğutmak olmadığını belirttiğim yazımı hatırlatıyorum :)

    Peki siz ilk defa gidecek biri için pattaya mı phuket imi tavsiye edersiniz ? Ben bayan arkadaş konusunda sıkıntı çekmemek ve aynı zamanda da güzel bir tatilin peşindeyim herkes gibi :)) Pattaya ile Phuket arasında kaldım

    Tabi ki de phuket derim,, Geçen nisan da ve geçen aralıkda tayland gezimiz oldu. Nisanda pattaya ve bangkokda kalmıştım. Aralıkdaki seyahatimizde phukete geçtik,
    Keşke dedik 10 gün boyunca phuket te olsaydık,, Bayan arkadaş konusunda hiç sıkıntı olmaz merak etmeyin, Patong beachde kendinizi bangla road caddesine atın Elinizi sallayın yeter :) Ayrıca phuket adası daha elit bir tatil yeri.Pattaya gibi dağınık değil ve pattaya gibi kokmuyor sokakları.. Leonarda di caprionun the beach filmi Phi pHi adasında çekilmiş, izleyenler hatırlayacaktır, Bu adalara hızlı botlarla turlar düzenlenmekde, Kişi başı 100 tl civarı turlar..Gerçekden görülmesi gereken adalar, Bütceniz iyiyse phukete geçin derim..Bangkok-phuket uçak biletiniwww.airasia.com dan alabilirsiniz. Biz phuket adasına patong beachdehttp://www.roomsatthe9th.com/ Otelde kalmıştık, Biraz tuzluydu ama mevkii güzeldi, kişilikdi dubleksti..Gündüzleri ada turları ya da patong sahilde güneşlenip biranızı yudumlarsınız , akşamları da bangla road a akarsınız, Gerçekden unutulmayacak günlerdi,En yüksek sezonda gittiğimiz için fiyatlar biraz uçuktu,, En güzel dönem nisan dönemi bence, Hava aşırı sıcak ama bir o kadarda fiyatlar uygun, 2 hafta önce phuket adasında yüzüyordum şimdi bi yerlerim buz tutuyo:) THAiLAND alışkanlık yapar demedi demeyin,İlk gidecekler için söylüyorum, Geldikden sonra 1 - 2 ay kendinize gelemeyeceksiniz. Rüyalarınıza girecek bu kadar eminim:) biz nisanda dönerken TÜRKİYE 'ye tekrar gitmenin planlarını yapıyorduk fiyatlar dolayısıyla gitmemeyi düşünüyorduk ama kanımız kabarmaya başladı yine bakalım 3.seyahatiimiz ne zaman olacak :))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goki20 -- 8 Ocak 2013; 11:24:52 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: goki20

    quote:

    Orijinalden alıntı: Flashover

    quote:

    Orijinalden alıntı: UzakDoguMania

    quote:

    Orijinalden alıntı: Flashover

    Teşekkürler açıklamalar için... ben uzun zamandır araştırıyorum ve gitmeden birçok bilgiye ulaştım ancak benim aklımda en başından beri pattaya vardı ve planımı ona göre yapıyordum ta ki burda bazı yorumları okuyana kadar, bazı arkadaşlar phuket in çok daha iyi olduğunu söylüyor benim anladığım phuket, pattaya ya göre doğal güzellikleriyle harika ve insanıyla da elit bir yer, doğru mudur ? Çünkü eğer doğruysa fikrim tamamen değişerek Phuket olacak. Peki benim sorum şu olacak; bayan arkadaş bulma konusunda pattaya kadar rahat mıdır ? Doğal güzellik deniz vs. herşey tamam ama malum konu için bayan arkadaş bulma konusunda sıkıntı olur mu ? Teşekkürler...

    phuket doğal güzellikleriyle kartpostal gibi bir adadır. uzun vakit geçirirseniz sıkılırsınız. neticede ada ve alan sınırlıdır. elit derken o kısmı biraz açalım. çünkü oranın elit kısmı beachde yaşayan kısımalrı. hemen 1 2 cadde arkasına geçin asıl yüzünü görürsünüz. bayan ordada var tabiiki. ama pattaya kadar rahat değil ve pahalıdır. aslında phukette herşey pattayadan pahalıdır. yorumlardan yazılardan korkup pattaya fikrinden vazgeçme pattaya gerçekten görülmesi tecrübesi edilmesi gereken bir yer. yazımın başında belirttiği soğutmak olmadığını belirttiğim yazımı hatırlatıyorum :)

    Peki siz ilk defa gidecek biri için pattaya mı phuket imi tavsiye edersiniz ? Ben bayan arkadaş konusunda sıkıntı çekmemek ve aynı zamanda da güzel bir tatilin peşindeyim herkes gibi :)) Pattaya ile Phuket arasında kaldım

    Tabi ki de phuket derim,, Geçen nisan da ve geçen aralıkda tayland gezimiz oldu. Nisanda pattaya ve bangkokda kalmıştım. Aralıkdaki seyahatimizde phukete geçtik,
    Keşke dedik 10 gün boyunca phuket te olsaydık,, Bayan arkadaş konusunda hiç sıkıntı olmaz merak etmeyin, Patong beachde kendinizi bangla road caddesine atın Elinizi sallayın yeter :) Ayrıca phuket adası daha elit bir tatil yeri.Pattaya gibi dağınık değil ve pattaya gibi kokmuyor sokakları.. Leonarda di caprionun the beach filmi Phi pHi adasında çekilmiş, izleyenler hatırlayacaktır, Bu adalara hızlı botlarla turlar düzenlenmekde, Kişi başı 100 tl civarı turlar..Gerçekden görülmesi gereken adalar, Bütceniz iyiyse phukete geçin derim..Bangkok-phuket uçak biletiniwww.airasia.com dan alabilirsiniz. Biz phuket adasına patong beachdehttp://www.roomsatthe9th.com/ Otelde kalmıştık, Biraz tuzluydu ama mevkii güzeldi, kişilikdi dubleksti..Gündüzleri ada turları ya da patong sahilde güneşlenip biranızı yudumlarsınız , akşamları da bangla road a akarsınız, Gerçekden unutulmayacak günlerdi,En yüksek sezonda gittiğimiz için fiyatlar biraz uçuktu,, En güzel dönem nisan dönemi bence, Hava aşırı sıcak ama bir o kadarda fiyatlar uygun, 2 hafta önce phuket adasında yüzüyordum şimdi bi yerlerim buz tutuyo:) THAiLAND alışkanlık yapar demedi demeyin,İlk gidecekler için söylüyorum, Geldikden sonra 1 - 2 ay kendinize gelemeyeceksiniz. Rüyalarınıza girecek bu kadar eminim:) biz nisanda dönerken TÜRKİYE 'ye tekrar gitmenin planlarını yapıyorduk fiyatlar dolayısıyla gitmemeyi düşünüyorduk ama kanımız kabarmaya başladı yine bakalım 3.seyahatiimiz ne zaman olacak :))

    Alıntıları Göster
    Tayland'a 5 kere gittim. eskisi gibi ucuz değil. çok şeyler değişti.

    Bangkok : tam bir kaos. kalabalık, pis yemek kokuları, trafik vs..vs
    pattaya : bangkoka göre daha ucuz ve eğlenceli
    Phuket : aile yeridir. sokaklarda dolaşan tay kızlarına çok sık rastlamazsınız. çok güzel ada turları vardır. james bond, phi phi hemen tüm adaları gezdim sürat teknesi ile. günübirlik turlardır
    Koh samui : nedense herkes bilip bilmeden çok güzel olduğunu söyler ama hiç bir özelliği yok. hiç beğenmedim şahsen.

    tay yemeklerine asla bulaşmayın. hijyen denen birşey yok. hele sokak satıcılarından uzak durun. zaten o kokuyu alınca ister isteme uzak duracaksınız. afedersiniz resmen kızartılmış mok kokusu. yedikleri şeylerde aynen öyle zaten. hasta olursunuz aman dikkat.
    sinek kovucu mutlaka alın ve vücudunuza srün. tayland ta aids çok fazla. sinekler kan emer biliyorsunuz. moktan bir durum yani.

    taylanda en ucuz uçak şu an 1600 tl ila 2500 tl arasında. adam akıllı bir otelde kalayım derseniz günlüğü 70-100 tl arasında değişir. 20 lirayada bulursunuz ama tavsiye etmem. güvenli ve hijyen değil asla.

    arap lokantaları var bangkokta. özellikle skhumvit caddesi nana'daki ırak lokantasını tavsiye ederim. tam bizim damak tadımız.
    Türk lokantaları tam bir rezaletç hem kazık hemde tayland yağı kullanıyorlar yemeklerde. o kızarmış mok kokusu aynen siniyor yemeklere. iğrenç ötesi.
    sadece ŞAMAN türk lokantası güzel ama oda çok pahalı. adana, urfa, mercimek çorbası vs ne isterseniz var. ayrıca kokuda yok etlerinde ve yağlarında. kişi başı 50 kaat bayılırsınız bir yemek için. Full +full

    tay kızlarıda uyandı. bundan 5 sene önce gittiğimde 250 bahta 24 saat kul köle olurlardı. şimdi git 1500 bahttan aşağı burun kıvırıyorlar bangkokta.
    bu arada özbek kızları işgal etmiş durumda bangkoku. 4000 bahttan kapı açıyor uyanıklar:)

    tadı kaçtı taylandın. ben bu sefer kamboçyaya gideceğim ilk fırsatta. taylandın 3 kat daha ucuzu ve aynı şeyler oradada var.
    araştırın netten
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bohem74

    Tayland'a 5 kere gittim. eskisi gibi ucuz değil. çok şeyler değişti.

    Bangkok : tam bir kaos. kalabalık, pis yemek kokuları, trafik vs..vs
    pattaya : bangkoka göre daha ucuz ve eğlenceli
    Phuket : aile yeridir. sokaklarda dolaşan tay kızlarına çok sık rastlamazsınız. çok güzel ada turları vardır. james bond, phi phi hemen tüm adaları gezdim sürat teknesi ile. günübirlik turlardır
    Koh samui : nedense herkes bilip bilmeden çok güzel olduğunu söyler ama hiç bir özelliği yok. hiç beğenmedim şahsen.

    tay yemeklerine asla bulaşmayın. hijyen denen birşey yok. hele sokak satıcılarından uzak durun. zaten o kokuyu alınca ister isteme uzak duracaksınız. afedersiniz resmen kızartılmış mok kokusu. yedikleri şeylerde aynen öyle zaten. hasta olursunuz aman dikkat.
    sinek kovucu mutlaka alın ve vücudunuza srün. tayland ta aids çok fazla. sinekler kan emer biliyorsunuz. moktan bir durum yani.

    taylanda en ucuz uçak şu an 1600 tl ila 2500 tl arasında. adam akıllı bir otelde kalayım derseniz günlüğü 70-100 tl arasında değişir. 20 lirayada bulursunuz ama tavsiye etmem. güvenli ve hijyen değil asla.

    arap lokantaları var bangkokta. özellikle skhumvit caddesi nana'daki ırak lokantasını tavsiye ederim. tam bizim damak tadımız.
    Türk lokantaları tam bir rezaletç hem kazık hemde tayland yağı kullanıyorlar yemeklerde. o kızarmış mok kokusu aynen siniyor yemeklere. iğrenç ötesi.
    sadece ŞAMAN türk lokantası güzel ama oda çok pahalı. adana, urfa, mercimek çorbası vs ne isterseniz var. ayrıca kokuda yok etlerinde ve yağlarında. kişi başı 50 kaat bayılırsınız bir yemek için. Full +full

    tay kızlarıda uyandı. bundan 5 sene önce gittiğimde 250 bahta 24 saat kul köle olurlardı. şimdi git 1500 bahttan aşağı burun kıvırıyorlar bangkokta.
    bu arada özbek kızları işgal etmiş durumda bangkoku. 4000 bahttan kapı açıyor uyanıklar:)

    tadı kaçtı taylandın. ben bu sefer kamboçyaya gideceğim ilk fırsatta. taylandın 3 kat daha ucuzu ve aynı şeyler oradada var.
    araştırın netten

    Alıntıları Göster
    yemişim phuketini pattayasını. inanın bizim ülkemiz 10 basar oralara. kaş, marmaris, göçek..buralardaki doğa hiç bir yerde yok.
    taylandın tek özelliği : özgür bir ülke olması ve tay bacılar..o kadar..başka hiç bir mok yok.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.