Şimdi Ara

TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR (262. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16.457
Cevap
284
Favori
838.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
53 oy
Giriş
    aynen senin otele baktım 4 gece 270 tl falan fena da gözükmüyor gayet iyi. tam bu çevrede güzel guess house'larda var 4 gece 200 tl civarına. sanırım pek fazla masraflı olmıycak bu şekilde. motosiklet kiralarız diye düşünüyorum en temizi o.

Orijinalden alıntı: hysteria_

aynen senin otele baktım 4 gece 270 tl falan fena da gözükmüyor gayet iyi. tam bu çevrede güzel guess house'larda var 4 gece 200 tl civarına. sanırım pek fazla masraflı olmıycak bu şekilde. motosiklet kiralarız diye düşünüyorum en temizi o.

motosiklet kiralarsanız ideal benim otel size. güzel, temiz ve geniş odalar tavsiye ederim. ben havlumu alıp 10 dk yürüyerek plaja gidiodum. bu arada motosiklet kiralarken dikkatli olun hocam. çok dolandırıcılık hikyesi duydum. önceden sağına soluna vs dikkatli bakıp. kırığı vuruğu varsa fotosunu çekin elemana gösterin. sonradan caz yapmasın. nacizane tavsiyemdir.

Orijinalden alıntı: altunozzz

Anlatimin çok güzel kardeşim.

eyv çok saol üstad.

Orijinalden alıntı: raskol_85

quote:

motosiklet kiralarsanız ideal benim otel size. güzel, temiz ve geniş odalar tavsiye ederim. ben havlumu alıp 10 dk yürüyerek plaja gidiodum. bu arada motosiklet kiralarken dikkatli olun hocam. çok dolandırıcılık hikyesi duydum. önceden sağına soluna vs dikkatli bakıp. kırığı vuruğu varsa fotosunu çekin elemana gösterin. sonradan caz yapmasın. nacizane tavsiyemdir.

tamamdır hocam teşekkürler bilgi için. benim kız thai zaten konuşurum bu tip şeyleri o da detayları konuşur herhalde. yanımda tay kızı varken kolay kolay yemez bunlar diye düşünüyorum.

İlk Defa ve Tek Başına Gidecekler İçin 3

İlk gün yol yorgunluğuyla pek bir şey yapamamıştım. 2. gün şehri gezmek istiyordum. 2. gün sabahı uyandım. Resepsiyona kahvaltı fiyatını sordum 300 küsür dedi. Yuh çektim. Yürüyerek Nana Bts durağına yakın Mc Donalds 'ta kahvaltı yaptım. otelime döndüm odada biraz miskinlik yaptım. Çıktım Bts durağına gittim One day pass card aldım. 130 baht. Gece 12 ye kadar tüm bts trenleri benimdi artık. :) Planım, Yatan buda Grand Palace gibi yerleri gezmekti. Fakat sıcak ve uzun uçak yolculuğu beni çarpmış olacak ki halsiz hissediyordum kendimi. Neyse. Bts durağında Yeni zelandalı bir çiftle tanıştım. Adam polismiş. Neşeli sempatik tiplerdi. Bts den inince tuk tuk a binelim öyle Grand Palace a gidelim dediler. İyi dedim, demeyeydim. Benden nacizane tavsiye tüm detayları düşünürek bi plan yaptıysanız plana daima sadık kalın arkadaşlar. Neyse bindik tuk tuk a 200 baht verip Grand Palace a gittik. Ben dedim girmeden bi sigara içicem. Orada yollarımız ayrıldı.

Sigara içip tek başıma Grand Palace a girdim. Öğlen sıcağı yanıyorum. Zaten kalabalık, her milletten turist var. Yarım saat kadar gezdim falan baktım mecalim kalmıyor, çıktım. Google maps'ten harita marita açmadan öylesine yürümeye başladım. 10 dk kadar yürüdüm lan dedim napıyon kaybolacan. Ki kaybolmuşum :) Haritayı açtım bi baktım bts istasyonuyla alakam yok. Millete soruyorum ediyorum, dediklerini anlamıyorum. Hava sıcak, sokak yemeklerinin kokuları falan derken. İyice sinir oldum. İnat ettim taksiye de binmedim. Google maps e söve söve 1,5 saat yürüyerek Mrt metro hattını buldum. Ama bu inadım beni çok hırpaladı gerçekten. Kendimi Mrt- Bts raylı trenle otelin havuzuna attım direkt. Vücudum cozzz etti, söndü. 1,5-2 saat havuzda takıldım. Dedim başlarım senin yapacağın kültür turuna. Bütün plan alt üst oldu. Doğru dürüst bi yeri de gezemedik. Neyse çıktım Mc Donalds ta bi şeyler yedim.

Ertesi gün yine mc donalds ta kahvaltımı yaptım. Phuket e gitmek için eşyalarımı topladım. Oteldeki shuttle şoförüne buradan Don Muang Havaalanına ne kadara giderim dedim takribi 400 baht dedi. Yok dedim ben bu paraya gitmem. Valizimi aldım çıktım. Bts ile Don Muang havaalanına en yakın durak olan Mo Chit'te indim. Çinli genç bi çift vardı. Havaalanı mı diye sordum, evet dediler. Me too :) Shared Taxi, yes. Kıt ingilizcemle taksi parasını paylaşacak arkadaş bulmuştum. Taksiciye kaç para dedim. Taksimetreyi gösterdi. 200 baht veririm dedim. Hemen tamam dedi. Büyük ihtimalle daha düşük tutacaktı ya da 150 desem az bi pazarlıkla rahat kabul ettirirdim ama 50 baht için uğraşmak istemedim. Nasıl olsa ortak bulmuştum kendime 3 kişi toplam 200 bahta havaalanına gittik. Chek-in vs işlemlerinden sonra havaalanını gezdim biraz uçağıma binip Phuket'e doğru yola koyuldum.

Aşağıdaki fotoda japon bi abiye fotomu çekmesini rica etmiştim. Parkinsonmuş sonradan anladım :)

TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raskol_85 -- 28 Kasım 2014; 23:13:20 >

Valla nasıl bu kadar tesadüf olur bilmiyorum dostum ama benim 2.günü n sonunda terketmek zorunda kaldığım otel judy'ydi. Ilk defa bir oteli bırakıp başka otele geçtim. Arkadaşımizin yorumuna saygı duymakla birlikte detaylı inceleyin, herkesin zevki malum. 7 gün ici. fiyat 500.-TL'ydi. Daha fazla olsa yakamazdim belki.

Pattaya'yı iptal ettiğimi söylemiştim, orada da SunExlusive'i rezerve etmiştim, aklın yolu birmiş demek.

Ben de detaylı bir yazı yazmaya çalışacağım. Benim başıma gelenleri en azından siz yaşamayin diye.

Gelirken nakit 1200 usd ve 100 euro getirmiştim ama yani günlük yaklaşık 100.-usd, ama yetmedi. Bir daha gelsem kesin yettiririm. Aslında Bangkok'ta herşey yolunda başlamıştı ama Phuket şişede durduğu gibi durmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alatrka -- 25 Kasım 2014; 19:54:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk Defa ve Tek Başına Gidecekler İçin- 4

Phuket'e Nok Air ile gittiğimi daha önce belirtmiştim. Güzel küçük bir uçak ve sempatik kabin memurlarıyla kısa bir uçuştan sonra Phuket'e vardım. Hava yağmurluydu. Aha dedim, Phuket bizi karşılıyor. Güya deniz, kum, güneş için buraya gelmiştik. Havaalanı kapısından çıkınca Shared Minibus bankosuna gidip listeden Patong'a gideceğimi gösterdim. 180 baht verdim. Kadın eliyle durağı işaret etti, gittim oturup beklemeye başladım. Birkaç kişi daha vardı benimle birlikte. 15-20 dk beklediik. Yola çıktık, 20 dk kadar devam ettik, bi acentanın önünde durduk içerideki kızlar hepimizin otel adresini istedi. Tekrar yola devam ettik. Yolda yağmur hızını bayağı bir arttırmıştı. Şehre yaklaşınca birden içimde garip bir huzursuzluk belirdi. Burası çok daha hareketli ve karışık bir yere benziyordu. Bangkok başkent ve metoroppol olduğu için daha disiplinli, daha düzenli ve sağlam bir raylı sisteme sahipti. Burası daha bir vur patlasın-çal oynasın modundaydı. Minibüs herkesi oteline dağıta dağıta, ara sokaklara gire çıka beni ambale etmişti. Toplam 2 saat süren yolculuktan sonra kendimi otelime attım. İlk sorduğum soru sigara içebilir miyim oldu. Balkonda evet dedi. Balkon demek benim için odanın her yerine sigara içebilmek anlamına gelir. Eyvallah dedim. Resepsiyondaki bodur elemanla odaya çıktık. Odaya yerleştim. Pasaport parayı falan kasaya koyacam ama Bangkok'takinden farklı tip bir kasa. Açamadım. İndim çocğua söyledim. Çekmeceden anahtarı çıkardı geldi. Anahtarı sokup tak diye açtı kasayı. Hobaa dedim. Demek bu iş bu kadar kolay. O yüzden odanızdaki kasaya sonsuz güven duymayın. Eyvallah dedim örnek bi şifre gir de göreyim nasıl çalışıyor. 1111 yazdı. Tamam dedi gitti.

Eleman çıkınca dedim ben değiştireyim bi şifreyi değiştiremedim. Ulan deniyorum deniyorum olmuyor. İnmedim bi daha da üşendim. Ama otelden garip bi tedirginlik duydum. Zaten Phuket hakkında tedirginliğim yolda başlamıştı. Otel de 16 odalı pansiyonvari bi yer. Tamam oda, güzel geniş falan ama nerede BAngkok'ta kaldığım güvenlik görevlisi, resepsiyonisti, shuttle şoförü olan otel nerede @Judy Pansiyonu :

Balkona çıktım baktım ortalık ana baba günü, Rusça, Arapça, İngilizce, Taice konuşanlar falan. Biraz takılıp yattım uyudum. Nasıl yorulmuşsam sabah 6 ya kadar uyanmadım. Sabah bi kalktım bayağı acıkmışım. İçimde dünden kalan garip huzursuzluk. Balkondan baktım çarpraz otelde kahvaltı var. (Narina Hotel) Her yaş grubu rus turist tıkınyor. Gittim sordum 100 baht açık büfe kahvaltı. İyi dedim yaptım kahvaltımı. Fena değildi. Peynir yok ama, salam sosis, yumurta, karpuz vs bayağı bi şey var. Tam çıkıcam masaların birinde kumral alnı açık bi adam gördüm. Elinde evraklar önünde Laptop uğraşıyor. Sorry Sir, Are you Turkish? Yes. Tanıştık ettik Türk abimizle. Otelin Restoranını işletiyormuş. Biraz sohbet ettik, pek sıcak kanlı değildi. (Belki de yoğundu bilemem) Ben de muhabbeti uzatmadım çıktım. Otelime döndüm. Paramı falan kasaya koyacam da, hem şifre çok basit ve resepsiyonist biliyor. Değiştiremiyorum da. Hem de eleman yanımda şak diye kasayı açınca çok da güvenli bi şey olmadığını anladım oda kasalarının. Neyse boyun çantamda param pasaportum çıktım dolaşmaya. Saat 7 filan. Sahile bi indim. Güneş, deniz ve kumsal beni biraz olsun sakinleştirdi. Sahilden bayağı bi yürüdüm. Sonra yol tarafına geçtim. Ordan yürüren tuk tuk istiyor musun diye soran 2-3 tipi bozuk elemana denk geldim. Devam ettim yürümeye, Akşamdan kalma bir Ladyboy salça oldu kolumu falan tutmaya çalışıyor, hiç yüz vermedim devam ettim. Akşamdan kalma bi taili tipi bozuk karşımdan yürüyor. Terli bana doğru fırlattı ayağından manyak :) Yanıma düştü terlik hiç istifimi bozmadan devam ettim. Ama toplam yarım saatlik yolda bu kadar olumsuz detayı bir arada görünce baştan beri var olan tedirginliğim iyice arttı. Dedim ne işin var lan burda. Dil bilmezsin, yol bilmezsin. Macera senin neyine :) Bangla Road, Jungceylon önünden tekrar dönüp yol üzeri otelime kadar yürüdüm, gayet mutsuz morali bozuk bir halde. Odama gidip 1-2 saat Tv ye baktım öyle boş gözlerle. Yattım uyudum tekrar.

İlk sabah sahile indiğimde çektiğim panaromik foto ve kaldığım judy'deki oda fotolarını aşağıda ekledim.

http://s3.dosya.tc/server29/OqaKSH/ptngbe.jpg.html

TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR
  • güzel anlatım

kasa olayı kötüymüş aslında
  • Uzun zamandır bu kadar iyi anlatım okumamıştım, lütfen devam et arkadaşım paylaştığın bilgiler çok önemli bizim için. Bu arada bende aynen senin gibiyim. Yabancı dil az, ilk defa gideceğim. Fazla tedbirliyim, buluttan nem kaparım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raskol_85 -- 4 Kasım 2015; 22:59:32 >
    Tatilim bangkok ve pattaya da geçdi.aslında 3 4 günümü phuket e ayırmak istiyordum ama yanımdaki hatırlı ve ileri yaşlı dostlarım bu fikrime katılmayınca bu isteğimi gerçekleştiremedim. onları bırakıpta kendi porgramımıda yapmanın nezaketsizlik olacağını düşündüm.çünkü ben onlara rehberlik hizmeti gibi yardımcı olacağıma söz vermiştim..Daha önceki tur gezisiyle gidişlerinde bayağı sorun yaşamışlardı ve benden tayland da kendilerini yanlız bırakmama sözü aldılar. hatta onları bırakamadığım için rusyadaki 10 saatlık bekleme süresinde rusyayı bile gezemedim.

Turkıye bangkok uçak biletlerini,bangkok havalımanı şehir merkezi ulaşım,otel rezervasyonları,bangkok şehir turları,bts günlük pass kart alımı,tayland turist hat alımları,Chatuchak pazari,patpong pazari,bangkok pattaya arası ulaşım ve gene otel rezervasyonu ,pattaya bangkok arası taksi kiralama ve turkıyeye dönüşüne kadar tüm programları şahsım tarafından planlayıp gerçekleştirdik.

Ama sadece pattayada tatil yapmam forumdaki bazı arkadaşların kafasında sadece malum şey için gitti algısı uyandırdığı farkettim.hatta taylandda aynı anda bulunduğumuz ve daha önceden görüşmeyi planladığımız sevdiğim bir forum arkadaşım bile bir yazısında bunu belirtti ve bazı kişilerle sadece malum amaçlı taylandda geldiği için görüşmek istemediğini yazmıştı.alındımdı? alınmadım.sadece önyargının insanlarımızda herzaman olduğunu bilecek ve canlı örneklerini defalarca yaşamış olgunlukta bir yaştayım.

Ayrıca bu gidişimin diğer amacıda taylandda iş imkanlarını azda olsa incelemekti.firsat buldukça işletmeleri inceledim.ama kafama yatan olumlu bir iş kolu açıkcası bulamadım.bulduklarımda sermaye açısından yuksekdi ve benim bütçemi aşıyordu.bu keşiflerimde kendi kendimi tatmin ettim diyebiliriz.

Ama turkıyeye döndükten sonra aniden önüme çıkan iş firsatı tam anlamıyla şok etti beni.hiç beklemediğim yerden beklenmeyen kişi tarafından önüme altın tepsiyle sunulan bu iş tam anlamıyla firsattı.çünkü örneği şu an taylandda mevcut değil.söz verdiğim için işin detayına girmeyeceğim.aralık ayının sonlarına doğru şirket kuruluşu için taylanda gidiyoruz.şirket kuruluşuna mutakip hemen Work Permit alacağız(1 yıllık çalışma izni)

Siz değerli forum arkadaşlarım bilinki taylandda sizin bir arkadaşınız dostunuz kardeşiniz veya abiniz olarak sizlere herzaman yardıma hazır olacağım.sizlerin oradaki elçisi olacağım.taylandda her ne amaçlı gelecekseniz bile elimden geldiği kadar sizin orda eliniz ayağınız olup yardımcı olmaya çalışacağım.

İNŞAALLAH bir aksilik çıkmazda oraya yerleşip tüm işlemlerimi halledip herşeyi yoluna koyduktan sonra telefon numaramı sizlere ileteceğim istediğiniz zaman beni arayıp yardım bilgi talep edebilirsiniz.

Resmi işlemler sonlandığı zaman işin konusunu ve detaylarını sizlerle paylaşacağım.

Herkeze saygılar bol güneşli tayland günleri diliyorum..

AYRICA raskol kardeşim bu kasa resetleme olayı tüm otellerde aynı.tüm kasaların reset anahtarı otel görevlisinde mevcutdur.o anahtarla kasa açılır ve yeni şifre için hazır hale getirilir.kasanın ortasında iki delikli bir hazne mevcut.genellikle üstünü plastik kapakla kamuflaj ediyorlar..anahtari o delikle temas halinde kasa açılır..ayrıca kasa kapağı açıksa kapağın arka alt bölümünde bir düğme mevcut..ona basılırsa yeni şifre için hazır hale geliyor.nerdenmi biliyorum.çünkü bende senin gibi 2 saat uğraşdımda ondan:))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sulak -- 26 Kasım 2014; 4:20:08 >

Orijinalden alıntı: sulak

Sevgili dostlarım merhabalar.malumunuz tayland tatilim 6 kasım 18 kasım arasıydı ve sonlandı..
    Tatilim bangkok ve pattaya da geçdi.aslında 3 4 günümü phuket e ayırmak istiyordum ama yanımdaki hatırlı ve ileri yaşlı dostlarım bu fikrime katılmayınca bu isteğimi gerçekleştiremedim. onları bırakıpta kendi porgramımıda yapmanın nezaketsizlik olacağını düşündüm.çünkü ben onlara rehberlik hizmeti gibi yardımcı olacağıma söz vermiştim..Daha önceki tur gezisiyle gidişlerinde bayağı sorun yaşamışlardı ve benden tayland da kendilerini yanlız bırakmama sözü aldılar. hatta onları bırakamadığım için rusyadaki 10 saatlık bekleme süresinde rusyayı bile gezemedim.

Turkıye bangkok uçak biletlerini,bangkok havalımanı şehir merkezi ulaşım,otel rezervasyonları,bangkok şehir turları,bts günlük pass kart alımı,tayland turist hat alımları,Chatuchak pazari,patpong pazari,bangkok pattaya arası ulaşım ve gene otel rezervasyonu ,pattaya bangkok arası taksi kiralama ve turkıyeye dönüşüne kadar tüm programları şahsım tarafından planlayıp gerçekleştirdik.

Ama sadece pattayada tatil yapmam forumdaki bazı arkadaşların kafasında sadece malum şey için gitti algısı uyandırdığı farkettim.hatta taylandda aynı anda bulunduğumuz ve daha önceden görüşmeyi planladığımız sevdiğim bir forum arkadaşım bile bir yazısında bunu belirtti ve bazı kişilerle sadece malum amaçlı taylandda geldiği için görüşmek istemediğini yazmıştı.alındımdı? alınmadım.sadece önyargının insanlarımızda herzaman olduğunu bilecek ve canlı örneklerini defalarca yaşamış olgunlukta bir yaştayım.

Ayrıca bu gidişimin diğer amacıda taylandda iş imkanlarını azda olsa incelemekti.firsat buldukça işletmeleri inceledim.ama kafama yatan olumlu bir iş kolu açıkcası bulamadım.bulduklarımda sermaye açısından yuksekdi ve benim bütçemi aşıyordu.bu keşiflerimde kendi kendimi tatmin ettim diyebiliriz.

Ama turkıyeye döndükten sonra aniden önüme çıkan iş firsatı tam anlamıyla şok etti beni.hiç beklemediğim yerden beklenmeyen kişi tarafından önüme altın tepsiyle sunulan bu iş tam anlamıyla firsattı.çünkü örneği şu an taylandda mevcut değil.söz verdiğim için işin detayına girmeyeceğim.aralık ayının sonlarına doğru şirket kuruluşu için taylanda gidiyoruz.şirket kuruluşuna mutakip hemen Work Permit alacağız(1 yıllık çalışma izni)

Siz değerli forum arkadaşlarım bilinki taylandda sizin bir arkadaşınız dostunuz kardeşiniz veya abiniz olarak sizlere herzaman yardıma hazır olacağım.sizlerin oradaki elçisi olacağım.taylandda her ne amaçlı gelecekseniz bile elimden geldiği kadar sizin orda eliniz ayağınız olup yardımcı olmaya çalışacağım.

İNŞAALLAH bir aksilik çıkmazda oraya yerleşip tüm işlemlerimi halledip herşeyi yoluna koyduktan sonra telefon numaramı sizlere ileteceğim istediğiniz zaman beni arayıp yardım bilgi talep edebilirsiniz.

Resmi işlemler sonlandığı zaman işin konusunu ve detaylarını sizlerle paylaşacağım.

Herkeze saygılar bol güneşli tayland günleri diliyorum..

AYRICA raskol kardeşim bu kasa resetleme olayı tüm otellerde aynı.tüm kasaların reset anahtarı otel görevlisinde mevcutdur.o anahtarla kasa açılır ve yeni şifre için hazır hale getirilir.kasanın ortasında iki delikli bir hazne mevcut.genellikle üstünü plastik kapakla kamuflaj ediyorlar..anahtari o delikle temas halinde kasa açılır..ayrıca kasa kapağı açıksa kapağın arka alt bölümünde bir düğme mevcut..ona basılırsa yeni şifre için hazır hale geliyor.nerdenmi biliyorum.çünkü bende senin gibi 2 saat uğraşdımda ondan:))

üstad. anahtar ve rahatça açabilme olayı elbette her otelde aynı. göz görmeyince gönül katlanıyor mevzusuna benziyor bu. o sahneyi görene kadar sanki çok güvenliymiş gibi düşünüyorsunuz. hijyenden uzak lokantanın mutfağını görmedikçe yemeğini yemekten çekinmediğimiz gibi. ama kasa resetleme her yerde aynı değil. bunun kilit kısmı analog çevirmeliydi ve yeni şifre için her defasında kapağın arka panelindeki tuştan resetlemek gerekiyordu. pattaya ve bangkok ta kilit otomatikti ve şifre değiştirip kare tuşuna basmak yeterliydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raskol_85 -- 4 Kasım 2015; 23:05:13 >

raskol hocam onu bunu bırak da gel seni bi spor salonuna yazdıralım şu boş vaktinde azcık kilo al biraz vücut yap sonra seyret sen bi dahaki taylanda gidişinde kızları
  • Öncelikle başta konuyu açan serkanertekin arkadaşımıza ve bütün emek veren arkadaşlara teşekkürler gerçekten çok işe yarar bilgiler verilmiş. Bende geçen sene Tayland'a gitme fırsatını yakalamış biri olarak bir iki şeyin üzerinden tekrar geçmek istiyorum.

Ben gezinomi tur ile gittim 1 haftalık bir tatil (3000liraydı otel uçak, şehirler arası transfer ve boktan bir rehber dahil). Pattaya ve Bangkok a gittim. Tur paketine dahil olmayan extra turlar vardı. 400lira(140euro) gibi bir fiyat vererek hepsine gittim size onlar hakkında fikrimi söylemek istiyorum. Böylece hangisine katılıp hangisine katılmamanız gerektiği hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Uçakgidiş bilgilerim

Istanbul – Dubai 06.08.13 EK 124 16.30 21.45
    Dubai – Bangkok 06.08.13 EK 374 23.00 08.20+1
    Bangkok – Dubai 13.08.13 EK 375 09.55 13.00
    Dubai – Istanbul 13.08.13 EK 121 14.20 17.55

Aklınızda olsun bangkok pattaya turu bir saçmalık kesinlikle phuket veya adalara da giden turlara gidin eğer turla gidecekseniz.

Kesinlikle gidilmesi gereken tur-aktiviteler-geziler

Bangkoktakiler

- Kanallar Turu (mükemmel)
     TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR
    - Yuzen Carsi (görülmesi gerekiyor zaten kanal turunun sonunda buraya ulaşıyorsunuz)
     TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR
    - Asiatique Riverfront Gece Pazari (istinye park gibi bir yer oldukça güzel)
    - Bangkok merkez
    - Gece klüplerinin olduğu mekanlar malesef oraların isimlerini hatırlayamıyorum (hangover filminin çekildiği klübe gitmiştik değişikti baya xD)

Pattaya
    - Mercan Adasi (aman tanrım o deniz o kum, kumların üzerindeki tropikal ağaç ve bitkiler)
    - Nong Nooch Tropical Garden (eşsiz ve devasa )
    - Alcazar Show (KESINLIKLE MUKEMMEL sadece travestilerin yer aldığı farklı sahne şovları, hayranlıkla izledim bunlar kadınsa ben neyim dedirticek kadar güzellerdi)
    - Walking Street (pattaya nın taksimi gece klüpleri içki içmelik normal mekanlar, dans şovlar ve her türlü şovlar)

Benim tavsiye etmediğim ama katıldığım diğer turlar

- Yılan çiftliği (gitmesem de olurdu yılanları dövüştürüyorlar 20 dakika aralıklarla günde 40 defa artık ne eziyet yapıyorlarsa hayvanlara)
    - Fil safarisi (file binmek garip ve hoş olmasına rağmen lünaparka dönmüş ortam sabahtan akşama fil aynı yerde dönüp duruyor, iki kişi bir file biniyor. fil sürücüsü ormanın derinliklerinde resim çekme bahanesiyle durup ilerlemek için bahşiş bekliyor. 4 kız olarak oldukça gerilmiştik)
    - Siam Niramit Show (gereksizdi alcatraz şovu tercih ederim)
    -Sea Food Market (hiç sevmedim açık büfe istediğini seçiyorsun pişirip veriyorlar ama pahalı ve insan ne yapacağını şaşırıyor orda)
    - Mücevher ci varmış büyük turlar götürüyor bok gibi bir yer
    - Timsah Çiftliği artık hiç bir şeye hali kalmamış timsahın ağzına kafasını falan sokuyordu. üzülüyorum ben böyle hayvan istismarlarına

Otel
    Bangkokta 5* Montien Riverside Hotel de kaldım nehir kenarı bir yerlerde kalmanızı tavsiye etmiyorum gece odaya dönünce iğrenç bir nem oluyor
    Pattaya da 4* Montien Pattaya Hotel de kaldım yeri mükemmeldi, manzara eşşizdi tavsiye ediyorum.

Tavsiyelerim

Turla gidiyorsanız kendinize tur dışında zaman ayırmanız tur boyunca geçireceğiniz en keyifli anlar olacaktır. Şehir merkezinde fazla aralara girmeden dilediğinizce gezin. Ulaşım için taksi kullanın ama kesinlikle taksiciyle bile pazarlık yapın. Bana taksiciyle pazarlık yapmak çok garip gelmişti ama o memlekette hakikaten öyle bir durum var. "Şu kadar paraya şuraya götürür müsünüz" demek çok önemli ya da "taksimetreyi açmassan binmem".

Bu tuk tuk mudur nedir arabacılara kesinlikle binmeyin nedenlerini arkadaşlar yazmış zaten.

Özellikle akşamları sokaklarda ya da gece klüplerinin orda adamlar ellerinde kağıtlarla altlı üstlü insanların olduğu, pinpon şovlarına götürmeye çalışıyorlar sizi. Aman dikkat oralarda güvendiğiniz biri yoksa kesinlikle gitmeyin. Arkadaşım gitti. Yanında rehberle gitmiş. Şov çok keyifli ve değişikmiş tahmin edeceğiniz üzere ancak kalklarken fahiş bir hesap gelmiş. Kavgalar beldeki tabancaları göstermeceler falan, rehberin polisle tehdit etmesi üzerine olaylar düzelmiş.

Sokak satıcıları ile muhakkak çok büyük pazarlık yapın. Kadının teki bana başta 500baht demişti pazarlıkla 50Bahta indirdi bu kadar da olmaz dedirtti.

Fiyatlar çok uygun. Bol bol içki için :) Singa isimli biraları oldukça iyi.

Yemeklerde Okilüptüs yağı kullanıldığı için ben hiç bir şey yiyemedim. O kadar kötü kokuyor ki öğürüyordum. Yemek problemimi çevredeki italyan restorantlarına gidip pizza yiyerek çözdüm.

Sokakta tezgahlarda ızgaracılar var. Seçiyorsun pişiriyor ve çok ucuz. Değişik ve lezzetliydi.

Pattaya da böcek yiyecek tezgahı vardı. Yaklaşmadım

Sokakta tezgahlarda çubukla meyve satıyorlar kesin yiyin. Çok ucuz. Özellikle bu meyvelerden yiyin çok lezzetli ve sulu.
    rambutan

mangosteen

Ofisten yazdığım için kendi resimlerimi ekleyemedim, internet resimleri de oldukça açıklayıcıdır sanıyorum. Gideceklere şimdiden iyi eğlenceler.

Bu uygulamaları indirmeyi ihmal etmeyin. Offline çalışan uygulama bunlar.

play.google.com
    Google Translate - Apps on Google Play
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.translate

Yanlız trip advisor un gece klubü tavsiyelerine sakın takılmayın üzülürsünüz berbat yerler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mysticat -- 26 Kasım 2014; 15:18:10 >
  • raskol_85 R kullanıcısına yanıt
    Hocam kaleminize sağlık, seyahat rehberi sayılır mı bilmem ama öyle döktürmüşünüz ki, zevkle okunuyor. Bu da bir kabiliyet elbette. Roman yazmayı da deneyin bence :))
  • celilbey kullanıcısına yanıt
    eyvallah üstad saolun. bunları , benim gibi tecrübesiz ve yabancı dil bilmeyen arkadaşlara yardımcı olmak için yazıyorum. Hem de benim için bir nevi gezi günlüğü oluyor. yoksa romanmış, hikayeymiş benim uğraşabileceğim şeyler değil.
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.