Şimdi Ara

TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR (543. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16.457
Cevap
284
Favori
838.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
53 oy
Giriş
    Hocam meslek nedir acaba? Çok free zamanınız var sanırım:)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: rilhan

Bangkok, Pattaya ve Phuketi kapsayan 20 günlük tatilden dün gece itibari ile döndüm. sıcacık bir iklimden buz gibi bir hava ile sabiha gökçenden Yurda giriş yaptık. her mevsimin ayrı güzelliği var. Tayland ne kadar güzel olursa olsun Türkiye benim memleketim her yerin ayrı güzelliği var. Altın kafes Bülbül misali illaki vatan diyenlerdenim. neyse
    asıl konuya geçelim burada yanlış olarak isimlendirilip hepimizin aklında kalan bu yanlış isim (Tax Faree) diye bir şey yok. buradaki notlara göre isim sordum kimse bilemedi. ancak sarı makbuzu gösterince Vat Refung diye tarif ettiler. doğru olan "VAT REFUND" dur. yeri konusunda da yanlış bilgiler mevcut. belkide yeri değişmiş. doğru olan yerini ve iade oranını yazıyorum. ilgilenen bu konuda bilgi almak isteyen yararlanabilir. ayrıca Qatar aktarmalı olarak A380-800 uçağı ile yolculuk yaptım. konu hakkında bilgi almak isteyenler PM den sorabilirler.

VAT REFUND Türkiyeye dönerken Bangkok, suvarnabhumi uluslararası havaalanının 4. katı, dönüş biletlerini Check_in yaptırdığımız katta. en solda tarafta bulunan büroya aldığın ürünü faturasını ve Sarı renkli kağıdı göstererek onaylatıyorsun. oradan üst kata pasaport kontrolü Gümrük kontrolünden geçtikten sonra duty free shopların bulunduğu bölgede lefhalarda yazılı takip ederek yürüyoruz. Üç tane Yurtdışı A-B-C bölümlerinin ortasında sanıyorum. VAT REFUND bürolarından Tayland bahtı olarak vergi iadesini alıyorsun. örnek olarak ben 6000 Bahtlık bir harcama yapmıştım bana verdikleri 250 baht tır. oranını siz hesaplayın. yani % 7 değil. % 4,5 geliyor.
    herkese güzel tatiller ve eğlenceler dilerim.

hocam VAT REFUND yaptırmadan türkiyeye giriş yapsak direk hat takıp kullanabiliyormuyuz pasaport kaydı yaptırmamız gerekiyorsa onu nerden yaptırıcaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rilhan -- 24 Temmuz 2018; 15:56:13 >

Orijinalden alıntı: donanimlihaberci

hocam hoşgeldiniz, qatar aktarması için pm attım size cevaplarsanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rilhan -- 24 Temmuz 2018; 15:56:36 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanimlihaberci -- 6 Şubat 2016; 23:57:41 >

Orijinalden alıntı: rilhan

Sanırım siz cep telefondan bahsediyorsunuz. öncelikle VAT REFUND yabancı Ülkede (Tayland ta 2000 bahtı geçen) alışverişler de vergi iadesi olarak yabancılara belli bir oran tutarında iade edilen sistemdir.
    Sizin bahsettiğiniz ise Türkiyeye girişte yabancı Ülkeden almış olduğunuz telefon için maliyeye kayıt ettirip kullanıma açılan telefon kayıt ücreti. bu yıl 138 TL. olarak belirlenmiştir. Pasaportunuza giriş çıkışlara bakılarak İMEİ numarasını söylüyorsunuz ve adınıza kayıt yapılıyor. nerelere ödeme yapılıyor diye sormak isterseniz, Hava limanlarında Kamu Bankalarına ödeme yapıldığı gibi, şehir merkezlerinde vergi dairelerinede ödeme yapıla bilmektedir. kayıt yaptırmadan söz konusu telefonunuzu 2 ay kullanım süresi 3 aya çıkartılmıştır. şayet 3 ay içinde devlete kayıt yaptırmaz iseniz telefon kaçak olarak girmiş gibi otomatikman kapanmakta ve kullanılamaz duruma gelmektedir.

Yurtdışından 2 yılda bir telefon getirme hakkınız vardır. şayet bu yıl Taylanda gittiniz bir yıl sonra örnek: Singapura gittiniz. bu Ülkeden bir telefon daha getirme hakkınızda bulunmaktadır. aynı Ülkeye gitmeniz halinde 2 yılda bir, ayrı ülkelere gitmeniz halinde 1 yıl şartı vardır..

Hocam merhaba.
    Yazinizin son paragrafindaki baska ulkeye gidince her sene pasaport kayit hakki kazanilmasi yeni mi cikti?

Eskiden 2 yil olayi sabitti. Bir kaynak varsa paylasirsaniz makbule gecer.

Tum tatilcilere selam. Su soguk gunlerde orda olmak vardi 👍

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: silsile

quote:

Orijinalden alıntı: Fikir_sanat

bangkokta nerede otel tutmalı nerede gezilir bilen varmı :) direk phukete gececektim ama ucak ucretleri o kadar pahalıki once bangkokta 2-3 gun konaklayıp don muangtan phukete ucsam kafadan otel param cıkmıs olur diye dusunuyorum 750 tl nerde 250 tl nerde tavsiyeniz varmı arkadaslar

vay teacher47 yeni profil acmissin? bari bu sefer bir huzur ver !

@nimras

hocam ben bu arkadasin teacher47 oldugunu yirmi gun once soylemistim seninde dikkatini cekmis :)

Benim merak ettiğim başka bir soru, şimdi biz Tayland'a 1 karton sigara götürebiliyoruz. Bu konuda yasal bir kısıtlama yok diye biliyorum 1 kartona kadar. Bu konuda hemfikir isek benim sorum şu yönde olacak;

mesela biz Tr'ye girdiğimizde free shop'ta 3 karton sigara alabiliyoruz, onun için de pasaportumuza bir damga vuruyorlar. Peki ya biz Tayland'a giderken, Tr'de gümrükten 1 karton sigara alsak, tekrar ülkeye geri döndüğümüzde, 3 karton sigarayı tekrar alabiliyor muyuz? Yoksa 2 karton hakkımız mı kalmış oluyor?

Orijinalden alıntı: ozzo27

Hocam ayrıntılı cevabınız için çok teşekkür ederim. Mesaja ancak cevap verme fırsatı buldum.

Benim merak ettiğim başka bir soru, şimdi biz Tayland'a 1 karton sigara götürebiliyoruz. Bu konuda yasal bir kısıtlama yok diye biliyorum 1 kartona kadar. Bu konuda hemfikir isek benim sorum şu yönde olacak;

mesela biz Tr'ye girdiğimizde free shop'ta 3 karton sigara alabiliyoruz, onun için de pasaportumuza bir damga vuruyorlar. Peki ya biz Tayland'a giderken, Tr'de gümrükten 1 karton sigara alsak, tekrar ülkeye geri döndüğümüzde, 3 karton sigarayı tekrar alabiliyor muyuz? Yoksa 2 karton hakkımız mı kalmış oluyor?

Türkiye'ye girdiğimizde 3 karton hakkımız var evet fakat bu alışverişi yaptığımızda pasaportumuza damga vurmuyorlar
    sadece pasaportumuzun barkodunu okutoyorlar ve işlemi yapıyorlar.

Mesela ucusunuz aktarmalı diyelim istanbula indiniz oranın free shop undan geçtiniz sigaraları aldınız ve zaten alısveriş yapılırken
    pasaportunuz okutuluyor.
    Ucusun devamı olan antalya da free shopdan da alayım deyip pasopurtu verince sisteme okutuyorlar ve istanbuldan almıssınız
    baska alma hakkınız yok diyorlar.

Türkiye'den çıkarken aldığınız bir karton sigara, geri dönüşteki alım hakkınızı etkilemez.

Bizim Türkiye'den çıkışta belki 1 kartondan daha fazla sigara alma hakkımız vardır tam bilmiyorum ama
    öyle olsa bile gideceğimiz ülke Thailand oldugu için sakın kişi başı 1 kartondan fazla almayın,
    &REFERANSLAR& uçak biletleri: @onurozgr @g_cakirhan @xrayder @tayfun000 @fantezimuziginsevilenismi @dogangoxel @mertsavasir @musadagli @fanatik83 @omer2000tr THY ELİTE CARD: @omer2000tr @obatus @ibrahim uncu @
    kime ne yaşattıysanız, bir gün aynısını yaşamanız dileğiyle
  • gokhan-32 kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam, çok teşekkür ederim, yani ülkelerin yasal kısıtlamalarına uyarak hem gidişte hem gelişte sigara alabiliyoruz o zaman.

Orijinalden alıntı: jagermeistler

Herkese Merhabalar, benim size sorum,sizce taylanda gitmeden önce aşı yaptırmak gerekiyor mudur? gerekiyorsa hangi aşıları nerde yaptırabiliyoruz?

İlk sayfada gerekli bilgiler var sanırım,2 defa gittim yaptırmadım ama tabi yaptırmakta fayda var.

Ben bu gidişim için sadece hepatit-b aşısı yaptırdım. Önce yakınımdaki özel hasteneye gidip hepatit-b olacağımı söyledim, boş boş suratıma baktılar, sonra test yaptırmam gerek sanırım dedim yine boş boş baktılar :) pek anlamayan birine denk geldim herhalde, sonra başkalarına sorup o şekilde yönlendirdiler.

Bunu yazıyorum çünkü test olayı önemli. Önce hepatit-b için kan tahlili yaptırıp daha önceden bağışıklık, sarılık var mı gibi konulara göre aşı olmaya uygunluğunuza bakılıyor. Test sırasında kan alıyorlar ve 1 saat sonra sonucu veriyorlar. İşlem için ben 106TL verdim, belki devlette ücretsiz yapılıyordur bilgim yok.

Kan testinin sonucunda aşıya uygunsanız eğer gidip eczaneden hepatit-b aşısı alıyorsunuz. Bir iki eczaneye sordum yoktu, depoden getirtebilir misiniz diye sordum, tabi dediler akşama doğru aşı geldi. 53TL civarıydı. Yani eğer aynı gün yaptıracaksanız erkenden işleme başlayın yoksa aşı bulamazsanız sıkıntı olabilir.

Sonra aşıyı alıp testi yaptırdığım hastaneye gittim ve 7TL karşılığında aşıyı yaptırdım.

1 ay sonra aşı tutumuş mu diye baktırıp tekrar yaptıracağım ve son olarak ikinci aşıdan 5 ay sonra bir daha yaptıracağım.
    Monster abra A7 v6.2
  • quote:

Orijinalden alıntı: nimras

Aynen hocam okumuştum sanırım :) Zaten serkan abi onu bangla roadda görüntülemişti sanırım :D

hayret taylanda mi gitmis teacher bende onun daha once yaptigi gibi mardinden taylanddaymisim gibi cek kanka mesajlari attigini dusunuyordum. Yok hocam Serkan ustadin gordugu o degildir baskasidir :)

quote:

Aynen hocam okumuştum sanırım :) Zaten serkan abi onu bangla roadda görüntülemişti sanırım :D

hayret taylanda mi gitmis teacher bende onun daha once yaptigi gibi mardinden taylanddaymisim gibi cek kanka mesajlari attigini dusunuyordum. Yok hocam Serkan ustadin gordugu o degildir baskasidir :)

Ocak ayında phuketteyken bana özelden msj attı turlara katıldın mı dıye, kendisi neredeyse artık :)bende james bonda ve bıkaç yere gıttım bond adası için 1400 baht verdim dedıgımde ukalaca bana pazarlığın berbatmış şeklinde cvp yazdı :) bende gülerek siz nerden kaça aldıysanız söleyimde bundan sonra kazık yemeyim dedim hala cvp gelecek :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fastforyou -- 9 Şubat 2016; 16:58:24 >

Orijinalden alıntı: fastforyou

quote:

quote:

Ocak ayında phuketteyken bana özelden msj attı turlara katıldın mı dıye, kendisi neredeyse artık :)bende james bonda ve bıkaç yere gıttım bond adası için 1400 baht verdim dedıgımde ukalaca bana pazarlığın berbatmış şeklinde cvp yazdı :) bende gülerek siz nerden kaça aldıysanız söleyimde bundan sonra kazık yemeyim dedim hala cvp gelecek :)

hocam teacheri bilmiyormusun he he deyip gecseydin. arkadasin merkez ussu mardin yillardir bir suru ulkeye gitmekten bahseder ama don dolas hep kendi sehrindedir o nereden bilir ada turlarini birde sana akil veriyor!farzedelim oraya gitti adam yirmidort saat deli danalar gibi rus kizi rus kizi diye kosturur adalara gitmek icin nereden vakit bulacak ? adami banladilar ama simdi yeni hesaptan yaziyor (degerli uyelerin affina siginarak) erdogan rus ucagini dusurdu bende rus kizlarini dusuruyorum diyor bu nasil bir seviyedir anlayamadim. bu arkadasin yeni kullanici adi fikir sanat birde yazdigi seylere bak oda ayri bir komedi.
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.