Şimdi Ara

Uzun Karadeniz Turu (Jolly Tur) Tecrübelerim - artılar - eksiler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tiflis Konaklamalı Uzun Karadeniz ve Batum Turu (Jolly Tur)
    14 Temmuz – 22 Temmuz 2018 tarihleri arasında Jolly Tur ile eşimle birlikte Ankara çıkışlı bu tura katıldık. Bu bizim ilk tur deneyimimiz. Artılarıyla-eksileriyle size tur deneyimimizi dilimizin döndüğünce aktarmaya çalışacağız. Tur programı turun sitesinde mevcut.

    Tura katılmadan önce Samsun - Artvin arasındaki gezilecek yerleri haritada işaretleyerek kendi aracımızla gitme kararı almıştık. Tura gittikten sonra iyi ki arabayla gitmemişiz dedim. Anayollarda sorun yok ama yayla yollarında yol almak oldukça zorlu. Ayrıca araç kullanma yorgunluğu da düşünmek gerekiyor.

    Güzergah 3755 km’lik uzun bir yol. Ankara - Çorum - Amasya – Tokat - Sivas - Erzincan - Erzurum - Kars - Artvin - Tiflis – Batum - Rize - Trabzon - Giresun - Ordu – Samsun – Ankara hattını takip ettik. Bu hattı arabayla gitmek çok zor. Her konaklayacağınız yerde otel bulmak kolay olmayacaktır. Ayrıca otobüste de dinlenebiliyorsunuz.

    Size bölgeyi, gezeceğiniz yerleri, tarihi yerleri ve bölgenin tanınmış simalarını anlatacak bir rehberiniz de bulunuyor.
    Benim gibi yurtdışına hiç çıkmamış olanlar için de bir başlangıç olabilir. Pasaportsuz ve vizesiz sadece kimliğinizle Gürcistan’a girebiliyorsunuz. Farklı bir ülke, farklı kültürler, farklı bir dil, farklı bir para birimi kullanmak benim için çok değişik bir tecrübe oldu.

    Hep olumlu şeyler anlattık şimdi olumsuzlarda;
    Maalesef kalacağınız oteller çoğu kişiyi tatmin etmeyecektir. Ege ve Akdeniz kalitesini beklemeyin. Genellikle otele akşam saatlerinde gidip sabah erken saatte çıkıyorsunuz. Akşam yemeği-uyku-sabah kahvaltısı şeklinde otelde 12 saat bile kalmıyorsunuz. 8 gece otelde kaldığınız iki kişi toplam 3200 TL (Aldığınız tarihe göre 2600-3600 arası değişiyor) ödediğiniz bir tatilde kaliteli bir otelde kalmayı beklemeyin. Örneğin Trabzon-Uzungöl’de günlüğü 1000TL olan oteller var.
    Sevdiğiniz bazı yerlerde çok kısa zaman geçirebiliyorsunuz. Genel olarak fotoğraf için zaman verilse de bazen fotoğraf çekmeye bile zamanınız olmuyor.
    Turda uyumsuz kişilerin olması muhtemel. Bizde öyle bir sorun olmadı ama bazı turlarda kavga bile çıktığı söyleniyor.
    Sabah kahvaltısı ve akşam yemeği otelde oluyor. Öğlen yemekleri turun belirlediği anlaşmalı restoranlarda oluyor. Şu restoranı çok beğendik diyebileceğimiz bir yer yok maalesef. Bazı yöresel yemekleri beğensem de genel olarak restoranlar vasat. Öğlen yemekleri için alternatifiniz varsa başka yerlerde yemeyi tercih edebilirsiniz.
    Alışveriş yapmak için de turun belirlediği yerlere gitmek zorunda kalıyorsunuz. 2-3 tur otobüsü aynı anda denk gelince gittiğiniz mağazalar çok kalabalık olabiliyor. Aynı ürünleri aynı fiyata satan yan mağaza bomboş oluyor. Orada rahat bir şekilde alışveriş yapabilirsiniz.

    Sonuç olarak;
    Turu tavsiye ediyoruz. Çok geniş bir coğrafyayı gezmiş oluyorsunuz. Ayrıca vize ve pasaport ile uğraşmadan farklı bir ülke görebiliyorsunuz. Yukarıda belirttiğim ufak tefek aksilikleri görmezden gelirsek gayet memnun bir şekilde turdan ayrıldığımızı söyleyebilirim. Temmuz sıcağında serin bir tur yapmak istiyorsanız Karadeniz turlarını tavsiye ederim. Son gece kaldığımız Bektaş Yaylası’nda kaldığımız otelde hava 10 dereceyi görüyordu ve otelde kalorifer yanıyordu.







  • Paylaşım için tşkler öğlen yemekleri size ait oluyor değil mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: helluri

    Paylaşım için tşkler öğlen yemekleri size ait oluyor değil mi
    Evet bize ait oluyor. Sözleşmede yazıyor zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.