Şimdi Ara

TAVAN VANTİLATÖRÜ SOĞUTMUYOR!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
15.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamunaleyküm Arkadaşlar

    bugün 3 kanatlı 56" inç bir vantilatör aldık ve montajını yaptık fakat istediğimiz sonucu kesinlikle alamadık sebebi nedir?

    hicbir sekilde serinletme adına birşey yok

    Yardımlarınızı bekliyorum.



  • eğer dönüyorsai problem kanatçıklarındadır. kanatçık açısı iyi ayarlanamazsa, hava üflemez veya az üfler.
  • Motorun yan tarafında küçük bir düğme vardır. Aşağı yukarı çekerek dönüş yönü değiştirilir.
    Öyle sanıyorum ki sizin motor ters dönüyor. Kanatların açısını değiştirmek pek mümkün değildir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ŞEF34

    Motorun yan tarafında küçük bir düğme vardır. Aşağı yukarı çekerek dönüş yönü değiştirilir.
    Öyle sanıyorum ki sizin motor ters dönüyor. Kanatların açısını değiştirmek pek mümkün değildir.

    bunu farketmiştim sonra dügmenin yerini değiştirince bir nebze serinletmişti..

    simdi hız ayarlarıda var fakat ben pek birşey değişmediğini gördüm
  • Gene motorun yanında 2 adet zincir vardır. Bir tanesi ortadaki ampülü (şayet varsa) yakar. Diğeri de 3 kademe olarak hız ayarı yapar. Her çekmede hız artar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ŞEF34

    Gene motorun yanında 2 adet zincir vardır. Bir tanesi ortadaki ampülü (şayet varsa) yakar. Diğeri de 3 kademe olarak hız ayarı yapar. Her çekmede hız artar.

    evet ampul var, iki tanede zincir var, bakalım yarın deneyeyim izlenimlerimi paylaşırım.

    Teşekkür ederim hocam.

    http://www.memurfoni.com/firsat/febbree-fonksiyonel-duvar-tipi-isitici-sogutucu-klima-2219.html

    su cinaz için ne diyorsunuz




  • Tavan vantilatöründen klima gibi serinletme bekliyorsanız, yanılıyorsunuz. Tavan vantilatörü, şu bayanların elinde salladığı yelpazenin biraz daha büyük olanıdır.

    Linkini verdiğiniz klimanın aynısını kullanıyorum. Soba kullandığım zamanlarda yatak odasına takmıştım. Yatmadan 2 saat kadar önce açıyordum, yatana kadar soğuğu biraz kırıyordu. İçinde ısıtıcı rezistans ve rezistansın arkasında fan var. Rezistans ısınırken fan da üfleyerek sıcak havayı odaya üflüyor. Rezistans gücü 2000 w.dır. Yüksek elektrik harcar.

    Serinletme işi ise sadece fan çalışmasıyla olur. Odadaki havayı sirküle ederek yer değiştirmesini sağlar. Yani tavan vantilatörü ile aynı işi görüyor. Zaten en altta belirtmiş. Çok soğuk veya çok sıcak yerlerde etkili olmaz demiş.

    Ben şimdi doğalgaza geçtiğim için söküp, atölyeme taktım. Atölyem 4 m2 olduğu için yeterli oluyor. Çalışma tezgahının altına koydum, alttan ayaklarımı ısıtıyorum. Benim fikrimi sorarsanız pek tavsiye etmem. Takdir gene de sizindir.




  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Klima yeterince soğutmuyor?
    11 yıl önce açıldı
    Tavan Vantilatörü
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Vantilatör odanın sıcaklığını 1 derece bile düşürmez. Saatlerce son hız kademesinde çalıştırdıktan sonra termometre ölçüp teyit edebilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kalpakci

    Vantilatör odanın sıcaklığını 1 derece bile düşürmez. Saatlerce son hız kademesinde çalıştırdıktan sonra termometre ölçüp teyit edebilirsiniz.

    Ortamda bulunan havanın sirkülasyonundan başka ne marifeti olacaktıki.
  • Bozulmuştur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gitizen

    Bozulmuştur.



    BİZİM ORALI OLDUĞUNU BELLİ ETME




  • quote:

    Orijinalden alıntı: THE SUBTİTLE

    quote:

    Orijinalden alıntı: kalpakci

    Vantilatör odanın sıcaklığını 1 derece bile düşürmez. Saatlerce son hız kademesinde çalıştırdıktan sonra termometre ölçüp teyit edebilirsiniz.

    Ortamda bulunan havanın sirkülasyonundan başka ne marifeti olacaktıki.

    Bazı arkadaş vantilatörün odayı soğuttuğunu sanıyormuş. Vücut yüzeyimdeki nemi buharlaştırmaktan başka hiç bir işe yaramazlar. Serinlik hissi de veren budur.
    Açıklama gereği hissettim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kadirekinci

    quote:

    Orijinalden alıntı: Gitizen

    Bozulmuştur.



    BİZİM ORALI OLDUĞUNU BELLİ ETME





  • quote:

    Orijinalden alıntı: THE SUBTİTLE

    quote:

    Orijinalden alıntı: kadirekinci

    quote:

    Orijinalden alıntı: Gitizen

    Bozulmuştur.



    BİZİM ORALI OLDUĞUNU BELLİ ETME




    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • vantilatörler bulunduğu ortamdaki havanın ısısında belirgin değişikliğe sebep olmazlar tabii ki, ama doğrultuldukları nesnelerin sıcaklığını düşürürler genelde. vücut sıcaklığımız 36,5-37 derece ve ortam sıcaklığı da genelde bundan düşük olduğundan daha çok havanın vücudumuza temas etmesini ve tenimizin sıcaklığının düşmesini sağlar vantilatörler (bkz. konveksiyon). binalardaki duvarlar vs genelde ortam ısısından biraz daha düşük olduğundan havada da az da olsa soğumaya yol açabilirler aynı nedenle. lakin hava 40 derece ise çok da bir faydası olmaz haliyle vantilatörün.

    velhasıl-ı kelam, sessiz ve küçük kanatlı vantilatör bir tavsiyesi verebilecek olan varsa makbule geçer :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.