benım bir sorum olacak.geçenlerde arabanın tavan döşemesine(sol kapı üstü) sigara sürtünmesi sonucu siyah kül izi kaldı (yanık yok) . ıslak bezle silmeye çalıştık tam geçmesede azaldı fakat ıslak bezle sildiğim yer kuruyunca bölge olarak iz kaldı bezi sürdüğüm yer belli oldu resmen.bunu eski halıne getirmek için ne yapmam gerekiyor en azından kül lekesi değilde ıslak bezle sildiğim yerlerde olusan bölgeyı yok edebilirmiyim? arac honda civic sedan 2010 aynı mesajı konunun ana topiğinede yazdım fakat burdan daha cok üyeye ulaşır diye düşünerekten burayada yazdım.
koçtaş veya bauhause da otomobil bölümünde sprey veya köpük şeklinde tavan temizleme ürünleri var.özellikle köpük şeklinde olanları tavsiye ederim.tavana sıkıp bir elbise fırçasıyla güzelce fırçalayıp sonra temiz hafif nemli bir bezle silip kurumaya bırak.iki saat sonra pırıl pırıl olur.
peki bunu bütün tavana mı yapmam gerekiyor yoksa sadece o bölgeyemi?
Kosla halı şampuanı alın ve başlamışken bütün araç içini yapın. Çok güzel oluyor. Hem ucuz bir ürün hemde etkili. Kutusunda nasıl uygulanacağı da anlatılıyor. Rahatlıkla yaparsınız. Önce pek görünmeyen bir köşede ürünü denersiniz ondan sonra tavandan başlayarak bütün aracı temizleyebilirsiniz.Gerçekten çok temiz oluyor.
quote:
Orijinalden alıntı: tuncay altuntoprak
Kosla halı şampuanı alın ve başlamışken bütün araç içini yapın. Çok güzel oluyor. Hem ucuz bir ürün hemde etkili. Kutusunda nasıl uygulanacağı da anlatılıyor. Rahatlıkla yaparsınız. Önce pek görünmeyen bir köşede ürünü denersiniz ondan sonra tavandan başlayarak bütün aracı temizleyebilirsiniz.Gerçekten çok temiz oluyor.
Arkadaşın bahsettiği de olabilir, benim şimdi diyeceğim de olabilir; LOC marka deterjanlar var. Yarım kova suyun içine 1 kapak koyun. Bol köpük yapın, köpüğünü tavanın ve aracın içine sürün. Kendi kendine kurumasıını bekleyin. 1 şişe LOC deterjan 15-18 TL. Daha sonra annenine/eşinize verin evde her türlü temizlikte kullansın.
sigara içmemek en iyisi araçta :) bende içerim ama gerçekten içmememli koltuk yaktım tavana sürtündü arabada iğrenç bir koku bir kaç kez kaza atlattım . soruya geleyim ben aracımı kosla halı şampuanı ile yıkıyorum tavan koltuuk heryerini makine ile gayet te memnunum koslayı bir deneyin
bende öyle yapmayı düşündüm başta ama aracın içini kesinlikle kimyasal maddelerle temizlemeyın demişti aracı teslim aldığımda görevli.inşallah kaç yapayım derken göz çıkartmam bugün:)
Yok birşey olmaz Kosla halı şampuanı en kesin çözüm iyice köpürtüp ovalayınca geçiyor olmadı iki kere yap aynı işlemi birde temiz suyla sil en son. İçinide havalandırmayı unutma. Kotuklarıda temizlersen çok fark ediyor. Ne kadar pismiş asıl temizleyince göreceksin. Koltuğu yatırıp tavanı öyle temizle adamı yoruyor orası ayrı.
ilk önce ziebart a götüreyim dedim %100 olmasada %99 unu hallettiler artık mercekle falan bakmak lazım anlamak için. başkasıda böyle bi şanssızlıkla karşılaşırsa aklında olsun :)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme