Şimdi Ara

Tat ve koku kaybı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Şimdi arkadaşlar bu olay muallakta kalıyor ben de tatile gitmiştim bir ay önce dönüşte burnumdan nefes alamadığımı hissettim koku duyusu da azaldı sormak istediğim şudur Korona pozitifte tat ve koku tamamen mi gidiyor yoksa azalıyor mu?
    Mesela kolonya parfüm vs koklayınca az bir koku geliyor mu yoksa tamamen mi gidiyor tat da aynı şekilde ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • tanıdığım arkadaş testi negatif çıktığından beridir koku alamadığını söyledi 4 ay oldu.
  • Ben sabah kalktığımda üzerime sıktığım parfümün kokusunu alamayınca corona olduğumu anlamıştım. Tat/Koku tamamen gitmişti.15 Gün sonra yavaş yavaş gelmeye başladı, 1.5 ayın sonunda %90 oranında düzelme elde ettim. Hâlâ eski halime tam ulaşamadım.Aynı ofisteki arkadaşımda ise tamamen değil kısmen kayıp olmuştu. Yani bu kişiden kişiye virüsün yaptığı tutulum ve tahribata bağlı. Netten araştırdığımda 3-4 aydır hâlâ hisleri gelmeyenler var. Leş bi durum.
  • Tat ve koku kaybı koronada en çok görülen rahatsızlıklardan biri. Başka rahatsızlıkların da varsa korona olabilirsin. İyi dinlen, enerjini yüksek tut, iyi beslen. Kimseyle temas kurma.
  • Kişiden kişiye degisebilir ama kendi adima konusursam koronayken tamamen tat ve koku kaybi vardi. Elime kolonya dokuyordum kokluyodum hicbi sekilde koku almiyordum ama burnunu yakiyordu. Farkli bir duygu gercekten. Tat alamamakta cok kotu. Sadece birazcik tatli ve eksi oldugunu anliyordum. Onun disinda mumkun degil gozunu kapatsan ne yedigini anlamayacak hale geliyor insan. Bir haftada gecmisti bende. En azindan biraz biraz tat ve koku almaya baslamistim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Testi negatif çıkanlarda genelde görülen bir durum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.