Şimdi Ara

Ecopirin etkili mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
4.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tanıdık bir abimiz virüs ciğerlerde kani pihtilastiriyor bu yüzden öldürücü diyip günlük bu ecopirin denen ilaçtan kullanmamizi önerdi. Ciddiye alinmali mi ne dersiniz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ecopirin: Etkin Bir Kan Sulandırıcı

Ecopirin, kan pıhtılarının oluşumunu önleyen bir kan sulandırıcı ilaçtır. Kalp krizi, felç ve pıhtı oluşum riskini azaltmak için kullanılır.

Ecopirin Kullananlar Yorumları

Ecopirin kullanan hastalar genellikle ilacı iyi tolere etmektedirler. Yaygın yan etkiler arasında mide bulantısı, mide rahatsızlığı ve baş ağrısı yer alır. Ancak bu yan etkiler genellikle kullanımın ilk birkaç gününden sonra geçer.

Ecopirin, ciddi yan etki riski taşıyan kişiler tarafından dikkatli kullanılmalıdır. Bu kişiler arasında mide veya bağırsak ülseri olanlar, karaciğer veya böbrek hastalığı olanlar ve kanama bozukluğu olanlar yer alır.

Ecopirin'in etkinliği, düzenli olarak ve doktorunuzun belirttiği şekilde alınmasına bağlıdır. İlacı almayı unutursanız, kaçırılan dozu telafi etmek için iki katına çıkarmayın.

Kan pıhtılarının önlenmesi için Ecopirin'in etkili bir ilaç olabileceğini unutmamak önemlidir. Ancak herhangi bir ilacı kullanmadan önce doktorunuza danışmanız ve Ecopirin'in sizin için uygun olup olmadığını öğrenmeniz önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • çok kolay bulanabilen bir ilaç öyle olsa eve gönderilen benim gibi orta şidette zatürre geçiren hastalara verildi .gereksiz kullanımı kanı seyreltir kanama yapabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faruker -- 12 Eylül 2020; 23:14:8 >
  • " Kan Sulandırıcı Etkili En Doğal Yöntemler

Günlük hayatta meydana gelen vücut ağrıları, sancılar ya da kramplar eğer önlem alınmazsa ciddi sağlık problemlerine yol açabilir. Vücudun bazı sağlık sorunları yaşamasının en önemli nedeni ise, kan dolaşımının normalden farklı ya da düzensiz şekilde seyretmesidir. Özellikle kanın çok fazla katılaşması sonucunda tüm bir dolaşım sistemi olumsuz etkilenir ve pıhtılaşma meydana gelebilir. İşte bu nedenle bir doktor kontrolünde kan sulandırıcı takviyeler almakta fayda var.

Vücudumuzdaki kanın katılaşması ya da pıhtılaşması durumu her ne kadar belirli tehlikelere yol açsa da gündelik hayatta tüketeceğiniz bazı gıdalar sayesinde kanı sulandırmak mümkün. Eğer siz de bu durumdan şikayetçiyseniz öncelikle mutlaka doktorunuza görünmeli ve önereceği takviyeleri düzenli şekilde uygulamalısınız. Aynı zamanda ilaç kullanmaktan ya da kimyasallardan pek hoşlanmıyorsanız kan sulandırıcı yiyecekler sayesinde de kolayca çözüm bulabilirsiniz.

1) Sakrımsa

Çok eski ve köklü bir tedavi edici olarak bilinen sarımsak, kan sulandırıcı besinlerin en etkili yöntemlerinden birisidir.
    Doğrudan kan sulandırıcı işlevi gören sarımsak, aynı zamanda vücuttaki kan akışını rahatlatır ve kalp krizi ya da tansiyon gibi problemleri ortadan kaldırır.
    İçeriğindeki doğal bileşenler ve antioksidan özelliği ile güçlü bir etkiye sahip olan sarımsak sayesinde siz de vücudunuzdaki zararlı etkileri doğal yoldan ortadan kaldırabilirsiniz.

O halde gelin hep birlikte kan sulandırıcı bitkiler ve kan sulandırıcı sebzeler nedir, faydaları nelerdir gibi sorulara yazımızla cevap bulalım!

2) Zeytinyağı

Son yıllarda alternatif tıp alanında adını sıklıkla duyuran zeytinyağı, kanın incelmesinde önemli bir rol oynar.
    Zeytinyağında bulunan polifenol adlı maddeler, farklı şekillerde bölünerek kanın pıhtılaşmasını engeller ve yeniden düzeni sağlar.
    Aynı zamanda doğal yöntemlerle elde edilen zeytinyağı antioksidan içeriği en yüksek olan besin özelliği taşımaktadır.

3) Zerdeçal

Zerdeçalın çok eski zamanlardan günümüze kadar önemli bir tıbbi yardımcı olarak kullanıldığını biliyor muydunuz?
    Her ne kadar içeriği çok fazla bilinmiyor olsa da zerdeçal, kötü kolesterolün kan damarlarında birikmesini önler ve kanın katılaşmasına engel olur.
    Aynı zamanda yemeklerde de düzenli olarak kullandığınız zerdeçal, uzmanlar için doğrudan kan sulandırıcı etki göstermektedir.

4) Papatya – Ekinezya – Karanfil Çayı

Bitkisel yönü kuvvetli olan otlar ya da çayların doğru kullanımda kan dolaşımını düzenleyici faydası oldukça fazladır.
    Bu çaylar doğru kullanımda kanda belirli oranda incelmeyi sağlar. Ancak aşırı ya da dikkatsiz kullanımda ise bu dengeyi bozabilir ve tehlikelere yol açabilir.
    Siz de bitkisel çayları tüketmeyi seviyorsanız ve aynı zamanda bu yöntemi denemek istiyorsanız, doktorunuza danışmayı unutmayın!

5) Kırmızı Biber

Tıpkı zerdeçal gibi toz kırmızı biber de etkili bir kan sulandırıcı işlevi görmektedir.
    Kırmızı biber, içeriğinde bulunan kapsaisin adlı madde sayesinde kanda pıhtılaşmaya engel olur ve kan dolaşımını olumlu yönde düzenler.
    Aynı zamanda kılcal damarlar için güçlendirici etkisi olduğu bilinen kırmızı biber, kan basıncını düzenler ve kolesterol oranını da dengeler.

6) Kızılcık Meyvesi

Gündelik hayatta çok sık tercih edilmeyen fakat güçlü bir etkiye sahip olan kızılcık meyvesi, kan sulandırıcı açıdan ideal bir takviye olabilir.
    İster taze, ister kurutulmuş şekilde tercih edeceğiniz kızılcık meyvesi sayesinde kalp sağlığınızı koruyabilir, kanın vücuttaki dolaşım kıvamında bir denge sağlayabilirsiniz.

7) Üzüm

Söz konusu kanı sulandırmaksa meyvelerin güçlü etkisini göz ardı etmek mümkün değil!
    Vitamin ve mineraller bakımından oldukça zengin olan üzüm, tazesi ya da kurusuyla ara öğünlerde atıştırabileceğiniz kan sulandırıcı meyveler arasında ilk sıralarda yer alır.
    Fakat aşırı tüketim sonucunda bu meyvelerin kanda gereğinden fazla sulanma yapacağı da unutulmamalıdır."

_ Sanaldan ç/aldım :)

• Favirpiravir,plaquenil falan kullanıyorsan kafana göre içme etkileşim yapıyor Doktoruna danışarak kullan
  • Bir abi tavsiyesi ile ilaç kullanmak yerine hekim tavsiyesi ile kullanın yıl olmuş 2020 hala mı komşu tavsiyesi ile ilaç?
    Aşağıdaki durumlarda kesinlikle kullanılmamalı haricinde kullansan korona için bir fayda durumu olurmu hiç sanmıyorum cümlemi yine hekim tavsiyesi olmadan ilaç kullanmayın

ECOPİRİN aşağıda belirtilen durumlarda kullanılmamalıdır:
    4.4
     
          
    Asetilsalisilik aside, diğer salisilatlara veya ilacın herhangi bir bileşenine karşı aşırı duyarlık (bkz. 6.1 Yardımcı maddelerin listesi)
    Salisilatların veya benzer etkiye sahip maddelerin, özellikle de non-steroid antiinflamatuvar ilaçların kullanımıyla tetiklenen astım öyküsü varlığında
    Akut gastrointestinal ülserler
    Kanama diyatezi (hemofili veya diğer hemorajik bozukluklar)
    Şiddetli böbrek yetmezliği
    Şiddetli karaciğer yetmezliği
    Şiddetli kardiyak yetmezlik
    15 mg/hafta veya daha yüksek dozda metotreksat ile kombine kullanım Gebeliğin son trimesteri (bkz. 4.6 Gebelik ve laktasyon)

• bildigimiz aspirin bu :D
  • Yok alma kullanmayın desem beni mi dinleyeceksiniz çok garip başlıklar aciyosunuz doktor vermiş işte

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben de kan pıhtılaşmasini engellemek için ecopirin kullanıyorum. Benimki bacaklardaki varis dolayısıyla.

Dediğin konuda işe yarar mı bilmiyorum ama öyle kafanıza göre icilebilecek bir şey değil. Bazı hastalıkları olan insanlarda zaten pıhtılaşma sorunu varken bir de üstüne ecopirin içerse herhangi bir kesikte kan durmayabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BF.Skinner -- 13 Eylül 2020; 0:23:57 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ecopirin etkili mi ?

... Sabancı'nın ürettiği sarımsaktır . SakrımSA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuafortr -- 13 Eylül 2020; 1:39:40 >
  • Kullan bence, iyi olur yani, herkes kullanma demiş ama ben kullan diyorum, aslında anket açsaydın keşke, burdaki anket sonucuna göre hareket ederdin, çok mantıklı

Bu arada ilaç hakkında herhangi bir bilgim yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dndd -- 13 Eylül 2020; 9:7:7 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kuafortr

Ecopirin etkili mi ?

... Sabancı'nın ürettiği sarımsaktır . SakrımSA
    _ Haklısın ben netten kopyaladım ama kuafortr bu ne yahu aynaya bak :

_ "Merhaba

Sorumuz;

Kuaför nasıl yazılır?

Cevabımız;

Kuaför diye yazılır.

Kuaför Nedir?

Müşterilerinin, saçını kesen, şekil veren, boyayan vb. işlerle meşgul olan kişiye denir. "

_işini yap berber Edebiyat hocam değilsin :)

• Virüsten ziyade tedavi için verilen ilaçlar kanda pıhtılaşma yapar. Ben zaten kalbimden dolayı ecopirin kullanıyordum ama taburcu olunca 10 kullanımlık oksapar ( iğne ) verdiler kan sulandırıcı etkisi için.

Tek başına ecopirinin bir etkisi olmaz, virüs tedavisi görmediysen zaten pıhtılaşma olmaz. Kafana göre kullanma.
  • ecopirin doktor kontrolünde kullanılmalı. saatlerce durmayan kanamalarla karşılaşabiliriniz benden söylemesi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ronon Dex

ecopirin doktor kontrolünde kullanılmalı. saatlerce durmayan kanamalarla karşılaşabiliriniz benden söylemesi...
    _ Geçmiş olsun Beloc da var mı? Diş çektirmek için bile Dr.unuza danışmak zorundasınız ki ecopirin bir kaç gün önceden kesilsin, kan kaybından maazallah.
  • Gerekli durumlarda aspirin(ecopirin) değil de clexane veriyoruz.( Yalnızca riskli hastalara) Kendi kendinize aspirin almayın kesinlikle.

• N acetyl cysteine kullan hergün virüse karşı etkili olması muhtemel supplement

• Prof Dr. Ahmet Akgül de kullanın diyor. İnstagramda paylaşmıştı. Detaylı hatırlamıyorum ama covid pozitif hastayı ameliyat ederken kendisi tecrübe etmiş gözlemlemiş pıhtılaşma olduğunu. KVC doktoru kendisi alanında çok iyidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaYWaLkeR -- 13 Eylül 2020; 11:44:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KOVA_ÇAĞI_KARTALI

_ Geçmiş olsun Beloc da var mı? Diş çektirmek için bile Dr.unuza danışmak zorundasınız ki ecopirin bir kaç gün önceden kesilsin, kan kaybından maazallah.

Alıntıları Göster
    Beloc var mı derken?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ronon Dex

Beloc var mı derken?

Alıntıları Göster
    _ Bu Ecopirin ve Beloc bana ömürlük, raporlu yani. Küçük bir operasyon geçirmiştim bunları zimmetlediler ömürlük devam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KOVA_ÇAĞI_KARTALI

_ Bu Ecopirin ve Beloc bana ömürlük, raporlu yani. Küçük bir operasyon geçirmiştim bunları zimmetlediler ömürlük devam.

Alıntıları Göster
    geçmiş olsun. sağlıklı günler dilerim. doktor kontrolüne devam
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.