Bildirim
Tarihteki ilk laik devlet? (5. sayfa)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
Roma olabilir.
Kaynak: totom -
quote:
Orijinalden alıntı: Shide
quote:
Orijinalden alıntı: Nipalensis
su an hangi ulkelerde laiklik var bilmedigimden soruyorum
sadece fransa ve Türkiyede var. fransada uygulanmıyor. Türkiyede uygulanıyor..!!
Ülkede yaşayan insanların iqsu maymundan yukarı olunca anayasaya "laiktir" ibaresi koymaya gerek görmeden zaten olması gerektiği gibi laik oluyorlar.
Dünyada 2 ülkede var diyerek kendini kandırma
Radikal islamdan çıkan ülkelerde şeri hukuku bitirmek için anayasalara laiklik maddeleri konuyor. Kuzey avrupa ülkelerine, İngiltere'ye vs laik değil diyebilir misin?
Adamlara siz laik değilsiniz anayasanızda yok dersen bi taraflarıyla gülerler...
-
muş -
quote:
Orijinalden alıntı: Sürekli Banlanan Adam
quote:
Orijinalden alıntı: K.B.D
Kürdistan.
genelev doğumluların hayallerindeki devlet sorulmadı ki ...
Abov bu ne aga nasıl bir headshot diyen çıkmamış
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
biri kaynak vererek bunu noktalayabilir m -
sezarın hakkı sezara -
quote:
Orijinalden alıntı: virtualdjcubase
biri kaynak vererek bunu noktalayabilir m
fransa gibi duruyor öncesine ait kesin bir şey bulamadım ben.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Dünyanın modern kanunları kabul edilen 12levha kanunlarını yaptığı için ROMA
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Sadrazamın Sol Testisi
quote:
Orijinalden alıntı: Mizuhara
quote:
Orijinalden alıntı: Sadrazamın Sol Testisi
quote:
Orijinalden alıntı: Mizuhara
bir de kuruluş tarihini yazar mısınız? arnavutluk balkan savaşlarından sonra kuruldu yamulmuyorsam?
Hocam yukarda cevap verdim ama pek sallanmadım nedensebir de böyle söyleyeyim 1810 yılında kurulan Meksika 1917de laikl bir devlet olmuştur.
Edit: İmla
1917 çok geç bir tarih daha evvel olması gerekiyor bence.
Yani anayasasında laik olduğu belirtiken ilk devlet Meksika. He belki devlet laiktir ama anayasasında geçmiyordur onu bilemem
Anayasasinda yAzmamasina ragmen laik bir sistemle yonetilen bir suru devlet var. Ornegin almanya.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Tarîhçî
quote:
Orijinalden alıntı: double minded
quote:
Hristiyanlığı kabul edene kadar Roma diyebiliriz. Ama tam anlamıyla Moğol imparatorluğu olabilir. Her zaman cengiz yasalarına göre yönetilmiş. Ve Timur un devleti de öyle.
hocam timur müslüman değil mi?o müslüman olsa bile ülkesi müslüman olacak diye bir şart yoktur ama o dönemde devlet tek elden yönetildiği için etkisi çok büyük olur diye düşünüyorum.
Timur müslüman olup ülkesini şeriatla yönetmeyen belki de tek liderdir.
Osmanliyi unuttun
-
quote:
Orijinalden alıntı: Requiestcat in Pace
quote:
quote:
quote:
Hristiyanlığı kabul edene kadar Roma diyebiliriz. Ama tam anlamıyla Moğol imparatorluğu olabilir. Her zaman cengiz yasalarına göre yönetilmiş. Ve Timur un devleti de öyle.
hocam timur müslüman değil mi?o müslüman olsa bile ülkesi müslüman olacak diye bir şart yoktur ama o dönemde devlet tek elden yönetildiği için etkisi çok büyük olur diye düşünüyorum.
Osmanliyi unuttun
Osmanlıda pratikte şeriat yok.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Requiestcat in Pace
quote:
quote:
quote:
Osmanliyi unuttun
Osmanlıda pratikte şeriat yok.
Nasil yok?
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X