Şimdi Ara

Tamam mıyız? (2013) | Çağan Irmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
2.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • "Tamam Mıyız?" adlı yapım, Türk sinemasının sevilen ismi Çağan Irmak'ın son filmi. 2011 yılında imza attığı Dedemin İnsanları'ndan sonra ismi uzun bir süre yeni bir proje ile anılmayan ünlü yönetmen-senarist, yine kendisine ait bir film ile hayranlarının karşısına çıkıyor. Başrollerinde Aras Bulut İynemli, Deniz Celiloğlu, Sumru Yavrucuk, Zuhal Gencer Erkaya, Aslı Enver ve Gürkan Uygun’un rol aldığı “Tamam Mıyız?” filminin fragmanı sinemalarda yayınlanmadan önce sosyalmedyada seyircinin beğenisine sunuldu. Film, hayatının en zorlu dönemini geçiren Temmuz ile bedensel dezavantajı nedeniyle en yakını babası tarafından bile kabul görmeyen İhsan’ın, çarpıcı hikayesini konu alıyor. Taff Pictures’ın sunduğu, TIMS Productions yapımı, “Tamam Mıyız?” filmi 29 Kasım’da sinemalarda.

Filmin konusu şöyle:

Hayatındaki seçimleri Temmuz’u babası ile karşı karşıya getirir, maddi hiçbir destek beklemeksizin kendi hayatını yaşamak isteyen ve evinden ayrılan Temmuz, ruhunu meslek olarak seçtiği heykeltraşlıkla arındırır. Hayatını devam ettirmek için çocuk romanları için çizerlik yapan Temmuz’un hayatı, sevgilisinden aldığı bir e-mail ile allak bullak olur. Sevgilisi tarafından terk edildiğini öğrenen Temmuz aynı zamanda da işini kaybetmiştir. Hayatı ile yüzleşen Temmuz, dibe vurmuş, yaşama küsmüştür. İhsan ise, bedensel dezavantajı sebebiyle, hayatını annesine bağlı yaşamak zorunda genç bir adamdır. Gerçekleştiremeyeceği hayallerinin yanı sıra annesinin sırtında bir yük olmaktan da mutsuz olan İhsan’ın kurtuluşu ile ilgili tek bir fikri vardır. Ta ki Temmuz’la karşılaşana dek..Temmuz ve İhsan hayatlarının çöküşünde, dibe vurdukları bir anda karşılaşır ve bu karşılaşma Temmuz’u hayatı, sanatı, umudu yeniden tanıyacağı, İhsan’ı ise hayata yeniden tutunacağı bir dostluğa, başlangıca sürükler. . Farklı iki yaşamın birleşmesine sebep olan bu tesadüfî buluşma Temmuz’u İstanbul’un hiç bilmediği bir köşesine ve hiç tanımadığı bir ailenin içine sokacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERT* -- 17 Aralık 2013; 16:24:15 >

• Ünlü yönetmen Çağan Irmak'ın dram türündeki yeni filmi "Tamam Mıyız?"ın resmi afişi internet üzerinden çıkışını yaptı.

TIMS Productions’ın yapımcılığında gerçekleşen ve Türk Sineması’nın son yıllarda öne çıkan isimlerinden yönetmen Çağan Irmak’ın yeni projesi olan “Tamam mıyız?” en sonunda resmi posterine kavuştu. Yönetmenin ilk olarak Instagram hesabından posteri takipçileri ile paylaşırken, afiş daha sonra filmin resmi hesabı olan @tamammiyiz’dan da görücüye çıktı.

Çağan Irmak, “Tamam Mıyız?” filminin afişini paylaşırken şu cümleleri kullandı: "Afişimizi ilk kez siz instagram takipçilerimle paylaşıyorum. Afiş tasarım Republica ADV'ye aittir. Sizi seviyorum ve çok heyecanlıyım." Yapım başrollerinde Deniz Celiloğlu, Aras Bulut İynemli, Sumru Yavrucuk gibi isimleri barındıran bir dram filmi olacak ve 29 Kasım tarihinde seyirci ile buluşacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERT* -- 2 Eylül 2014; 11:47:12 >

• Çağan Irmak varsa izlenir.
  • kadro güzelmiş.
  • Babam ve Oğlum, Issız Adam, Dedemin İnsanları gibi filmleriyle büyük ilgi toplayan Çağan Irmak’ın, senaristliğini ve yönetmenliğini üstlendiği “Tamam Mıyız?” filmi için geri sayım başladı.

Taff Pictures’ın sunduğu, TIMS Productions yapımı, “Tamam Mıyız?” filmi 29 Kasım’da sinemalarda.

Başrollerinde Aras Bulut İynemli, Deniz Celiloğlu, Sumru Yavrucuk, Zuhal Gencer Erkaya, Aslı Enver ve Gürkan Uygun’un rol aldığı “Tamam Mıyız?” filminin fragmanı sinemalarda yayınlanmadan önce sosyalmedyada seyircinin beğenisine sunuldu.

Film, hayatının en zorlu dönemini geçiren Temmuz ile bedensel dezavantajı nedeniyle en yakını babası tarafından bile kabul görmeyen İhsan’ın, çarpıcı hikayesini konu alıyor.

Bir umut hikayesi “Tamam mıyız?” yaşadıkları talihsizlikler sebebiyle dibe sürüklenen iki insanın yollarının kesişmesiyle başlayan dostluklarını ve hayata tutunma çabalarını etkileyici bir dille beyazperdeye taşıyor. Bu film seyircisine İhsan ve Temmuz'un saf dostlukları ile umudun hiç tükenmediğini hatırlatacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERT* -- 11 Ekim 2013; 14:36:01 >

• Yine mendilleri hazırlamak lazım galiba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abbas The Traveler -- 11 Ekim 2013; 15:07:56 >
  • Bune ya filmin fragmanı bile içimde birşeyleri kıpraştırdı, fragmanın sonu da fena
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • babam ve oğlum gibi olurmuki
  • quote:

Orijinalden alıntı: MarjinaL_Kedi

babam ve oğlum gibi olurmuki

O etkiyi bırakacak benzer bir yapım çıkacağını sanmam
  • Senaristliğini ve yönetmenliğini Çağan Irmak’ın yaptığı, başrollerinde Deniz Celiloğlu, Aras Bulut İynemli, Sumru Yavrucuk, Zuhal Gencer Erkaya, Aslı Enver, Gürkan Uygun ve Uğur Güneş’in rol aldığı “Tamam Mıyız?”ın “Instagram’a özel” ilk fragmanı yayınlandı.

Türkiye’de ilk kez bir filmin Instagram'a özel yapılan fragmanı Çağan Irmak’ın resmi hesabı yanı sıra filmin resmi hesabından da yayınlandı. Irmak'ın merakla beklenen filminin konusu şöyle: Hayatındaki seçimleri Temmuz’u babası ile karşı karşıya getirir. Maddi hiçbir destek beklemeksizin kendi hayatını yaşamak isteyen ve evinden ayrılan Temmuz, ruhunu meslek olarak seçtiği heykeltraşlıkla arındırır. Hayatını devam ettirmek için çocuk romanları için çizerlik yapan Temmuz’un hayatı, sevgilisinden aldığı bir e- mail ile allak bullak olur.

Özel Teaser

Sevgilisi tarafından terk edildiğini öğrenen Temmuz aynı zamanda da işini kaybetmiştir. Hayatı ile yüzleşen Temmuz, dibe vurmuş, yaşama küsmüştür. İhsan ise, bedensel dezavantajı sebebiyle, hayatını annesine bağlı yaşamak zorunda genç bir adamdır. Gerçekleştiremeyeceği hayallerinin yanı sıra annesinin sırtında bir yük olmaktan da mutsuz olan İhsan’ın kurtuluşu ile ilgili tek bir fikri vardır. Ta ki Temmuz’la karşılaşana dek...

Temmuz ve İhsan hayatlarının çöküşünde, dibe vurdukları bir anda karşılaşır ve bu karşılaşma Temmuz’u hayatı, sanatı, umudu yeniden tanıyacağı, İhsan’ı ise hayata yeniden tutunacağı bir dostluğa, başlangıca sürükler... Farklı iki yaşamın birleşmesine sebep olan bu tesadüfi buluşma Temmuz’u İstanbul’un hiç bilmediği bir köşesine ve hiç tanımadığı bir ailenin içine sokacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERT* -- 26 Ekim 2013; 19:50:19 >

• Çağan Irmak , oyuncu seçimi iyi güzel film'e benziyor bakalım.
  • 3 kişiyiz okeye 4 cüyü arıyoruz böyle filme böyle espri.......
  • Çağan Irmak'ın “Tamam Mıyız?” Filmi Özel Gösteriminde Yıldızlar Geçidine Tanık Oldu

Yarın gösterime girecek olan yönetmen Çağan Irmak'ın merakla beklenen yeni filmi Tamam Mıyız? özel gösterimi sonrasında büyük övgü aldı.

Senaristliğini ve yönetmenliğini Çağan Irmak'ın yaptığı ve 29 Kasım Cuma günü vizyona girecek olan Tamam mıyız? filminin özel gösterimi geçtiğimiz akşam Alkent Wings Cinecity Sinemaları'nda gerçekleşti. Filmin bu özel gösterimine ise birbirinden ünlü yıldızlar katıldı. Dikkat çeken isimler arasında Halit Ergenç, Merve Boğulur, Burak Özçivit, Efe Bahadır, Derya Baykal, Erdil Yaşaroğlu, Ferhan Şensoy, Özge Ulusoy ve Nurgül Yeşilçay vardı.

Ünlü isimlerin film hakkında yaptığı yorumlardan bazıları ise şu şekilde;

Halit Ergenç

Gerçekten çok güzel bir film. Başta Çağan’ın olmak üzere herkesinde ellerine sağlık. Filmden önce Çağan “Sizi üzmeyeceğim söz veriyorum çok mutlu edeceğim, izlerken mutlu olmanızı istediğim bir film demişti. Gerçekten insanın içini açan ve mutluluk veren bir film. İnşallah gişesi çok iyi olur.

Melis Birkan

Ben tekrar tekrar seyredebilirim. Bu hissiyat bana çok iyi geldi. Ellerine sağlık tüm ekibin... Hiç umutsuz çıkmadım.
    Ağlamak için illa mutsuz olmak, umutsuz olmak gerekmiyor, başkalarının umudu için, mutluluğu için de ağlanabiliyor.
    Hiç kötü hissetmiyorum, kendimi ağır hissetmiyorum izledikten, ağladıktan sonra bile. O yüzden çok hoşuma gitti.

Nurgül Yeşilçay

Çok güzeldi oyuncu performansları, çok iyiydi. İzlemesi kolay, ferah sonunda da insanın içini umut dolduran bir film
    olmuş.

• hep övgü alınır fakat 500 bini geçmez.Yani boşa burada reklam yapmayalım 10 para etmez duygu ve aşk filmleri...
  • az önce geldim filmden çöp demek istemiyorum ama hayal kırıklığına uğradım ilk kısmı zaten nasıl bitti ne oldu anlamadım karakterler tanıtıldı gibi bir şey ikinci kısında oyuncular kalitesini gösterdi ama elden ne gelir biraz kopukluk vardı dram filmi tanımına uymayan bir film sinemaseverler gitsin ama ben gitmiş olmak için gitmiyorum gitmişken sağlam bir tokat yemeliyim diyorsanız bilgisayardan izleyebilirsiniz
  • Bende bugun izledim.Kötü değil , çok iyi de değil orta karar bir film olmuş
  • Tamam mıyız? Gişede Ne Yaptı?

Açlık Oyunları: Ateşi Yakalamak’ın haftanın en çok izlenen filmleri listesinde birinciliği sürdürerek yoluna emin adımlarla devam ettiği ve toplamda 545 bin seyirciye ulaştığı ikinci haftasında onu geçtiğimiz haftalarda vizyona giren Hükümet Kadın 2 ve Su ve Ateş’in takip ettiğini görüyoruz. Bu haftanın iddialı Çağan Irmak filmi Tamam mıyız? ise ilk üç gününde 123 bin kişiyi sinema salonlarına çekebildi. İlk üç gün rakamı iyi olmasına karşın Irmak’ın genel olarak gişede çok başarılı filmler üretebilen bir yönetmen oluşunu ve potansiyelini hesaba kattığımızda beklenen rakamlara ulaşıp ulaşamayacağının şuan için soru işareti olduğunu belirtmek gerekiyor.

29 Kasım – 1 Aralık rakamları

Açlık Oyunları: Ateşi Yakalamak 169.396
    Hükümet Kadın 2 136.284
    Su ve Ateş 126.789
    Tamam mıyız? 123.546
    Ayas 46.710
    Benim Dünyam 41.851
    Erkek Tarafı: Testosteron 38.666
    Danışman 26.529
    Ruhlar Bölgesi: Bölüm 2 24.660
    Niko 2: Küçük Kardeş 20.739

• Gittim ama hayal kırıklığına uğradım açıkçası. Normalde ağlarım duygusal olsa ama filmde 1 sahnede gözlerim doldu 1 sahnede de duygulandım. Ondan başka sonu falan Türk yapımı olduğunu ( Yani daha çok gelişmeli ) belli ediiyor :)
  • Çağan Irmak 'Tamam Mıyız?'ı Anlattı

'Tamam Mıyız?' filminin İngiltere galası, yönetmen ve senarist Çağan Irmak'ın da katılımıyla önceki akşam başkent Londra'da yapıldı.

CinemasterUK tarafından Odeon Lee Valley sinemasında gerçekleştirilen özel gösterimde Irmak, sevenleriyle bir araya gelerek söyleşi gerçekleştirdi.

BEN SOKAKTAN BESLENİYORUM

Çağan Irmak, kendisini sokaktan beslenen birisi olarak tanımlayarak, "Çok fazla sokaktayım ve çok fazla halkın içindeyim. Türkiye çok değişiyor. Bir değişim süreci yaşıyoruz ülkemizde ve ben bütün dünyadaki sanatçılar için artık sanatın kibrini kaybetmesi gerektiğine inanıyorum. Biraz daha onların yaşadıkları o steril ortamlarından inmeleri ve sokağa çıkmaları, metroya binmeleri, taksimde yürümeleri gerektiğine inanıyorum. Çünkü bunun adı mütevazılık değil, bunun adı gerçekten beslenmek zorunda olmak. Ben bu hikayeyi sokakta buldum. Neden bundan vazgeçeyim ki. Ben aynı şeyi bizim ülkemizdeki politikacılar için de düşünüyorum. Herkes sokağa çıkmalı. Halkla daha çok yakın ilişkiler içinde olmalı, olmak zorunda. Dünya değişiyor ve sosyal medya sayesinde hiç bir yalan gizli kalmıyor" ifadelerini kullandı.

BU HİKAYEYİ BANA GENÇLİK YAZDIRDI

Ünlü yönetmen, yeni filmi 'Tamam Mıyız?'ın ilham kaynağının gençlik olduğunu belirterek, "Bu hikayeyi bana yazdıran gençlik oldu. Türkiye'de şöyle bir gençlik var, daha doğrusu oluşmaya başladı. Birbirini anlamaya çalışan, birbirini tanımaya çalışan türbanlısı türbansızı anlamaya çalışan, birbiriyle empati kurmaya çalışan ve sosyal medya sayesinde iyi veya kötü birbirini anlamaya çalışan bir gençlik var ve bu filmi bana onlar yazdırdı" diye konuştu.

SENİN REDDETMEYE KUL OLARAK HAKKIN YOK

Irmak, 'Tamam Mıyız?' filminin ‘en sade filmi' olduğunu belirterek, "Biri cinsel kimliğinden diğeri de fiziksel dezavantajından dolayı ötekileştirilmişti. O bir kadın da olabilirdi ama ben cinsel kimliğinden dolayı ötekileştirilmiş birisini yapmak istedim. Bütün dünyada artık bu problemin çözülmesi gerektiğini düşünüyorum. Herkesi Allah'ın yarattığına inanıyoruz. Bir insanı yaradılışından dolayı yargılamak Allah'a saygısızlık değil midir zaten? Artık bunları kabul etmemiz ve gerçekten bununla yüzleşmemiz gerektiğine inanıyorum. Çok sıkıcı, geç bunları, bunu Allah yaratmadı mı kardeşim? Senin reddetmeye kul olarak hakkın yok zaten. Hiç kimseyi bir anda değiştiremezsin ama bizim tabirimizle kulağına kar suyu kaçırmak dediğimiz şey var ya, biraz kar suyu kaçırmanın kimseye zararı olmaz" dedi.

AĞLAMAK KELİMESİ BENİM ÜZERİME BİRAZ YAPIŞMIŞ

Söyleşide bir seyircinin 'Niye hep yüreklere değiyorsunuz?' sorusuna Çağan Irmak, "Başka türlüsünü yapmayı bilmiyorum" cevabını verdi. Kendisi için sarf edilen, "Hemşire olsa damarı bir kerede bulurdu" eleştirisinin kendisi için en büyük övgülerden bir tanesi olduğunu ifade eden yönetmen, "Bir kerede bulunan damar acıtmaz. Yani ağlamak kelimesi benim üzerime biraz yapışmış durumda ama şöyle bir gerçek var. Ben size ağlatmak için film çekmiyorum. Bu ağlar bir film değil. Tam da tersi mücadeleci yani bir mutlu son hikayesi" diye konuştu.

SENARYOMU SAĞLAM KAFAYLA YAZIYORUM

Çağan Irmak, filmlerinin senaryolarını gün içinde sağlam kafa ile yazdığını belirterek, "Benim için senaryo yazmak sabah 8'de kalkıp, ayık ve sağlam bir kafayla, bir bardak kahve içtiğim zaman mesaidir. Ben yazdığım şeyi ilk başta sevmemeye çalışıyorum karekterlerimi sevmemeye çalışıyorum. Çünkü ne kadar onlardan kendimi uzaklaştırabilirsem o kadar doğruları görebilirim. O kadar onların nereye gittiğini, ne düşündüklerini görebilirim. Senaryo yazarken ağladım, yaşadım diyene siz inanmayın. O zaman siz ağlamazsınız zaten. Gerçekten yabancılaşmak gerekiyor yazarken" dedi.

TAMAM MIYIZ, BİR ŞEMS İLE MEVLANA HİKAYESİ

Irmak, Tamam mıyız filminin hikayesinin bir yönüyle de çağdaş bir Şems ve Mevlana hikayesi olarak da okunmasının mümkün olduğunu ifade etti. İngiltere'ye filmleriyle beraber dördüncü gelişi olduğunu hatırlatan ünlü yönetmen, yeni filminin toplumu bütünleştirici bir sosyal sorumluluk filmi olduğunu vurguladı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERT* -- 17 Aralık 2013; 16:29:01 >

• Merak ettim gitmek lazım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.