Merhaba, arkadaşlar ben trafik de ışık yeşil yanıp sonerken, geçerim diye devam ettim sarı döndü adam yola girdi , mecbur anlık frenle de olsa adama 15 km hızla vurdum İlk baktığım şey adama kırmızı yanıyordu yaya ya , tabi sarı dan kırmızı da olmuş olabilir dururken Şimdi adam bana dava açtı önce 150 bin TL istedi İnatla 40 bin TL kabul etmedi Dava aşamasında dava kamu davası olmuş Bilinçli taksir ve adamın burnu kanaması vardı 1 derece btm ile giderilmeyecek burun kırığı var , trafik bana sormadan MOBESE bakariz demişti bana vermiş kusuru Bunu da yazmış kasten diyerek ceza istemiş En son kişinin hakları elinden alması 53/6 dan da açmış Şimdi bu durumda benim alabileceğim ceza ne olur ? Hükmün açıklanmasının geriye bırakılması uygulanır mı ? Ehliyet geri alınır mı ? Karşı taraf avukatı ile görüşüp miktar az attirsam şikayete bağlı dava olduğundan şikayet geri çekerse kamu davası devam eder mi ? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enes Eyibil -- 29 Mayıs 2025; 1:33:19 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Taksirle adam yaralama trafik kazası yardım

-
-
ne güzel valla böyle para koparılıyorsa milletten kendimizi arabaların önüne atıp dava açalım
teröristler birer birer halkın arasına karışıp cezaevlerinden çıkıyorken vatandaş nelerle uğraşıyor
-
Kırmızı ışık da direk ceza alıyoruz o garanti , zaten sarı veya kırmızı fark etmiyor burda ehliyet de geri almaya çalışıyor savcılık ne alaka ise adam adamı bicakliyor da dışarı salınıyor biz de onla.bunla.ugrasiyiruz
Bana avukat ücreti karşı taraf 30 bin TL+ mahkeme derken 5 bin TL de o girecek
Daha kendimi savunmadim kasten suçu da girerse alt sınır 2 sene olduğundan hükmün açıklanmasının geriye bırakılması da gidecek yani öyle bir şey yapmış ki savcı boş kağıda suç yaz uydur uydur deseler öyle yazardı
La adamı tanımıyorum hayatımda görmemişim nasıl kasten vururum neden yani ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam aracınızda kamera yok mu?
-
Bu eleman hem koyu AKP'li ve İslamcı değil mi?
Adama vurmuş yaralamış sonrada para teklif edeyim az yükselteyim diyor değil mi?
Bak ben senin kadar inançlı değilim ama eğer suçlu isem çekerim cezamı para pul vs verip davadan vazgeçirmek vicdanımı rahat ettirmez günahımı silmez ve ben adamlığıma yediremem böyle şeyi
Sen ve senin gibiler istediğin kadar namaz kıl oruç tut hacca git bir kere namaz kılmadım ama sizden daha temizim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Velvet Golet -- 29 Mayıs 2025; 2:3:12 >
Olay İslam ile alakası ne ? Biz ne yatarız ne ederiz diyoruz, adam karşı taraf kabul ediyorsa size ne ? Onu anlamadım
Benden temiz isen ne güzel sana
Adamın yerinde olsam araç değer düşürme davası bile açarım.
-
Bu durumda değer kaybını ben mi açacağım yani ya biraz mantık be ya
iki taraf için de geçmiş olsun diyelim. yani ölümlü kaza da olabilirdi. senin uğraşamana gerek yok öncelikle. bu zaten hem seni hem de karşı tarafı daha da yıpratır. uzlaşma şartlarında iki taraf avukatı da sizi ikna eder diye düşünüyorum. bu sebeple çok zorlama bence. senin yapacağın en iyi iş, tekrar açılacak bir dava ile sonradan yine uğraşmamak için tedbir almak olabilir. bu da nasıl bir tedbir olur bilmem. bu şekişlde tekrar uğraşanlar oluyordur sanırım. bunun haricinde karşı tarafın istediği rakam çok da fazla gibi gelmedi bana ama çalışan olarak maddi kazancın nedir bilmiyorum. sonuç olarak bir musibet isabet etmiş. en iyi şekilde kurtulmaya bak.
-
quote:
Orijinalden alıntı: haykoatmacaiki taraf için de geçmiş olsun diyelim. yani ölümlü kaza da olabilirdi. senin uğraşamana gerek yok öncelikle. bu zaten hem seni hem de karşı tarafı daha da yıpratır. uzlaşma şartlarında iki taraf avukatı da sizi ikna eder diye düşünüyorum. bu sebeple çok zorlama bence. senin yapacağın en iyi iş, tekrar açılacak bir dava ile sonradan yine uğraşmamak için tedbir almak olabilir. bu da nasıl bir tedbir olur bilmem. bu şekişlde tekrar uğraşanlar oluyordur sanırım. bunun haricinde karşı tarafın istediği rakam çok da fazla gibi gelmedi bana ama çalışan olarak maddi kazancın nedir bilmiyorum. sonuç olarak bir musibet isabet etmiş. en iyi şekilde kurtulmaya bak.
Hocam uzlaşma bitti dava açıldı ve kamu davasını açıldı bu saatten sonra Kayseri tarafın avukatına dönüşüp istediği parayı verip şikayeti geri çektirmek gerekir onun haricinde bu dava bitmez
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Tamam bende karşı tarafın yapacağını söylüyorum. Bu işlere koşan avukatlar var.
-
Ben mi karşı taraf yaya
Yayaya vurdum diye baştan söylesene? Onunda hastane masraflarını senin sigortan öder.
-
İlk baktığı şey adamın bir şeyi var mı, iyi mi, falan değil de ışık. Bir de "mebur" frene basmış. Balatan mı eskidi?
Tonlarca ağırlığında metal yığınıyla korumalı rahat koltuğunda dolaşmayı göze almışsın, savunmasız adam alt tarafı yürüyor, dalgınlıkla geçmiş olabilir, senin böyle bir lüksün yok o ölüm makinesiyle, gözünü dört açacaksın. Adam öldü diyelim. Bir kağıt parçası %100 senin haklı olduğunu söylese ne yazar?
-
Şu popülist söylemleri bi geçelim, ilk baktığın araba bilmemne. Adam da mal olmasaymış, ışığa göre geçseymiş.
Yurtdışında popülistlik yapmıyorlar böyle saçma sapan, ışığa kim uymuyorsa ona da yapıştırıyorlar cezayı, yaya da olsa.
Işık yeni döndüyse zaten yaya ışığının yeşile dönmesi imkansız.
Kusur sana da yazılsa ona da yazılması lazım. Tabi eminsen ve kamera görüntüsü vb bulunabiliyorsa bu yönde davaya belki itiraz edilebilir veya böyle bir savunma yapılabilir.
Geçende yaya ışığı kırmızıya döndü, ışıkta iki araba az bişey hareketlendik diye kadının biri ışığı gösteriyor kırmızı yanıyor size diye...
Ben de "size de yanıyor" dedim, boş konuşma diyor terbiyesiz. Sen boş konuşma dedim o ışık dönmeden 3 saniye öncesinde size kırmızı yanıyor bak dedim. Bak diyor yeşil... Otur izle ışığı belki anlarsın nasıl çalıştığını dedim devam ettim...
-
Mobese kayıtları seni suçlu çıkarmışsa anladığımı söyleyim( biraz niyet okuma ). Sen yeşil sonu ışığı gördün kırmızıya dönmeden geçeyim dedin (genelde yapılan hız artımıdır) o sırada ışık döndü adam yayaya yeşil yanmasa da size sarı yada kırmızı yanınca geçeyim dedi. O sırada sen yavaşlayamadın çarptın. Bu şekildeyse umarım hakettiğin cezayı alırsın ne eksik ne fazla. Değilse mobese kayıtları ne diyorsa o
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Size sarı yanıyosa ona yeşil yanmıyo olması lazım.. hatta size kırmızı yandığında da yayaya yeşil hemen yanmıyor suçu nasıl size vermişler
Burun kırığını falan geçtim biliyosunuz kadın motorcuya çarptı öldürdü %100 kusurluydu 4 yıl ceza almış ama hükmün açıklanması geri bırakıldı
Olayda söz konusu olan trafik kazası sonucu mağdurun burnunun kırılması ve “1. derece, basit tıbbi müdahaleyle giderilemeyecek” şekilde yaralanması nedeniyle, Türk Ceza Kanunu’nun 89. maddesi uyarınca taksirle yaralama suçu oluşmuştur; MOBESE görüntülerine göre sizin kusurlu olduğunuz tespit edilirse, mahkemece "bilinçli taksir" değerlendirmesiyle cezanın artırılması mümkündür (TCK 22/3). Bu durumda 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası söz konusu olabilir; ancak ilk kez işlenmiş ve mağdurun şikâyeti varsa, hâkim HAGB (Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması) kararı verebilir (TCK 231). Öte yandan, mağdurun şikâyetini geri çekmesi halinde, basit taksir varsa kamu davası düşer, fakat bilinçli taksir olduğu ve mağdurda kalıcı hasar iddiası bulunduğu için savcılık re’sen kamu davasına devam edebilir. TCK 53/6 uyarınca mahkûmiyet halinde sürücü belgenize el konulması ihtimali vardır; bu takdir mahkemenin takdirine bağlıdır ancak ceza ertelenirse ehliyete el koyma zorunlu değildir. Sonuç olarak, uzlaşma ve şikayetin geri çekilmesi lehinize olur, ancak HAGB için sabıka kaydınızın temiz olması, suçun taksirle işlenmiş olması ve mağdurun zararının giderilmesi şart Bir avukat aracılığıyla uzlaşma süreci yürütülmesinin tavsiye ederim
-
Geçmiş olsun. Bu herkesin başına gelebilecek bir olay. Çoğumuz defalarca sarıya dönen ışıkta durmayız, son bir gayret geçmeye çalışırız. Hatta durursak arkadan gelenin bize çarpma ihtimali olur.
Burada size kırmızı yansa bile yayalara yeşile dönmesi 3-4 saniyeden önce olmuyor. Aslında yaya da kusurlu olmalıydı.
Uzlaşma bitti 150 bin TL gibi rakam istediler sonra 75 kadar düştüler olay bu
Her türlü ceza alacağız onu anladık
Hagb için sicil temiz hiç adliye yolu düşmemiş biriyim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enes Eyibil -- 29 Mayıs 2025; 12:48:37 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

Bu eleman hem koyu AKP'li ve İslamcı değil mi? Adama vurmuş yaralamış sonrada para teklif edeyim az yükselteyim diyor değil mi? Bak ben senin kadar inançlı değilim ama eğer suçlu isem çekerim cezamı para pul vs verip davadan vazgeçirmek vicdanımı rahat ettirmez günahımı silmez ve ben adamlığıma yediremem böyle şeyi Sen ve senin gibiler istediğin kadar namaz kıl oruç tut hacca git bir kere namaz kılmadım ama sizden daha temizim |
Benzer içerikler
- yossi kohen kimdir
- dost koleji hangi cemaat'in
- google haritalar netleştirme
- erlik kimdir
- kürtler atatürk'ü sever mi
- tf 2000
- atm para çekme limiti 2025
- disney plus üyelik iptali
- kayıp plaka çıkarma ücreti
- elektrikli araçlarda ısı pompası ne işe yarar
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X