Şimdi Ara

Ölümlü trafik kazası sonrası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
1
Favori
597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2 ay önce bir trafik kazası yaşadım. Yayaya çarpma sonucu maalesef yaya vefat etti. Ben yanlızca yolumda gidiyordum bana verilen tek kusur 70 hız sınırı olan 3 şeritli şehirler arası bir yolda 90km hızla gitmek oldu. Yaya'ya kırmızı bana yeşil ışık yanıyordu. 40 gün cezaevinde yattım ve ilk mahkemede tahliye oldum. Sizlere saçma gelebilir ama belki daha önce benim gibi bu durumu yaşayan insanlar varsa diye akıl almak istedim. manevi ve vicdani yönden çok yıprandım. Aracım hala kazalı bir şekilde duruyor. Satmalı mıyım yoksa araca binmeye devam mı etmeliyim bilmiyorum. Böyle bir durum içerisinde ne yapılabilir bilmiyorum. Sonrasında tazminat davası ve kan parası ödenmesi gerekecek. Sigortayla ilgili herhangi bir şey yapmalıyım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERCİM4K -- 24 Ağustos 2025; 19:43:49 >

• Aslinda oncelikli olarak mahkeme evraklarinda carsaf carsaf edresiniz yazar. Oncelikle bence ikametinizi sacma biyere bir arkadasinizin evine falan alin.

Normal yoldan para isteyenlerle muhattap olmayin, dava acmalarini ve dava sonucunda hakettiklerini alabileceklerini soyleyin.

Kaskoyla iletisime gecin. Durumu anlatin.
  • kusurun tamamımı sana verildi, asli kusur yayada değil miydi kırmızı yanarken geçmiş tazminat neden ödeniyor bu durumda

• Aslinda oncelikli olarak mahkeme evraklarinda carsaf carsaf edresiniz yazar. Oncelikle bence ikametinizi sacma biyere bir arkadasinizin evine falan alin.

Normal yoldan para isteyenlerle muhattap olmayin, dava acmalarini ve dava sonucunda hakettiklerini alabileceklerini soyleyin.

Kaskoyla iletisime gecin. Durumu anlatin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BOLDVIPER kullanıcısına yanıt

asli kusur karşıda dediğiniz gibi bilir kişi raporuna göre hızdan dolayı yüzde 25 tali kusurluyum tazminat bedelinin yüzde 25ini ödemem gerekiyormuş tabi bu bir kaç yıl sonra önüme çıkacak bir durum mahkeme sonrasında

• MERCİM4K M kullanıcısına yanıt

eger sen ödemezsen trafik sigortası senin yerine öder o tutarı, daha sonra sana rücu eder 70 lik yerde 90 la gidiyorum diye vicdan yapıp hayata küsmeye gerek yok, çünkü senin elinde olan bir durum değilmiş ışıklar bu durumlar olmasın diye var zaten

• Çok geçmiş olsun. Zor bir durum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun.Allah kimsenin başına vermesin.Trafikte bir insanın başına gelebilecek en kötü şeylerden birisi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Trafik Kazası
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arabayı yaptır ve sat, karşısı hızlıca dava açıp tedbir gelirse daha satamazsın.

Bir avukat tut cmk hariç henüz avukat tutmadıysan lazım olacak hem ceza hem tazminat davası için kusur durumu daha net değil mahkemede yeniden keşif ve ATK dan rapor talep edilir. Değişebilir. Eğer tam kusur olursa karşıda beraat edersen tutuklu kaldığın süre için devletten tazminat alabilirsin.

Araba usulüne göre yapılsın gerekirse yetkilide vs asli kusur veya mininum tali kusur ölende kalır ise mirasçıları sana dava açtığı zaman araç tamiri, değer kaybı, araç mahrumiyeti için mahsup talep edeceksin. (Mahsup bir çeşit alacak borç takası gibi tazminat hak ederlerse alacakların düşüp ona göre karar verilir ayrıca bir dava açmadan harç yatırmadan masraf etmeden alacağını borçtan düşersin)

Kaskonda ve zmss ek poliçen vs var ve içinde imm varsa evraklarını bir köşede tut. O da lazım olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Storm Raider -- 24 Ağustos 2025; 20:52:16 >

Geçmiş olsun hepimizin başına gelebilecek bir durum.

Ben de aracı yaptırıp satmanız taraftarıyım ama arac sürmeye devam edin hemen yeni bir araba alın belki ev değişimi veya bir tatil olabilir.tebdil i mekanda rahatlık vardır. geçmiş olsun

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim mesajlarınız için benim çok bir bilgim olmadığı için soruyorum benim zorunlu trafik sigortam bu tazminat davası sonucu kan parasını ödeyecek ama benden bir şey çıkacak mı acaba ayrıca şuan bunun için bir şey yapmam gerekli mi sigorta şirketi vs. herhangi bir yerle ?

• Storm Raider kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim. Söylediklerinizi dikkate alacağım sanayide rastgele bir yerde yaptırmayı düşünüyordum normalde. faturalı usulüne göre yaptırmak daha mantıklı gibi. tek aklıma takılan tazminat davası sonucu sigortam kan parasını karşılayacak mahsup talep etmemin bana ekstra bi faydası olacak mı zaten sigorta ödeyecek diye biliyorum kan parasını

Sigorta ödeme yapar ama mahkeme kararına göre mahkemeler yıllar sürüyor hocam şu an yüksek enflasyon var. Şu an için olan kazalarda zmss limit 2.700.000 TL ama bu rakam 5 yıl sonra 270.000 TL gibi olabilir.

Sigorta şirketleri bu durumu çok iyi bildiği için zarar görenin ödeme taleplerini reddedecektir.

Örnek bir olayda müvekkil biçerdöver ile kazaya karışmıştı. O gün itibariyle sigorta limitlerini karşılayan tutarlar mahkeme sonucunda müvekkile ekstra 1.200.000 TL fln ödemeye mal oldu (2023 şartlarında)

O yüzden ben hep imm yaparken teminatı limitsiz yapıyorum. Hiperenflasyon bile görebiliriz pandemi yaşadık ambargo savaş gibi bir çok olay rakamlı teminatları hiç edebilir. 5 yıl önce dolar 6 idi şimdi 41 yani 7 kata kadar artmış 5 yıl sonra dolar 280 fln olabilir. 10M İMM Bile o şartlarda 35K dolar ediyor. Sigorta teminatı 2.7M ise 10k dolar etmeyecek. O yüzden her şeyi hesaplamak zorundayız...

• Storm Raider kullanıcısına yanıt

Türkiye şartları her konuda kendini belli ediyor maalesef ki. Kusur oranım düşük olmasına rağmen cebimizden ekstra para çıkması mümkün gibi görünüyor söylediklerinize göre. Kendimi ona göre hazırlamak en doğrusu olucak. Beraat almam muhtemel ama yine de en kötüsünü düşünmek lazım. 2024 yılına ait olduğu için imm 1.8m bakalım hakkımızda hayırlısı. Teşekkür ederim.

• Çok zor durum rabbim daha beterini göstermesin.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Bu olayda size beraat vermezler,

Sabıka yoksa HAGB,

Sabıka varsa 24.000 TL Adli Para Cezası,

Gelir durumunuza göre Hakim 12 veya 24 ay taksit yapabilir.

Olan yine geride kalanlara oluyor...

• Allah kimseye başta ölümlü kaza, olmak üzere kaza göstermesin.

Maddi hasarlı kaza hiç sorun değil, ama can kaybı olunca iş çok zor....

Allah yardımcınız olsun, benim de yaralamalı bir kazam olmuştu, insan çok sıkıntıya giriyor.

Tek avuntu, kusur, vefat eden tarafta gibi anlattığınıza göre.

Sonuçta can gitti, kusurun kimde olduğu 2.planda ama hayat da devam ediyor tabii.

• Ben anlamadım 3 şerit şehirler arası yolda 70 hız sınırı olan yerde 90 ile gittim demişsin. 3 şeritli şehirler arası yolda nerede hız sınırı 70 anlamadım?

• sissil kullanıcısına yanıt

+1

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.