Şimdi Ara

taksiciler nasıl kazanıyor....

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
2
Favori
23.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar kafama bişey takıldı geçen bi taksici arkadaşla konuştum. arkadaş plakayı kiralamış ve gece gündüz vardiyalı 2 şöför çalışıyor. plaka sahibine 3 000-tl gibi bi para veriyormuş yanlış hatırlamıyorsam. ve plaka sahibi hiçbir masrafa dokunmuyormuş. eee bunlar vergi veriyo benzindi gazdı sonra araba habire çalışıyor diye bakıma giriyor.... derken şöförlerden herbiri 1500-2000 gibi bi tutar alsa yuvarlamaya çalışsak 8-9 bini geçiyo galiba abi nasıl kazanılıyo heryerde vızır vızır taksi varken.....konuya yakından fikir rica edecem....

• Hocam benim bildiğim 4500 gibi bir ucret veriyorlar plaka sahibine bu da: 4500/30 dan gunluk 150 yapar 2 sofor calisiyor 150/2 75 lira cıkartmasi lazim her bir soforun en az. 200 lira kasa cekerse bir sofor yeter diye dusunuyorum buda cok zor olmasa gerek. Hem birazda kısmet isi aksama kadar bos gezdii gunde vardir basını kasımaya fırsat bulamadıgı gunde

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • gece tarifesi gündüzün 2 katı oldugunuda unutmayalım

II. Abdülhamid
    Ulû Sultân Abd-ül Hamid Han - Gazi

"Tarih değil,hatalar tekerrür ediyor."
  • bi taksi plakası nekadarki ?

Orijinalden alıntı: HüseyinCevik

gece tarifesi gündüzün 2 katı oldugunuda unutmayalım

Gece tarifesi kalkalı çok oluyor.

valla plaka kiralamakla uğraşmayıp avrupa yakasındaki taksilerden birinin plakasını kopyalayıp bastırıp, arabasını sarıya boyatıp anadolu yakasında
    takılanlar var yada bunların hiçbirini yapmayıp direk korsan taksicilik yapan var.

Bizim burda bile var kart basmışlar tek tek bölgeye göre fiyatları var.

taksinin direk yarı fiyatı.

valla bazen değiyoır açıkça, müşteriyi özellikle turisti nasıl tokatlarım diyen taksiciler varken bence korsan arada kullanılır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu ülkede harcanıyor muyuz
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ONU BUNU BİLMEM HACI ÇOK MANYAK PARALARIN DÖNDÜĞÜ ŞU ÜLKEDE NASIL OLUYO DA ORTA DERECELİ BİR VATANDAŞ OLMUYO YA ZENGİN YA FAKİR BEN 2 İŞ BİRDEN YAPMANIN DERDİNE DÜŞTÜM ADAM GİBİ İŞ YOK 1300 TL İLEDE EVLENİLMEZ SANIRSAM ...

günlük 250 TL çıkarmamız lazım para kazanmak için dedi. 150 TL mal sahibine 40-50 TL masraf çıkıyor geriye kalan 50 TL kazancımız dedi.

bazen günlük 400 bazen 200 idare ediyoruz dedi.

Sen taksiye binmeyeli 5 sene falan oluyor galiba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: faaty

quote:

dostum gecen 1 sokak ötesıne gece 5 tl para aldılar

II. Abdülhamid
    Ulû Sultân Abd-ül Hamid Han - Gazi

"Tarih değil,hatalar tekerrür ediyor."
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bozkır

geçen muhabbet ettim bende taksicinin birisiyle. günlük 150 TL adam başı kira veriyorlarmış. 2 şöför çalışınca 300 TL mal sahibinin oluyor günlük.

günlük 250 TL çıkarmamız lazım para kazanmak için dedi. 150 TL mal sahibine 40-50 TL masraf çıkıyor geriye kalan 50 TL kazancımız dedi.

bazen günlük 400 bazen 200 idare ediyoruz dedi.

Bana da gecen bır tanesı dun 400 tl aldım

170 kıraya verdım 200 lıralık yakıt aldım 30 lırada bana kaldı dedı

quote:

Orijinalden alıntı: faaty

quote:

dostum gecen 1 sokak ötesıne gece 5 tl para aldılar

sen taksiler hakkında hiçbirşey bilmiyorsun sanırım. gündüz de olsa alır. açılış tarifesi denen birşey var. bir metre gitsen de ödersin o kadar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kaan_G

Şehirden şehire plaka da değişir, kira da değişir, taksimetre de değişiyor sanırım.

tabiki.

ist.da taksiler boş durmazken birçok ilde akşama kadar durak da sıra gelsin diye bekliyolar.

ist. ve ankara dışında taksi kullanmadım ama bildiğim kadarıyla küçük şehirlerde taksi daha pahalı. yani plaka değeri daha ucuzdur da, müşteriden kilometre başına alınan fiyat daha pahalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 11 Şubat 2013; 11:59:04 >
  • bi ara gece taksicilik mi yapsam diye düşündüm...vallahi yetmez bu hayat şarklarına tek iş maaşı......ne gelse kardır.
    Günde 150 kaldığı da olur, 250 de.
    Sonuçta bütün NYC'de 13.000 tane taksi, milyonlarca insan var.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.