Şimdi Ara

Sakarya Üniversitesi Öğrenci Bilgi Platformu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.367
Cevap
53
Favori
292.859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj



  • Tercih dönemindeki arkadaşların dikkatine
    https://www.saukampus.com/sakarya-universitesini-sau-ogrencileri-icin-sakarya-adapazari-rehberi.html

    Mühendislik Fakültesi'ni 3 senede bitiren arkadaşımız beyler ibret alın (Almila Selcan Karabatak)

     Sakarya Üniversitesi Öğrenci Bilgi Platformu

    MSN grubumuz

    group1196010@groupsim.com




    Tanıtım




    Tanıtım Filmi






    Rektörden;Sevgili Öğrenciler;

    Üniversiteler öğrencilerin sadece temel ve meslek bilgileri edindikleri bir yer değil, aynı zamanda onların kendi kendine öğrenebilme, teknolojiyi kullanabilme, sosyalleşme ve grup içerisinde çalışma yapabilme, sorgulama ve eleştirel düşünme yeteneği gibi farklı yetenekleri kazandıkları ve geliştirdikleri yerlerdir.

    Üniversitemiz temellerinin atıldığı 1970 yetmiş yılından bu yana hemen her alanda dünya standartlarında eğitim veren bir üniversite konumuna gelmiş bulunmaktadır.

    Sakarya Üniversitesi bünyesinde 3 Enstitü, 12 Fakülte, 2 Yüksekokul, Devlet Konservatuarı ve 12 Meslek Yüksekokulu ile ön lisans, lisans ve lisansüstü düzeyinde eğitim yapılmaktadır. Rektörlüğe Bağlı 4 Bölüm Başkanlığı 14 Araştırma ve Uygulama Merkezi de kendi alanlarında önemli faaliyetlerde bulunmaktadırlar. Ayrıca Üniversitemiz Uzaktan Eğitim Merkezi bünyesinde Yüksek Lisans Programları, Karma Eğitim Lisans Programları, Önlisans Programları ve Sertifika Programları ile gelişimini sürdürmeye devam etmektedir.

    Üniversitemizde geliştirmiş olduğumuz Eğitim Öğretim Bilgi Sistemi (EÖBS) ile öğrenci merkezli, öğrenim çıktılarına dayalı eğitim öğretim hizmeti verilmektedir.

    Bizler, temel önceliğimiz olan sizlerin daha iyi eğitim alması, hayata daha iyi hazırlanması için varız. Küresel bir dünyada yaşadığımızın bilinciyle, sizleri küresel rekabete hazırlama konusunda elimizden gelen çabayı göstereceğiz.

    Sakarya Üniversitesinin, çalışanlarıyla, öğrencileriyle ve bilim insanlarıyla bölgesine, ülkesine ve insanlığa değer katan, yenilikçiliği ve rekabeti kurum kültürü haline getirmiş, globalleşmede önemli bir mesafe kaydetmiş, ülke içinde ve dünyada yer edinmiş bir üniversite olacağına yürekten inanıyorum.

    Prof.Dr.Muzaffer ELMAS
    Rektör





    Tarihçe;Kendisine çağdaş uygarlığın gerektirdiği her türlü donanıma sahip bireyler yetiştirmeyi amaç edinmiş olan Sakarya Üniversitesi'nin çekirdeğini 1970 yılında açılan Sakarya Mühendislik ve Mimarlık Yüksekokulu oluşturmuştur. Bu okul 1971 yılında Sakarya Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisi'ne dönüşmüş, 1982-1992 yılları arasında İstanbul Teknik Üniversitesi'ne bağlı bir Fakülte olarak öğretim vermiştir.

    3 Temmuz 1992 tarih ve 3837 sayılı kanun ile Sakarya Üniversitesi kurulmuştur.

    90 sonrasında kurulan üniversiteler arasında akademik ve teknik altyapısını hızla tamamlayan üniversitemiz idari birimleri ile ISO-2002 Kalite Belgesi ile "EFQM Mükemmellik Yetkinlik Seviyesi Kalite Belgesi"ne sahip ilk ve tek devlet üniversitesi olup lâboratuar, eğitim ve sosyal hizmetler, Internet alt yapısı ve bilişim sektöründeki atılımlarıyla bir çok üniversite için örnek oluşturmaktadır.





    Fiziki imkanlar;Üniversitenin bulunduğu arsa ve sahip olduğu arazinin alanı 2.000.000 m2'dir. Üniversitenin toplam kapalı alanı 260.292 m2 'dir.

    2008-2009 Öğretim Yılında 8 Fakülte, 2 Yüksekokul, 12 Meslek Yüksekokulu ve 2 Enstitü ve 1 Konservatuar ile yaklaşık 45.000 öğrenciye eğitim - öğretim hizmetleri veren Üniversitemizde fiziki mekan ihtiyacını arttırmak için 2009 yılında Kampüs Yatırım Projeleri hızla devam etmektedir.

    Yıllara sari olarak inşaatı devam eden büyük ihalelerimizden Fen Edebiyat Fakültesi B1 Derslik Bloğu, Fen Edebiyat Fakültesi B9 bloğu, Teknik Eğitim Fakültesi Atölyeler Bloğu, Kapalı Yüzme Havuzu, İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu, Açık kapalı spor tesisleri futbol sahası, koşu parkuru ile Teknik Eğitim fakültesinin A2 ve A1 bloğu, Enstitü binası,İktisat Fakültesi Öğretim Görevlileri Bloğu,Kongre Merkei bitirilmiştir. Yapımı devam eden işler arasında; Mühendislik Fakültesi B1 bloğu, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Güçlendirme işi, Kongre Binası B Blok, Teknik Eğitim Fakültesi B Blok, Yurt Bloğu ve kafeterya bloğu, Yemekhane İnşaatı ile Açık Spor tesisleri Tribün İnşaatları sayılabilir. Ayrıca kampus alanı içindeki ve dışındaki meslek yüksekokullarında onarım ve tadilat işleri devam etmektedir.







    Yabancı Dil Muafiyet sınavı Örnek Soruları(Hazırlık değil,1.sınıf zorunlu YÖK dersi.):http://yd.sakarya.edu.tr/sorular/ornek_sorular.pdf




    Sakarya ve Üniversite hakkında bilgi edinmek isteyen arkadaşlar için:http://www.infomere.org/sakarya-universitesinde-okumak-universite-ogrencisi-olmak/




    Üniversitenin yayınladığı kayıt klavuzu ve üniversite hakkında bilgiler için:https://www.sakarya.edu.tr/




    Üniversitenin resmi facebook sayfası:http://www.facebook.com/Habersau
    Üniversitenin resmi twitter sayfası:https://twitter.com/HaberSau



    Sakarya'daki özel öğrenci yurtları:

    Erkek Öğrenci Yurtları;

    https://www.sakaryarehberim.com/a/erkek-yurtlari

    Gökkubbe ve Necip F. K. cemaat yurtlarıdır.




    Kız Öğrenci Yurtları;

    https://www.sakaryarehberim.com/a/kiz-yurtlari

    Halime ve Sabah cemaat yurtlarıdır.




    YURTLAR HAKKINDA BİLGİLER


    KAMPÜS HOME

    EfeoK'tan alıntı.

    Başlığı büyük yazdım bir daha bir daha sorulmasın diye.


    Yurt-apart arası diyebilirim. Sabah akşam yemeği olan haftada bir temizliği yapılan bir apart denebilir yani. Odaların çoğu 2 kişilik, 2 oda 3 kişilikti sanırım. Yurdun girişi en üst kattan yani en alt katlar yan taraftaki betonluğa bakıyor üstlerden almanızı tavsiye ederim tabi yer kalmışsa. Balkonlular çok güzel manzarası falan ferah yani ama onlar daha ben yurttayken dolmuştu o derece. Yurdun kapısı 24 saat açık herkes kendi odasını kilitliyor. Kapıda bekleyen görevli falanda yok bu sene gelebilir diye bişey dolaşıyodu ama bilemiyorum şuan. Haftada 1 temizlik. İstersen 3 gün sonra al süpürgeyi kendin süpür. Kampüse 2 km mesafede ben gidişte minibüsü kullanıyorum(1tl) dönüştede yürüyorum. Kahvaltıları beğenmiyorum akşam yemeği fena değil. Yurt geçen sene açıldı o yüzden eksiklikleri vardı ilk sene maçları küçük bir odada izliyorduk mesela bu sene ön tarafa bi yer yapılacakmış cafe tarzı hem yemekhane genişlemiş olucak(çünkü yetmiyordu) hemde maçları daha rahat izleyebilicez. Odalarda herşey serbest bazı yurtlar kettle bile sokmuyor biz tost makinesiyle tost yapıyorduk. 1 adet çamaşır makinesi var pek yıkamadığım için bilemiyorum. Fotoğrafları odaları sitesinden bakarsınız zaten. İnternet konusuna gelirsek her katta 2 modem var yaklaşık 18 kişi falan oluyo bir katta, gece 12den sonra yavaşlama oluyordu onuda en son fiberciler gelmişti son durum ne bilemiyorum. En iyisi gidip görmek.

    ATLAS PLUS ERKEK ÖĞRENCİ YURDU

    Serdivan'ın merkezinde prefabrik bi yurttur kendileri.1,2,3,4 ve 5 kişilik oda seçenekleri mevcut.Tuvalet,banyo ortak kullanım alanında.Odalarında yatak,dolap,masa ve sandalye mevcut,yerde halı var bi de. Ben 1 yıl kaldım burda.Kişisel görüşüm arkadaşlık ortamı-kaynaşma ortamı çok iyi.Çünkü tek katlı olduğu için herkes iç içe,birbirinizi sürekli görüyorsunuz isteseniz de istemeseniz de.Temizlik olarak abla mevcut,istediğiniz zaman söylüyorsunuz,geliyor temizliyor odanızı.İnterneti hiç iyi değil ayrıca,3 tane hat vardı bizim zamanımızda,3 hattı 110 kişi kullanıyor siz hesap edin.Ben iki kişilik odada 4000 bin liraya kaldım.Buna sadece kahvaltı dahil.Tabi seçenekler değiştiğinde fiyatlar da değişiyor.En büyük sorunlarından biri de ses-gürültü.Tek katlı ve prefabrik olması çok uyduruk bi durum.Tabi bazı açılardan güvenli ancak gürültü sorununa engel olunamıyor.Yandaki herif osursa duyuyorsunuz. İyisiyle kötüsüyle bir yılımızı geçirdik biz,bana sorarsanız direk tavsiye etmem.Çok fazla seçenek var çünkü,iyice araştırın gelmeyin buraya zorda kalmazsanız.Ha buradan daha kötü yurtlar yok mu derseniz,elbette var.Ancak ilk seçeneğiniz olmasın bence.Yalnız yurdun 2 güzel yönü vardı,biri merkezi yeri diğeri de arkadaşlık-kaynaşma ortamı.




    Arkadaş sözlük kurmuş okulumuza,el atalım destek verelim dostlar.
    www.sozluksau.com

    Bilgisayar Mühendisliği

    (Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi)

    1)Sadece Mühendis
    2)Buraküs
    3)9312
    4)GS77
    5)rafsancani
    6)SpééChLésS
    7)#define
    8)~H!ddeN
    9)notr--
    10)Lifeforest
    11)fthkrn63
    12)gokhanyigit
    13)darknesska
    14)Sisimores
    15)nurullah67
    16)canb95
    17)Admiralkheir
    18)MmertM
    19)blackerback
    20)co3moz

    (Teknoloji Fakültesi)

    1)Metal Yorgunluğu
    2)camokasahin(3.sınıf)
    3)basaran747
    4)WhatsUp?
    5)cuffer


    Bilişim Sistemleri Mühendisliği


    1)EfeoK
    2)moral83
    3)meteor123
    4)R.kaya
    5)elclassico66
    6)Le0
    7)omerocknuq
    8)azizsimsek

    Elektrik-Elektronik Mühendisliği

    1)icescream
    2)sueg
    3)bilm-i yorum
    4)M.Bahadır
    5)eN-S
    6)flopy
    7)By ilKer
    8)MertFd
    9)MusanınAsası
    10)Cyc'


    Endüstri Mühendisliği

    1)SS10
    2)gebzeinonu
    3)scorpion1903
    4)tlhayks
    5)shadowka


    Makine Mühendisliği

    1)m3soc
    2)pennyroyaltea
    3)Skiin Bird
    4)TeCHWaVE
    5)bravewar
    6)emre_14
    7)Gadabout
    8)elente
    9)kaanwert
    10)Shooter 54
    11)jansary
    12)Sow7
    13)chngr28
    14)King Schultz
    15)metamavi

    İnşaat Mühendisliği

    1) y.ulus
    2)Gürcan34(3.sınıf)
    3)artem1sbjk(2006 girişli )
    4)Sherlock Holmes

    Metalurji ve Malzeme Mühendisliği

    1)daNGe®(3.sınıf)
    2)Shift41
    3)Pick up that can(Teknoloji fakültesi)
    4)SemhDkmen

    Çevre Mühendisliği

    1)brkcn41

    Jeofizik Mühendisliği

    1)oguzhndmr

    Hukuk Fakültesi

    1)gizem sinem

    Tıp Fakültesi

    1)pool3


    Mekatronik Mühendisliği(Teknoloji Fakültesi)

    1)Sayment
    2)battlerhyme
    3)amonobel


    Bilgisayar ve Öğrenim Teknolojileri Öğretmenliği

    1)dijilive(uzaktan)
    2)profxx(uzaktan)

    Elektronik Öğretmenliği
    1)sinnerxx


    Uluslararası İlişkiler

    1)lion17
    2)norveçli balıkçı
    3)Compassion
    4)thejeweler(karma)
    5)alexx_univv
    6).Yasin.(karma)

    Sosyoloji

    1)asLi774118

    Alman Dili ve Edebiyatı

    1)cCc Yavru Kurt cCc

    Çeviribilim(Almanca)

    1)Mr.Bean
    2)Jarmen7

    İngilizce Öğretmenliği

    1)-Vendetta-
    2)iwanthidan


    Türkçe Öğretmenliği

    1)lost highway

    Türk Dili ve Edebiyatı

    1)critlife0

    Coğrafya

    1)Vikernes
    2)vahit92

    İşletme

    1)_BySmhr_
    2)Kampec
    3)Brand*
    4)N0M3rCy(UOLP-LEEDS METROPOLİTAN)


    Turizm İşletmeciliği

    1)sbrburak
    2)Cisalpine


    Sosyal Bilgiler Öğretmenliği

    1)JabbaWockeeZ

    Maliye

    1)resulcem

    Yönetim Bilişim Sistemleri

    1)frkncplk

    Sosyal Hizmet

    1)sseerrddaarr


    İktisat

    1)mysticreed111111
    2)nomenestomen
    3)lifeisdh (ultra eğitim )
    4)morykante (mezun)
    5)TakanAdam

    Tarih

    1)Tarîhçî

    Kamu Yönetimi

    1)Zeey(uzaktan eğitim)

    Dış Ticaret

    1)Ottoman 1453
    2)ibrahimdevrim

    Bilgisayar Programcılığı

    1)Sinc3X(uzaktan)

    İnternet ve Ağ Teknolojileri (Uzaktan Eğitim)

    1)Hover_Craft

    İMZALARIMIZ

    [center][link=http://forum.donanimhaber.com/m_51860792/tm.htm][image]https://store.donanimhaber.com/76/19/99/7619994cf6d2f40956f57e658f01ee53.png[/image][/link][/center]


    [center][link=http://forum.donanimhaber.com/m_51860792/tm.htm][image]https://store.donanimhaber.com/6f/37/72/6f3772ffb7484a19931e64ce8ea25a94.png[/image][/link][/center]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Mühendis -- 4 Ağustos 2013; 0:38:18 >







  • SAKARYA ÜNİVERSİTESİ
    EĞİTİM FAKÜLTESİ

    BİLGİSAYAR VE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENLİĞİ (İÖ)
  • Bilgisayar mühendisliği
  • hoş geldiniz arkadaşlar saü ye nasıl beklediğinz bir sonuçmuydu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: isletmekonomist

    hoş geldiniz arkadaşlar saü ye nasıl beklediğinz bir sonuçmuydu


    Yani ne bekliodm ne beklemiyodum hocam.Aramızda 6bin kişiye yakın vardı çok sevindirdi vallahi
  • 3k vardı benim sıramla, girdim şükür. Ben bekliyodum sakaryanın gelmesini ama..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ~H!ddeN

    3k vardı benim sıramla, girdim şükür. Ben bekliyodum sakaryanın gelmesini ama..


    Hayırlı olsun hocam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sadece Mühendis


    quote:

    Orijinalden alıntı: ~H!ddeN

    3k vardı benim sıramla, girdim şükür. Ben bekliyodum sakaryanın gelmesini ama..


    Hayırlı olsun hocam


    Hepimiz için hayırlı olsun
  • Bilişim sistemleri mühendisliği
  • ben de varım =) makine müh. iö.
  • Hayırlı olsun herkesinki
  • Ben de varım Sakarya bilgisayar hafızlar
  • Mekatronik var bi adet
  • Bilgisayar müh. benimki de
    Kayıt için gerekli belgeleri nereden bulacağız Sakaryalılar :)
  • hoşgeldiniz arkadaşlar güzel bir üniversiteyi kazandınız =)
  • hoş gittiniz güzel şehrimin giremediğim üniversitesine afislar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Erdem

    SAKARYA ÜNİVERSİTESİ
    EĞİTİM FAKÜLTESİ

    BİLGİSAYAR VE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENLİĞİ (İÖ)


    Hayırlı olsun bölümün. Bende 3. sınıfa geçtim sormak istediğin birşey varsa sorabilirsin...
  • Kampüsü felan nasıldır.Yurt bulma zorlugu felan çeker miyim?
    Birazda şehri tanıtırsanız sevinirim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Erdem

    SAKARYA ÜNİVERSİTESİ
    EĞİTİM FAKÜLTESİ

    BİLGİSAYAR VE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENLİĞİ (İÖ)


    erdem kaç puanla ve ygs1 başarı sıran kaç paylaşırmısın
  • Yukarıııııııı. dev gibi üniversitede bukadarmıyız
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.