Şimdi Ara

Takıntılarımdan nasıl kurtulabilirim?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
4.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Sizinle birşey paylaşmak istiyorum.Bu bölümde ciddi cevaplar alabiliceğimi düşünüyorum.Öncelikle şunu söyleyim.Bir akrabağmız şuan kanserle mücadele ediyor.Allah şifa versin.Evde hemen hergün bu konu hakkında konuşuluyor.Buda sanırım benim bilinçaltıma yerleştir biraz.Vücudumda bir sertlik vs gördüğümde yada başka birşey hemen aklıma en kötüsü yani kanser olabileceğim geliyor.Akrabağmız ağrılarından sonra 1 yıl farklı hastalıklar denerek oyalandığından maalesef durumu ilerledi.Bende birşey gördüğümde hemen korkuya,paniğe kapılıyorum.İnterneti de biliyorsunuz.Ne yazsanız illa bir kansere bağlıyorlar.Yani bir bakımdan bağlanıyor google a rahatsızlığı yazsam.
    2 kez bu tarz olaylar yaşadım ve şuan hala birini acayip şekilde kafama takıyorum.Vücudumda bir yerde bir sertlik farkettim.Ama bazen oluyor bazen olmuyor.Hemen korkuya kapıldım.Doktora gittim.Ultrason çekildi ve birşey çıkmadı.Fakat hala o sertliği arada bir hissediyorum ve soğuk terler atıyorum.Geçen gittiğim doktor birşeyin yok demesine rağmen tatmin olamıyorum.2. bir doktora gitmeyi düşünüyorum.Ultrasonda hata olabileceğini düşünüyorum vs.Diğer hissettiğimde muhtemelen bir kıl köküymüş.2 sefer doktora gittim onun içinde.Bu aralar fast-food u kestim.Biraz kilo verdim.Yazın 64 civarıyken 61-62 oldum.Yiyiyorum kiloda alamıyorum.Hemen bunlar aklıma kötü ihtimalleri getiriyor.
    Bu takıntılardan kurtulmam gerektiğini ve saçma olduğunu biliyorum fakat birkaç gün takmıyorum sonrasında mesela o sertliği hissettiğimde yine sil baştan.Kendime söz geçiremiyorum gibi.Sizce ne gibi şeyler düşünmeliyim ve ne yapmalıyım?Antidepresan ilaçlara falan da bulaşmak istemiyorum.Yaşım 21.Üniversitede okuyorum.Bu durumun derslerimi de etkilemesinden çekiniyorum.Ciddi cevap ve önerilerinizi bekliyorum.

• kendine zamanını harcayacak hobi bul derim. ünide olduğuna göre ilgini çeken herhangi topluluğa üye ol.
    internete olan ilgini azalt. günde 1 saati geçmesin. ayrıca spor salonuna yazılmanda fayda var. yüzme, yürüyüş, gezip dolaşmak yada hafta sonu il dışı gezi iyi gelir. sevgilin yoksa kendine sevgili bul derim.

unutmadan sağlıklı yaşamın sırrı iyi beslenmeden geçer ben de 21 yaşındayım ve 3 senedir doktora hiç gitmedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i run each teen me -- 15 Ekim 2010; 0:10:26 >
  • Üniversitede okuyorsun sen zekisin cahil değil geleceğini düşün başarılı bir iş hayatı yada hedeflerini düşün haberleri oku maçları takip et derslerine çalış bi süre sonra hayal meyal hatırlarsın bunları.
  • bu aralar bence fazla düşünme daha yarıyılın başı sayılır kafayı biraz dağıt derim bu tip durumlarda çok düşünmek akıl sağlığını yıpratabilir. bunu devamında ise anti depresan ilaç kullanımı olursa bu ilaçlar bağımlılık yapar ve hayatın bir daha toparlanamayacağın şekilde allak bullak olur. 21 yaşındasın artık takıntın olmaması lazım daha geç olmadan kurtul bunlardan!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i run each teen me -- 15 Ekim 2010; 0:25:49 >
  • Benim aynımsın kardeşim , belimde bir beze gördüm aklıma hemen kötü şeyler geldi , vucütta bolca beze ve sertlikler var , hepsine taksak hayatımız zindan olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: PoseDn

Benim aynımsın kardeşim , belimde bir beze gördüm aklıma hemen kötü şeyler geldi , vucütta bolca beze ve sertlikler var , hepsine taksak hayatımız zindan olur

beze ve sertlik türü şeyler genelde 3 nedenden olur
    1. kuyruk sokumu bölümndeyse yüzde 99 basurdur bunun tedavis acı ve baharat yemeyeceksin banyo yaparken sıcak su ile yıkan bir süre sonra basur kaybolur ve ya şişkinlik ve sertlik azalır
    2. sırt, bacak, çene, yanak, boyun arkası, kaba et bölünde ise yüzde 99 derinin alt kısmında ham halde sivilce vardır. bunu tedavisi ise sivilce yapan yiyecekleri kesmelisin. bazı insalarda biber, domates, patlıcan gibi gıdalarda sivilce yapabiliyor ben ve babam gibi.
    3. ise kılların bol olduğu bölümde ise kıl dönmesi ihtimali olabilir bunun için doktora başvur derim.

sağlıklı yaşamın sırrı iyi beslenmeden geçer sürekli doktor kapısı aşındırmak bi işe yaramaz. isterseniz doktora gidin bir muayne olun size özel sağlılı beslenme konusunda bilgi versin derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i run each teen me -- 15 Ekim 2010; 1:01:09 >

• Belimde sağ tarafta kemiğin orda beze var iç tarafta , dikkat ettim diğer yandada var kemiğin orda ama bu daha ele geliyor

Allah korusun kötü birşey değildir inşallah , biri lemfoma yada fıtık olabilir dedi aşırı korktum , Allah korusun ya
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Babam'dan nasıl kurtulabilirim.
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Profesyonel destek=psikolog
  • quote:

Belimde sağ tarafta kemiğin orda beze var iç tarafta , dikkat ettim diğer yandada var kemiğin orda ama bu daha ele geliyor

Allah korusun kötü birşey değildir inşallah , biri lemfoma yada fıtık olabilir dedi aşırı korktum , Allah korusun ya

Değildir inşallah kardeşim.Lipom denen yağ bezeleri oluyor vücutta.Belki onunla ilgili olabilir.Bir doktora görün derim yinede.

Cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar.İnşallah zamanla yenicem bu sorunumu.Bugün doktora uğradım.Elle muayene etti ve hiçbirşey yok dedi.Ama yinede içinin rahat olması için ultrason yazayım dedi.Salı günü ultrason çektiricem inşallah oda normal çıkarsa daha fazla kurcalamıcam artık bu konuyu.Doktor normal diyor da bu hissettiğim şey 3-4 saatte bir falan oluyor.15-20 dakikada yok oluyor.Yani garip birşey inşallah kötü birşey değildir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Aytürk

Profesyonel destek=psikolog

Bencede Ama bu bahsettiğin şeylerden kendi yöntemlerle de kurtulabilirsin , bak ne güzel üniversitedesin , yukarda bir arkadaşın dediği gibi cahil bir adam değilsin , gez , toz , ilgini çeken şeylerle ilgilen ve onlara yoğunlaş , hayatın farklı yönlerini tatmak istiyorsan (hemen cinselliğe çekilmemesini rica ediyorum ) ve bir kız arkadaşın da yoksa kendine bir sevgili bulmanı öneririm ama hatun işi bana gelmez diyorsan okuluna , eğitimine , ilgi alanlarına ve hayatınla ilgili planlarına yönelebilirsin daha çok .

Bir sıkıntın , derdin vs. olursa biz yine buradayız dostum... Kendine çok iyi bak , sağlıcakla kal...

• quote:

Orijinalden alıntı: Mk4Ever.

quote:

Belimde sağ tarafta kemiğin orda beze var iç tarafta , dikkat ettim diğer yandada var kemiğin orda ama bu daha ele geliyor

Değildir inşallah kardeşim.Lipom denen yağ bezeleri oluyor vücutta.Belki onunla ilgili olabilir.Bir doktora görün derim yinede.

Cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar.İnşallah zamanla yenicem bu sorunumu.Bugün doktora uğradım.Elle muayene etti ve hiçbirşey yok dedi.Ama yinede içinin rahat olması için ultrason yazayım dedi.Salı günü ultrason çektiricem inşallah oda normal çıkarsa daha fazla kurcalamıcam artık bu konuyu.Doktor normal diyor da bu hissettiğim şey 3-4 saatte bir falan oluyor.15-20 dakikada yok oluyor.Yani garip birşey inşallah kötü birşey değildir.

Sendedemi beze var anlamadım kardeşim setlikten kastın ne ve nerede bu sertlik ? Kanserin tek belirtisi sertlik değilki ondan önce ve sonra gelen birçok belirtisi var

Allah acil şifalar versin

• Uzun uzun yazmak yerine zamanında takıntılardan çok çekmiş biri olarak bana göre
    Sen doktora gittikçe doktora daha çok gitmek istersin sıkıntın artar stresli zamanlardada sıkıntın artar zaten şüphelendikçe stres yaparsın stres yaptıkça internetten araştırma yaparsın böylece kısır döngü sürer gider senin yapman gereken bunu ne kadar sıkıntı duyarsan duy durdurman
    Bunun yanında istersen ikinci kez doktora git ama ondan sonra artık çizgiyi çekmenin vakti gelmiştir hem böylece kendini mantık çerçevesinde daha iyi telkin edersin,okudumda galiba randevuda almışsın tekrar bitir artık yani
  • quote:

quote:

öncelikle insan vücudunun 45- 50 yaşdan önce kansere yaklanma oranı yüde 0.001 diyebilirim. hergün binlerce kanser yapıcı özelliği bulunan maddeleri vücudumuza alıyoruz ve bağışıklık sistemimiz bunları rahatlıkla yeniyor. iyi beslenip sporunuda yaparsan doktora kesinlikle ihtiyacın yok.
    lipom yağ bezesi demektir kesnillikle iyi huylu bir bezedir insan vücuduna rahatsızlık verici hiçbir sakıncası yok ama günlük yaşamda sıkıntı oluturuyor diyorsan cerrahi yöntemlerle alınabilinir.
    lipomun o kadar az ki kötü huyluya dönüşme ihtimali doktorlar tarafından dikkate alınmamaktadır.

işin özü; herşeyi kafaya takma, sağlıklı beslen, spor yap, sevgilinin elini tut gez.
    bunları yaparsan doktora da gitme çünkü doktora ihtiyacın olmaz.

• quote:

quote:

quote:

Sendedemi beze var anlamadım kardeşim setlikten kastın ne ve nerede bu sertlik ? Kanserin tek belirtisi sertlik değilki ondan önce ve sonra gelen birçok belirtisi var

Allah acil şifalar versin

yazmak istemedim ama bende beze değilde yumurtalıklarda bazen birşey hissediyorum.Çoğunlukla yok.Ağrısı vs de yok.Kimi zaman sol yumurtanın alt kısmında sağ-köşe kısmında bir sertlik oluyor.Dışardıdan şişkinlik gibi durmuyor.Dokununca anlaşılıyor.O sert olduğu zaman sol testisin sağ yanından inen damarlar var.Onlarda şişkin ve sert oluyor.Sertlik hissettiğim bölgede tam bu damarların bitiş kısmı.Sertliği hissediyorum mesela.15-20 dakika geçiyor.Tamamen doğal haline dönüyor.O bahsettiğim damarlar inmiş ve sertlik yok olmuş oluyor.Bu kanser tipinin de genelde 15-35 yaş aralığı olması beni korkutan etkenlerden oldu.Testistede tek belirti ele gelen sert kitle.
    Sertliği şöyle tanımlayabilirim.Parmağımızın üzerinde kemikler var hani ay falan sayılan.İşte parmaklar düzken oraya bastırın.Öyle birşey yani.15-20 dakika sonra bakıyorum hiç eser yok öyle birşeyden.Şuan gene var mesela.Sanki damarın devamı ve bitiş yeri ama daha sert.
    İşte ilk korktum.Doktora gittim ve ultrason istedi.Ultrasonda birşey çıkmadı ama bu sertlik hissettiğim zamanlarda çekilmedi tabi denk gelmedi.Ama doktorların dediğine göre tümör gibi birşey olsa Allah korusun sürekli ve kalıcı olurmuş vede ultrasonda gözükürmüş.Mantıklı düşününce bunları aklıma getirtip kendimi rahatlatıyorum dediğim gibi.Fakat gördüğüm zaman mantığım aşağılarda kalıyor ve içimi korku kaplıyor.2 de 1 kontrol etmesem hiç farkedilicek bir durum değil aslında ama işte sorunluyum maalesef.
    Bugün başka bir ürologa gittim oda baktı ve birşey yok dedi ama oda normal halindeyken baktı.Zaten ne zaman sertlik olucağı da belli olmuyor.Bazen 1 gün yok bazen oluyor geçiyor tekrar oluyor 2-3 saat olmuyor.Böyle birşey işte sorunum.
    O bölgede epididim başı denen doğal bir oluşum varmış sanırım.İnşallah hissettiğim odur.Ama işte onuda anlayamıyorum varsa neden sürekli hissedilmiyor.Böyle birşey yaşayan oldu mu aranızda?

• Bendede oluyordu hatta ağrı falanda olmuştu bir ara takmadım geçti gitti.

Bendeki bezenin aynısı kafamdada vardı geçmişti , genelde kemiklerin yanında bezeler oluyor , yada damarların yanında , onlardan biridir kardeşim seninde , eline gelen sert şey bir beze olabilir yani. Vucütta her sertliği incelersek moralimiz harbiden bozulur.

Bende çok korkuyorum biri lemfoma olabilir dedi belimdeki bezeye korkudan bayılıyordum , en iyisini doktor bilir takma kafana , ultrasona bile girmişsin.
  • quote:

Bendede oluyordu hatta ağrı falanda olmuştu bir ara takmadım geçti gitti.

Bendeki bezenin aynısı kafamdada vardı geçmişti , genelde kemiklerin yanında bezeler oluyor , yada damarların yanında , onlardan biridir kardeşim seninde , eline gelen sert şey bir beze olabilir yani. Vucütta her sertliği incelersek moralimiz harbiden bozulur.

Bende çok korkuyorum biri lemfoma olabilir dedi belimdeki bezeye korkudan bayılıyordum , en iyisini doktor bilir takma kafana , ultrasona bile girmişsin.

saolasın kardeşim.Kim dedi öyle birşey olabilir diye?Bence doktora görün büyük ihtimalle yağ bezesi çıkar dokununca yumuşak yani çok sert değil ve oynaksa.

İşte takıntı yaptığım konuda o kardeş.Ultrason dahi çektirdim ama hala tatmin olamadım.Kendi kendime diyorum doktorların dediğine göre tümör öyle gelip geçici değil olursa kalıcı oluyormuş yani sürekli hissetmek lazımmış+ultrasondada birşey yok fakat hissettiğim zaman bütün bu dediklerim aklımdan çıkıyor ve korku başlıyor.Şuan biraz daha iyiyim.Yani eskisi gibi kafama takmıyorum.Emin olmak için salı günü 2. bir ultrason çektiricem ve Allah'ın izniyle oda normal çıkarsa artık bu durumu daha fazla kurcalamamayı düşünüyorum.Ama sende bu durumu bilirsin.İnsan bazen kendisine söz geçiremiyor işte.

• Allah acil şifalar versin öncelikle. Senin en rahat şekilde takıntından kurtulman için doktora görünüp bişeyinin olmadığını öğrenmen. Başka türlü kendini yersin uzun bi süre.
  • quote:

quote:

Bendede oluyordu hatta ağrı falanda olmuştu bir ara takmadım geçti gitti.

saolasın kardeşim.Kim dedi öyle birşey olabilir diye?Bence doktora görün büyük ihtimalle yağ bezesi çıkar dokununca yumuşak yani çok sert değil ve oynaksa.

İşte takıntı yaptığım konuda o kardeş.Ultrason dahi çektirdim ama hala tatmin olamadım.Kendi kendime diyorum doktorların dediğine göre tümör öyle gelip geçici değil olursa kalıcı oluyormuş yani sürekli hissetmek lazımmış+ultrasondada birşey yok fakat hissettiğim zaman bütün bu dediklerim aklımdan çıkıyor ve korku başlıyor.Şuan biraz daha iyiyim.Yani eskisi gibi kafama takmıyorum.Emin olmak için salı günü 2. bir ultrason çektiricem ve Allah'ın izniyle oda normal çıkarsa artık bu durumu daha fazla kurcalamamayı düşünüyorum.Ama sende bu durumu bilirsin.İnsan bazen kendisine söz geçiremiyor işte.

Bak kardeşim benim durum belki seninkindende ileri , herşeyi takarım ama herşeyi vucüdumu günde bilmem kaç kere incelerim

Ama ne geçiyor elime hiçbirşey , sıkıntı yaratıyorum ve en önemlisi bu sıkıntı vucüda olumsuz etki yapıyor, beyni fazla yormamak lazım

Allah hepimizi korusun inşallah hastalıklara karşı , psikoloğada gidebilirsin , ben p.tesi deneyeceğim psikolog işini =)

• quote:

Orijinalden alıntı: ncap

öncelikle kanser denilen illet ansızında ortaya çıkabiliyor deyip bunun yanında söyle devam edeyim;geçen 2009 ağustos ayında dayımın hanımı bir ay gibi kısa bir sürede ALL lösemi yüzünden hayatını kaybetti ve hani yakın ailede herhalde en sağlıklı olarak görülen bireylerden birisiydi kendisi...hastanede 1 hafta kalamadan kemoterapiden sonra kalbi durdu ve 2-3 gün sonra da vefat etti....

şimdi çok sağlıklıyıdı,kendine iyi bakardı da ne oğldu sağlıklı yaşadı ama 2-3 haftalık bir hastalık ona yetti mağlesef....demek ki aldığımız tedbirleri yaşam kalitemizi yükseltmek için alıyormuşuz ölüm öyle ya da böyle geliyor anlayacağınız....bunu karamsarlık yaratmak için değil aksine yaşama daha pozitif bakabilmen için söylüyorum...öyle ya hiç düşündünüz mü trafikte karşıdan karşıya geçerkenki aldığınız risk çok mu az, bir kaza kurşunu sizi gelip bulamaz mı acaba , deprem olmaz mı bu dünyada daha neler neler...hayatta o kadar risk var ki sizin uğraştığınız şeyler önemsiz kalıyor bunların yanında inanın......

Aslında haklısın.Trafikte,yolda yürürken,araba kullanırken birçok riskle karşı karşıya kalıyoruz.Takıntı haline gelincede insan hayattan bir tat alamıyor.Zaten genç ölümlerin %90 ı herhalde trafik kazası tarzı ölümlerdir.Bahsettiğim tümör Allah korusun 100.000 de 1-2 kişide görülüyormuş.Salı günü de ultrason çekilsin de inşallah aşıcam bu sorunumu.

• Arkadaşlar bugün 2. ultrasonu çektirdim.Çok şükür ondada hiçbirşey çıkmadı ve içim rahatladı.İnşallah kafama takacak yeni şeyler bulmam.Doktorda hiçbirşeyin yok kafana takma boşuna dedi.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.