Şimdi Ara

SYMBOL 2013

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
3
Favori
35.914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2013 SYMBOLUN DETAYLARI YUKARIDA Kİ LİNKTE VAR
  • 2013 model dacia logana benzerlik baya var...Hb clio gayet gzl
  • Arka tasarımı daha güzrl olabilirdi sanki ama önde yenilikle gelen büyük reno amblemi her türlü yeter
  • Sanırım giriş seviyesi konsolu bu

SYMBOL 2013
  • Şenlensin

SYMBOL 2013
  • İç hacim sıkıntısı ve donanım sıkıntısı kalmadı ESP,Hız sabitleyici,Dijital klima donanım listesinde

SYMBOL 2013

SYMBOL 2013

SYMBOL 2013

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2016 Toyota Auris Active
    9 yıl önce açıldı
    2010-2011 Honda CRV 2.0
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Şu aracı kolayını seçip yeni logan'ı logolayıp biraz allayıp pullayıp symbol olarak getirerek düşük maliyetli araçtan biraz daha tatlı kar elde edeceklerdir.Kullanım maliyetlerinin düşük olacak olması ve marka faktörü sebebi ile potansiyel bir alıcı kitlesi halihazırda mevcut.
  • BEnce önemli olan ucuz ve donanımlı araca binmek zaten motor belli çok az tüketiyor hacim bu sınıfta böyle hacimli sedan yok linea dahil.

Tatlı karda çok haklısınız bu dacia olarak gelse aynı donanım daha ucuz olurmuuydu ? Sanırım renault fiyat kozunu iyi kullanacak bu araçla baş edebilecek hacim ve donanımda araç yok belki linea ama bunun full olanı lineanın baz donanım fiyatına satılırsa yok satar.
  • Dacia'nın romanya sitesinden aracı konfigüratörden neredeyse full donanıma getirerek, 1.5dci 75hp laurate için 11.750 euro fiyat çıktı.Bu ya da buna benzer donanımla türkiyede ki satış fiyatı symbol'ün ne olur.
    Benim tahminim aracın romanya fabrika çıkışlı maliyeti düşük olduğundan,zengin donanıma rağmen rekabetçi bir fiyatla 36.000tl bu donanım seviyesi için olur diye tahmin ediyorum.
    Romanya sitesinden alıntı;

1.5dci laurate 75hp
    laurate döşemelik kumaş
    Sürücü ön hava yastığı
    ABS, elektronik fren dağıtım ve AFU
    Yol bilgisayarı
    Mobil Küllük ve çakmak
    Arka katlama ve Isofix sistemi ile 1/3, 2/3 fraksiyonel
    Ayarlanabilir emniyet kemerleri ön yüksekliği
    Klima
    3 arka emniyet kemerleri 3 montaj noktası
    Yüksekliği ayarlanabilir sürücü koltuğu
    Isıtmalı arka cam
    Elektrikli ön camlar, elektrikli ayarlanabilir ve de-icing Gövde rengi dış aynalar,
    Gövde aydınlatma
    Yüksekliği ayarlanabilir direksiyon simidi
    Dış kapı açılış gövde renginde kolları
    Siyah iç kapı açma kolları
    Yüksekliği ayarlanabilir ön kafalıklar (tam)
    Montaj sesli ve görsel emniyet kemeri uyarı seçenekleri
    Radyo 2DIN: CD, direksiyon kontrolü, uydu, jak soketi, USB, Bluetooth ® ses akışı MP3
    Ön yolcu hava yastığı (manuel ayırmalı)
    Yan ön hava yastığı
    Sis
    ASR ESP
    Yönetim
    EBA (Emergency Brake Assist)
    Gövde rengi tamponlar
    Gündüz farları
    3 adet yüksekliği ayarlanabilir arka koltuk başlıkları (virgül yazın)
    Standat donanım araç bedeli - 10.600 euro

Bunlar da laurate donanıma ilave eklediğim opsiyonlar;

Sécurité Paketi - arka park yardımı - hız sınırlayıcısı Regülatörü - Deri direksiyon simidi- 400euro

Paketi Bak - elektrikli arka camlar - 4 alüminyum jantlar 15 '- 350euro

Nav Medya- 300euro

Ön orta kol dayama- 100euro

Bu da son olarak aracın teknik verileri;

Tüketim ve emisyon

103 CO2 emisyonları (g / km)
    4.4 Kentsel tüketimi (l/100 km)
    3.7 Şehir dışı tüketim (l/100 km)
    3.9 Tüketim kombine (l/100km)
    1,461 Hacmi (cm3)
    4 Silindir sayısı
    8 Valf sayısı
    055 (075) Maksimum güç (kW / hp)
    200 Maksimum tork (Nm)
    Turbo ve Common-Rail direkt Tipi Enjeksiyon
    Dizel Yakıt
    EURO5 Kirlilik kuralları
    Seri Partikül filtresi

Google chrome çevirici ile bu kadar yapabildim.Bu araç gördüğünüz ilave opsiyonlarla navi ekran,alaşım jant,esp vs v.s Romanya da kdv dahil diyor,orada ki kdv oranları nedir bilmiyorum,anahtar teslim 11.750 euro.Yalnız tüketim verilerine de dikkat edin çok çok iyi gözüküyor.

• Logan olanda dijital klima yok ama symbolün resimlerinde var üstelik clio 4 ün aynısı ayrıca çift renk kapı kaplamaları cam butonları symbol olanda kapıda koltuk kumaşları bile farklı olacak 36000 bence yüksek fiyat olur 90 lık dci olsa belkide 75 lik dci full dijital klima hız sabitleyicili navigasyonlu 33.000 olmalı şu an satılan blackline 30000 olduğu düşünülürse yenilenme 3000tl iyi fazlası satışları düşürür Ocakta belli olacak.
  • Full dolu versiyon için tahmininizi biraz fazla iyimser buldum.Söylediğiniz fiyatlardan satılırsa,insanlar renault amblemi faktörüyle alır.Deyim yerindeyse satışlarında patlama olur.
  • şunuda araba diye satıyorlar ya

gidin en azından bir cy elsee felan alın bunun yerine
  • Bu da mı gol değil?

• Bu da mı gol değil?

• Yeni Dacia Logan ve Yeni Renault Symbol 3
    Lada ve Mahindra markalarıylada üretilebilir.
    Bir ihtimal zaman içinde Samsung ve Datsun bile olabilir...
  • Şaşırmamak lazım,Ortak platform kullanımı maliyetleri düşürmenin,ulaşılabilir fiyattan üreticilerin araç sunmalarının temel maddelerinden.
  • Şubat ayından itibaren piyasaya çıkacak...
  • 13 şubatta piyasaya çıkıyormuş.Fiyat baya rekabetçi duruyor.Donanımlarda baya iyileştirme var gibi görünüyor.

quote:

Yeni Renault Symbol'un fiyatı belli oldu

Yeni Renault Symbol 13 Şubat'ta 27 bin 990TL’den başlayan fiyatlarla Türkiye pazarında satışa sunuluyor.

Aybar, Yeni Renault Symbol'e ilişkin de görüşlerini paylaşarak, Renault markasının 14 yıldır süren binek otomobil liderliğinde büyük katkısı olan modeli Symbol'ün, Yeni Clio ile başlayan markanın yeni tasarım anlayışını yansıttığını kaydetti.

Yeni Renault Symbol'ün, yeni tasarımı ile müşterilerin beğenisini toplamaya devam edeceğini ve pazarda iddiasını sürdüreceğini dile getiren Aybar, Yeni Symbol'ün 13 Şubat tarihinden itibaren 27 bin 990 liradan başlayan fiyatlarla Türkiye pazarında iki farklı donanım seviyesi ile satışa sunulacağını ifade etti.

Yeni Renault Symbol

Verilen bilgilere göre, Yeni Symbol daha teknolojik dokunmatik ekranlı Navigasyon Multimedya Sistemi Renault R-Nav, elektronik klima ve tüm versiyonlarda standart olarak sunulan USB ve bluetooth müzik ve telefon bağlantısı gibi bir dizi teknolojik yenilikle zenginleştirildi.

Yeni benzinli motoru, 0,9 Turbo 90 beygir, 135 newton torku ve100 kilometrede 5,2 litre karma yakıt tüketimi sunuyor. Ayrıca yeni ECO Mode özelliği sayesinde yüzde 10'na varan yakıt tasarrufu imkanı sunuyor. Yeni Renault Symbol'ün güvenilirliği 3 yıl veya 100 bin kilometre garanti ile destekleniyor
    .

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/22565625.asp

• Bu da ilk sürüş izlenimi.

quote:

İlk sürüş: 2013 yeni Renault Symbol

Başarılı satış rakamlarıyla dikkat çeken modeller arasında yer alan Renault Symbol, İstanbul Şile’de gerçekleştirilen Türkiye lansmanıyla basına tanıtıldı. İlk kez 2013 İstanbul Autoshow Fuarı’nda otomobil severler ile buluşan Renault Symbol 27.990 TL’den başlayan fiyatlar ile satışa sunuldu.

Yeni tasarım anlayışı

Her bakımdan Renault markasının genlerine sahip olan Symbol, markanın yeni tasarım anlayışıyla yeniden yorumlandı. Yenilenen yeni yüzüyle daha dinamik yapıya kavuşan model modern tasarımına kavuşmuş. Tasarıma baktığımızda ön tarafta büyüyen marka logosu dikkat çekiyor. Önceki versiyonda önden arkaya doğru uzanan ve yuvarlak tasarımlı far grubu ön panelde toplanmış. Eski modele göre arkaya doğru alçalmayan bir tavan yapısı tercih edilmiş. Bu sayede geçmiş modelin baş mesafesi sorunu giderilmiş.

Modern iç mekan

İç mekâna geldiğimiz ise eski tasarıma göre daha şık bir mekân bizleri karşılıyor. Malzeme kalitesi ve işçilik önceki modele göre iyileştirilmiş. Ancak sert plastik malzemelerin varlığı hala devam ediyor. Çift renkli ön konsol yukarıda konumlandırılmış. Kapı kollarında ve orta konsolda kullanılan piyano siyahı kaplamalar içeriye farklı bir hava katmış. İçerideki misafirlere sunulan alan ideal seviyede. Paralel uzanan tavan çizgisiyse baş mesafesini yeterli seviyede tutmayı başarmış. Arka koltukta yer alan yolculara fazlasıyla geniş bir diz mesafesi sunarken, 510 litrelik bagaj hacmiyle de sınıfındaki rakiplerine fark atar nitelikte.

Teknolojik öğeler gelmiş

Yeni Symbol, Renault’un uluslararası pazardaki müşterilerinin de taleplerine bağlı olarak daha yüksek bir ekipman seviyesi ile sunuluyor. Konfor ve teknoloji seviyesi ise 7’’ dokunmatik ekranlı Navigasyon Multimedya Sistemi Renault R-Nav, elektronik klima ve tüm versiyonlarda standart olarak sunulan USB ve bluetooth müzik ve telefon bağlantısı, hız ayar ve sınırlayıcı, arka park sensörü gibi bir dizi yenilikle zenginleştirildi.

Güvenlik artırılmış

Yeni Symbol’de güvenlik konusunda da tüm ihtiyaçlarınız düşünülmüş. Tüm versiyonlarda standart olarak bulunan ABS, AFU, ESP, ASR, sürücü ve yolcu hava yastıkları, ISOFIX çocuk koltuğu sabitleyici, emniyet kemeri ikazı gibi donanımlar ile hem aktif hem pasif güvenlik unsurlarıyla tüm yolcuları için etkin bir koruma sağlanıyor.

Artık onda da küçük motor var

Renault Symbol’de 0,9 ve 1,2 litre benzinli motorun yanı sıra 1,5 litre dizel motor kullanılacak. 0.9 litrelik benzinli motor 90 bg, 1,2 litrelik diğer seçenek ise 75 bg güce sahip. Ekonomi konusunda başarısını kanıtlamış 1,5 litrelik dizel ünite ise 75 bg güce sahip. Bu motorlar, Euro 5 çevre standartlarına uyum gösteriyorlar. Diğer yandan Eco sürüş modu ile yüzde 10’a kadar yakıt tasarrufu sağlanıyor. Yeni Symbol, gerek dizel gerekse benzinli versiyonlarında son derece tutumlu: 1,5 dCi 75 bg motorda 100 km’de sadece 3,9 lt (km’de 103 g CO2), 0,9 Turbo 90bg benzinli motor ise 100 km’de 5,2 lt (km’de 119 g CO2) tüketim değerleri sunuyor.

Sürüş İzlenimi – ALPER GÜLER

Yeni Clio Symbol’ü 0,9 litre benzinli ünite ile kullanma şansı buldum. Tasarım anlamında yeni marka kimliği tüm ihtişamıyla kendini gösteriyor. Büyüyen marka logosu güç simgesini ifade eder nitelikte. İç mekânda rakiplerine oranla gerek teknoloji konusunda gerekse kalite anlamında bir adım önde olduğunu rahat bir şekilde söyleyebilirim. Sürüşe geçtiğimizde ise bir konunun altını çizmek istiyorum. Renault yeni tasarım anlayışı çerçevesinde sürekli eleştiri alan direksiyon konusunda oldukça başarılı bir gelişim göstermiş. Hisli direksiyon yol tutuşu konusunda size yardımcı olan detaylar arasında. Bir diğer konu ise süspansiyonlar. Önceki modele göre iyileştirilmiş bu detay virajlarda gövdenin fazla salınım yapmasına neden olsa da standart olarak sunulan güvenlik donanımları sayesinde her zaman güvendesiniz. 0.9 litrelik benzinli motorun performansına baktığımızda ise bilinenlerin aksine üst düzey bir performansla karşı karşıyasınız. Geçtiğimiz haftalarda Clio 4 testimizde beni şaşırtan bu motor karoser büyüse de kesilmeyen performansı ile beni etkilemeyi sürdürüyor. Turbo beslemeli ünite alt devirleri fazla sevmese de 2500 devirden sonra canlanmaya başlıyor. Bütün bu artı yönlerinin yanında gerek performansı gerek yakıt tüketimi ve gerekse makul fiyatıyla Renault Symbol B sedan segmentinin sembolü olmaya devam edecek gibi görünüyor.

http://www.arabam.com/Haber/lansman-ilk-surus-2013-yeni-renault-symbol/Detay-296532/

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.