Şimdi Ara

Suzuki Swift mi? Hyundai Getz mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
1
Favori
2.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İlk defa konu açıyorum bir sıkıntısı varsa şimdiden özür diliyorum.
    30bin lira civarı bir bütçem var ve Swift ile Getz arasındayım. Evet Swift'in muadili İ20 gibi duruyor ama bütçem biraz sınırlı. Kriter olarak Sorunsuz kullanım ilk kriterim. Sonra güvenlik, yakıt tüketimi ve en son ikinci el piyasası geliyor. Yeni şöförüm bunu da göz önünde bulundurun lütfen.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Getz değil..
  • Swift 4x4 olacak muhtemelen. Fazla yakar. Daha fazla mekanik barındırır ve bu durum eski arabada sıkıntı olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • picanto 206+ gibi araclara bakmanı oneririm. yukardakilerin yorumlari dogru.
  • onurmaurer kullanıcısına yanıt
    Peki hocam b segmenti kronik bir problemi olmayan sanayiye sık sık uğratmayacak biraz cık da az yakacak bir araç dediğim gibi ikinci el piyasası çok önemli değil aracın. Ne önerirsin?

• Swift kaliteli bir araç zaten 2.el derdiniz yok alın binin gezin doya doya

• defiant82 kullanıcısına yanıt
    Bende öyle düşünüyorum ama işten çok anlamıyorum sağdan soldan ne yapacaksın suzuki ne motor markası diyorlar... Bende arada kalıyorum:(

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hyundai i20 mi Honda jazz mı
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: phlebotomus

Bende öyle düşünüyorum ama işten çok anlamıyorum sağdan soldan ne yapacaksın suzuki ne motor markası diyorlar... Bende arada kalıyorum:(
    Etrafa bakarsanız hiçbirşey alamazsınız ikisi arasında swift daha oturaklı sağlam bir japondur sıkıntı olarak belki yedek parça ve 2.el değer kaybı ama ben olsam swift alırdım

• Toyota yaris e de bakin derim

• 4 yıldır Suzuki Swift kullanıyorum, daha öncesin de Getz de kullandım. Çevrenizi mutlu etmek istiyorsanız o paraya gidip artık canı çıkmış Hyundai Accent, Polo, Civic falan alın, o zaman herkes sizi takdir eder. Fakat elinizdeki para ile kendizi mutlu edecek, biraz da olsa güvenli ve sorunsuz bir araç arıyorsanız düşünmeden Swift alın. Fakat 30.000TL tam sınır bir rakam, bu aracın temizleri(2008-2009-2010) 34 - 35 civarı, o yüzden biraz sabırlı davranmanız lazım temizini bulmak için.

• quote:

Orijinalden alıntı: phlebotomus

Peki hocam b segmenti kronik bir problemi olmayan sanayiye sık sık uğratmayacak biraz cık da az yakacak bir araç dediğim gibi ikinci el piyasası çok önemli değil aracın. Ne önerirsin?
    Herhangi bir fikri olmadan, boş konuşanlara itibar etme Hocam. Hyundai getz gayet sağlam, sorunsuz, ve iyi bir araçtır. Suzikinin 4X4 lerini tavsiye etmem, ama diğerleri fena değildir, ama gerek parça ve servis fiyatlarının uygun olması gerek de 2. el piyasasaının daha iyi olmasıyla, Hyundai Getzi tercihi etmenizi tavsiye ederim, yukarı da birisi 206+ tavsiye etmiş, insan düşmanına bile bu aracı tavsiye etmez, yuh yani.
  • Sadece ikinci el piyasası sıkıntılı gibi ama kesinlikle swift. Kolay kolay sanayi yüzü göstermez, gerçekten sağlam araba. Çok küçük ama getz de aynı sonuçta. Kriterini sorunsuz kullanım olarak da belirttiysen; swift.
  • Swiftte bagaj kucuk ve elektrikli direksiyon sorunu çıkabiliyor. Arkadas icin bakmaya gittigim iki tanesinde bizzat gordum.

Getzin 2006 modeli, 1.3gls, otomatik vites, hidrolik(eps opmayan) direksiyonlu olani memlekette dag bayir/koy yayla olmak uzere, uzun sure(8 yıl) kullandi bir akrabam. Hatta sonradan lpg de taktirdi. Hicbir masraf acmadi, arabanin frenlerine bile son safhaya gelene kadar dokunulmadi. Arac bu haldeyken, 90bin km civarinda 2016da 27bin liraya satildi. Velhasılı, bu sartlarda getz daha mantikli.

Yol tutus, konfor, guvenlik namina swiftten kotudur ama sorun cikarmaz pek.

Eski bir sahibi olarak, stylance veya signo donanim, seat cordoba veya ibiza onerebilirim2009 modelini, 5 yil, 50bin km kullandim, ariza v.s cikmadi.simdiki sahibi de tanidik ve 100bine yaklasti; cok memnun

b sinifinda, parasina gore iyi yol tutus, makul guvenlik ve donanim sunar.

• Bütün araçlara alıştım ama nerde bir getz görsem afedersiniz mal gibi bakakalırım. Nedendir bilinmez alışamadım bu arabaya...
  • Ilk sahıbı oldugumuz getzı 50bın km de satmıstık. Sebebı frenler. Yok tutmuyor, abs falan da yoktu. Servıste yaptırdık tum bakımları ama guvensız gelıyordu artık. Onun dısında sınıfına gore ıc mekan genıs, performans ıyıdır.

• Muhtemelen her kafadan bir ses çıkacak ve bu seslerin hiçbiri ahenk içerisinde olmayacaktır. Benim 2011 yılında ve daha öncesinde Suzuki Swift aracımla ilgili olarak açtığım konular forumda mevcut.

Aracın iyi yönleri, diğer araçlarda olan iyi yönlerle aynıdır ama kötü yönleri maalesef kötüdür. Benim aracı satmamın temel nedeni yedek parça problemiydi ve bu problemin hala aşılamamış olduğunu, 3 haftadır tamircide parça bekleyen başka bir Swift'ten biliyorum. Arkadaşıma ait olan bu Swift'in direksiyon kutusuna ve fren hidrolik hortumu (ya da kablosu) ihtiyacı var ve henüz parça bulamadılar.

Swift sahipleri hemen bana cevap vermeye çalışmasın, çünkü sizin aracınızda sorun çıkmadı diye tüm Swift'ler sorun demek değildir, ki asıl sorun parça tedariğinde karşınıza çıkıyor.

Getz ise hem babamda hem de yakın bir arkadaşımda var. Getz'in benzinlisi az yakmıyor ve eğer imkanınız varsa dizel alın. Eğer dizel alamayacaksanız ve aracı biraz da sıkıştırarak kullanıyorsanız, zaten hiçbir benzinli araç az yakmayacaktır.

Kişisel görüşüm; eğer gücünüz yeterse Yaris ya da Jazz almanızın doğru olacağıdır. Hem Swift'teki parça sıkıntıları yok hem de Getz'e göre daha az yakan benzinli araçlardır.

• Getz sahibiyim. Suzuki modeli hakkında hiç bir bilgim olmadığı için yorum yapmayı doğru bulmuyorum. Hakkında tek bildiğim 2. el piyasa durumu ve parça sıkıntısı...

Kendi aracıma gelince, 2 yıldır sorunsuz bir şekilde kullanıyorum. Tabi masraf etmedim değil ama yaşı itibariyle zamanı geldiği için değişmesi gerekli parçalardı çoğu. Onun dışında az arıza açan araçlar sınıfında görüyorum arabamı. Benimki dolu paketi üstelik, deri direksiyondan dört cam otomatiğine, 2. hava yastığına kadar hepsi var. Bagaj problemim olmasa (araba çok geniş ama bagajı çok dar malesef) çok uzun süre binebilirim sanırım. Tek sevmediğim yanı ise tavşan gibi zıplaması. Yüklüyken belli ediyor daha çok.

Bunlar demek değildirki alacağınız her getz sorunsuz tertemiz olacak. Haliyle ortalama 12-13 yaşlarında bir arabadan bahsediyorum. Temiz kullanılmışına denk gelmeniz çok önemli.
  • oznk40 O kullanıcısına yanıt
    Zıplaması derken? Yol tutuşu falan iyi mi? Virajlarda falan sorun yapıyo mu getz düsünüyorumda :)

• Hangi şehirde, ne kadar ne için kullanacağınızı da söylerseniz daha sağlıklı bir tavsiye gelebilir. Büyükşehirdeyseniz parça ve tamir daha kolay olabilir, satışı da. Alacağınız arabanın bakımını incelemenizi tavsiye ederim.

• Acemi şoförseniz getz daha iyi bir seçenek olacaktır. Sürekli uzun yolda ya da bol virajlı yollarda kullanmayacaksanız çok bir fark hissetmezsiniz. Getzin Parça ucuz, ustası boldur. Biraz kendinizi geliştirdikten sonra gönlünüzden geçeni alırsınız. Biraz da şans işidir. Ben 2005 c3 dizel almıştım. 2 sene hiç sorunsuz bindim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.