Şimdi Ara

Kia Sportage Mi Hyundai Tucson Mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
15.818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba bütcemiz 130.000 Tl aklımızda sportage ve tucson var daha iyi bir alternatifte bulamadık.Golf olmuş 140.000 tl 130 bine bu araçlar bedava bence.
    Aslında aklımızda Audi A6 2012 2.0Tdi almak vardı 180-200 bin civarına ama o zaman arabamızı satmamız gerekiyordu aracımızda citroen c4 piyasası 50-55 bin civarında dizel otomatik yeni ve konforlu bir arabayı bu piyasada 50-55 bine satmak aptallık olurdu sonuçta sıfır aldık 53.750 ye almıştık 2013 yılında hala sorunsuz kullanıyoruz konfor yol tutuşu kalite her anlamda çok iyi bir araba ve çok az yakıyor çok kaçıyor hemde iki araba şart artık tek araç yetmiyor banada araba lazım oluyor
    Bizde sıfır bi suv alalım dedik sportage ve tucson'a bakarsak bence fiyatlarına göre çok mantıklı araçlar ve konfor olsun yol tutuşu olsun a6 yı çokta aratacaklarını zannetmiyorum hemde yerden yüksek olma avantajları var.

Gelelim düşündüğümüz donanım modellerine
    1-Tucson 1.6 T-GDI ELITE 4X4 DCT 134.000 tl bir fiyatı var bayiler 125 ten veriyor 4x2 olanıda 118-120 bin liraya falan veriliyor bunların 4x4 ü ne kadar 4x4 tür bilmiyorum sizce 4x2 mi alınmalı 4x4 mü ?
    2-Kia Sportage PREMIUM TURBO 1.6L 135.000 tl fiyatı var buda 125 binden satılıyor
    Donanımlar yanlış bilmiyorsam birbirine denk ama sportage 4x4 mü bilgim yok
    Donanım paketlerinin elite plus ve gtline olanlardan farklarıda soğutmalı koltuk elektrikli koltuk ve ısıtmalı direksiyon yok arada ki fiyat farkı 20.000 tl bence değmez zaten bütcemizide aşıyor.

Sizin düşünceniz öneriniz nedir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NescafeMan -- 8 Ekim 2017; 7:59:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Zaten her iki araçta da 4*4 mevcut. Sözünü ettiğiniz donanımlı araçlar DCT şanzıman ve 4*4. Bu 4*4 ile araziye hatta hafif araziye bile girilmez, girilmemeli. 4*4 kışın kar kaplı yollarda kurtarıcınız olabilir diğer türlü pek mantıklı bir kullanım senaryosu aklıma gelmedi. Zaten jant boyutları da pek arazi kullanımına müsade eder tipte değil.

4*2 istediğiniz zaman 1.6gdi motorla alabiliyorsunuz. Kağıt üzerinde performans yönünden t-gdi 'ya göre geride. Umarım yanılmıyorumdur.

Benim baktığıma göre 4*2 opsiyonu yok her iki araçta da ama t-gdi ile 4*2 seçeneğini alabiliyorsanız ve 4*4'e ihtiyacınız yoksa bence 4*2 alınmalı. Dediğim gibi şanzıman ve jant boyutları bu aracı arazide kullanmaya pek müsait değil.

Her ikisi de arkada bağımsız süspansiyona sahip. Diğer adıyla multilink. Konfor ve sürüş güvenliği açısından her ikise de iyi araçlar bana sorarsanız. Konfor istiyorsanız 17 inç hatta 16 inç varsa onu tercih edin. Bozuk yollarda ne kadar büyük jant o kadar sıkıntı demek. Büyük jant daha özenli kullanım istiyor bozuk yollarda. Büyük jant daha erken bozulan alt takım elemanları, ön düzen ayarı demek.

Kia Sportage genel anlamda daha Avrupai duruyor, daha şık ve daha lüks duruyor bana sorarsanız. Burdaki yazdıklarımızdan çok gidip her iki aracı da test etmeniz çok daha doğru olur. Hangisinde kendinizi mutlu hissediyorsanız onu alın,nihai olarak aynı araçlar her ikise de zaten...

• sarkihalindekal kullanıcısına yanıt
    Anladim saolun

• İkisi aynı araç, ucuz olan tucson olduğuna göre onu alın.

4*2 t-gdi versiyonu en mantıklı seçim gibi. Hem daha az yakıyor hem performans iyi.

• T-Gdi efsane gidiyor, 177hp. Araç biraz daha hafif olsa keşke.

• Armin van Buuren* kullanıcısına yanıt
    Hocam sehirici bozuk dar dandik yollarda sanki 30 40 i gecebiliyomuyuz

Uzunyolada ayda 2 defa belki cikiyosun yani cokta sart degil bizim yollar icin

• 3008

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kia Cerato mı Hyundai i30 mu
    2 yıl önce açıldı
    honda CRV mi toyota RAV4 mu?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • defiant82 kullanıcısına yanıt
    3008 hem butceyi asiyor hemde begenmedim

• 4×2 tucson alır geçerim

• Hocam tgdi 177lik kullandım. Araç benzini içiyor bunu göz onune aldınız mi ? Kesinlikle tüp takılması lazim ki tüple bile uzun yolda 140-150 12-13 litre yakan bir araba. Eğer yakıt sorun değilse kesinlikle Tucson. Jantlari ve boyayi tutturabilirseniz 320ler yanında sönük kalıyor :) ama ben 4x4 derim kışın oldukça faydalı eğer yaşadığınız bölgede kış varsa tabi.

• batkent B kullanıcısına yanıt
    Hocam bizde c4 var dizel otomatik hani o yuzden yakit cok koymaz diye dusunuyorum ki zaten bu donanimda dizel otomatik suv 170 180 bin lira arada bi dunya fark var ve ikinci araba olacak bu zaten annem ise gider gelir dugun tatil vs gidilir kalan c4 ile halledilir zaten sehiricine cokta sokmayiz tucsonu buyuk araba park yeride yurumeside sikinti.

• Honda hrv ye de bakın iç hacim gerçekten iyi tüketim de daha ekonomik.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • trust06 T kullanıcısına yanıt
    Hrv 5 para etmez piyasanin krali tucson

• quote:

Orijinalden alıntı: NescafeMan

piyasanın kralı tucson sa ne soruyorsun? Git al yarın???

• Hocam dediğiniz amaçlar için kullanılacaksa, 4x4 olanı için fark ödemeye gerek yok bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: auto_man

quote:

Orijinalden alıntı: NescafeMan

piyasanın kralı tucson sa ne soruyorsun? Git al yarın???

Binmemiş konusuyor iste.

• İllaki sıfır şart değilse az kmli 1.6 dizel crv tavsiye ederim hocam. Sıfır alınacaksa da gene yakıtı göz önünde bulundurun ve kuga'ya bakın derim.

• Golf 140 demek biraz yalan avuntu olmuş. Highline dizel golf 130 bin. Benzinli tucsonla karşılaştırmak çok adil değil. Alacağın benzinli golf 100bin altında olacak ki onunla gezer gezer durursun. Tucson konşum aldı ve söylediği değerler korkunç. Su gibi yakıyor. Arkadaşımda sportage var. O da farksız. İçleri de öyle dışardan göründüğü gibi geniş değil.

• beyinsis B kullanıcısına yanıt
    Hayvan gibi suvdan 5 lt yakmasını mı bekliyorlardı o araçların minimum yakacağı 100km de 10lt bizim içinde tek araç olsa sıkıntı olurdu ayda 1000km üzeri yol yapıyoruz 500-600 tl yakıt az para değil ama bu aracı ikinci araç olarak alıyoruz zaten dizel arabamızda var yanı yakıt çok çok önemli değil beyinsis bey
  • NescafeMan kullanıcısına yanıt
    hoşgeldin kahve adam sen sınırsız çizilene kadar çok eğleneceğiz gibi duruyor Gerçi çok uzun sürmeyecek gibi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.