Şimdi Ara

SÜT UYKU GETİRİR Mİ? [ANKET]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
3.985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

SÜT UYKU GETİRİR Mİ? [ANKET]

(En Son Oy Tarihi: 18.11.2020)
Giriş
  • Süt uyku getirir mi? Hep merak etmişimdir. Leyla ile Mecnun'da Mecnun süt içince uykum geldi diyip uyumuştu mesela. Ama gönderme de olabilir o. Sizce uyku getirir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boksör1114 -- 30 Aralık 2013; 17:51:26 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

SÜT UYKU GETİRİR Mİ?

Süt, yüzyıllardır uykuyu teşvik ettiği düşünülen bir içecektir. Bu inanış, sütte bulunan triptofan adlı bir amino asitten kaynaklanmaktadır. Triptofan, vücudun uyku hormonu olarak bilinen melatonin üretmesine yardımcı olur.

Ayrıca süt, kalsiyum ve magnezyum gibi uykuyu destekleyen diğer besinleri de içerir. Kalsiyum, melatonin üretimini düzenlemeye yardımcı olurken, magnezyum kasları gevşetmeye yardımcı olur.

Bununla birlikte, sütün herkeste uyku getirdiğine dair bilimsel bir kanıt yoktur. Bazı araştırmalar, sütün aslında uykuyu bozabileceğini öne sürmüştür. Süt, laktoz intoleransı olan kişilerde sindirim sorunlarına neden olarak uykuyu engelleyebilir.

Yoğurt Neden Uyku Yapar?

Yoğurt da süt gibi triptofan içerir, ancak laktoz içeriği daha düşüktür. Bu nedenle, laktoz intoleransı olan kişiler için daha iyi bir uyku yardımcısı olabilir. Ayrıca yoğurt, uykuyu düzenleyen hormonların salınımını destekleyen probiyotikler içerir.

Sonuç

Sütün uyku getirdiğine dair iddialar karışıktır. Bazı kişiler uykuyu desteklediğini bildirirken, diğerleri uyku sorunlarına neden olduğunu deneyimlemişlerdir. Sütün uyku üzerindeki etkisi kişiden kişiye değişebilir ve bireysel hassasiyetlere bağlı olabilir.

Herhangi bir uyku sorunuyla karşılaşıyorsan, altta yatan nedenleri belirlemek için bir sağlık uzmanına danışman önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • sütü bilmem de ayran içince inanılmaz mayışıyorum içtikten 1-2 saat sonra. laktik asit neden oluyor bu yorgunluğa. süt ürünlerinin genelinde var.
  • laktik asit fermantasyonu kasları gevşetiyo o sebep oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Genjuro

laktik asit fermantasyonu kasları gevşetiyo o sebep oluyor

İnanmayın beyler sallamış
  • sen üstekki üyeye bakma laktik asit permutasyon fermantasyonundan dışarı akan sıvıları spesifik bir şekilde statiğini aldığı için klarojen spekturumundan oluyor onlar
  • kasları gevşetsin gevşetmesin farketmezki sonuçta sıcak insanı mayıştırıyor
  • Yoğurt, ayran, peynir sonuçta ana maddesi süt bunların yoğurt nasıl uyku getiriyorsa sutte getiriyordur bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çay uyku açar mı?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: AvriL<3

sen üstekki üyeye bakma laktik asit permutasyon fermantasyonundan dışarı akan sıvıları spesifik bir şekilde statiğini aldığı için klarojen spekturumundan oluyor onlar

Bak şimdi daha iyi anladım.

@Hesher Soğuk içiyorum ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boksör1114 -- 30 Aralık 2013; 17:25:58 >
  • Leyla ile mecnunda üzüm,süt içki olarak kullanıldı.Ondan dolayı öyle demişlerdir. Ayran yapar da sütü bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Portman

Leyla ile mecnunda üzüm,süt içki olarak kullanıldı.Ondan dolayı öyle demişlerdir. Ayran yapar da sütü bilmiyorum.

Üzüm,süt değil de meyve suyuna gazete kağıdı sarıp ateş başına geçiyorlardı. Meyve suyunu içki yerine kullanıyorlardı diye biliyorum.
  • getirir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Metnkaya

Yoğurt, ayran, peynir sonuçta ana maddesi süt bunların yoğurt nasıl uyku getiriyorsa sutte getiriyordur bence

Yoğurt neden uyku getiriyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Heartist

quote:

Yoğurt, ayran, peynir sonuçta ana maddesi süt bunların yoğurt nasıl uyku getiriyorsa sutte getiriyordur bence

Çünki eşeğin...

Alttaki yoğurtun neyden yapıldığını açıklasın ben uğraşamayıcağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: TYLER*

quote:

quote:

Çünki eşeğin...

Alttaki yoğurtun neyden yapıldığını açıklasın ben uğraşamayıcağım

Açıklayamadım.
  • Laktik asit, hipotalamus'u(uyku, yorgunluk hissinin komuta merkezi) uyarır ve yorgunluğa, uykunun gelmesine sebep olur.
  • Getirir

• telle aradim dedim süt uyku getirirmisin dedim tamam dedi getircek herhalde

• quote:

Orijinalden alıntı: MrCaner

telle aradim dedim süt uyku getirirmisin dedim tamam dedi getircek herhalde

Getirince haber verirsin.
  • quote:

quote:

İşin tekniğine inersen sorular bitmez hocam haticeye değil neticeye bak

• süt neden uyku getirir biliyormusun ?
    şimdi ayran uyku getirir diyorlar ayran neden oluyor yoğurttan süt neden oluyor oda yoğurttan oluyor işte bu yüzden uyku getirir ama en çok yoğurt getirir bu arada üsteki üye aktik asit permutasyon fermantasyonundan dışarı akan sıvıları spesifik bir şekilde statiğini aldığı için klarojen spekturumundan olayı olur demiz düzeltiyim olmaz tam tersi olcaktı aktik asit permutasyon fermantasyonundan dışarı akan boğa dölleri spesifik bir şekilde statiğini aldığı için klarojen spekturumunda dolayı olmaz
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.